Homepagina » Gezondheid » Ze dekken zich al in: Producent van prik in Nederland beschermd tegen SCHADECLAIMS
coronavaccin
Foto: Bjoertvedt CC BY-SA 4.0

Ze dekken zich al in: Producent van prik in Nederland beschermd tegen SCHADECLAIMS

AstraZeneca is in de meeste landen beschermd tegen eventuele schadeclaims door het coronavaccin, meldt persbureau Reuters. Als je dus in de toekomst deze prik krijgt toegediend en ziek wordt, dan kun je de producent niet aanklagen.

“We kunnen het ons als bedrijf niet veroorloven om het risico te nemen dat het vaccin bijvoorbeeld over 4 jaar bijwerkingen begint te vertonen,” zei Ruud Dobber, lid van de bestuursraad van AstraZeneca.

In de contracten die het bedrijf heeft gesloten, onder andere met Nederland, staat dat AstraZeneca in zulke gevallen is gevrijwaard van aansprakelijkheid. “Voor de meeste landen is het acceptabel om die last te dragen, aangezien dit in het landsbelang is,” zei Dobber, die niet wilde zeggen om welke landen het precies gaat.

Hij voegde toe dat de veiligheid van het vaccin ‘topprioriteit’ heeft. AstraZeneca zal meer dan 2 miljard doses leveren aan de Verenigde Staten en diverse Europese landen.

We willen niet het totale risico lopen

Nederland speelt een belangrijke rol bij de productie van het coronavaccin van AstraZeneca. Ons land heeft samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 tot 400 miljoen doses gekocht. Zo sloot de farmaceut voor de productie een deal met het bedrijf Halix in Leiden. “Daar worden heel aanzienlijke aantallen vaccins geproduceerd,” aldus Dobber.

Dobber was zelf betrokken bij de gesprekken met Nederland en de andere drie landen. Hij heeft ‘lovende woorden’ voor minister Hugo de Jonge, zo zei hij tegen het AD. “Hij heeft zich buitengewoon constructief opgesteld in de gesprekken. Want het waren gesprekken, geen onderhandelingen. Wij willen het vaccin tegen kostprijs leveren, en we willen risico lopen, maar we willen niet het totale risico lopen.”

De broer van De Jonge’s coronagezant Feike Sijbesma is overigens directeur van AstraZeneca in Duitsland. Dat kan verklaren waarom het geen onderhandelingen, maar gesprekken waren. Stond alles al vast?

[Reuters]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
1 jaar geleden

dus iedereen aan de fijne spuit en niet kinderachtig doen als je over een paar jaar kanker krijgt.
het zeg al genoeg als ze zich nu al indekken.

wie nu nog een vaccin in zijn lijf laat spuiten ben je knettergek.

we zullen het meemaken.

Johan van de Sande
Johan van de Sande
1 jaar geleden

Ik kreeg 55 jaar terug als 5 jarige veel visioenen te zien waaronder een wereld burger oorlog. Het kan een begin zijn van wat ik gezien heb destijds.

FRED
FRED
1 jaar geleden

de belangenverstrengelingen, geld en arrogantie moeten wel enorm zijn .Dit gif ,want dit is gif,is bedoeld voor de wereldbevolking?
je moet wel heel naif en dom zijn om deze bagger voor een verzonnen griepje te laten inspuiten.

mensen ,weiger dit en ga het gevecht met deze misdadigers aan.
Sleur ze uit hun kantoortjes en knoop ze op ,dit is wat ze verdienen

Ron
Ron
1 jaar geleden

We zouden kunnen voorstellen iedere CEO en viroloog minstens 4 injecties te geven van dat spul. Zoals iedere wetenschapper de moed zou moeten hebben het eerste proefkonijn te zijn.

x

Check Also

mccullough

‘Huiveringwekkend interview’: Internist Peter McCullough legt uit hoe gevaarlijk de vaccins werkelijk zijn

Als de Amerikaanse internist, cardioloog en epidemioloog ...

qr-code

‘De QR-codes zijn de opmaat naar een totalitaire controlesamenleving’

De QR-codes zijn niet tijdelijk, maar zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

37
0
We lezen graag je reactie!x