Homepagina » Gezondheid » Gevaccineerde patiënt blijkt oorzaak mazelenuitbraak
Gevaccineerde patiënt blijkt oorzaak mazelenuitbraak

Gevaccineerde patiënt blijkt oorzaak mazelenuitbraak

Laat je inenten tegen mazelen en je zult geen mazelen krijgen of iemand anders besmetten. Toch? Fout. Iemand die volledig gevaccineerd is tegen mazelen heeft de ziekte gekregen en anderen besmet. Dat staat in vakblad Science. De onthutsende bevindingen druisen in tegen de algemene opvattingen over het vaccin en suggereren dat recente mazelenuitbraken in ontwikkelde landen kunnen leiden tot meer ziektes onder gevaccineerde mensen.

In de Verenigde Staten krijgen de meeste baby’s na hun eerste verjaardag een prik tegen mazelen. Als kleuter worden ze nogmaals ingeënt tegen de ziekte. Men dacht altijd dat gevaccineerde mensen niet besmettelijk konden zijn. In 2011 werd een 22-jarige, volledig gevaccineerde theatermedewerker uit New York City met mazelen opgenomen in het ziekenhuis. Ze besmette vier anderen, zo blijkt uit een studie in Clinical Infectious Diseases. Twee van hen waren ook volledig gevaccineerd en de andere twee waren eerder al blootgesteld aan mazelen en zouden dus immuun moeten zijn.

Bij een infectie is IgM vaak de eerst geproduceerde antistof, die later wordt ‘afgelost’ door IgG. IgM biedt enige bescherming tegen aanvallen van microben, maar vormt geen ondoordringbaar schild. Een mazelenvaccin zorgt voor extra aanmaak van IgG, zodat het mazelenvirus wordt geneutraliseerd en niet in staat is om cellen binnen te dringen of andere patiënten te besmetten. Algemeen wordt gedacht dat je levenslang immuun bent tegen mazelen.

Het lichaam van de 22-jarige vrouw uit New York City produceerde IgM op een manier alsof ze nog nooit was gevaccineerd. Haar bloed bevatte ook een arsenaal aan IgG-antilichamen, maar die bleken niet in staat om het virus te neutraliseren. Het leek alsof haar immuniteit was verzwakt.

Hoewel gezondheidsinstanties aannemen dat immuniteit tegen mazelen levenslang is, laat deze case zien dat de periode van immuniteit na infectie of vaccinatie onduidelijk is, aldus Jennifer Rosen van het Bureau of Immunization in New York City. Desalniettemin vindt ze niet dat een enkele case moet leiden tot een verandering van strategie, maar ze zegt wel dat de immuniteit tegen mazelen vaker moet worden gecontroleerd.

Het mazelenvaccin wordt geproduceerd in kippenembryocellen en bevat sorbitol (E420), natriumfosfaat, kaliumfosfaat, suiker, gehydrolyseerd gelatine, medium 199 met zouten van Hanks, MEM, mononatrium L-glutamaat (E621), neomycine, fenolrood, natriumcarbonaat (E500), zoutzuur en bijtende soda.

[Science]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Een leugen om volwassenen ook weer te verplichten om in te enten? Alles om de mensheid te halveren. Alleen de sterksten (en slimsten die zich niet laten inenten)) overwinnen

  18 likes
  • We zijn al met 7, 28 miljard en stijgend.
   Ik merk weinig van die plannen om “de mensheid te halveren”

   4 likes
   • Dat duurt even.. Maar alle plannen zijn door de elite (illuminati) al decennia lang geleden bekent gemaakt. In de vorm van meerdere personen. Zelfs al via dat Illuminai kaartspel (dat laatste vind ik na 6 jaar nog steeds een wtf idee).

