Internet

Schrikwekkend: Windows 10 tapt je microfoon en webcam af!

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 16 september 2016 schreven we op NineFornews dat FBI directeur James Corney gezegd heeft dat we direct onze webcams moeten afplakken, omdat hackers ons zouden kunnen begluren zonder dat we dat weten.

Windows 10 - Mark Zuckerberg plakt ook zijn webcam af
Mark Zuckerberg plakt ook zijn webcam af

Ook Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, plakt zijn webcam af en de Nederlandse Justitie adviseert mensen hetzelfde te doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Nu is echter gebleken dat het stiekem bespieden van burgers velen malen verder gaat dan aanvankelijk werd gedacht.

De ‘hackers’ blijken namelijk niemand minder te zijn dan de makers van het Windows 10 besturingssysteem zelf (Microsoft) en de samenwerkende overheden.

In een technisch laboratorium is aan het licht gekomen dat Windows 10 standaard ingebouwde spionagesoftware aan boord heeft. Deze spionagesoftware:

 • neemt stiekem videobeelden op van een aangesloten webcam.
 • neemt geluid op dat via de vaak ingebouwde microfoon opgevangen wordt.
 • verzamelt toetsaanslagen, oftewel keylogging.
 • stuurt alles door naar Microsoft en de NSA.

Windows 10 voert deze spionageactiviteiten uit zonder dat de gebruiker dat weet.

NSA

Vervolgens wordt de verzamelde data onder met mom van ‘telemetry’ in blokken van 40 Mb geüpload naar onder andere servers van Microsoft en de NSA. De website Techright geeft meer informatie over de zeer nauwe samenwerking tussen Microsoft en de NSA.

Tijdens het onderzoek werden ook alle ‘Telemetry’ opties in Windows 10 uitgeschakeld, maar dat mocht niet baten. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft ging, zij het in mindere mate, gewoon door met het verzamelen van webcambeelden, microfoongeluid en toetsaanslagen om dit vervolgens te blijven uploaden. Via de Windows Updates zijn onlangs nieuwe uploadlocaties toegevoegd. Deze Windows Update service is in Windows 10 niet meer op de normale manier uit te schakelen.

Het Windows 10 Upgrade Offensief

Nu deze spionagepraktijken bewezen zijn, is ook duidelijk waarom Microsoft zo’n extreem agressief upgrade-offensief ingezet heeft om zoveel mogelijk mensen naar Windows 10 te krijgen. Window 7, 8 en 8.1 computers upgraden zich regelmatig automatisch naar Windows 10, zonder dat daarvoor toestemming is gegeven. Ook wordt nu duidelijk waarom de Windows 10 upgrade in veel gevallen gratis is. Het heeft er alle schijn van dat Microsoft haar wereldwijde spionagetentakels zo snel mogelijk bij iedereen in de huiskamer wil hebben.

Andere Windows versies 

Toch krijgen we de indruk dat het Microsoft allemaal niet snel genoeg gaat, want het bedrijf heeft zogenaamd ‘belangrijke updates’ uitgebracht voor Windows 7, 8 en 8.1. Deze zogenaamde ‘updates’ bevatten dezelfde spionagesoftware, waarmee ook deze oudere systemen omgetoverd zijn in ultieme spionage-tools.

Internetdomeinen waarnaar de onderschepte data verstuurd wordt zijn onder andere:

 • microsoft.com
 • nstac.net
 • v0cdn.net
 • footprintpredict.com
 • live.com
 • bing.net
 • arc.msn.com
 • rpt.msn.com
 • nsatc.net
 • en (veel) meer.

Bescherm jezelf

Reguliere anti-virus of anti-spyware software herkent de ingebouwde Windows spionagesoftware niet en dus zijn er andere, harde, maatregelen nodig om je privacy te beschermen. Er is een team werkzaam om de spionagesoftware volledig uit te roeien en dat heeft geleid tot de ontwikkeling van het beveiligingsprogramma DWS (Destroy Windows Spying).

Het programma is hier gratis te downloaden en we adviseren iedereen die waarde hecht aan zijn/haar privacy, en wil voorkomen dat gesprekken en/of webcambeelden en/of inlogcodes en wachtwoorden en andere gevoelige data in handen komt van derden, zich te beschermen met bovengenoemde software.

[Thehackernews, Untangle, TechrightsTweakers.net, NSA Collaboration sites]

 

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William Tell
William Tell
7 jaren geleden

Is er iets bekend of er ook bij apple dezelfde spyware word verstrekt in updates en of nieuwe versies besturingssoftware

rob
rob
7 jaren geleden

kijk uit voor het downloaden ervan , want in die software kan ook een virus in zitten ..

Marc Middendorp
Marc Middendorp
7 jaren geleden

dit is totale onzin, echt weer een broodje app verhaal… Met 500 miljoen Windows 10 gebruikers zou het internet inmiddels plat moeten liggen met het doorsturen van al die gegevens. Echt waar, weer iemand die zo’n verhaal heeft verzonnen en het wordt weer klakkeloos overgenomen

Loki
Loki
7 jaren geleden

Daar werd al voor gewaarschuwd voor dat Windows 10 op de markt kwam. Het betreft niet alleen je microfoon en webcam, maar ook je software van microsoft windows 10 tap gegevens van je computer af.
Staat in de kleine lettertjes dat je toestemming geeft voor inzage in je computer.

Ben ik blij dat ik nog 8.1 heb. Alhoewel ik platgebombardeerd werd door microsoft om windows 10 te uploaden. Mooi niet want ik wist de ellende van W10 al.

Mark Zuckerberg van Facebook heeft niet voor niets zijn webcam op zijn laptop afgeplakt.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x