Buitenland

Sensationele onthulling: Tony Blair sloot een jaar vóór de invasie in Irak al een ‘bloeddeal’ met Bush

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse oud-premier Tony Blair had in 2002 al zijn onvoorwaardelijke steun voor de Irakoorlog betuigd aan de Verenigde Staten, hoewel president George W. Bush het land pas een jaar later binnenviel. Dat blijkt uit een memo van het Witte Huis, meldt de Daily Mail.

De leiders spraken een jaar voor de invasie af om het land binnen te vallen. Ondertussen vertelde Blair aan zijn kiezers dat hij op zoek was naar een diplomatieke oplossing. “We stellen geen militair ingrijpen voor,” zei Blair, terwijl hij de ‘bloeddeal’ op dat moment al had gesloten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De memo is gevonden op de privéserver van de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton, die haar mails op de server openbaar moest maken. Er wordt gesproken van een sensationele onthulling. In de geheime memo stelt Blair voor om het volk ervan te overtuigen dat Saddam Hoessein over massavernietigingswapens beschikt, wat niet het geval bleek te zijn.

In een tweede memo valt te lezen hoe oud-president Bush spionnen gebruikte om de Britse publieke opinie te manipuleren in het voordeel van de oorlog in Irak, waarbij 120.000 doden zijn gevallen.

“De memo’s bevestigen wat velen al geruime tijd denken,” zei het Britse parlementslid David Davis. Blair heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Hij zei dat de bloeddeal met Bush een mythe was.

Sensationele onthulling: Tony Blair sloot een jaar vóór de invasie in Irak al een 'bloeddeal' met Bush
Oud-minister Powell over Tony Blair (US State Department)

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x