Binnenland

De sleepwet, ‘Russische inmenging’ en de strategie van spanning. Kijk hoe de Atlantische politiestaat langzaam gestalte krijgt

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Net zoals de dreiging van terrorisme heeft geleid tot een drastische inperking van vrijheden, wordt de ‘Russische inmenging’ nu gebruikt om de nieuwe ‘sleepwet’ erdoor te drukken.

Premier Mark Rutte pleit ervoor om inlichtingendiensten meer bevoegdheden te geven. Hij brak tijdens zijn persconferentie een lans voor de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten oftewel de sleepwet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zes bronnen zouden aan de Volkskrant en Nieuwsuur bevestigd hebben cruciaal bewijs te hebben voor Russische betrokkenheid bij de hack van de Democratische Partij.

En daar zijn ze weer, de ‘bronnen’. Welke bronnen? Dat is geheim.

Kremlin-woordvoerder Peskov benadrukte dat de Nederlandse inlichtingendiensten het formeel niet hebben bevestigd. Hij trok volgens persbureau TASS de betrouwbaarheid van de Nederlandse media in twijfel.

Inside job

Wij zijn erg benieuwd naar het cruciale bewijs dat de AIVD heeft verzameld, aangezien oud-computerexperts van de NSA eerder claimden dat de hack een inside job was.

“Op 5 juli vorig jaar is het systeem van de Democratische Partij niet gehackt – niet door de Russen en niet door anderen,” meldde het tijdschrift The Nation op basis van conclusies die waren getrokken door de experts.

“Er is nu wetenschappelijk bewijs dat er sprake was van een lek,” aldus het tijdschrift.

Volgens de experts ging het om een inside job en was de dader iemand die toegang had tot het systeem van de Democratische Partij.

Over het cruciale bewijs wilden Rutte en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken niets zeggen.

Openlijke aanval

SP-leider Lilian Marijnissen opende eerder op het partijcongres de aanval op premier Rutte.

“Achter die vriendelijke glimlach van Mark Rutte gaat een ruwe werkelijkheid verborgen,” zei ze. “Een openlijke aanval op onze verzorgingsstaat.”

Rutte is volgens haar uit op ‘onze lonen en sociale rechten. Op onze voorzieningen. Een aanval op onze beschaving’.

De SP-leider hekelde dat de overheid steeds kiest voor het grootkapitaal, zoals bij het afschaffen van de dividendbelasting. Ze noemde dat ‘roofkapitalisme’.

Strategie van spanning

Het wereldwijde afluistersysteem gerund door de VS, dat onderdeel is van de ‘oorlog tegen terreur’, werd door Edward Snowden aan de wereld geopenbaard.

Wetgeving die dit mondiale afluistersysteem officieel moet maken in andere NAVO-landen is inmiddels ingevoerd.

Bij ons is de sleepwet er in juli vorig jaar ook in de Eerste Kamer doorgejast.

De oorlog tegen terreur en daarmee het afluistersysteem dat erdoor gerechtvaardigd wordt, kan het best worden begrepen als een strategie van spanning, betoogt emeritus hoogleraar Kees van der Pijl op zijn blog.

Politieregime

“Doel is om de mensenzee, waaraan criminele en terroristische neigingen worden toegeschreven, eronder te houden door een politieregime,” zegt hij.

Op die manier willen de machthebbers verhinderen dat zich een zelfbewuste klasse ontwikkelt. “Dat is het doel van de strategie van de spanning.”

“Door delen van de overtollige bevolking te provoceren tot geweld, of dit nu met vooropgezette bedoeling of onbedoeld plaatsvindt, wordt een permanente uitzonderingstoestand gecreëerd, die de brutale en compromisloze aanval gaande houdt en het verzet ertegen de kop indrukt,” zegt hij.

Ongewenste informatie

In het verlengde van de oorlog tegen terreur wordt ‘nepnieuws’ eruit gehouden door ervoor te zorgen dat grote bedrijven zoals Google met bijgestelde algoritmes linkse websites niet meer zo gemakkelijk tonen als men naar een onderwerp zoekt.

“In waarlijk Orwelliaanse geest zijn grote internetbedrijven behulpzaam om het zogenaamde nepnieuws af te vangen, zodat mensen niet aan ongewenste informatie (‘samenzweringstheorieën’) zullen worden blootgesteld,” concludeert Van der Pijl.

Op naar de Atlantische politiestaat.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
bert s
bert s
6 jaren geleden

Het masker van onze premier Mark Rutte is nu officieel verwijderd, zijn ware gezicht wordt geopenbaard door deze, in mijn ogen, laatste stuiptrekking van een psychopathische club duivel aanbidders. Hij is een loop jongetje, een puppet die geen affectie heeft met het volk, liegen en bedriegen is zijn talent.
Het volk vergeet snel, het wil zich veilig voelen, geleid worden door een sterk en eerlijk persoon, wishfull thinking is vaak sterker dan het rationeel denken. Ter herinnering enkele leugens en gevallen van minachting naar het volk.
– Wist zogenaamd niets van het Teeven deal.
– Uitsluiting van de tweede grootste partij van Nederland, pure minachting naar de democratie.
– MH-17 leugen, heeft samen met huilebalk Timmermans er een politiek slaatje uit geslagen.
– Minachting naar de uitslag van de referendums.
– Beloofd het werkende volk 1000 euro, wetende dat het nooit zou worden uitgevoerd.
– Geeft multinationals 1,4 miljard euro en het volk een koopkrachtstijging van 0.
– Bezoekt Bilderberg maar wil er niet op reageren. Wie ben je?! vertegenwoordiger van het volk of…
– Propagandeert de sleepwet door middel van een al bewezen leugen, google “the big lie”.
Het volk krijgt de leider die het verdient, teveel zombies, allready dead but still talking and walking.

Frans2
Frans2
6 jaren geleden

We zijn hier hard op weg naar een politiestaat zoals in Rusland:
https://nos.nl/artikel/2214139-russische-oppositieleider-navalny-opgepakt-bij-demonstratie.html

Nea
Nea
6 jaren geleden

Twitteraars met een kritische houding verhuizen momenteel naar GAB.ai… De censuur ontwijkend. Momenteel dé plek om heen te gaan als je je mening wilt kunnen uiten, of “nepnieuws” openbaar wil maken.

Misschien een nieuwsartikel waard @Robin?

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x