Het Complot

Panda onder vuur: bedrijven misbruiken certificaat WNF

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Wereld Natuur Fonds, de toonaangevende organisatie voor bescherming van de natuur, ligt onder vuur.

Diverse onafhankelijke onderzoeken en deskundigen hebben kritiek op de strategie van het WNF om samen met corporaties de natuur te redden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Duitse documentaire Der Pakt mit dem Panda laat zien dat samenwerking met multinationals, die onder andere investeren in houtkap, kweekvis en palmolie, vooral goed is voor de bedrijven. 

Sympathie

Daardoor krijgen de corporaties een groen imago en dus meer sympathie bij het volk. Deze bedrijven blijven echter een bedreiging voor de natuur. Ze branden het oerwoud plat en laten een klein stukje staan, maar dat is voor bijvoorbeeld de Orang-oetan te klein om in te leven.

WWF Duitsland reageerde woedend op de ‘valse beschuldigingen’ en stapte naar de rechter. Na maandenlang getouwtrek besloot de rechter dat de film overal mag worden uitgezonden. Zembla toonde de beelden.

Het Britse onderzoeksbureau Global Witness nam het General Forest & Trade Network onder de loep dat 20 jaar geleden is opgericht door het WNF. De corporaties die zijn aangesloten bij het netwerk verhandelen bijna drie kwart van al het gecertificeerde duurzame FSC-hout.

Er blijkt bijna geen controle te zijn op houtbedrijven die zijn aangesloten bij het netwerk waardoor ze jarenlang grote schade konden aanrichten.

Foute partijen

Oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk bevestigt het beeld over de moeizame samenwerking met grote bedrijven. Hij pleit voor zeer radicale maatregelen.

Volgens directeur van Urgenda Marjan Minnesma is de tijd om kleine stapjes te zetten met foute partijen voorbij. Zij is het ook eens met de kritiek op samenwerking van het WNF met chemiegigant Monsanto. “Dat is één van de foutere bedrijven in de wereld,” zei ze. “Ik heb niet de hoop dat ze gaan verbeteren, dat is niet hun insteek.”

Bekijk de hele uitzending hier terug.

Bron: Vara.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

Foei WNF toch! *zegt lidmaatschap op en barst in tranen uit!*

Dat had ik niet verwacht van ze…

Rakker
Rakker
11 jaren geleden

Na 20 jaar heb ik drie weken geleden mijn WNF contributies en lidmaatschap gestaakt. Ze blijven namelijk stug de CO2 leugen propageren. Nu blijkt voor mij dat er nog meer duisternis aanwezig is bij het WNF, helaas….

Eden
Eden
11 jaren geleden

WNF is het geesteskindje van onze ex-Nazi Prins Bernhard von Lippe-Biesterfeld. Dezelfde man van de Bilderberg conferentie en de Lockheed affaire. Dan kan je er wel vergif op innemen dat er bij WNF ook wel stront aan de knikker is.

wolfje
wolfje
11 jaren geleden

het WNF verbindt zijn naam aan sterk vervuilende industrieen.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x