Homepagina » Buitenland » Paus Franciscus geeft ‘laffe’ wereldleiders veeg uit de pan: “Poep van de duivel”
Paus Franciscus geeft 'laffe' wereldleiders veeg uit de pan: "Poep van de duivel"

Paus Franciscus geeft ‘laffe’ wereldleiders veeg uit de pan: “Poep van de duivel”

De aarde wordt verwoest en geplunderd, de economie wordt voortgedreven door geldzucht en regeringen zijn te laf om iets te doen. Dat is een zware zonde, zei paus Franciscus tegen 1500 activisten in Bolivia.

Er waren grassrootsactivisten aanwezig uit heel Zuid-Amerika. Prominent aanwezig waren de vertegenwoordigers van de Boliviaanse inheemse bevolking.

“Het economische systeem sluit uit, vernedert en doodt,” zei de paus. In zijn nieuwe encycliek, een pauselijke brief, over het milieu roept hij daarnaast op om iets te doen aan de uitputting van de aarde en noemt hij onze huidige economische koers een zonde.

Lafheid

Franciscus noemde het wereldwijde financiële systeem onacceptabel. “Boeren vinden het onacceptabel, arbeiders vinden het onacceptabel, gemeenschappen vinden het onacceptabel, volken vinden het onacceptabel en moeder aarde zelf vindt het ook onacceptabel,” zei hij.

“We verscheuren elkaar nog niet, maar we verscheuren wel ons gemeenschappelijke thuis,” vervolgde hij. “Dat wordt geplunderd, verwoest en straffeloos beschadigd. De wereldleiders komen niet verder uit lafheid. Lafheid is een zware zonde.”

Slaven

De oorzaak van dit alles ligt bij geldzucht, ‘de poep van de duivel’ – een ongebreidelde jacht naar geld. Als geld een god wordt, wordt hebzucht de belangrijkste drijfveer van mensen. Uiteindelijk verwoest dat de maatschappij en maakt het mannen en vrouwen tot slaven, aldus de paus.

Franciscus zei tot de inheemse bevolking: “Ik zeg met spijt dat er veel zware zonden zijn begaan tegen de inheemse volkeren van Amerika in de naam van God. Ik vraag nederig om vergeving, niet alleen voor de misdaden van de kerk zelf, maar ook voor de misdaden die zijn begaan tegen de inheemse volkeren tijdens de verovering van Amerika.”

[Knack via IPS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richard schreef:

  Een wolf in schaapskleren. (Jezuïet, die nooit paus had mogen worden)
  Hij probeert zieltjes te winnen onder het arme deel van de wereldbevolking om kracht te zetten achter de vorming van een wereldregering.
  Het Vaticaan onderneemt al langere tijd, en onder meerdere paussen pogingen daartoe.
  Benedictus heeft nog voor een NWO gepleit.
  Het Vaticaan is, net als de financiële wereld en de politiek, compleet geïnfiltreerd door jezuïeten.
  Meesters in misleiding.

  33 likes
  • EllenB schreef:

   Hij probeert een One World Religion te stichten. Dat hoort bij de opzet van de NWO.
   Met dit soort uitspraken, probeert hij de massa op zijn hand te krijgen.
   In de bijbel wordt hij de ‘valse profeet’ genoemd, geloof ik.
   Iemand die kinderen misbruikt in de kelders van het Vaticaan, kan ik sowieso niet serieus nemen.

   19 likes
   • SystemChange schreef:

    Het grappige is dat we een NWO nodig hebben. De huidige NWO die AL IS, voldoet niet en dat verwoord de paus in deze best goed!

    7 likes
    • Nick schreef:

     Ik geloof dat we helemaal geen NWO nodig hebben. We hebben van nature geen heerschappij nodig. Mensen zijn niet in staat om over mensen te heersen in goede zin, zodat iedereen zichzelf is (zichzelf vanuit je ware bezieling) Enigste uitkomst in een NWO zal zijn dat we geen eigen identiteit meer hebben. Ja een ID nummer. En geprogrammeerd zijn om te doen wat ons opgedragen wordt. Ze willen ons alleen doen laten geloven dat we een heerschappij nodig hebben… Maar goed, doorgaans vinden de meeste mensen het wel prettig als hun gezegd wordt hoe en wat. Om uiteindelijk in een hoekje huilie huilie te doen en wijzen naar hun almachtige leiders. Dat is de illusie van huidige realiteit waar de meeste in vast zitten. Wat dit complex maakt is dat dit al zo lang gaande is, dat de wortels zeeeeer diep gaan en bij pogingen om je los te maken van dit stelsel er veel angst bij komt kijken. Dit is voor vele een te hoge drempel. Maar geloof in je potentie. Ontdek wie JIJ bent, waar JIJ voor staat. Vergeet alles wat je ooit aangeleerd is en bekijk, zoals een kind, alles opnieuw met een open geest. Laat jouw ziel spreken. Deze ziet namelijk het verschil tussen waarheid en leugen. Zet je hart boven je verstand. Want je verstand is vertroebeld (waarom denk je dat er zoveel contradicties zijn, keuzes en mogelijkheden?)

