Homepagina » Buitenland » Paus Franciscus geeft ‘laffe’ wereldleiders veeg uit de pan: “Poep van de duivel”
Paus Franciscus geeft 'laffe' wereldleiders veeg uit de pan: "Poep van de duivel"

Paus Franciscus geeft ‘laffe’ wereldleiders veeg uit de pan: “Poep van de duivel”

De aarde wordt verwoest en geplunderd, de economie wordt voortgedreven door geldzucht en regeringen zijn te laf om iets te doen. Dat is een zware zonde, zei paus Franciscus tegen 1500 activisten in Bolivia.

Er waren grassrootsactivisten aanwezig uit heel Zuid-Amerika. Prominent aanwezig waren de vertegenwoordigers van de Boliviaanse inheemse bevolking.

“Het economische systeem sluit uit, vernedert en doodt,” zei de paus. In zijn nieuwe encycliek, een pauselijke brief, over het milieu roept hij daarnaast op om iets te doen aan de uitputting van de aarde en noemt hij onze huidige economische koers een zonde.

Lafheid

Franciscus noemde het wereldwijde financiële systeem onacceptabel. “Boeren vinden het onacceptabel, arbeiders vinden het onacceptabel, gemeenschappen vinden het onacceptabel, volken vinden het onacceptabel en moeder aarde zelf vindt het ook onacceptabel,” zei hij.

“We verscheuren elkaar nog niet, maar we verscheuren wel ons gemeenschappelijke thuis,” vervolgde hij. “Dat wordt geplunderd, verwoest en straffeloos beschadigd. De wereldleiders komen niet verder uit lafheid. Lafheid is een zware zonde.”

Slaven

De oorzaak van dit alles ligt bij geldzucht, ‘de poep van de duivel’ – een ongebreidelde jacht naar geld. Als geld een god wordt, wordt hebzucht de belangrijkste drijfveer van mensen. Uiteindelijk verwoest dat de maatschappij en maakt het mannen en vrouwen tot slaven, aldus de paus.

Franciscus zei tot de inheemse bevolking: “Ik zeg met spijt dat er veel zware zonden zijn begaan tegen de inheemse volkeren van Amerika in de naam van God. Ik vraag nederig om vergeving, niet alleen voor de misdaden van de kerk zelf, maar ook voor de misdaden die zijn begaan tegen de inheemse volkeren tijdens de verovering van Amerika.”

[Knack via IPS]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
6 jaren geleden

Kan het vaticaan niets tegen deze criminelen doen?

Richard
Richard
6 jaren geleden

Een wolf in schaapskleren. (Jezuïet, die nooit paus had mogen worden)
Hij probeert zieltjes te winnen onder het arme deel van de wereldbevolking om kracht te zetten achter de vorming van een wereldregering.
Het Vaticaan onderneemt al langere tijd, en onder meerdere paussen pogingen daartoe.
Benedictus heeft nog voor een NWO gepleit.
Het Vaticaan is, net als de financiële wereld en de politiek, compleet geïnfiltreerd door jezuïeten.
Meesters in misleiding.

Kal-Purush
Kal-Purush
6 jaren geleden

Oei, oei, Als een Paus zo uitpakt tegen de gevestigde orde zou het zo maar kunnen zijn dat hij op kort termijn op audiëntie gaat bij de hoogste Entiteit.
Ook vergeet hij de tijd dat de Inquisitie bestond in de westerse landen, hij heeft het alleen over de inheemse volkeren van Amerika.
Bestonden toen geen inheemse volkeren in wat nu Europa is en bestonden er geen inheemse volkeren in Afrika in die tijd die op gewelddadige manier geknecht werden?
Dit noemt men volgens mij: Je eigen straatje schoonvegen !!!
Maar deze Paus geeft inzicht aan de momenteel super verrotte maatschappij en de nog meer verrotte kliek van geld- en macht graaiers op deze mooie Moeder Aarde.
Wat te bedenken van de kruistocht tegen de Katharen, die worden en passant even vergeten, in opdracht van een Paus afgeslacht omdat ze niet bij de katholieke kerk wilden behoren.
Wat te bedenken van de Kelten en andere stammen die met geweld het katholieke geloof moesten aannemen, de oude Ieren en ten slotte de Tempeliers die door samenspannen van de toenmalige Paus Clemens V en Filips IV van Frankrijk geketterd werden en levend verbrand, de personen die tot heks verklaard werden en ook verbrand, Galilei dit ook op zijn tellen moest passen omdat hij de Zon als middelpunt van ons stelsel aangaf.
Dit alles wordt vergeten waarschijnlijk omdat het zijn eigen kliekje betreft en dus geen enkele blaam op zichzelf wil leggen.
Maar……… door zijn uitspraken en excuses aan de inheemse volkeren is er licht kentering in het dogmatisch denken van de kerk misschien wordt het nog eens iets met deze personen en gaan ze toch normaal denken en leven.
We wachten af.

x

Check Also

Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

De veiligheids- en politiediensten in Sri Lanka ...

Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

Gisteravond brak er brand uit in de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

48
0
We lezen graag je reactie!x