Buitenland

JFK-files onthullen Amerikaanse samenzweringsplannen. Dit is hoe de VS false flag-aanvallen wilde uitvoeren

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse overheid heeft pas geleden aan groot aantal documenten rond de moord op president John F. Kennedy vrijgegeven.

Eén van die documenten onthult dat de Amerikaanse overheid van plan was Russische vliegtuigen te kopen of te bouwen om daarmee false flag-aanvallen uit te voeren, waardoor Washington een excuus zou hebben voor een oorlog tegen Moskou.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het vrijgegeven document dateert van 22 maart 1962 en noemt verschillende mogelijkheden om Sovjet-vliegtuigen te bemachtigen.

Provocerende aanval

In het document komen diverse vliegtuigen voorbij, waaronder de MiG-17, MiG-19 en de Il-14. Besproken wordt hoeveel geld en tijd het zou kosten om ze na te maken.

De CIA stelde daarnaast voor om de vliegtuigen te verkrijgen via deserterende piloten of door ze te kopen van andere landen.

“Dergelijke vliegtuigen kunnen worden gebruikt tijdens een provocerende aanval waarbij het zou lijken alsof Russische vliegtuigen Amerikaanse doelstellingen zouden aanvallen,” valt in het document te lezen.

Excuus

“Dat zou een excuus zijn voor een Amerikaanse interventie,” klinkt het verder.

Als de vliegtuigen voor dergelijke geheime operaties gebruikt zouden worden, kunnen ze het beste in de VS worden gemaakt, zo wordt uitgelegd.

Het is onduidelijk of het document betrekking heeft op Operation Northwoods, een samenzweringsplan van de Amerikaanse overheid uit 1962 om false flag-operaties uit te voeren.

Publieke steun

Het plan voorzag in het doden van onschuldige mensen en het plegen van aanslagen in Amerikaanse steden door de CIA of andere overheidsdiensten om publieke steun te vergaren voor een oorlog tegen Cuba.

De plannen voorzagen in het plegen van vliegtuigkapingen, bomaanslagen en het gebruik van vals bewijsmateriaal.

Veto

President Kennedy sprak zijn veto over de operatie uit en gaf de documenten vrij.

Volgens politiek historicus Robert Dallek werd het idee om Russische vliegtuigen te bouwen of te kopen bedacht door toenmalig CIA-directeur John McCone.

Foto: Helmy oved Wikimedia Commons

[Sputniknews]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
War on error
War on error
6 jaren geleden

Gevaarlijk regime daar. Het ontwikkelt zich steeds meer in de richting van een militaire dictatuur.
Voortdurend wordt gelobbyd om meer oorlogen.
Onze politieke scheerkwasten zouden – voor onze veiligheid – de VS beter in de gaten moeten houden.
Dit is hier nauwelijks, of helemaal niet, bekend:
Verder perfectionering van het systeem voor volautomatische (autonome) oorlogsvoering, wereldwijd:

http://www.nowtheendbegins.com/skynet-us-military-building-giant-global-armed-central-nervous-system-connected-internet/
Theses Advanced Drones Will Change the Battlefield Swarm LOCUST Drone:
https://www.youtube.com/watch?v=O8tGpwKWUT0
http://tradoc.army.mil/FrontPageContent/Docs/RAS_Strategy.pdf

JFK dreigde de plannen van de CIA-Pentagon-Wall Street te doorkruisen. Vrede is het ergste dat hen kan overkomen.

peter
peter
6 jaren geleden

Een kennis wiens woorden ik zeer waardeer vertelde mij onlangs wat de echte reden is waarom de vs al decennia lang onophoudelijk in staat van oorlog is. De vs heeft gigantische schulden bij verschillende partijen waarbij een clausule in de respectievelijke contracten stelt dat er automatisch een ontheffing van betalingsverplichtingen geldt wanneer de vs in oorlog is.

Ik heb dit zelf niet meer gechecked. Ik ben na alle ooit nagetrokken en bevestigde ellende een beetje factcheck moe. Ik geloof het wel…

Onno
Onno
6 jaren geleden

In 1940 was het Internationaal Recht al dusdanig geavanceerd, dat een aanvalsoorlog ronduit vanwege landje- grondstoffenpik of voor de psychopathische “lol” eigenlijk wettelijk uitgesloten was.

Dat past ‘deep state’ (speciaal logisch intelligent type onherkend geïnfiltreerde en “omhooggevallen”) psychopaten natuurlijk niet: ‘The law does not apply to psychopaths’.

Om dan de grenzen te verleggen, moet je creatief gaan voor zover ‘pure evil’ dat kan.

Hitler zal daartoe als ‘rising star’ verder in het zadel geholpen zijn (vanachter de schermen, totaal onzichtbaar voor de -voor psychopaten dan- ‘gullible fools’ zoals u en ik). Hoewel zo’n psychopathische korporaal buitengewoon vreemd- biologerend op zijn omgeving kan werken, lijkt mij deze carrière toch niet mogelijk te zijn geweest zonder externe steun/financiering uit geheime bronnen. De langzaam binnendruppelende opbrengst van ‘Mein Kampf’ bijv. zal daartoe bij lange na niet toereikend zijn geweest……..

Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

WSie zijn hier nou de Terroristen… AMERIKA en BONDGENOTEN
Echt ziek die Elite in Amerika

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x