     7 likes
     • Nick schreef:

      Samenwerking, daar is de mens toe in staat zonder enige vorm van menselijke regelgeving, daarvoor hebben we namelijk de wetten der natuur.

      We kunnen beter het idee van geld schrappen en gewoon doen wat nodig is voor elkaar, met elkaar. Geld is een systeem van dualiteit. Zaai rijkdom en armoede en geld heeft bestaansrecht. Zonder verschil in waarde is er geen potentiaal verschil en kan er geen geld stromen.

      3 likes
     • SystemChange schreef:

      Er zal altijd sprake moeten zijn van een vorm van samenwerking en een vorm van maatschappelijke orde daar waar grote groepen mensen samenleven.

      2 likes
     • carel schreef:

      heel wijs Nick…ik ga iedere zondag de krimpenerwaard in…..fietsen en koeien knuffelen….ik heb in de volle evangelie gezeten voor een korte tijd..het voelde niet goed…..ik heb mijn stekkertje rechtstreeks ingeplugd bij de Vader..zo!..daar zit niemand meer tussen!….ik gebruik mijn intuitie als leidraad en mijn hart…ennnn Jezus moedigt mij aan…ik heb de pest aan de yogamatten-industrie en andere mooie verhalenprofeten…moet niets van astrologie/ufos en ander gelul hebben….kortom datgene wat jij zegt…vele mensen laten zich misleiden door theorieën/ratio…ze zitten te veel in hun hoofd en hebben hun onderbuikgevoel en intuitie verloogend…..ik streef naar losmaking van welke stroming/filosofie en datgene wat anderen mij opleggen…..daar word je helder van…ik als hsp-er…groeten Nick van carel..and bless you

      0 likes
  • Elise49 schreef:

   En bewijs is er, dat de man niet zuiver is. Neem de 4 evangelisten. Standbeelden, muurplaten enz. overal uit de oudheid. Johannes de Doper staat voor arend(VS/alziend oog). Mattheus voor mens, Marcus voor leeuw(koningen), Lucas voor stier. Lucas staat voor technologie/handel/beurzen. En wat staat er voor de beursgebouwen. Een stier. Voor EU gebouw: Stier die Europa verleidt. Griekenland is nu in de uitverkoop(EU wil energiebeheer, een belangrijk onderdrukkingsmiddel en heel belangrijk voor technologie uitbreiding zoals data/zendmasten/thuisgebruik enz.) en gewone mensen hebben niks meer te zeggen. Wij zijn al overgenomen. In Frankfurt(beurs) staat een uitdagende stier tegen een beer.(Rusland). Rusland zal nog verder aan alle kanten belaagd/uitgedaagd gaan worden. Lukt dat niet, dan zal er een oorlog komen.
   Een echte paus zou het niet goed vinden, dat er symbolen van de kerk/evangelisten gebruikt worden in die slechte wereld die hij benoemt. De Nato(wereldleger) eert stichting van Rome. Filmpje gezien over de bende van Nijvel? Hoe kunnen Amerikanen hier zulke dingen uitvoeren? Dat kan alleen via een legerplaats die internationaal is. De Nato afdelingen. Onlangs was er antrax geknoeid in Duitsland. Onze afdeling zit in Brunsum.
   Kortom EllenB verhaal sluit perfect aan om een wereld religie zo te kunnen vormen. De paus heeft de woorden NWO zelf al een tijdje geleden in de mond genomen en toen sprak hij er geen kwaad over.
   En dan wil ik het nog een keer uitleggen: De satellieten, internet/wifi is, zendmasten is een spinnenweb met frequentie boven ons hoofd. Cern is het licht naar de ruimte. En dat gaat verkeerd en de wereld staat dan in brand.
   Wat staat er in het boek van Johannes de Evangelist. Oude testament. Eindtijd.
   Profeet Ezechiel krijgt een visioen van een ruimteschip dat neerdaalt op aarde. In EZ 10:14 worden de 4 dieren genoemd. Echter de churub(engel 2de koor/rang) verandert bij Johannes in een stier.
   De serafijnen(seraf betekent branden) zijn engelen van de hoogste rang en die zeiden: Het licht kan zich niet mengen met duisternis. Het licht kan zich niet mengen met de kosmos. De stier/os wordt als eerste offer gebruikt. Heilig is zo als de heer van de hemelse machten. Wat ik hier dus uit begrijp is dat de stier(EU/handelsgebouwen/technologie enz. ) gebruikt wordt om chaos/brand te creëren op aarde en dat er na chaos landt het ruimteschip(vluchtelingen/ouderlingen) en brengt ons de nieuwe religie/NWO. Krijg je weer een nieuwe profeet. En de heer des hemels zijn gewoon de natuurwetten, die niet met zich laat spelen door de mens. Die wint altijd.
   Een boek(heilig) kan niet geschreven worden zonder geschiedenis/voorkennis.

