Binnenland

Beelden: Klimaatactivisten roepen op de UvA op tot geweld en vermoorden van Joden

Help door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Dinsdag werd op de Universiteit van Amsterdam opgeroepen tot een Intifada. Met andere woorden: er wordt opgeroepen tot geweld en het vermoorden van Joden, aldus het CIDI. ‘Cut ties with Israel!’ valt te lezen op één van de spandoeken.

“Gezellige sfeer op de UvA met het verzoek Joden te vermoorden, want… (we steunen de Islamic Jihad of iets dergelijks),” schrijft parlementair verslaggever en programmamaker Ernst Lissauer in een reactie op social media.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op dezelfde dag dat bekend wordt dat de UvA een wetenschapper gaat ontslaan onder druk van de wokies, staan de antisemitische wokies onder hen in de universiteit zelf op te roepen tot geweld en het vermoorden van Joden, merkt Tweede Kamerlid Harm Beertema (PVV) op.

Ernstige radicalisering

“Niemand die hen een strobreed in de weg legt. ‘Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn’, minister Dijkgraaf? Hadden deze Jodenhaters toestemming van u?” vraagt Beertema aan de UvA. “Vindt u dit in orde? Past dit binnen uw prioriteiten?”

De wetenschapper die wordt ontslagen, is Laurens Buijs. Hij zegt hierover: “Brr, zo ziet extreemlinks op de UvA eruit. Pro-Palestijns en pro-islamitisch activisme op de UvA is al jaren aan het doorslaan in haat naar Israël, Joden en het Westen in algemene zin. Er is sprake van ernstige radicalisering en dit alles wordt door het bestuur gefaciliteerd!”

Fossiele brandstoffen

“Vrijheid van meningsuiting houdt pas op bij het bepleiten van geweld. Dit noopt tot ingrijpen van de politie,” vindt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Het protest, waar studenten en medewerkers aan meedoen, is onderdeel van het collectief Amsterdam Autonomous Coalition, waar onder meer Mokum Kraakt en University Rebellion UvA onderdeel van uitmaken. Het doel van de activisten is ‘decolonize, decarbonate and democratize’. Oftewel: dekoloniseer, stop met fossiele brandstoffen en democratiseer.

4.5 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
9 maanden geleden

En waar blijft de AIVD in deze HOP HOP GAAN JULLIE DEZE TERORISTEN OPPAKKEN.O NEE ZIJN LINKSE TERORISTEN DIE HEBBEN CARTE BLANCE.

Rinus
Rinus
9 maanden geleden

Wie wilde nu ook al weer alle joden vermoorden? OJA de nazi’s deden dit ook, mag je nu wel vergelijken of wachten we op de volgende 6 miljoen doden joden?

Spooked
Spooked
9 maanden geleden

Wat zijn die “studenten” daar ongelofelijk dom dat ze zich laten gebruiken voor door Soros betaalde clubjes, om haat en polarisatie uit te dragen.

Punisher
Punisher
9 maanden geleden

‘Es ist wieder da’. Der neue nationalsozialismus! Indoctrinatie van de jeugd, werpt nu zijn vruchten en donkere schaduwen vooruit. We weten allemaal waar dat, ongeveer 85 jaar geleden, toe heeft geleid!

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x