Gezondheid

Combinatie thee en goud beter tegen kanker dan chemo

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Goud kan wellicht worden gebruikt in de strijd tegen verschillende soorten kanker, zo hebben wetenschappers van de Universiteit van Missouri ontdekt.

Een combinatie van nanodeeltjes van goud en een stofje in theebladeren is vele malen minder schadelijk dan chemotherapie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vandaag de dag ondergaan patiënten vaak een chemokuur om van kankercellen af te komen. De straling heeft echter ook invloed op andere delen van het lichaam waardoor gezond weefsel en organen elders in het lijf worden aangetast. Dat leidt tot serieuze bijwerkingen.

Goudzout

Volgens de nieuwe studie, die is gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences, kan de behandeling met goud en thee volstaan met doses die duizenden keren kleiner zijn dan gedurende een gemiddelde chemotherapie. Bovendien worden alleen tumoren aangetast en zijn er geen merkbare gevolgen voor de rest van het lichaam.

“De theebladeren kunnen goudzout omzetten in nanodeeltjes,” zei onderzoeksleider Kattesh Katti. “Ze kunnen worden gevonden in alle theesoorten. De substanties in de bladeren lijken op de stofjes in de prostaatkankercellen. Ze worden naar de tumor getransporteerd en blijven daar tot alle kankercellen vernietigd zijn.”

Bètastraling

“We hebben de omvang van tumoren met 70 tot 80 procent kunnen terugdringen,” voegde Katti toe. In eerste instantie werd gebruik gemaakt van gouddeeltjes die bètastraling uitzenden om een tumor kleiner te maken. De radioactiviteit van het goud heeft een halveringstijd van 2,7 dagen.

De substantie in theebladeren die bekend staat als epigallocatechine-gallaat (EGCG) bleek de deeltjes in muizen af te schermen en direct naar de tumor te transporteren.

Limousine

“Ik geef een eenvoudig voorbeeld,” legde Katti uit. “Stel je een limousine voor. De EGCG is de limousine en de nanodeeltjes van goud zijn de passagiers. De passagiers stappen in de limo, de limo neemt ze mee naar de tumor en ze bestrijden de tumor.”

Katti hoopt binnen vijf jaar klinisch onderzoek naar mensen te kunnen doen. De substantie die wordt gebruikt bevindt zich al duizenden jaren in de voedselketen omdat de meeste bevolkingsgroepen ter wereld thee drinken.

Bron: Foxnews.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
11 jaren geleden

Dit gaat Big-Farma vast weer afdoen als kwakzalverij of ze gaan er weer goud aan verdienen, omdat er goud in zit.
Aan de redactie, die lettertjes die je moet invullen zijn bijna niet te lezen.

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Weer een natuurlijk middeltje tegen kanker de zoveelste wordt steeds mooier. Alleen vele mensen zijn zo overtuigd dat chemo de oplossing is van alles zonder enige onderzoek te doen. Als ik kanker zou krijgen zou ik luisteren naar de natuur wat die te bieden heeft tegen deze vaak door mens ontwikkelde ziekte. Hopelijk laten mensen zich wat beter voorlichten en niet alles voor zoete koek overnemen van de vaak om gekochte dokters en ziekenhuizen… Respect voor de mensen die hier zo enorm om hebben geleden. Namasté

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Dit is compleet nieuw voor mij,maar een leuke weter!!Het moermans dieet adviseerd om zelf graan in een bakje te laten opkomen, en dan de pas opgekomen steeltjes te kauwen.Moermans kwam er via duiven achter dat deze geen kanker kenden, en ontdekte dat “peulvruchten” als erwten de/een reden kon zijn, waarom de duif geen kanker kende!!De mens is vreemd eigenlijk, we zijn al in de ruimte, maar kennen onze eigen wereld voor de helft nog niet!!

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Dit gaat Big-Farma vast weer afdoen als kwakzalverij of ze gaan er weer goud aan verdienen, omdat er goud in zit.
Aan de redactie, die lettertjes die je moet invullen zijn bijna niet te lezen.[/quote]
Daar waar je de lettertje intikt, staat boven de tekst VERNIEUWEN.Dan vernieuw je toch, tot je het wel kunt lezen??

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x