   4 likes
   • Calvin schreef:

    Ik doe alles op mijn gevoel, en mijn gevoel zegt dat de intentie van deze man zuiver is.
    Grappige is dat jij zegt dat er bewijs is dat deze man niet zuiver is, maar je komt met geen enkel bewijs.
    Het is altijd makkelijk wijzen wat iemand niet doet, maar kun je ook wijzen naar wat deze man wel doet. Ik had niets met het vaticaan, nooit gehad. Maar ik zie een man die de wereld wil hervormen en hij doet wat hij kan. Natuurlijk gaat dat niet over 1 dag ijs, maar hij doet meer dan zijn best. Alles wat hij zegt in het artikel is puur, zuiver en eerlijk.
    Maar jij wil het niet zien, en komt met allerlei indirecte bewijzen. Ik hoop dat meer mensen met mij het positief gaan inzien, dan kunnen we deze wereld in het positieve veranderen.

    8 likes
    • Faith schreef:

     Elise is er een van heel veel woorden met als doel te imponeren maar ze zegt niet echt iets. Een gladde boy die in het echte leven ongetwijfeld imponeert met doordrammen maar hier helaas weinig kans heeft.

     3 likes
     • Elise49 schreef:

      Het is bekend dat het Vaticaan lang geleden zijn ziel heeft verkocht. De mens kan best alleen overleven/rein zijn als je het zelf doet. Ik ben wie IK ben. Jezelf dus. Daar heb je geen leider voor nodig. Iedereen weet dat het systeem van groei veel ellende oplevert(elkaar opeet) en dat het systeem zo’n beetje zijn einde heeft gehad.
      Als je de geschiedenis bekijkt, dan is geloof vaak gebruikt om macht te verkrijgen. Men had spontaan moeten mixen(rassen) om natuurlijke evolutie een kans te geven.(lang geleden wel gebeurt) Strikt geloof/systemen hield/houdt dit tegen. Elite incl. geloofsinstituut is bezig om een superras te creëren dmv DNA. Kloonen/half dier/half mens enz. Men speelt zelf voor god. En die mensen zijn de tegenhanger van de natuur. Wij zullen dit proces zelf moeten doorbreken door eenheid zonder dwang/afhokken/straffen enz. Helaas worden mensen pas wakker als er dingen al gebeurt zijn. Wij moeten zelf leren om iets te voorkomen. Daar heb je dus geen paus voor nodig en wat hij zegt dat weten we zelf al. Laat je ziel dus van jezelf zijn en geef hem niet weg. Idolen(geflipte) hebben al genoeg. De wereld heeft ook mensen die de paus enz. niet aanhangen. Zijn die mensen slecht, minderwaardig of anders? Nee.
      Ik gebruik geloofsteksten/symbolen in mijn berichten, omdat zij die gebruiken. Elite is er dol op. En zeg nou zelf? Waarom die stier voor belangrijke gebouwen? Politiek, geloofsinstituut, macht/handel gaan samen. Sinds dit besloten is en samen een verbond sloten in Rome. Toen werd het geloof pas echt besmet. Dus moet je het instituut niet meer als heilig/rein zien. De familie medici(Italië) is de bron van huidige pharma instituut. Welk mens is nog rein/natuurlijk om evolutie van de mens te kunnen uitvoeren? We(DNA) zijn al allemaal verzwakt door medicijnen/chemisch troep! En het Vaticaan/missionarissen deed net zo hard mee. Medische testen op mensen. Die lui zijn niet te vertrouwen! Spreken met 2 tongen. Hoe slechter de wereld, hoe meer zieltjes zij winnen. Moet je niet intrappen! Liefde geef je maar aan je naaste. Dan heb je er nog controle op en zelf plezier van. De zender zeven is puur propaganda/indoctrineren. Bij mij in de straat staat een kerk met zendmasten. Wat heeft dat nog met puur mens/natuur te maken? Niks. Alleen met geld en dat ze zelf aan het overleven zijn ten koste van de mens. Ik noem dat huichelachtig en jezelf verloochenen.

      4 likes
   • Faith schreef:

    Maar Elise je weet toch ook wel dat al die plannen mislukt zijn, hoe vaak is al gezegd dat ze de streefdatum van het jaar 2000 niet gegaald hebben en dat het ze ook nooit zal gaan lukken?Anders had WW3 er allang geweest. Het lijkt wel of je er op zit te wachten. Steeds weer die bijbelverhalen, steeds weer Wifi, dan alweer de Stier, Lucas, de Nato, offers, handelsgebouwen, dan komt Ezechiel weer om de hoek kijken kortom een grote brei van woorden waar ik geen touw aan vast kan knopen.

