Homepagina » Internet » Schrikwekkend: Windows 10 tapt je microfoon en webcam af!
windows-10-spionage

Schrikwekkend: Windows 10 tapt je microfoon en webcam af!

Op 16 september 2016 schreven we op NineFornews dat FBI directeur James Corney gezegd heeft dat we direct onze webcams moeten afplakken, omdat hackers ons zouden kunnen begluren zonder dat we dat weten.

Windows 10 - Mark Zuckerberg plakt ook zijn webcam af

Mark Zuckerberg plakt ook zijn webcam af

Ook Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, plakt zijn webcam af en de Nederlandse Justitie adviseert mensen hetzelfde te doen.

Nu is echter gebleken dat het stiekem bespieden van burgers velen malen verder gaat dan aanvankelijk werd gedacht.

De ‘hackers’ blijken namelijk niemand minder te zijn dan de makers van het Windows 10 besturingssysteem zelf (Microsoft) en de samenwerkende overheden.

In een technisch laboratorium is aan het licht gekomen dat Windows 10 standaard ingebouwde spionagesoftware aan boord heeft. Deze spionagesoftware:

 • neemt stiekem videobeelden op van een aangesloten webcam.
 • neemt geluid op dat via de vaak ingebouwde microfoon opgevangen wordt.
 • verzamelt toetsaanslagen, oftewel keylogging.
 • stuurt alles door naar Microsoft en de NSA.

Windows 10 voert deze spionageactiviteiten uit zonder dat de gebruiker dat weet.

NSA

Vervolgens wordt de verzamelde data onder met mom van ‘telemetry’ in blokken van 40 Mb geüpload naar onder andere servers van Microsoft en de NSA. De website Techright geeft meer informatie over de zeer nauwe samenwerking tussen Microsoft en de NSA.

Tijdens het onderzoek werden ook alle ‘Telemetry’ opties in Windows 10 uitgeschakeld, maar dat mocht niet baten. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft ging, zij het in mindere mate, gewoon door met het verzamelen van webcambeelden, microfoongeluid en toetsaanslagen om dit vervolgens te blijven uploaden. Via de Windows Updates zijn onlangs nieuwe uploadlocaties toegevoegd. Deze Windows Update service is in Windows 10 niet meer op de normale manier uit te schakelen.

Het Windows 10 Upgrade Offensief

Nu deze spionagepraktijken bewezen zijn, is ook duidelijk waarom Microsoft zo’n extreem agressief upgrade-offensief ingezet heeft om zoveel mogelijk mensen naar Windows 10 te krijgen. Window 7, 8 en 8.1 computers upgraden zich regelmatig automatisch naar Windows 10, zonder dat daarvoor toestemming is gegeven. Ook wordt nu duidelijk waarom de Windows 10 upgrade in veel gevallen gratis is. Het heeft er alle schijn van dat Microsoft haar wereldwijde spionagetentakels zo snel mogelijk bij iedereen in de huiskamer wil hebben.

Andere Windows versies 

Toch krijgen we de indruk dat het Microsoft allemaal niet snel genoeg gaat, want het bedrijf heeft zogenaamd ‘belangrijke updates’ uitgebracht voor Windows 7, 8 en 8.1. Deze zogenaamde ‘updates’ bevatten dezelfde spionagesoftware, waarmee ook deze oudere systemen omgetoverd zijn in ultieme spionage-tools.

Internetdomeinen waarnaar de onderschepte data verstuurd wordt zijn onder andere:

 • microsoft.com
 • nstac.net
 • v0cdn.net
 • footprintpredict.com
 • live.com
 • bing.net
 • arc.msn.com
 • rpt.msn.com
 • nsatc.net
 • en (veel) meer.

Bescherm jezelf

Reguliere anti-virus of anti-spyware software herkent de ingebouwde Windows spionagesoftware niet en dus zijn er andere, harde, maatregelen nodig om je privacy te beschermen. Er is een team werkzaam om de spionagesoftware volledig uit te roeien en dat heeft geleid tot de ontwikkeling van het beveiligingsprogramma DWS (Destroy Windows Spying).

Het programma is hier gratis te downloaden en we adviseren iedereen die waarde hecht aan zijn/haar privacy, en wil voorkomen dat gesprekken en/of webcambeelden en/of inlogcodes en wachtwoorden en andere gevoelige data in handen komt van derden, zich te beschermen met bovengenoemde software.

[Thehackernews, Untangle, TechrightsTweakers.net, NSA Collaboration sites]

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William Tell
William Tell
4 jaren geleden

Is er iets bekend of er ook bij apple dezelfde spyware word verstrekt in updates en of nieuwe versies besturingssoftware

Roy
Roy
Reactie op  William Tell
4 jaren geleden

Het gebeurt ook bij o.a. iOS (apple dus) en android. Het staat ook gewoon in de algemene voorwaarden van deze besturings systemen.. Als je niet wilt dat je gegevens worden verzameld moet je niet online gaan, dan maakt het niet uit of je windows, iOS of android draait..

