Homepagina » Buitenland » Het democratische systeem is crimineel en onmenselijk. Columnist legt vinger op de zere plek
Het democratische systeem is crimineel en onmenselijk. Columnist legt vinger op de zere plek

Het democratische systeem is crimineel en onmenselijk. Columnist legt vinger op de zere plek

Het democratische systeem is crimineel en onmenselijk. Dat schreef Ruman Haddad in een column voor de Jordaanse krant Al-Rai.

Hij stelde dat vooral democratische landen verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdaden en het doden van onschuldigen.

De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn betrokken geweest bij dodelijke oorlogen waarbij onder meer atoombommen zijn ingezet.

Geen enkele westerse leider hoefde zich hier voor te verantwoorden, aldus Haddad.

Geprezen als held

Dat terwijl nazi-officieren die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd, werden vervolgd wegens oorlogsmisdaden na ‘overdreven’ beweringen van de Joden, schreef de columnist.

Enerzijds wordt Hitler gezien als oorlogscrimineel en een vijand van de mensheid, terwijl president Truman, die atoombommen op Hiroshima en Nagasaki liet gooien, wordt geprezen als held en beschermer van de vrije wereld en democratie, merkte hij op.

Hoewel de atoombommen leidden tot de dood van honderdduizenden burgers – vrouwen, ouderen en kinderen – werd hij hier nooit verantwoordelijk voor gehouden, klonk het.

Amerika was ook betrokken bij de Koreaanse oorlog en de Vietnamoorlog, waarbij verschillende soorten verboden wapens werden gebruikt zoals napalmbommen en chemische wapens.

Meest arrogante democratieën

Amerikaanse presidenten en legerofficieren werden hier nooit verantwoordelijk voor gehouden, stelde Haddad.

Ook hoefde president George W. Bush zich niet te verantwoorden toen na de Irakoorlog was gebleken dat Hoessein toch niet beschikte over massavernietigingswapens.

Ondertussen lag het land al in puin, schreef Haddad.

Groot-Brittannië is volgens hem één van de meest arrogante democratieën ter wereld. Het land deed mee aan de Falklandoorlog tegen Argentinië en de Irakoorlog in 2003.

Margaret Thatcher en Tony Blair hoefden zich niet te verantwoorden.

Voorbeelden te over

“Laten we niet vergeten dat deze grootse democratie zo veel landen veroverde dat het ook wel ‘het rijk waar de zon nooit ondergaat’ werd genoemd,” zei Haddad.

Frankrijk bezette Afrikaanse landen en behandelde de inwoners ervan tot eind jaren zestig op barbaarse wijze.

Franse presidenten en legerofficieren hebben zich hier nooit voor hoeven te verantwoorden.

“Er zijn voorbeelden te over,” besloot Haddad. “Is dit criminele en onmenselijke democratische systeem het beste wat de mensheid heeft voortgebracht? Of kunnen we een rechtvaardiger systeem ontwikkelen, waarin mensen echt ter verantwoording kunnen worden geroepen?”

[MEMRI]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Azie
Henk Azie
1 jaar geleden

En die atoombommen werden gegooid nadat Japan zich reeds had overgegeven!

danmaarzo
danmaarzo
Reactie op  Henk Azie
1 jaar geleden

Dus niet! De Japanse legerleiding wilde zelfs doorvechten, om op Japanse grond zoveel mogelijk amerikanen te doden.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Klopt helemaal. Blair hoort trouwens vervolgd te worden als oorlogsmisdadiger.

Solida
Solida
1 jaar geleden

Democratie bestaat niet… Het is een farce, een broodje aap, een fata morgana… Wie stemt houdt zichzelf voor het lapje…

Philip
Philip
Reactie op  Solida
1 jaar geleden

Democratie is maar een naamwoord, een mooier naamwoord dan dictatuur, toch maakt het niet uit welk woord men er aan geeft, het is en blijft dictatuur!!

Kalki
Kalki
1 jaar geleden

Democratie is een masker voor oa. geweldadige en perverse dictatuur, pas wanneer de wereldleraar Maitreya weer een gezond systeem op de Aarde zou gaan introduceren(binnenkort?) zouden we ook weer een nieuwe elite kunnen gaan ervaren en die ook veel meer naar de stem van het volk luistert.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
1 jaar geleden

Nou een rechtvaardiger systeem hoeft men daarvoor niet te ontwikkelen (zie de EU) dat werkt niet, ze moeten gewoon ter verantwoording worden geroepen, zoals de franse zonnekoning op hun rug onder de guillotine zou ik zo zeggen. Maar hoe doe je dat nou? Daarom mag een bevolking geen vrij recht op wapens hebben en zijn ze al her en der aan het ontwapenen. Zo bang zijn ze.

Elles
Elles
1 jaar geleden

4 mei we moeten er volgens politici allemaal bij stilstaan en herdenken, alleen de goedgekeurde doden joden, Blind voor de ellende die na 1945 door de goedgekeurde “bevrijders” is aangericht.

duitinzakje
duitinzakje
1 jaar geleden

@Kalki:

Die Maitreya van u is Jesus en die was al op aarde!!

De middeleeuwen worden sinds de Verlichting weggezet als dom en duister en barbaars terwijl het omgekeerde waar was. De Middeleeuwen waren juist heel democratisch en optimistisch en verlicht omdat de wet van Christus gold: zorgen voor je naaste, handen uit de mouwen en bouwen aan een fijne wereld voor iedereen. De Katholieke Kerk heeft een enorme klus verricht hoor en Europa na het uiteenvallen van het Romeinse Rijk en de grote volksverhuizingen behoed voor chaos en destructie.