    4 likes
    • Elise49 schreef:

     Dan moet je veel gaan lezen. En alles niet los zien, want alles is aan elkaar geschakeld. Er was iets, dan gebeurt er iets mee en dan komt er een oplossing. Die was, die is, die komt. Alles werkt hetzelfde. Natuur heeft ook peaken om balans te verkrijgen, maar die manipuleert niet. Laat ook weer groeien, wat ie zonder vooroordeel vernietigd heeft. Voor mij is dit God. Hard, maar rechtvaardig en altijd vanuit de bron.
     vb. Als je een nieuw logo moet bedenken, dan neem je vrijwel altijd geschiedenis mee als inspiratie. Wat ik doe is terug kijken. Ruzies/conflicten werden gemixt om tot balans te komen. Maar er zijn mensen/machthebbers die dit zo uitkienen, dat zij de overhand krijgen/kregen. Bv. Griekenland nu. Of kijk naar het logo van de Telegraaf, die komt terug in London,NewYork, maar dan met een minder of meer pootje. In feite zijn ze 1 club. En zo kun je ook naar logo’s/symbolen van vroeger kijken. Of kijk naar de wereld talen/alfabet. Onze A is afkomstig van de stier/os.
     Wil je dus het breder plaatje zien, dan moet je weten hoe de vork in de steel zit. En vaak zijn die te simpel en daarom ziet men het niet. Nog een vb. Onze beurs Amsterdam is helemaal niet meer van ons. Het was AEX, dan van Euronext. Euronext ging samen met NYSE(New York). In 2013 kwam het in handen van de ICE. ICE stoot niet belangrijke delen Nederlandse delen af. 33,3% is nog van Nederland. Maar ICE is nog wel samen met NYSE. Samen hebben zij dus 66.7% de meerderheid en hebben het dus voor het zeggen, alle drie blijven verbonden(ook al lijkt het van niet) en zijn dus gewoon nog 1 kliek. Zo wordt/is Nederland dus leeg getrokken. Het zijn macht constructies, die men vroeger ook gebruikte, maar dan via geloof enz. Via logo’s/symbolen/codes kun je zien wat er ongeveer gebeurt is of nog gaat gebeuren. Zie het als taal, die evolueert.

     0 likes
     • Faith schreef:

      Wie die ouwe playboys nog geloofd met hun warrige verhalen, gesteund door zelf verzonnen symbolen die ze dan ook nog magische waarden toekennen, en niet te vergeten het verhullende taalgebruik. Ze zijn allang door de mand gevallen.

      1 likes
     • Faith schreef:

      Het is eigenlijk heel simpel; een spel van autoritair en dominant de baas spelen en de regels zelf bepalen. De regie in handen houden, veel raadselachtige zaken erin mixen zoals symbolen en die dan magische waarden toekennen, en niet te vergeten veel verhullend taalgebruik. Maar nu is de bevolking er achter dat het niet veel meer dan een stelletje ouwe playboys en wat dommem ganzen zijn. Dol op geld en de baas spelen. Heel 3D. Maar ze hebben de broek inmiddels op hun knieeen hangen en kunnen in wezen geen meter meer vooruit. In de val gelopen. Heel aards en was ook heel nodig.

      0 likes
     • Elise49 schreef:

      En daarom Faith(wat je zelf al schrijft), moet je de paus ook met een korreltje zout nemen. Ik zeg dus niet dat die man van zichzelf slecht is, maar hij wordt ongetwijfeld een keer goed als puppet gebruikt. Gewoon omdat ie populair is(veel aanhangers) en de duistere krachten hem ook zullen sturen/val lokken. Ik zeg: Paus wordt uiteindelijk vervangen door Satan.(totale contole via technologie)
      Daarom geniet nu nog van liefde/naaste/natuur, die je nog op natuurlijke weg kunt uitvoeren buiten de virtuele wereld.
      Ik wil je niet bang maken, de waarheid moet aan het licht komen en dat begint bij ons zelf.

      0 likes
  • helder schreef:

   juist ja, misleiding!

   5 likes
  • Jeff schreef:

   Ik denk zelf Richard, dat dat harde taal is die je uit. Ik ga niet beweren dat je betoog op niks gestaafd is, maar; de kerk heeft in de loop der jaren al heel wat ingeboet en wellicht is het een ultieme poging. Het geen hier wordt verwoord is volgens mij niet bepaald een onredelijke verklaring van paus (mens) tot mens. Het hunkeren naar macht komt altijd om de hoek kijken….maar mijn inziens ben je bevooroordeeld.
   Daar kan je best reden toe hebben, maar als je de woorden weegt, zit er dan niks van in? Of bestaat zwart niet uiteindelijk ook uit grijs? Ik bedoel maar, het zou zo maar goed bedoeld kunnen zijn. Ik denk, dat een paus ook een mens is. Aannames schuilen vanuit elke hoek. Ik betrap mezelf er althans dikwijls op.
   Hee geluk man.

