Homepagina » Het Complot » Beerput van Spaanse koningshuis en regeringspartij gaat open
Beerput van Spaanse koningshuis en regeringspartij gaat open

Beerput van Spaanse koningshuis en regeringspartij gaat open

In Spanje komt het ene na het andere schandaal aan het licht. Begin deze maand raakte premier Mariano Rajoy (Partido Popular) in opspraak toen de krant El Pais documenten publiceerde waaruit bleek dat hij jarenlang donaties kreeg.

De Britse krant The Guardian meldde dat Rajoy tenminste één schenking van 250.000 euro voor de fiscus verborgen heeft gehouden.

Een oud-penningmeester van de Partido Popular moest zich verantwoorden voor het Openbaar Ministerie. Hij heeft er jarenlang een zwarte boekhouding op nagehouden en gaf hoge partijleden flinke bonussen.

Amnestiewet

Nu is het de beurt aan de voormalige Catalaanse president Jordi Pujol. Tot voor kort was hij nagenoeg onaanraakbaar op het Iberisch schiereiland. De krant La Vangaurdia wist belastende informatie over diens zoon, Oleguer Pujol, te bemachtigen.

Oleguer heeft het netwerk van zijn vader gebruikt om in Andorra vele miljoenen wit te wassen. Voorts heeft hij de amnestiewet, die door de partij van zijn vader was goedgekeurd, gebruikt om zijn geld tegen een gunsttarief naar Spanje terug te sluizen.

Naast Oleguer werden nog een aantal andere prominente politici en zakenlieden in de gaten gehouden. Een imposante reeks onthullingen bestaande uit meer dan 500 dossiers is opgeslagen op computers. Het dossier is inmiddels zo omvangrijk dat de Spaanse politie een speciaal team op de zaak heeft gezet.

Liefdadigheidsorganisatie

Tot slot is er de zaak van Iñaki Urdangarín, de echtgenoot van Cristina van Spanje en schoonzoon van koning Juan Carlos. Als directeur van liefdadigheidsorganisatie Nóos heeft Urdangarín tussen 2004 en 2007 meer dan 6 miljoen euro aan publiek geld weten te verduisteren. De zakenpartner van Urdangarín, Diego Torres, getuigde voor de rechtbank dat Cristina, die op dat moment in de raad van bestuur zat, op de hoogte was van de verduistering.

Urdangarín, de succesvolste handballer van Spanje, misbruikte de naam van zijn schoonbroer en troonopvolger Felipe van Spanje om zijn exorbitante levenswandel te kunnen financieren. Afgelopen maand haalde het Spaanse koningshuis de sectie over Urdangarín, Hertog van Palma de Mallorca, van zijn website.

Bron: Express.be

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. [quote name=”kengai”]En hier zijn wij al weer vrolijk bezig met onze oranje feesten en blijft de massa als gekken achter die nep oranjes aan rennen en hoe leuk ze het vinden om door het koninklijk huis uitgeknepen te worden en al die mooie kleren die ze van ons geld weer voor 1 keer aan hebben.
  En die busladingen vol persgekken die voor een paar foto,s achter het koningshuis aan reizen naar hun ski oorden, want het volk wil graag weten of ze wel plezier hebben aan hun wintersport, door ons betaald.
  Het volk dat zo graag belazerd wil worden.[/quote]
  Kennelijk lopen er in Nederland nogal wat mensen rond die het koningshuis helemaal niet zien zitten, maar wat ik nog steeds verbazingwekkend vind, is dat er tot nu toe niemand in Nederland opgestaan is om een Republikeinse Partij op te richten.

  1 likes
 2. dat is het eerste koningshuis..of vorstenhuis..
  misschien moeten ze dat met elk koningshuis maar doen .deze heersers moeten maar eens met de billen bloot.de beerputten opentrekken..komt zolangzamerhand alles aan het licht ..daar heeft elk volk recht op om te weten..misschien is dat een weg armoe de wereld uit te helpen..
  keizer koning admiraal eens weten we het allemaal..

  0 likes
 3. Ik vraag me af hoeveel de menen nog in het gezicht gesmeten moeten krijgen, doordat ze eens gaan beseffen dat héél die politieke/elitaire kliek corrupt is tot op het bot.

  Hoeveel schandalen moeten er nòg uitkomen, voordat ze ‘t schavot, eindelijk eens terug gaan bovenhalen en bepaalde figuren op zijn minst eens ter verantwoording roept?

  0 likes
 4. Mensen moeten niet vergeten dat dit het werk kan zijn van de Jezuieten order van het Vaticaan die de wereld al eeuwen leid. De geheime genootschappen maken het erg gevaarlijk. JFK hebben zij ook vermoord.

  0 likes
 5. Goed, hoeveel moeten we nu weer naar Spanje brengen..??

  0 likes
 6. [quote name=”Carnivore”]Ik vraag me af hoeveel de menen nog in het gezicht gesmeten moeten krijgen, doordat ze eens gaan beseffen dat héél die politieke/elitaire kliek corrupt is tot op het bot.

  Hoeveel schandalen moeten er nòg uitkomen, voordat ze ‘t schavot, eindelijk eens terug gaan bovenhalen en bepaalde figuren op zijn minst eens ter verantwoording roept?[/quote]

  Wat let je om het initiatief te nemen?