Johan12345
Johan12345
Reactie op  Roy
4 jaren geleden

Er is meer onder de zon dan windows, iOS of android!

rob
rob
4 jaren geleden

kijk uit voor het downloaden ervan , want in die software kan ook een virus in zitten ..

Marc Middendorp
Marc Middendorp
4 jaren geleden

dit is totale onzin, echt weer een broodje app verhaal… Met 500 miljoen Windows 10 gebruikers zou het internet inmiddels plat moeten liggen met het doorsturen van al die gegevens. Echt waar, weer iemand die zo’n verhaal heeft verzonnen en het wordt weer klakkeloos overgenomen

marcel
marcel
Reactie op  Marc Middendorp
4 jaren geleden

Jouw reactie is een broodje aap Marc Middendorp. Werk je voor microsoft soms? Waar haal jij vandaan dat dit onzin is? Forums en blogs staan er bol van. MEETRESULTATEN laten zien dat dit werkelijk gebeurt. Dus als er eentje is die zomaar wat zegt ben jij het.

Marc Middendorp
Marc Middendorp
Reactie op  marcel
4 jaren geleden
marcel
marcel
Reactie op  Marc Middendorp
4 jaren geleden

En dát geloof je wel? Eén tegenbericht en je trapt er meteen in. Honderden andere blogs die het tegendeel beweren? Welterusten…

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  marcel
4 jaren geleden

@Marcel

Marc Middendorp heeft gelijk met zijn broodje aap en jij gelooft alles maar andere niet. Het is een chaos bericht die bij jou dus wel goed aankomt.

maartenV
maartenV
Reactie op  marcel
4 jaren geleden

Inderdaad is het een komkommerverhaaltje (of broodje aap zoals de Nederlanders zoiets noemen). Uiteraard verkiezen complotliefhebbers liever het tegendeel (negativisme siert hen).
Ach. Hoe het ook is. De vrije mening is iedereen gegund. Overigens… Is Apple of Google dan wel Safe?

Johan12345
Johan12345
Reactie op  Marc Middendorp
4 jaren geleden

Een microsoft machine loopt daarentegen wel veel te bleren op het netwerk, merk dat op mijn werk, die krengen lopen maar te schreeuwen: Take Me I Am Yours!

Heb er gelukkig geen last van thuis, er is altijd nog een keuze!

alfred
alfred
Reactie op  Johan12345
4 jaren geleden

Misschien moet je eens kijken welke data er verzonden wordt.is dat niet een vereiste voordat je oordeeld?

Luistervink
Luistervink
Reactie op  Marc Middendorp
4 jaren geleden

zelfs in de led tv oa samsung zit reeds afluisterappartuur , je houdt het niet voor mogelijk .

abko paauwe
abko paauwe
Reactie op  Marc Middendorp
4 jaren geleden

Lijk me van belang als je eerst alle bepalingen en voorwaarden voor windows 10 lees. Dat je na het installeren van windows 10 een feitelijke Kopie van je zelf doorstuur naar Amerika waar jij een kloon 2.0 wordt is helaas realiteit. Alle handelingen die via windows worden uitgevoerd worden geprotocolleerd . Elke vorm van info wordt uit jouw invoer gehaald zelf je aanslag snelheid en vaardigheid op de computer is van waarde. Waarom,dat mag je zelf invullen.

Monique
Monique
Reactie op  Marc Middendorp
4 jaren geleden

Over broodje aap kan ik niet meepraten maar het is vermoedelijk nog veel erger dan je zou kunnen bedenken. Ik was laatste in detox en een vrouw naast mij vroeg naar vitamines voor zwangere. Nu ben ik bijna 50 dus dat zit niet in mijn bestexingsprofiel. Des te verbaast was ik dan ook dat er die middag in mijn telefooncellen reclame voor vitamines voor zwangere voorbij kwam. Je wordt dus altijd en overal afgeluisterd. Let er maar eens op!

Loki
Loki
4 jaren geleden

Daar werd al voor gewaarschuwd voor dat Windows 10 op de markt kwam. Het betreft niet alleen je microfoon en webcam, maar ook je software van microsoft windows 10 tap gegevens van je computer af.
Staat in de kleine lettertjes dat je toestemming geeft voor inzage in je computer.

Ben ik blij dat ik nog 8.1 heb. Alhoewel ik platgebombardeerd werd door microsoft om windows 10 te uploaden. Mooi niet want ik wist de ellende van W10 al.

Mark Zuckerberg van Facebook heeft niet voor niets zijn webcam op zijn laptop afgeplakt.