   5 likes
  • S0M30N3 schreef:

   Groot gelijk, vooral in het laatste wat je zei “Meesters in Misleiding”!

   Probeert het volk aan zijn kant te krijgen en dan bam wederom zoals altijd worden burgers gebruikt. Ik geloof iig niets wat deze idioot uitblaft, hij is net zo’n monster als de wereldleiders zelf! Psychopaten zijn het..

   2 likes
   • Faith schreef:

    De viruele wereld is nu nog even veel te spannend Elise. Als de poppenkast gevallen is en de poppenspelers opgepakt is er tijd genoeg om echt intens van de wereld te genieten.

    1 likes
 • JohnnyBGoode schreef:

  Ben niet religieus, maar deze man heeft hier helemaal gelijk in!

  14 likes
 • JansTerZeijle schreef:

  Kan het vaticaan niets tegen deze criminelen doen?

  8 likes
  • Mike schreef:

   Als het Vaticaan ècht van goede wil was zouden ze elk mens op aarde een menswaardig bestaan kunnen bieden. Ze hebben ruim genoeg kapitaal om dat te doen.

   Voorbeeldje: ze zouden eens kunnen beginnen met het openbaar maken van alle kunstschatten en geschriften die ze in de klimaatkamers onder het Vaticaan hebben liggen. Maar ze hebben kennelijk nog nooit van internet gehoord. Loop hier nog niet zo heel lang rond, maar in mijn hele leven heb ik nog helemaal niks aan het Vaticaan gehad als het om de waarheid gaat. Deze mensen hebben niks anders te bieden dan schijnvertoningen en onderdrukking!!!

   Ander voorbeeldje: Ze zouden ook al lang actief werk hebben kunnen maken van het vervolgen en bestraffen van alle pedo’s die er rondlopen en inzicht geven in de netwerken en praktijken van deze lieden. Maar ook dat laten ze na!!! En als ze dit soort zaken al openbaar maken is het pas na de dood van de daders zodat de doofpot comfortabel gesloten kan blijven.

   Het wordt tijd dat we ons allemaal eens gaan realiseren dat ze niks te bieden hebben en we dit soort organisaties helemaal niet nodig hebben voor een betere wereld!!!

   12 likes
  • Elise49 schreef:

   De vijand van de mens is technologie! En wij hier zijn al veroverd. Totale controle gaat via technologie/banken/corporaties. De oorlogen draaien om technologie/grondstoffen/macht.
   Vandaag 15 juli beginnen de militaire operaties(oefeningen?): Jade helm 15(Amerika). Talisman Sabre(Australie) China met hun eigen oefeningen in de chinese zee. Wel toevallig dat het om computerprogramma namen/technologie gaan/gaat!

   1 likes
 • Kal-Purush schreef:

  Oei, oei, Als een Paus zo uitpakt tegen de gevestigde orde zou het zo maar kunnen zijn dat hij op kort termijn op audiëntie gaat bij de hoogste Entiteit.
  Ook vergeet hij de tijd dat de Inquisitie bestond in de westerse landen, hij heeft het alleen over de inheemse volkeren van Amerika.
  Bestonden toen geen inheemse volkeren in wat nu Europa is en bestonden er geen inheemse volkeren in Afrika in die tijd die op gewelddadige manier geknecht werden?
  Dit noemt men volgens mij: Je eigen straatje schoonvegen !!!
  Maar deze Paus geeft inzicht aan de momenteel super verrotte maatschappij en de nog meer verrotte kliek van geld- en macht graaiers op deze mooie Moeder Aarde.
  Wat te bedenken van de kruistocht tegen de Katharen, die worden en passant even vergeten, in opdracht van een Paus afgeslacht omdat ze niet bij de katholieke kerk wilden behoren.
  Wat te bedenken van de Kelten en andere stammen die met geweld het katholieke geloof moesten aannemen, de oude Ieren en ten slotte de Tempeliers die door samenspannen van de toenmalige Paus Clemens V en Filips IV van Frankrijk geketterd werden en levend verbrand, de personen die tot heks verklaard werden en ook verbrand, Galilei dit ook op zijn tellen moest passen omdat hij de Zon als middelpunt van ons stelsel aangaf.
  Dit alles wordt vergeten waarschijnlijk omdat het zijn eigen kliekje betreft en dus geen enkele blaam op zichzelf wil leggen.
  Maar……… door zijn uitspraken en excuses aan de inheemse volkeren is er licht kentering in het dogmatisch denken van de kerk misschien wordt het nog eens iets met deze personen en gaan ze toch normaal denken en leven.
  We wachten af.

