Homepagina » Het Complot » Hoe de opa van Bush Adolf Hitler aan de macht hielp
Hoe de opa van Bush Adolf Hitler aan de macht hielp

Hoe de opa van Bush Adolf Hitler aan de macht hielp

Het is vandaag Bevrijdingsdag, de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Iedereen weet dat de oorlog werd ontketend door Adolf Hitler, maar bijna niemand weet hoe de Duitse dictator aan de macht is gekomen.

De grootvader van George W. Bush, wijlen senator Prescott Bush, was directeur en aandeelhouder van bedrijven die profiteerden van hun betrokkenheid bij de financierders van nazi-Duitsland. In het Amerikaanse Nationaal Archief zijn stukken gevonden waaruit blijkt dat een bedrijf van Prescott Bush betrokken was bij de financiële architecten van het nazisme.

Zelfs toen de Verenigde Staten troepen naar Europa hadden gestuurd, bleef Bush werkzaam voor de bedrijven die nauw betrokken waren bij de organisaties die Adolf Hitler aan de macht hadden gebracht. Er wordt zelfs gesteld dat de familie Bush zijn fortuin en politieke dynastie dankt aan de handel met nazi-Duitsland.

Er is nooit veel aandacht geweest voor de link tussen Bush en nazi-Duitsland omdat de documenten lange tijd geheim zijn gebleven. Prescott Bush werkte voor Brown Brothers Harriman (BBH), een Amerikaanse uitvalsbasis voor de Duitse industrieel Fritz Thyssen, die Adolf Hitler in de jaren dertig had gefinancierd. Bush was ook directeur van de Union Banking Corporation (UBC), die rekeningen van Thyssen beheerde.

Bush zat daarnaast in de bestuursraad van tenminste één van de bedrijven die Thyssen hielpen om zijn tegoeden van land naar land te sluizen. Thyssen was eigenaar van het grootste staal- en steenkoolbedrijf in Duitsland en wist tussen de twee wereldoorlogen een groot fortuin op te bouwen. UBC werkte exclusief voor de Bank voor Handel en Scheepvaart in Rotterdam, een bank die onder toezicht van Thyssen stond.

Bush was betrokken bij de Consolidated Silesian Steel Company (CSSC) in Silezië, aan de grens tussen Polen en Duitsland. Tijdens de oorlog maakte het bedrijf gebruik van gevangenen uit de concentratiekampen, waaronder ook Auschwitz.

De connectie tussen Bush en het naziregime blijkt onder meer uit Amerikaanse documenten over IG Farben, het geesteskind van de familie Rothschild. Prescott studeerde net als zijn zoon George en zijn kleinzoon George W. aan de Yale-universiteit, waar hij net als zijn nazaten lid was van het geheime genootschap Skull and Bones.

Fritz Thyssen werd in 1931 lid van de nazipartij en geeft in zijn autobiografie toe dat hij Hitler heeft gesteund. Het geld om Hitler aan de macht te helpen kwam opvallend genoeg via Nederland: de Bank voor Handel en Scheepvaart in Rotterdam. Niemand leek precies te weten wie eigenaar was van deze bank.

In de jaren dertig versleepten Brown Brothers Harriman en UBC voor miljoenen dollars aan goud, brandstof, staal, steenkool en Amerikaanse schatkistpapieren naar Duitsland. Op deze manier wist Bush de oorlogsmachine van Adolf Hitler te financieren.

In 1942 publiceerde The Washington Post een artikel getiteld Hitler’s Angel Has 3 millions in N.Y. Bank, waarna een onderzoek werd ingesteld naar UBC. Men vermoedde dat de bank Thyssen en andere nazi-leiders hielp.

Na het onderzoek bleek dat UBC eigendom was van de Bank voor Handel en Scheepvaart NV te Rotterdam. Toenmalig president van UBC Cornelis Lievense zei niet te weten wie eigenaar was van de Bank voor Handel, maar dacht dat baron Heinrich Thyssen een deel van de aandelen in zijn bezit had.

In 1941 bleek dat de Nederlander H.J. Kouwenhoven directeur was van de Bank voor Handel én van de August-Thyssen-Bank in Berlijn én van Union Steel Works, de holding van het steenkool- en staalimperium van Thyssen.

Thyssen had ook een zakenpartner genaamd Friedrich Flick, een staalmagnaat die eigenaar was van een deel van chemiereus IG Farben. Flick zette in zijn fabrieken gevangenen uit Poolse concentratiekampen aan het werk. The New York Times publiceerde in 1934 een artikel waaruit bleek dat Flick twee derde van CSSC beheerde en dat de rest in handen was van ‘Amerikaanse partijen’.

Twee oud-gevangenen uit kamp Auschwitz spanden in 2001 een rechtszaak aan tegen Bush en de Amerikaanse overheid. Ze eisten 40 miljard dollar schadevergoeding. De twee spanden een zogeheten class-action aan, een groepsvordering. Volgens het tweetal wisten de Amerikanen allang wat er in Auschwitz gebeurde en hadden ze het kamp moeten bombarderen.

Op 22 januari 1944 gaf president Franklin Roosevelt de overheid opdracht alles in het werk te stellen om de Europese Joden te redden. Grote Amerikaanse bedrijven als BBH, waar Prescott Bush directeur was, zetten de regering vervolgens onder druk om geen actie te ondernemen.