  0 likes
 7. Griekeland .Spanje die kunnen ze ned als hier in Nederland in een keer door de koninghuizen schulden vrij maken .Bea kan dit daarna houd zij nog veel geld over is daar al over na gedacht .Zij heeft zo veel geld zij kan het .En Engeland kan dit al helemaal . Maar hun agenda is dat ieder mens geen huis meer gaat bezitten hoe raar het ook klinkt wat ze goed aan het lukken is (huizen markt) de jeugd kan al geen huis meer kopen je een vuil oud huis dat wel waar zij nog veel te veel voor durven te vragen waar of niet ? word toch eens goed wakker .Allemaal schijn van de konigshuizen ja .Ze zwemmen in geld .

  0 likes
 8. [quote name=”Marcel E”]Goed, hoeveel moeten we nu weer naar Spanje brengen..??[/quote]
  Heel lief van je, Marcel (ik woon in Spanje), maar doe maar niet. We moeten er zelf maar uit zien te komen, denk ik zo.
  Maar leuk is het niet, vooral niet voor alle mensen die daar de dupe van zijn/worden en de eerlijke en oprechte mensen onder ons (Spanjaarden en buitenlanders die in Spanje wonen). De rechters maken nu overuren. Gauw deze puin opruimen en er een mooie nieuwe wereld voor in de plaats zetten!

  0 likes
 9. [quote name=”Pascal”]Mensen moeten niet vergeten dat dit het werk kan zijn van de Jezuieten order van het Vaticaan die de wereld al eeuwen leid. De geheime genootschappen maken het erg gevaarlijk. JFK hebben zij ook vermoord.[/quote]
  Zeer onwaarschijnlijk. Veel gevaarlijker in Spanje zijn “Opus Dei”, ” Los Legionarios de Cristo” en de ultra rechts denkenden (binnen de Partido Popular, de huidige regeringspartij – dit zijn de mensen die nog steeds van mening zijn dat Francisco Franco een geweldige man was).

  0 likes
 10. Staatsschuld Spanje stijgt met 146 miljard euro

  Geplaatst op:17 februari 2013

  MADRID (ANP) – De staatsschuld in Spanje is in 2012 met 146 miljard euro toegenomen. Dit is de grootste stijging ooit in één jaar tijd. Dit schreef het dagblad El País zondag op gezag van officiële bronnen.

  De totale staatsschuld van het Zuid-Europese land is gestegen tot meer dan 882 miljard euro, ondanks het bezuinigingsbeleid van de conservatieve premier Mariano Rajoy. Het speelt de overheidsbegroting parten dat de belastinginkomsten in Spanje zijn gedaald door de zwakke economie en hoge werkloosheid.

  © de Stentor, op dit artikel rust copyright.

  0 likes
 11. En hier zijn wij al weer vrolijk bezig met onze oranje feesten en blijft de massa als gekken achter die nep oranjes aan rennen en hoe leuk ze het vinden om door het koninklijk huis uitgeknepen te worden en al die mooie kleren die ze van ons geld weer voor 1 keer aan hebben.
  En die busladingen vol persgekken die voor een paar foto,s achter het koningshuis aan reizen naar hun ski oorden, want het volk wil graag weten of ze wel plezier hebben aan hun wintersport, door ons betaald.
  Het volk dat zo graag belazerd wil worden.

  0 likes
 12. [quote name=”Ad”]Staatsschuld Spanje stijgt met 146 miljard euro

  Geplaatst op:17 februari 2013

  MADRID (ANP) – De staatsschuld in Spanje is in 2012 met 146 miljard euro toegenomen. Dit is de grootste stijging ooit in één jaar tijd. Dit schreef het dagblad El País zondag op gezag van officiële bronnen.

  De totale staatsschuld van het Zuid-Europese land is gestegen tot meer dan 882 miljard euro, ondanks het bezuinigingsbeleid van de conservatieve premier Mariano Rajoy. Het speelt de overheidsbegroting parten dat de belastinginkomsten in Spanje zijn gedaald door de zwakke economie en hoge werkloosheid.

  © de Stentor, op dit artikel rust copyright.[/quote]
  Dit bedrag valt me niet tegen; ik dacht dat het erger was (maar het einde is nog niet in zicht, vrees ik).
  Het zou fijn zijn als dit jaar meer Europeanen Spanje als vakantieland kiezen, dan kunnen we in ieder geval via de toeristensector nog wat geld in het laatje krijgen. Groetjes, Paquita.

  0 likes
 13. [quote name=”Linda”][quote name=”Carnivore”]Ik vraag me af hoeveel de menen nog in het gezicht gesmeten moeten krijgen, doordat ze eens gaan beseffen dat héél die politieke/elitaire kliek corrupt is tot op het bot.INGEKORTfiguren op zijn minst eens ter verantwoording roept?[/quote]

  Wat let je om het initiatief te nemen?[/quote]

  Alles en niks en wss hetzelfde wat jou tegenhoudt.

  Ik vroeg me vooral af wat de massa nog nodig heeft voordat ze gaan beseffen wat er aan de hand is.

  Of ik al dan niet op de barricades kruip gaat in onze (sch-)apenlanden weinig uithalen. Maar als er 2 miljoen dag en nacht op de barricades staan, dan gaat er misschien eens wat veranderen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

ijsland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

maurice de hond

Maurice de Hond pakt OMT-lid aan in Op1: ‘1,5 meter afstand houden is complete onzin’

Buiten 1,5 meter afstand houden is complete ...