Archeologie

VIDEO: Enorm prehistorisch bouwwerk in Israël stelt archeologen voor raadsel

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een reusachtig prehistorisch bouwwerk in het noorden van Israël, bijgenaamd Stonehenge van de Levant, blijft een groot raadsel.

Galgal Refaim (Hebreeuws voor ‘rad van geesten’) is de grootste en oudste structuur van steen in het Midden-Oosten. Het bouwwerk bestaat uit meer dan 42.000 basaltblokken en is meer dan 5000 jaar oud.

De vindplaats is gehuld in mysterie en experts kunnen maar niet achterhalen waar de structuur voor werd gebruikt. Het bouwwerk bevindt zich in de Golanhoogten en bestaat uit metershoge concentrische cirkels in de vorm van een labyrint.

Zonnewende

Tijdens de winter- en zomerwende schijnt het zonlicht precies door enkele gaten in de stenen. Om die reden denken sommige archeologen dat de structuur werd gebruikt als een soort kalender. Anderen denken dat Galgal Refaim werd gebruikt voor astronomische doeleinden.

De zes meter hoge grafkamer in het midden van de structuur doet sommige experts vermoeden dat er belangrijke mensen werden begraven. In de jaren zestig werden er voor het eerst opgravingen verricht.

Handvol

Hoewel beroemde prehistorische bouwwerken zoals Stonehenge, Chichén Itzá en Machu Picchu ieder jaar zo’n vier miljoen toeristen weten te lokken, brengt slechts een handvol mensen een bezoek aan Galgal Refaim. De meeste Israëliërs weten zelfs niet eens dat het bouwwerk bestaat.

Dat komt misschien omdat er weinig over wordt geschreven, omdat de cirkels alleen goed vanuit de lucht zichtbaar zijn of omdat het Israëlische leger doordeweeks in het gebied traint en mensen alleen in het weekend of op feestdagen welkom zijn.

[Israel21c]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
6 jaren geleden

Lijkt ons kabinet wel:
Onzichtbaar
Niemand weet waar het voor dient
Door de week niet bereikbaar want dan zijn ze met Brussel bezig
Gemiddelde Nederlander kent ze ook niet

Bob
Bob
6 jaren geleden

Zuid Afrika legt er letterlijk vol mee en Micheal Tellinger geeft daar hele mooie presentaties over. Hij legt ook uit dat er krachten uit de aarde komen dat als je erin stapt dat je GSM en GPS geheel wegvalt. Het is interessant maar niet nieuw meer.

Droogtrommel
Droogtrommel
6 jaren geleden

Ik vermoed dat hij gebruikt werd voor kalender en astronomische doeleinden.

atomnics
atomnics
6 jaren geleden

Michael Tellinger : Ancient technology and the Ubuntu movement

https://www.youtube.com/watch?v=gcD1h9DYitg

zeer intresant, whats going on here?
ik denk dat het te maken heeft met het beinvloeden van mensen hun bewustzijns. via frequenties. in zuid afrika worden deze figuren uniek dat wel geen 1 van die figuren zijn hetzelfde het zou zo maar kunnen dat het gebruikt wordt om de mens slaaf te houden voor goud mining.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x