[Guardian]


Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Een gotspe te denken dat oorlogen zo maar ontstaan doordat één of andere megalomane idioot en goede redenaar toevallig de macht heeft weten te grijpen. Natuurlijk is ook Adolf Hitler aan de macht geholpen en was de WOII een totaal in elkaar gezet spel door rijke industriëlen en elitaire mogendheden die wel brood zagen in een exceptionele oorlog en Adolf Hitler daarom stevig in het zadel hebben geholpen. En zou het toeval geweest zijn dat na de oprichting van de Fed met de daarbij behorende machtsovername van de politiek en het financiële systeem kort daarna een eerste oorlog in Europa in 1914 een feit werd.

  Kijk eens naar wat de Dow Jones bijvoorbeeld voor een vlucht nam nadat heel Europa na de WOII in puin lag en de wederopbouw de Amerikaanse aandelen en economie vleugels gaf. Dat ging ongeveer zo door tot aan de jaren 60 waarna er een soort van rustperiode kwam waarbij een volgende oorlog, die in Vietnam, de Amerikaanse economie een volgende boost gaf. De false flag oorlogen en de geregisseerde aanslagen op de Twin Towers moest de economie de volgende en modernere variant een irreële boost geven waarbij eindeloos geld uit het niets mocht worden getoverd. Nu we sinds 2018 een georkestreerde crisis beleven die veel gelijkenis vertoont met die van 1929 met daaropvolgend een WOII zal er een WOIII nodig zijn om de Amerikaanse economie een zoveelste boost te geven. Het spel lijkt eindeloos gespeeld te worden, totdat het natuurlijk echt een keer gigantisch fout gaat en de Russen of Chinezen bijvoorbeeld roet in het eten gooien en de machtselite en NWO adepten/psychopaten ééns en voor altijd uitgeschakeld zullen worden…Uiteindelijk leven we volgens de overlevering van de Maya’s sinds 2012 in een nieuw tijdperk en in het tijdperk Waterman volgens velen die wellicht zal zorgen dat de spelletjes niet meer zo zullen kunnen worden gespeeld zoals de wereld dat duizenden jaren heeft kunnen doen.

  Enfin, oorlogen zijn er per definitie om het volk te laten dienen als kanonnenvlees, wat het slavenvolk dan ook graag doet, die laten zich gewillig als leeghoofdige omhulsels richting dood sturen waar men mag moorden uit naam van god, allah of zogenaamde vrijheid, maar waar het uiteindelijk allemaal om het judas geld gaat. Oorlog is vies, maar nog vele malen viezer dan men denkt te weten. De façade van terrorisme of Rusland als nieuw gemaakte aartsvijand is voor simpele zielen die zich gewillig laten sturen en waar een enkeling ten spijt, de onmachtige, die verder wil kijken dan de façade en een roepende in de woestijn is krijgt men zonder veel problemen massa’s leeghoofdige slaven altijd weer zover te geloven dat ze er goed aan doen te dienen, te vechten, te moorden, te doden en ellende te verspreiden voor hun o zo heilige meesters. Een lintje, een medaille en een schouderklopje zijn al voldoende het achterlijke volk zover te krijgen dat ze hun leven geven alsof het leven niets waard is.

  Oorlog is geen avontuur en geen film, maar harde realiteit en oorlog is vies, laag en brengt alleen maar grote en diepe ellende voor bijna iedereen. Hopelijk leren mensen mede door te lezen en te speuren op internet dat iedere oorlog niet meer is dan één grote leugen en alleen maar economische belangen dienen en worden gemaakt door en voor het rijk maken van een héél selecte groep elitaire krankzinnigen.

  30 likes
 2. Het is allemaal WAAR: Prescott Bush was inderdaad ook een Skull and Bones – lid en heeft hij ook inderdaad de 2e wereldoorlog gefinancieërd via een Rotterdamse-bank. Er zijn meerdere bronnen die dit verhaal bevestigen.

  16 likes
 3. Dit is toch niks nieuws? En zeker geen opzienbarend nieuws. Ik raad iedereen aan die dit interesseert om eens het boek “Menschenrauch” te lezen. Helaas is dit boek niet vertaald in het Nederlands. In dit boek staan nog wel andere schokkende details mbt andere regeringen die ‘een oogje dichtknepen’ tov Adolf.

  6 likes
 4. Dat zijn ze ook niet, maar hier is de zaak van zoon op zoon overgegaan.

  1 likes
  • He, de post waarop ik bovenstaand reageerde staat er nu niet meer. Nu hangt mijn tekstje wel heel erg in het luchtledige. Ter verduidelijking, de verdwenen reactie luidde: “Sinds wanneer zijn mensen verantwoordelijk voor de daden van hun grootouders?”

   1 likes
 5. er is zelf een legende dat de Bushes zelf oorspronkelijk uit Duitsland kwamen en of dat Prescot Bush al was of dat er gesjoemeld is met namen etc. weet ik niet meer.

  0 likes
  • Alle niet oorspronkelijke Amerikanen komen voor 90% uit Europa, dus er zullen ook genoeg Duitsers tussen zitten. En een legende is iets heel anders hoor

   1 likes
 6. En welke Amerikanen zitten achter de schermen aan touwtjes te trekken opdat Ukraine en wie weet onze omgeving veranderd in een slagveld. De geschiedenis herhaald zich.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

merkel

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...

woordvoerder

Woordvoerder Amerikaanse Gezondheidsministerie: ‘Soros is het echte virus!’ (en Rothschilds ‘hunkeren naar macht’)

Afgelopen week benoemde president Trump zijn voormalige ...