Buitenland

‘Belangrijke feiten over de crisis in Oekraïne worden verzwegen’

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

In de nacht van woensdag op donderdag vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Dit gebeurde nadat president Poetin een speciale militaire operatie had aangekondigd. De Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone zei in 2017 in een interview dat de meeste mensen jammer genoeg niet weten hoe de crisis in Oekraïne is begonnen.

Volgens de regisseur worden belangrijke feiten over het ontstaan van de crisis verzwegen. “De regering in Kiev is ongekozen, extreemrechts, zwaar corrupt en wordt vanuit het buitenland aangestuurd,” legde Stone uit.

“Het voortbestaan ervan hangt af van financiële steun uit het buitenland. Ik zie geen echte democratie in Oekraïne,” voegde hij toe. Stone zei ook dat het land ‘één van de belangrijkste doelen van de CIA was’ sinds het begin van de Koude Oorlog.

Surrealistische verdraaiing van de geschiedenis

Al sinds de jaren veertig financierde de VS in het geheim milities en rebellengroepen in het land, onthulde de regisseur. “De Amerikaanse mainstream media geven Rusland de schuld van de gevechten.”

Stone maakte de film ‘Ukraine on Fire’, waarin het ontstaan van de crisis in Oekraïne nader wordt belicht. Hij schreef in 2014 op Facebook dat de omverwerping van toenmalig president Janoekovitsj een coup was, aangestuurd door de CIA. Volgens hem houden de media bewust feiten achter die de Amerikaanse betrokkenheid bewijzen.

In het Westen wordt vooral het verhaal verteld van ‘Rusland op de Krim’, maar in werkelijkheid is het ‘Amerika in Oekraïne’. “Het is een surrealistische verdraaiing van de geschiedenis, zoals we ook in de VS onder Bush zagen voordat hij Irak binnenviel omdat er massavernietigingswapens zouden liggen.”

Dodelijke militaire steun

In 2015 publiceerden hackers gelekte e-mails van miljardair George Soros aan de toenmalige Oekraïense president Porosjenko. Uit die e-mails blijkt dat Soros vond dat de VS ‘dodelijke militaire steun’ moest geven aan Oekraïne.

Soros schreef ook dat het Westen Kiev wilde bewapenen zonder de Minsk-akkoorden te schenden. Hij wilde daarnaast dat Europa jaarlijks één miljard dollar aan financiële steun zou geven aan Oekraïne.

Uit de correspondentie blijkt dat Soros nauw contact onderhoudt met de autoriteiten in Kiev en advies geeft. De miljardair is al sinds 1989 actief in het land. Hij beloofde één miljard dollar van zijn eigen geld in Oekraïne te investeren.

Op één na machtigste persoon

In 2019 stelde de Oekraïense krant Vesti een lijst samen van de 100 meest invloedrijke figuren in Oekraïne. Daaruit blijkt dat Soros de op één na machtigste persoon is in Oekraïne, net achter president Zelensky.

Soros financiert tientallen politieke organisaties in Oekraïne en ook de huidige ministers genieten zijn steun. Al bijna 20 jaar beïnvloedt hij de politiek aldaar.

Terrorist

De Chinese staatskrant Global Times noemde Soros onlangs een ‘terrorist’, ‘de kwaadaardigste persoon ter wereld’ en ‘de zoon van satan’. Ook schreef de krant dat hij wordt veracht door mensen van over de hele wereld omdat hij crises veroorzaakt en daar vervolgens van profiteert. “Maar zijn nieuwste poging is gedoemd te mislukken,” waarschuwde de krant.

De Hongaarse premier Viktor Orban noemde Soros ‘één van de meest corrupte mensen ter wereld’. “Hij bedreigt Hongarije en Polen,” zei Orban op de radio.

4.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Abe
Abe
1 jaar geleden

Interessant

Lammert
Lammert
1 jaar geleden

Maar wat is het doel van Soros en Amerika? Dat is mij niet duidelijk

John R
John R
1 jaar geleden

Poetin zal de bewijzen vinden van het vieze spel dat de VS en de EU spelen.

vladi
vladi
1 jaar geleden

ratten in pakken.

fff

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x