Gezondheid

Schandaal: Monsanto zweerde samen om risico’s Roundup te verdoezelen

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Monsanto heeft zelf meegeschreven aan studies over onkruidverdelger Roundup voor de Amerikaanse milieudienst EPA, zo blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt.

Boeren en anderen hebben de chemiereus voor de rechter gesleept omdat Monsanto volgens hen niet heeft gewaarschuwd dat de onkruidbestrijder kanker kan veroorzaken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In e-mails bespreken bazen van Monsanto hoe ze studies over Roundup zelf kunnen uitvoeren en vervolgens laten ondertekenen door wetenschappers.

Naam

In 2000 en 2013 werden de onderzoeken gepubliceerd. In een e-mail schrijft dr. William Heydens, een wetenschapper van Monsanto, dat hij het rapport uit 2013 wel wilde schrijven.

“Op die manier kunnen we de kosten laag houden door het zelf te schrijven en hoeven zij alleen maar hun naam eronder te zetten,” schreef Heydens.

De Amerikaanse milieudienst EPA oordeelde op basis van de door Monsanto uitgevoerde studies dat Roundup niet kankerverwekkend is.

Tegen te houden

Monsanto riep daarnaast de hulp van de EPA in om een onderzoek naar Roundup door een ander agentschap tegen te houden, zo blijkt uit de e-mails.

In de Amerikaanse staat Californië zal glyfosaat, het belangrijkste bestanddeel van Roundup, op een lijst van kankerverwekkende chemicaliën komen te staan.

Tim Litzenburg, één van de advocaten die Monsanto aanklaagt, zei dat de vrijgegeven documenten ‘de volksgezondheid enorm ten goede zullen komen’.

[New York Times, UPI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Zo lang overheden middels hun regelgeving zulke criminele organisaties internationaal nog steeds vrij baan geven mag het overduidelijk zijn dat zij uit exact hetzelfde hout gesneden zijn. Gek dat er nog mensen zijn, die daar tijdens verkiezingen vrijwillig op stemmen. Dat zij hun eigen mening, hun recht van spreken en zelfs hun dierbaarste bezit: hun gezondheid, verkwanselen aan het gespuis die dit soort praktijken mogelijk maken. Een lynchpartij zou weliswaar onmenselijk doch vele malen rechtvaardiger zijn. Maar wie ben ik ? Ik ben ook maar een simpele ziel, een jongen die “niet vooruit wil” maar die weigert zich te laten bedotten door een stel meedogenloze schurken ! Ik en velen met mij stemden hier niet mee in !

eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Moeten we tegenwoordig niet Monsanto/Bayer in een adem noemen sinds Bayer, Monsanto gekocht heeft?

Bagwany
Bagwany
7 jaren geleden

Ja een beetje laat he , zo na de verkiezingen ze hebben in meerderheid weer op de zelfde schurken gestemd als voorheen ze willen gewoon niets veranderen ze willen alleen maar leugens en bedrog horen en zien .
deze bilderberg knechten zitten straks allemaal hoog en droog en laten de bevolking weer opdraaien voor de shtt .
ja EXEGESE niet jou schuld hoor jij hebt het door maar de rest schijnbaar niet

exegese
exegese
7 jaren geleden

Ja, inderdaad @eNdEmiOn, die des duivelse fusie in inmiddels een feit geworden, een zorgwekkend feit.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x