Binnenland

NPO verspreidde complottheorie en Martin Bosma wilde een debat, kijk naar de reacties

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!

We zijn jarenlang voorgelogen, en niet zo’n beetje ook, door de staatsomroep, de NPO, over de vermeende banden die er zouden zijn tussen president Trump en Rusland, zei PVV-Kamerlid Martin Bosma in de Tweede Kamer.

“De NPO kwam middelen, miljoenen en reportages tekort om ons daarvan te doordringen, maar het bleek van a tot z gelogen te zijn. Dat is in strijd met de Mediawet,” benadrukte Bosma.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is ook van een enorme ironie, want de staatsomroep heeft jarenlang geprobeerd een complottheorie er bij ons doorheen te rammen, maar de NPO wil Ongehoord Nederland vernietigen met als argument dat Ongehoord Nederland een complottheorie heeft verspreid. Dus wat je zegt ben je zelf. Ik vind het van een ongelofelijke ironie,” zei het Kamerlid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Goed boek

Hij wilde daar graag een debat over, maar kreeg geen meerderheid. Kamerlid Van Baarle (Denk) zei dat hij van de staatssecretaris voor Media wil weten of zij inderdaad de ‘complottheorie verspreidende omroep’ Ongehoord Nederland ‘uit het bestel gaat wegbonjouren’.

Kamerlid Futselaar (SP) grapte: “Wat mooi dat de PVV hier NRC aanhaalt als bron voor een debataanvraag. Dat is weleens anders geweest, volgens mij. Daaruit klinkt volgens mij zo’n breed vertrouwen in de media in Nederland dat dit debat niet nodig is, dus wat mij betreft geen steun.”

Bosma kreeg ook geen steun van regeringspartijen D66, VVD, ChristenUnie en CDA. Kamerlid Bontenbal (CDA) sneerde nog: “Ik had eigenlijk verwacht dat de heer Bosma had opgeroepen om ’s avonds niet tv te kijken, maar gewoon allemaal een goed boek te gaan lezen.”

Heel belangrijk punt

En ook PvdA, Volt en PvdD wilden geen debat. Hij kreeg wel steun van FVD en JA21. “Ik denk dat het belangrijk is dat we een debat gaan voeren over de uren die de NPO heeft besteed aan het verspreiden van nepnieuws en fake news, dus steun voor het debat,” zei FVD-Kamerlid Simone Kerseboom.

Nicki Pouw-Verweij (JA21) voegde toe: “Het is een heel belangrijk punt dat de heer Bosma aandraagt, over dat de Ombudsman zo ontzettend kritisch kan zijn op vermeende desinformatie bij de ene zender en niet bij de andere. Het is niet meer dan terecht dat we hier uitgebreid aandacht aan besteden.”

4.8 197 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
11 maanden geleden

Er zitten daar een hoop personen met maar 1 hersencel. Heel droevig dit.

roro 237
roro 237
11 maanden geleden

De Haagse politiek is niet meer dan een doorgeefluik van buitenlandse mogendheden en een paar obscure miljardairs!
Ze vertegenwoordigen niet of maar ten dele de Nederlandse bevolking!
Democratie bestaat niet maar leugens via de media en de politiek des te meer!

Karel
Karel
11 maanden geleden

Nederlandse parlementen zijn gekocht en dienen enkel nog olichargen. NIET het volk. WEL om het volk tot slaaf te maken en te decimeren. Npo en kamers dienen eu comissie, who dictatuur.
Als we ze er niet uit rammen komen we in een hel terecht zoals in het animatiefilmpje Beyond the grest reset, terecht.

Annette
Annette
11 maanden geleden

Martin Bosma is een absolute kanjer. Daar is, althans wat mij betreft, geen twijfel over mogelijk.

ALS er geen partij was zoals Forum voor Democratie, zou hij ZEKER mijn stem krijgen.

WIE van jullie, lezers van ninefornews, heeft ook maar EEN moment gedacht, dat er serieus op de aanvraag voor een debat over de NPO zou worden ingegaan?

ALLES is al jarenlang stevig dichtgetimmerd. ZELFS als ALLE oppositiepartijen WEL hadden ingestemd met een debat, dan zou er nog geen meerderheid zijn geweest.

Maar IK verbaas mij zo langzamerhand helemaal nergens meer over. Wat die sukkel van de SP zei, dat het beter zou zijn om dan maar ’s avonds een goed boek te gaan lezen in plaats van dat OOG aan te zetten…. DAAR ben ik het dan wel hartgrondig mee eens.

Waar ik ook weer met verbazing (kan dus toch nog af en toe) naar gekeken heb, was de grote hoeveelheid mensen in Rotterdam, die afkwamen op de huldiging van de Feyenoord-spelers.

DAAR komen de mensen dus wel hun luie stoel voor uit.

Dat doet mij onwillekeurig denken aan de Romeinse Tijd. De toenmalige heersers wisten het al: GEEF HET VOLK BROOD EN SPELEN.

Wat dat betreft is er dus geen ene mallemoer veranderd.

Ondertussen dendert alles gewoon maar door. Vanochtend las ik op Telegram, dat het niet de vissers zijn, die als eerste het loodje leggen, maar dat dat al eerder is ingezet met de vrachtwagenchauffeurs.

NU zijn dan de vissers aan de beurt, gevolgd door de boeren en dan als laatste het HELE MKB.

En, jammer genoeg, zijn er veel te weinig mensen die zich DAAR druk over maken.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x