Loki
Loki
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Oh en mensen zet je automatische updates uit en controleer ze eerst voor je ze update. Er zijn genoeg ITC websites die je daar advies over kunnen geven.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Ik heb helaas XP los moeten laten en win7 geinstalleerd, mbv script haal ik regelmatig de telemetrie weg. Download geen optional updates. Ik gebruik ms alleen nog voor photoshop en wat games(niet online).
Internet doe ik met linux, daar ben ik aan verkocht, betere bescherming en met etherape zie je precies met welke IP je communiceert.
Een van mijn zoons heeft win10 en met ´never10´ hopelijk weer privacy ingevoerd.
Mijn iPad, wel zeer handig voor tijdens mijn werk, maar ik ben er van overtuigd dat de iPad een leuk gereedschap is voor NSA etc. je hebt totaal geen zicht op het inwendige van de apps en standaard software, zoals bij linux en windows.

edje
edje
4 jaren geleden

LINUX is the king!!!!!!!

tulipan
tulipan
Reactie op  edje
4 jaren geleden

Niet zeuren, twee weekjes oefenen en je wilt nooit geen Windhoos meer
http://www.whylinuxisbetter.net/index_nl.php?lang=nl

atomnics
atomnics
4 jaren geleden

Wat je ook heb alles word gecontroleerd en bestuurd door de A.I computer in België genaamd The beast. Het is 3 verdiepingen groot, zeer high tech een computer die zeer veel weg heeft van de film Eagle eye.

Het heeft zijn eigen bewustzijn het voert dus zelfstandige opdrachten uit volledig op eigen kracht uit zichzelf en het leert van zichzelf en kan zichzelf daardoor updaten/upgraden.

Deze A.I. computer heeft bizar meer informatie over ons mensen de kleinste details zelfs, dan dat wij weten over onszelf.

atomnics
atomnics
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

PLF oftewel Programmable Generated Life Forms”

Teun
Teun
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

Ik denk dat The Beast jouw post heeft gelezen. Lijkt mij einde verhaal. Vluchten kan niet meer!

Roy
Roy
4 jaren geleden

“Ook wordt nu duidelijk waarom de Windows 10 upgrade in veel gevallen gratis is.”

Microsoft kan niet achter blijven. Apple levert zijn gebruikers al jaren gratis updates naar nieuwe besturingssystemen net als google.

Verder verdient Microsoft genoeg aan de apps die in deze update zijn verwerkt.. Veel apps zijn demo’s welke je “tegen een prijs” kan unlocken. Ik noem bijvoorbeeld een Office 365 en zelfs voor patience moet je tegenwoordig betalen als je alle opties vrij wilt hebben. Voor Onedrive krijg je een bepaald aantal gig als cloud ruimte, maar mensen willen meer ruimte en betalen daar dan voor.. Dan heb je nog toegang tot de Windows store, waar ook weer genoeg wordt uitgegeven..

En zo zitten er nog veel meer gelegenheden voor Microsoft in Windows 10 verwerkt om hun geld terug te verdienen. Persoonsgerichte advertenties o.a. Ik vind het dan ook niet heel gek dat ze deze gratis weggeven aan bestaande klanten. Dat zijn juist de mensen die anders niet zo snel een nieuw besturingssysteem zouden kopen..

alfred
alfred
4 jaren geleden

Dus de grootste schender van privacy data plakt zijn camera af en dit is de conclusie? Wat een humor… ten eerste sloop je je microfoon en plak je niet je camera af en ten tweede bekijk je wat er verzonden wordt. In dit geval gaat het on telemetrische gegevens over hardware performance. Ik kan het bevestigen dat het zo is want ik heb me er WEL in verdiept. LOL.

speedmaster
speedmaster
4 jaren geleden

het beveiligingsprogramma Dws (destroy windows spying) hier te downloaden ?!?!
en dat garandeert ons dus veiligheid ?!?!
pas maar op!

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  speedmaster
4 jaren geleden

Spybot Anti-Beacon is een betere optie om die spionage activiteiten op win systemen te blokkeren. Deze checkt namelijk ook na opnieuw opstarten of de zaak nog netjes geblokkeerd is (geld niet voor de portable versie en vereist een vinkje bij installatie) en niet weer stiekem ondertussen het een en ander via updates gereactiveerd is.

https://forums.spybot.info/downloads.php?id=55

Benhur
Benhur
4 jaren geleden

Wat agressief opdringen van het installeren van Windows 10 kun je inderdaad wel spreken. Er werd naar herhaaldelijk wegklikken van de upgrade naar Windows 10 mij medegedeeld dan en dan word hij geïnstalleerd maar geen optie van hun om te zeggen nee dank je. Na wat zoeken op internet wist ik de geïnstalleerde software van Windows 10 upgrade te verwijderen. Echt zeer agressieve en opdringerige troep.

x

Check Also

corona

Gelekt beleidsplan onthult hoe overheid ons misleidt over corona: ‘Confronterend’

De overheid voedt doelbewust de angst voor ...

overheid

‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x