  7 likes
  • Rory schreef:

   Hij was op bezoek in Bolivia… Dus leek het hem denk ik zinvoller om over de inheemse volkeren te praatten in Zuid-Amerika dan over de inheemse volkeren elders…

   Ik weet niet of er iets achter zit. Ik zelf voel van niet. Als er meer Pauzen zouden zijn geweest zoals deze in het verleden dan had het heden er een stuk mooier uit gezien. Maar het is nog niet te laat.

   Men spreekt altijd over de gevreesde nieuwe wereld orde alsof dit de enige nieuwe wereld orde is die er maar kan komen… Een nieuwe wereld orde met machtige corrupte mensen die de touwtjes in handen hebben en wij als slaaf..

   Is er dan niemand die denkt dat er ook een goede vorm zou kunnen bestaan? Ik noem mijzelf wereldburger want ik ben er van overtuigd dat wij ALLEMAAL het recht hebben hier te bestaan. Niet de een meer dan de ander. Daarnaast is het inderdaad dan wel wenselijk dat deze wereld blijft bestaan in zo’n goed mogelijke staat.

   Mijns inziens kan dat alleen als de wereld helemaal op zijn kop gaat. Bijvoorbeeld zoiets als het venus project.

   Een Resource Based Economy. Daarbij is het dan wel wenselijk dat de hele wereld hier in meegaat want grondstoffen zijn verspreid over de wereld. Met soms hele grote concentraties in maar een paar landen. Denk aan zeldzame metalen voor de computer industrie. Het ene land is meer geschikt voor Landbouw en het andere voor productie. China op dit moment is de fabriek van de aarde en ze hebben veel zeldzame metalen tot hun beschikking. Ik zeg niet dat we daarom China onze wil moeten opleggen (Niet zo’n goed idee met het leger dat zij hebben) maar als we de hele wereld gelijk kunnen trekken qua “koopkracht” en werk omstandigheden zou China straks best de bakervoet kunnen zijn van productie en andere landen meer gericht op landbouw etc.

   Economy zoals het bedoelt is. Met zo min mogelijk middelen en zo efficient mogelijk de wereldburgers in hun levensbehoeften voorzien.

   NIET overproduceren, overproduceren en dan vervolgens mensen doodgooien en brainwashen met reklame propaganda etc dat mensen NIET ZONDER HUN PRODUCT KUNNEN!

   Niemand hoeft meer een nier te verkopen straks in India of China om maar de nieuwste iphone te kopen.

   Google eens op Car cemeteries.

   Miljoenen nieuwe auto’s die weg roesten ergens op een verlaten vliegveld of parkeerplaats omdat niemand ze wil hebben voor dat geld. En deze auto’s wegdoen voor minder geld dan? Derde wereld landen etc? Nee.. want dan koopt niemand de nieuwere modellen… Dus maar weg laten roesten dan.. ongelooflijk.

   4 likes
  • Faith schreef:

   Als de paus zo uitpakt, zoals er steeds meer mensen van binnenuit allerlei misdadige organisaties van binnenuit uitpakken en aan de grote klok hangen krijg ik steeds meer het vermoeden dat er achter de schermen al heel wat schorem opgepakt is, andrs doen niet e steeds mer mensen hun mond open. Ze houden het in de msm nog even onder de pet, waarschijnlijk om er in stilte nog veel meer op te pakken maar er zijn grote krachten bezig die de cabal op de knieen heeft gekregen. Daar heeft het steeds meer van weg! Zoals de dominante zelfverzekerde leeghoofden nu tekeer gaan kun je donder op zeggen dat ze in het nauw zitten.

   4 likes
 • Logiter schreef:

  Ik krijg steeds meer respect voor deze paus,die meer kleur bekent dan zijn voorgangers.
  Niet alleen schopt hij tegen de economische dictatuur,maar kijkt ook in de spiegel naar het kerkelijk verleden.
  Dat hij de hele bestaansgeschiedenis van de kerk met alle misdaden niet opnoemt is logisch,dan staat hij er wel even,laat staan dat hij alles weet.
  Maar de nederige opstelling tegenover zijn volgelingen is er een die siert.
  Respect voor deze man in zo’n relatief kwetsbare positie!

  13 likes
  • Freedom schreef:

   Precies, mensen zoals jij en nog massa’s, zullen straks wanneer de paus in Washington het plan van de NWO uitrolt achter hem aanlopen.
   Ik zou maar uitkijken als ik jou was en velen die denken dat deze paus deugt, het is een wolf in schaapskleding, de zwarte paus, verdacht van het ontvoeren en verkrachten van kinderen. In het Vaticaan worden rituelen gehouden en worden kinderen geofferd. Zoek maar uit, er is een tribunaal al een paar jaar bezig om dergelijke lieden waaronder ook onze koningshuizen, voor de rechter te slepen.
   Er zal nog heel veel shit naar boven komen, let maar eens op!

