Gezondheid

Ze dekken zich al in: Producent van prik in Nederland beschermd tegen SCHADECLAIMS

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

AstraZeneca is in de meeste landen beschermd tegen eventuele schadeclaims door het coronavaccin, meldt persbureau Reuters. Als je dus in de toekomst deze prik krijgt toegediend en ziek wordt, dan kun je de producent niet aanklagen.

“We kunnen het ons als bedrijf niet veroorloven om het risico te nemen dat het vaccin bijvoorbeeld over 4 jaar bijwerkingen begint te vertonen,” zei Ruud Dobber, lid van de bestuursraad van AstraZeneca.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de contracten die het bedrijf heeft gesloten, onder andere met Nederland, staat dat AstraZeneca in zulke gevallen is gevrijwaard van aansprakelijkheid. “Voor de meeste landen is het acceptabel om die last te dragen, aangezien dit in het landsbelang is,” zei Dobber, die niet wilde zeggen om welke landen het precies gaat.

Hij voegde toe dat de veiligheid van het vaccin ‘topprioriteit’ heeft. AstraZeneca zal meer dan 2 miljard doses leveren aan de Verenigde Staten en diverse Europese landen.

We willen niet het totale risico lopen

Nederland speelt een belangrijke rol bij de productie van het coronavaccin van AstraZeneca. Ons land heeft samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 tot 400 miljoen doses gekocht. Zo sloot de farmaceut voor de productie een deal met het bedrijf Halix in Leiden. “Daar worden heel aanzienlijke aantallen vaccins geproduceerd,” aldus Dobber.

Dobber was zelf betrokken bij de gesprekken met Nederland en de andere drie landen. Hij heeft ‘lovende woorden’ voor minister Hugo de Jonge, zo zei hij tegen het AD. “Hij heeft zich buitengewoon constructief opgesteld in de gesprekken. Want het waren gesprekken, geen onderhandelingen. Wij willen het vaccin tegen kostprijs leveren, en we willen risico lopen, maar we willen niet het totale risico lopen.”

De broer van De Jonge’s coronagezant Feike Sijbesma is overigens directeur van AstraZeneca in Duitsland. Dat kan verklaren waarom het geen onderhandelingen, maar gesprekken waren. Stond alles al vast?

[Reuters]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

dus iedereen aan de fijne spuit en niet kinderachtig doen als je over een paar jaar kanker krijgt.
het zeg al genoeg als ze zich nu al indekken.

wie nu nog een vaccin in zijn lijf laat spuiten ben je knettergek.

we zullen het meemaken.

Johan van de Sande
Johan van de Sande
3 jaren geleden

Ik kreeg 55 jaar terug als 5 jarige veel visioenen te zien waaronder een wereld burger oorlog. Het kan een begin zijn van wat ik gezien heb destijds.

FRED
FRED
3 jaren geleden

de belangenverstrengelingen, geld en arrogantie moeten wel enorm zijn .Dit gif ,want dit is gif,is bedoeld voor de wereldbevolking?
je moet wel heel naif en dom zijn om deze bagger voor een verzonnen griepje te laten inspuiten.

mensen ,weiger dit en ga het gevecht met deze misdadigers aan.
Sleur ze uit hun kantoortjes en knoop ze op ,dit is wat ze verdienen

Ron
Ron
3 jaren geleden

We zouden kunnen voorstellen iedere CEO en viroloog minstens 4 injecties te geven van dat spul. Zoals iedere wetenschapper de moed zou moeten hebben het eerste proefkonijn te zijn.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x