    2 likes
    • Heeft nog niet zoveel met illuminatie te maken, maar meer met het idee dat men met de wetenschap zo ver is, dat men daadwerkelijk ziekten kan uitroeien. Alleen, zijn virussen overal en kunnen ze delen van DNA uitwisselen met andere organismen. De natuur zoekt continu naar een sleutel op een beveiligingslek en als er 1 past en er is een mogelijkheid tot overdracht (met meer aantallen van 1 gelijke soort niet moeilijk), dan pas kunnen veel mensen in een keer uitgeroeid worden. Dat zal ook zeker gebeuren, of er nu ingeënt wordt of niet. En waarschijnlijk is het gewoon een griepvariant of andere algemeen voorkomende ziekteveroorzakers.

     0 likes
 2. Vaccins om mensheid te halveren? Heb je enig idee hoeveel sterfgevallen door polio, difterie, tetanus, mazelen etc. de afgelopen decennia zijn voorkómen door vaccins? Heb je al eens de statistieken gezien van de kindersterfte vóór en ná de invoering van een vaccin?
  Niemand zal beweren dat vaccins perfect werken of zonder bijwerkingen zijn. De effectiviteit is meestal 95 tot 99 %. dat betekent dat bij 1 tot 5 op de honderd gevaccineerden het vaccin niet of onvoldoende werkt. In gebieden met een hoge vaccinatiegraad wordt de kans nog veel verder verkleind op besmetting. Maar waterdicht kan het niet zijn.
  Over vaccins worden veel fabels verteld. Er is overvloedig aangetoond dat er geen enkel verband aantoonbaar is met allerlei aandoeningen, zoals autisme. Zoek maar eens in de Cochrane reviews.
  (http://summaries.cochrane.org/CD004407/using-the-combined-vaccine-for-protection-of-children-against-measles-mumps-and-rubella)
  geeft o.a. de volgende conclusie:

  We could assess no significant association between MMR immunisation and the following conditions: autism, asthma, leukaemia, hay fever, type 1 diabetes, gait disturbance, Crohn’s disease, demyelinating diseases, or bacterial or viral infections.

  Ondanks dhet overvloedige tegenbewijs blijven mensen hardnekkig vasthouden aan deze fabels en verwijzen naar anekdotische gevallen zoals hierboven beschreven.

  9 likes
 3. Ik ben niet voor vaccineren, zelfs lid van NVKP, maar als ik in de tekst zie staan dat er “zoutzuur” en “bijtende soda” in zit, een zuur en een base, dan hecht ik weinig geloof in het verhaal. Als ik zoutzuur (HCl)en bijtende soda (NaOH) bij elkaar meng, dan blijft er keukenzout (NaCl) en water (H2O) over, tenminste als de verhouding 1 op 1 is, anders blijft er een rest van 1 van beide stoffen over, dus beide stoffen tegelijk kan niet in 1 mengsel. Maar het zal wel verkeerd vertaald zijn 😉

  2 likes
  • om de zuurgraad lichaamseigen te houden zitten er een base en een zuur in, zie bijv.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Buffer_(scheikunde) Dus dat klopt wel.
   die laatste opsomming ziet er nogal wat angstaanjagend uit, maar in de concentraties waarin ze voorkomen in het vaccin zijn ze stuk voor stuk geen enkel probleem, misschien m.u.v. neomycine, omdat sommige mensen voor dat antibioticum allergisch zijn. Het is met alles zo: de dosis bepaalt het effect.

   1 likes
 4. volgens mij willen ze bijna de hele wereldbevolking uitroeien, dat blijkt uit het feit dat over pakweg 125 jaar alle nu levende mensen dood zijn.

  3 likes
 5. had in mijn kleutertijd ooit eens de bof was er niet ziek van dus gewoon naar de kleuterschool de gevolgen laten zich raden

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

lockdownprotest

Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’

Afgelopen weekend vond op het 18 Septemberplein ...

oxford-professor

Oxford-professor fileert coronabeleid: ‘Hierom is lockdown extreem gevaarlijk’

Oxford-professor Sunetra Gupta publiceerde in maart een ...