   2 likes
  • Elles schreef:

   Ben alleen bang dat hij vroeg of laat vermoord wordt, hij durft ook tegen kardinalen zijn nek uittesteken en dat is nooit gezond, hij heeft m.i. Lef

   0 likes
 • Wil Botman schreef:

  #OurNewWorldOrde (ONWO)

  Inmiddels gemanoeuvreerd in een uitzichtloos politiek-corrupt systeem, wordt het tijd dat wij als mensen ons onafhankelijk denken en zelfbeschikkingsrecht weer opeisen. De verdeel-en-heers-politiek die ons rechtgeaarde burgers als slaven beschouwt en behandelt, zal van onderop de samenleving door het Volk moeten worden aangepakt. Macht wordt immers niet vrijwillig afgestaan.

  In de hele wereld heeft dit verouderde systeem de aarde zodanig uitgeput, hetgeen alleen maar ten gunste komt en kwam van de macht en elite, en bij herhaling tot anarchie en oorlog heeft geleid. Nu is gebleken dat men er niets van heeft geleerd, zal de geschiedenis zich waarschijnlijk opnieuw herhalen.

  SAMEN STAAN WE STERK…………

  We moeten weer gaan geloven in onszelf en opkomen voor onszelf, de rechten van de mens, dier en de natuur, waarin ieder Volk het recht heeft in het eigen land een nieuw bestaan op te bouwen. In een eigen natiestaat met eigen zelfbeschikkingsrecht over eigen aangelegenheden beslissen, middels een bindend referendum, met eigen grenzen, en eigen immigratiebeleid.

  We verliezen onze waarden en democratie aan een ondemocratisch federaal Europa, dat beweert oorlog te hebben voorkomen, maar juist de weg bereidt voor nieuwe oorlogen. Na Joegoslavië, nu Oekraïne, het oprukkend islamitisch terrorisme, en de enorme instroom van (economische) asielzoekers uit derde wereldlanden.

  Wij hebben niets tegen immigranten-als-mensen, maar ieder land heeft een beperkt absorptievermogen wat nieuwkomers betreft. Niet alleen financieel en qua ruimte, maar juist ook als het gaat om het behoud van de eigen identiteit, tradities, cultuur en geschiedenis.

  Wij willen de instelling van een nieuwe intra-nationale organisatie, die ervoor moet zorgen dat er bij wereldwijd convenant zal worden overeengekomen, dat de bronnen van MOEDER AARDE niet meer uitgeput worden ten gunste van de macht en elite. Economische samenwerking is wel een pre, waarin de ontwikkeling van zelfvoorzienende energie per huishouden juist gestimuleerd zou moeten worden.

  EEN NIEUWE UTOPIE MENSEN ???………..

  Nee,….want dat was de utopie van het huidige systeem. Nogmaals, wij allen moeten weer gaan geloven. Mensen zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig. Samen staan we sterk en eendracht maakt macht. Maar we zullen dit statement, dat waarschijnlijk velen met ons kunnen delen met gelijkberechtigde volkeren, met behoud van eigen taal en cultuur, dit kunnen bereiken o.a. via social media.
  Daarom DELEN AUB !!!

  hBC<<>>

  Wil Botman
  Ton Walthaus
  Ernst Clemens

  10 likes
  • henkkie schreef:

   “waarin ieder Volk het recht heeft in het eigen land een nieuw bestaan op te bouwen. ” is dat “eigen identiteit, tradities, cultuur en geschiedenis”
   niet een gevolg van een corrupt systeem waarbij het bezit van de elite is erkent door arbeiders die anders geen werk hadden?
   Wat voor identiteit, tradities, cultuur en geschiedenis wil je in stand houden? graaien en naaien met perverse prikkels?

   3 likes
  • Richard schreef:

   Die is mooi man!

   1 likes
 • Florian schreef:

  Echt de reacties hier, hoe kunnen jullie normaal leven zonder dat je overal spoken en beren ziet.

  Ontopic:
  Ik vind deze paus echt super goed.
  Weet precies wat er mis is met de wereld en benoemt het ook.
  En komt mijn inziens gewoon oprecht over.

  12 likes
 • Marie schreef:

  Mijns inziens verdient deze paus op dit moment het voordeel van de twijfel. Overtuigend bewijs tegen hem is er op dit moment m.i. niet. Maar natuurlijk is hij representant van het Vaticaan en moeten wij wel kritisch blijven. Laten wij allemaal licht sturen naar deze paus zodat hij dat wellicht ook echt zelf gaat uitstralen (of indien hij slechte intenties heeft, er door wordt bedolven..).