De atheïsten (satan of de anti-Christus) hebben dat ook altijd wel geweten maar ons een valse geschiedenis onderwezen en alle goede dingen van het Christendom ‘socialisme’ gedoopt. Zij gingen dus met de idealen van gelovige Christenen aan de haal en plakten daar hun etiket op om de mensen mee te krijgen. Het verschil echter tussen socialisme en Christendom is kiezen voor God en Jesus of voor het dictaat van de groot bankiers – maar dat realiseren de meeste mensen zich niet.

Kalki
Kalki
Reactie op  duitinzakje
1 jaar geleden

Is verder de beesten perverse porno-industrie en geexploiteerd door de media soms ook niet de anti-Christus?

Elise
Elise
Reactie op  duitinzakje
1 jaar geleden

Grotendeels mee eens. Opmerking: Atheïsten vallen niet onder het huis van satan.

Solida
Solida
Reactie op  duitinzakje
1 jaar geleden

Goh wat waren de middeleeuwen verlicht en democratisch; de kerk regeert met ijzeren vuist, kruistochten tegen ongelovigen, aflaten om je zonden af te kopen, de bijbel die herschreven/ gemanipuleerd werd enz. Het enige dat de kerk gedaan heeft is zichzelf verrijken met geld en macht en het gepeupel onder de duim gehouden. Geen instituut zo satanisch en dogmatisch als het Vaticaan… Weet je wát de meeste mensen zich echt niet realiseren? Dat er geen verschil is tussen dictaat van grootbankiers en het christendom (lees Vaticaan); zóveel geld en middelen die ze voor zichzelf houden en misbruiken om zichzelf te verrijken. Nog niet lang geleden was de’ VaticaanBank’ nog in opspraak door allerlei dubieuze malafide praktijken wat nu schijnbaar weer weggemoffeld is…

duitinzakje
duitinzakje
1 jaar geleden

@Solida:

Je bewijst dat je helemaal vastzit in het leugenverhaal over de RKK. Even vooraf opgemerkt. Het is niet zo dat de Kerk zonder zonden is, sterker nog de Kerk van Jesus heeft vanaf dag éen onder vuur gelegen van haar vijand en deze vijand is het zeker gelukt regelmatig te infiltreren en te corrumperen. Vooral de Renaissance pausen – Borgia’s en Medici’s – konden er wat van. Maar Solida, je moet weten dat deze pausen telgen waren uit bankiersfamilies die de wereldlijke tegenstander zijn van de Kerk. Ook de huidige crisis in de Kerk met alle schandalen is toe te schrijven aan infiltranten. Daarvoor moet je dan weer Bella Dodd lezen die als ex-communiste voor een commissie heeft getuigd en heeft verteld dat alleen zij al in de jaren dertig zo’n 1100 communistische agenten de seminaria heeft binnen gesluisd met de opdracht de Kerk van binnenuit te ruïneren. https://www.savethemales.ca/160303.html

Verder kan ik je aanraden ‘Bearing False Witness: Debunking Centuries of Anti-Catholic History’ van Rodney Stark te lezen. Stark is een zeer gerenommeerd historicus die op basis van documenten en geschriften alle leugens onderuit haalt. https://www.amazon.com/Bearing-False-Witness-Debunking-Anti-Catholic/dp/B01L802EVI/ref=sr_1_8?crid=15SJ2AKM4UUIS&keywords=rodney+stark+the+rise+of+christianity&qid=1557229634&s=gateway&sprefix=rodn%2Caps%2C210&sr=8-8

Van dezelfde historicus:https://www.amazon.com/Gods-Battalions-Crusades-Rodney-Stark-ebook/dp/B002PEP4G4/ref=sr_1_7?crid=15SJ2AKM4UUIS&keywords=rodney+stark+the+rise+of+christianity&qid=1557229747&s=gateway&sprefix=rodn%2Caps%2C210&sr=8-7

Ik wens je veel wijsheid.

Solida
Solida
Reactie op  duitinzakje
1 jaar geleden

Ik waardeer de moeite van je respons Duitinzakje, maar waar zoveel rook is, is zeker ook vuur. Genoeg rotte appels in beginsel, ook zonder infiltranten. Blijkbaar is dat systeem rot genoeg om als bankier/ infiltrant tóch paus te worden. Ook vertelt de kerk niet het ware verhaal van de historie, zoals bijv. het scheppingsverhaal en de waarheid achter Jezus. Waarom durft men niet te vertellen/schrijven over de Annunaki en bijv de evangeliën van Thomas, Judas en Maria Magdalena? Het hele systeem is er enkel om ons bang en onder controle te houden; het is niet voor niks een dogma… M.i. wordt dit dogma instandgehouden door mensen als Rodney Stark, die mss wel een paar punten heeft, maar volgens mij eerder probeert alles recht te kletsen wat krom is… Die man heeft dezelfde enge blik als Ratzinger, daar straalt nix goeds van af, geen liefde en compassie; de ogen zijn de spiegel van de ziel… Maar wie ben ik, ik ben ook maar iemand die waarheden zoekt en die het ook mis kan hebben in deze wereld van bedrog en manipulatie, maar dat geldt voor iedereen , ik wens ons beiden veel wijsheid, zonder dogma’s maar veel gnosis…

x

Check Also

hek

Hek om Bergschenhoek tegen coronavirus? ‘We zijn krankzinnig geworden’

Rond een basisschool in het dorp Bergschenhoek ...

farage

Farage: Over 10 jaar is er geen Europese Unie meer

Brexit-voorloper Nigel Farage voorspelt dat de Europese ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x