Het Complot

Beerput van Spaanse koningshuis en regeringspartij gaat open

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Spanje komt het ene na het andere schandaal aan het licht. Begin deze maand raakte premier Mariano Rajoy (Partido Popular) in opspraak toen de krant El Pais documenten publiceerde waaruit bleek dat hij jarenlang donaties kreeg.

De Britse krant The Guardian meldde dat Rajoy tenminste één schenking van 250.000 euro voor de fiscus verborgen heeft gehouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een oud-penningmeester van de Partido Popular moest zich verantwoorden voor het Openbaar Ministerie. Hij heeft er jarenlang een zwarte boekhouding op nagehouden en gaf hoge partijleden flinke bonussen.

Amnestiewet

Nu is het de beurt aan de voormalige Catalaanse president Jordi Pujol. Tot voor kort was hij nagenoeg onaanraakbaar op het Iberisch schiereiland. De krant La Vangaurdia wist belastende informatie over diens zoon, Oleguer Pujol, te bemachtigen.

Oleguer heeft het netwerk van zijn vader gebruikt om in Andorra vele miljoenen wit te wassen. Voorts heeft hij de amnestiewet, die door de partij van zijn vader was goedgekeurd, gebruikt om zijn geld tegen een gunsttarief naar Spanje terug te sluizen.

Naast Oleguer werden nog een aantal andere prominente politici en zakenlieden in de gaten gehouden. Een imposante reeks onthullingen bestaande uit meer dan 500 dossiers is opgeslagen op computers. Het dossier is inmiddels zo omvangrijk dat de Spaanse politie een speciaal team op de zaak heeft gezet.

Liefdadigheidsorganisatie

Tot slot is er de zaak van Iñaki Urdangarín, de echtgenoot van Cristina van Spanje en schoonzoon van koning Juan Carlos. Als directeur van liefdadigheidsorganisatie Nóos heeft Urdangarín tussen 2004 en 2007 meer dan 6 miljoen euro aan publiek geld weten te verduisteren. De zakenpartner van Urdangarín, Diego Torres, getuigde voor de rechtbank dat Cristina, die op dat moment in de raad van bestuur zat, op de hoogte was van de verduistering.

Urdangarín, de succesvolste handballer van Spanje, misbruikte de naam van zijn schoonbroer en troonopvolger Felipe van Spanje om zijn exorbitante levenswandel te kunnen financieren. Afgelopen maand haalde het Spaanse koningshuis de sectie over Urdangarín, Hertog van Palma de Mallorca, van zijn website.

Bron: Express.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
11 jaren geleden

dat is het eerste koningshuis..of vorstenhuis..
misschien moeten ze dat met elk koningshuis maar doen .deze heersers moeten maar eens met de billen bloot.de beerputten opentrekken..komt zolangzamerhand alles aan het licht ..daar heeft elk volk recht op om te weten..misschien is dat een weg armoe de wereld uit te helpen..
keizer koning admiraal eens weten we het allemaal..

Carnivore
Carnivore
11 jaren geleden

Ik vraag me af hoeveel de menen nog in het gezicht gesmeten moeten krijgen, doordat ze eens gaan beseffen dat héél die politieke/elitaire kliek corrupt is tot op het bot.

Hoeveel schandalen moeten er nòg uitkomen, voordat ze ’t schavot, eindelijk eens terug gaan bovenhalen en bepaalde figuren op zijn minst eens ter verantwoording roept?

Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Mensen moeten niet vergeten dat dit het werk kan zijn van de Jezuieten order van het Vaticaan die de wereld al eeuwen leid. De geheime genootschappen maken het erg gevaarlijk. JFK hebben zij ook vermoord.

Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

Goed, hoeveel moeten we nu weer naar Spanje brengen..??

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x