Buitenland

BBC-documentaire: “Neerhalen van MH17 was het werk van de CIA en Oekraïense geheime dienst”

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het vliegtuig MH17 van Malaysia Airlines is niet zoals vaak gesteld neergehaald door een Boek-raket, maar door een Oekraïense straaljager. Dat moet blijken uit een documentaire van de BBC die volgende week wordt uitgezonden.

In de documentaire wordt nieuw bewijs aangeleverd dat het vliegtuig door een Oekraïens gevechtstoestel is neergeschoten. Een andere theorie die aan bod komt, is dat er twee bommen aan boord waren in een door de CIA gesteunde false flag-operatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Ooggetuigen zeiden meer dan één vliegtuig in de lucht te hebben gezien. Eén getuige zei te hebben gezien hoe de Boeing werd neergeschoten door twee gevechtsvliegtuigen, waarvan één de bemanning uitschakelde. De Duitse onderzoeksjournalist Billy Six interviewde 100 getuigen, waarvan zeven naar eigen zeggen een straaljager hebben gezien.

Geen enkel spoor

Privéonderzoeker Sergej Sokolov onderzocht de rampplek met een team van meer dan 100 mensen en vond geen enkel spoor van een Boek-raket. Hij stelt dat MH17 is neergehaald door de CIA in samenwerking met de Oekraïense geheime dienst.

Hij zegt te beschikken over telefoontapes van twee CIA-agenten die de bommen aan boord van MH17 zouden hebben geplaatst. Zonder hulp van de Nederlandse veiligheidsdiensten zouden de bommen volgens Sokolov nooit aan boord van het toestel kunnen zijn gebracht.

NAVO-aanwezigheid

Deze false flag-operatie was er volgens Sokolov op gericht de reputatie van Rusland onderuit te halen zodat er sancties konden worden opgelegd, de wereld te laten zien dat Rusland een ‘barbaars land’ is en de NAVO-aanwezigheid in Europa, met name Oekraïne, te verstevigen.

De BBC laat ook de burgerjournalisten van Bellingcat aan het woord, die van mening zijn dat Poetin erachter zit. Zij baseren zich op informatie die op het internet staat.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 neergeschoten in het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BerendW
BerendW
8 jaren geleden

De BBC??! Daar ben ik best verbaasd over, Verder was het me al vrij duidelijk nadat Amerika weigert ook maar iets van de radarbeelden te geven dat dit een mogelijke provocatie was, de propaganda dat Rusland met voorbedachte rade een passagiersvliegtuig uit de lucht knalt is gewoon simplistisch te noemen en iedereen schreeuwt maar hetzelfde zonder ook maar even na te denken.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Ik ben benieuwd of deze documentaire de mensheid wakker maakt?

Coeus
Coeus
8 jaren geleden

“Zonder hulp van de Nederlandse veiligheidsdiensten zouden de bommen volgens Sokolov nooit aan boord van het toestel kunnen zijn gebracht.” Hulp van de AIVD bij het plaatsen van bommen heeft de CIA natuurlijk helemaal niet nodig. Hulp van het Israelische bedrijf dat de beveiliging op Schiphol in handen heeft, is een heel ander verhaal.

lehcim@affix.nl
8 jaren geleden

Schijnbaar heeft de BBC haar allereerste video band weer teruggevonden. De BBC kwam”LIVE” met getuigen die straaljagers naast de MH17 zagen.
Deze beelden werden daarna op bevel van ? van het internet gehaald…
Ik denk dat bij de BBC koppen gaan rollen. Letterlijk natuurlijk.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x