  11 likes
 • wolfje schreef:

  ga ons voor franciscus. wij zijn niet bang

  9 likes
 • Faith schreef:

  Te weten dat dat hele Vaticaan achter de schermen aangestuurd wordt door de maffia is het nogal kortzichtig om de Paus zo af te branden. Ook hij wist niet in wat voor wespennest hij stapte voor hij aan deze job begon. Gluiperigheid, stiekemigheid en mensen die in de picture staan, van achter het gordijn foute dingen laten doen en zeggen is hun specialiteit met als doel, je raadt het al, macht en geld achteroverdrukken. De achterbaksheid viert ook hier hoogtij. Maar dan nog denken sommigen hier dat de Paus zelf fout is, terwijl het nu luid en duidelijk zeker is dat het diezelfde duistere kliek is die de hele wereld in de tang houd. Maar ze hebben ook nog nooit zo in het nauw gezeten omdat alles nu wereldwijd duidelijk is. Door internet weet de hele wereld inmiddels hoe een kleine kliek die ziek in hun hoofd zijn, dit heel achterbaks voor elkaar kreeg. Ze mogen nog heel even in de waan verkeren dat ze geweldig zijn maar daarna is het wel afgelopen met ze.

  5 likes
 • basboon schreef:

  hypocrite, rijkste instituut van de wereld gesponsord door armen geppaard met duizenden sex schandalen…………

  4 likes
 • henkkie schreef:

  opgericht door de verraders van jezus die het verhaal van jezus gaan verkondigen Terwijl jezus heeft t nooit over n paus gehad laat staan zon groot kasteel

  3 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Volgens de heilige boeken zijn de eerste geschreven wetten van Mozes, met zijn 10 geboden. Wetten Voor zijn slaven, zijn volk en beloofde land, welkom in de geschreven wereld en zijn illusie.
  De Inquisitie bestaat nog steeds, het heeft alleen een andere naam vraag het maar aan Ratzinger Benedictus, hij is hoofd inquisitie.

  Laat de Paus maar de waarheid vertellen over alle verzonnen heiligen die ze aanbidden, de grootste leugen of de grootste waarheid aller tijden.
  Alles wat geschreven is, is door mensen gedaan en niet door God met een gouden pen.

  Ondanks dat hij de waarheid predikt, zou ik niet vergeten wat hij vertegenwoordigd.
  Het systeem en de shit waar we inzitten hebben we in grote mate te danken aan de eeuwenlange indoctrinatie van deze kliek.
  De mens in het westen komt uit een onderdrukking en moet zich zelf zien te bevrijden. Denken dat mensen vrij zijn/waren en momenteel onderdrukt worden door elite is een illusie. Vergeet je geschiedenis niet, de mens komt uit een onderdrukking en heerschappij..
  Het is aan ons en komende generaties dit te veranderen of nog verder in de shit te zakken.

  Maar goed, goede en slechte mensen heb je overal.

  3 likes
 • Armonicus schreef:

  Paus Pot Verwijt De Ketel. Hoe gaat het trouwens met de voorlaatste paus? Het lijkt alsof God er nog niet klaar voor is om hem te ontvangen.

  2 likes
 • jenne schreef:

  Hoe lang heeft hij nog te leven, ja Jezuïten de soldaten van God, met hun eed, die ver en heel diep gaat, maar denk dat het niet anders kan, overal is het kwaad aanwezig, het gaat er om het op tijd te herkennen, en liquideren.
  De mensheid is en wordt constant gemanipuleerd, en ja door het leven zelf, het kwaad zit in de neus zeiden de oude Griekse filosofen, niet zien of de smaak is de manipulator, maar de reuk, die in een hele kort verbinding heeft met de pijnappel, en dus de geest, het is de geur van macht die de wereld bestuurd, foutje of niet,
  Geloof niet dat de mens zich zelf kan verslaan, we moeten er het beste van maken.

  1 likes
 • Tinus schreef:

  Dat er nog mensen zijn die naar die man luisteren.

  1 likes
 • anton50 schreef:

  Verlossing van dit slavenbestaan begint bij ons fysieke sterven..
  Hou daar aan vast, en kijk voorbij de fysieke grenzen van dit systeem, dat enkel ongeluk, onderdrukking en ellende kent.
  Soms denk ik wel eens dat wij met zijn allen, stuk voor stuk, in een gigantische muizenval zijn gestapt, toen we als naïef zieltje besloten hierin te participeren…
  De enige manier is er weer uit te stappen uiteindelijk. Daarom liggen de antwoorden niet hier, maar DAAR…

  1 likes
 • x

  Check Also

  Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

  Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

  De veiligheids- en politiediensten in Sri Lanka ...

  Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

  Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

  Gisteravond brak er brand uit in de ...

  >