Natuur en Milieu

De bedreigde burger mag zich opgelicht en bedrogen voelen. Dit betekenen snode klimaatplannen voor de koopkracht

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politici, kopstukken uit het bedrijfsleven en milieubeweging hebben het gewone volk volledig buiten het smeden van hun snode klimaatplannen gehouden, betoogt emeritus hoogleraar Pieter Lukkes.

Hoewel het Energieakkoord (2013) en Klimaatakkoord (2018) zonder ons tot stand zijn gekomen, zullen wij straks moeten betalen.

De initiatiefnemers piekeren er namelijk niet over om die kosten zelf te dragen, aldus dr. Lukkes.

Koopkracht

Hij vindt het verdacht dat er geen prijskaartje aan de akkoorden hangt. “Iedereen weet immers dat je op je hoede moet zijn als iemand je iets probeert op te dringen zonder de prijs te noemen. Dik kans dat je dan het schip in gaat.”

Het Energieakkoord blijkt nu ruim 100 miljard euro te gaan kosten en het Klimaatakkoord misschien wel 10 keer zo veel.

Dat betekent dat de koopkracht van huishoudens drastisch zal verminderen.

Dr. Lukkes merkt op dat we over dit scenario nooit hebben kunnen stemmen, aangezien het in geen enkel partijprogramma staat.

Klakkeloos

De politici wilden dan ook graag dat het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving met geruststellende cijfers zouden komen.

Ze werden op hun wenken bediend, aldus Lukkes, want minder dan een kwart van de 600 voorgestelde maatregelen werd meegenomen in de berekeningen.

Bijna alle media namen de uitkomsten van de planbureaus klakkeloos over.

Zo schreef de Leeuwarder Courant op 14 maart dat het klimaatbeleid ‘slechts 1,75 miljard euro per jaar kost en dus haalbaar en betaalbaar is’.

Opgelicht en bedrogen

Klinkklare onzin, zegt dr. Lukkes, toevoegende dat belangrijke kostenposten in de berekeningen ontbreken.

Onlangs is besloten om de lasten over te hevelen naar het bedrijfsleven. De burger schiet hier niets mee op, want de bedrijven rekenen de kosten door in de prijs van hun producten.

“De akkoorden-makers belasten ons zwaar. Dat doen zij louter en alleen vanwege hun geloof in een gevaarlijke (anderen zeggen juist weldadige!) klimaatverandering,” stelt Lukkes vast.

“Zonder bewijsstukken missen hun daden echter elke legitimatie en mag de bedreigde burger zich opgelicht en bedrogen voelen,” besluit hij.

[Liwwadders]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Het is nog erger vorig jaar kocht ik in de winkel een kilo appels Jona Gold voor 89 cent. Nu komt er 4 cent BTW bij dus kost de kilo appels nu 89+ 4 = 99 cent (dit is niet mijn rekenfout)
Zo zullen de bedrijven de CO2 belasting ook wel naar boven afronden

J@n
3 jaren geleden

En dan zie overal in het nieuws bedrijven die omvallen en met gepaste verbijstering zie je politici zich afvragen waar komt dit tocht door? Nu, da’s heel eenvoudig; de gemiddelde burger is zich al aan het voorbereiden aan de enorme last die links ons gaat brengen, de jaren 1920 komen weer keihard terug oor een beslissing van een of andere klimaat neuroot.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Mogen we de namen die dit plan bedacht heeft? Het koningshuis? Willem had er al jaren geleden over. We gaan bij shell over naar alternatieve energie. Dit plan gaat niet eens over milieu, maar draait om geld te verdienen.

Elles
Elles
3 jaren geleden

In 5 minuten het klimaatdrama helder samengevat in deze video van cafe weltschmerz.
https://youtu.be/vqtZZXIfcnA

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x