Buitenland

Oud-directeur Pakistaanse geheime dienst: “Osama bin Laden stierf in 2005 natuurlijke dood”

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al Qaida-leider Osama bin Laden is in 2005 een ‘natuurlijke dood’ gestorven. Hij is niet doodgeschoten door Navy Seals in het Pakistaanse Abbottabad. Dat heeft de voormalige directeur van de machtige Pakistaanse geheime dienst ISI Hamid Gul vlak voor zijn dood gezegd.

“Osama was niet in Abbottabad,” zei Gul tijdens een tv-interview eind juni. “Hij is in 2005 een natuurlijke dood gestorven.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De oud-chef van ISI voegde toe dat de waarheid over de inval in Abbottabad op 2 mei 2011 aan het licht zal komen. Vier jaar geleden meldden Amerikaanse media dat Navy Seals Osama bin Laden hadden gedood tijdens een aanval op zijn villa in de stad Abbottabad in de Pakistaanse provincie Khyber-Pakhtunkhwa.

Het Amerikaanse leger claimde dat het lichaam van Bin Laden voor identificatie was overgevlogen naar Afghanistan en binnen 24 uur op zee begraven.

Eerder zei de Amerikaanse journalist Seymour Hersh dat Washington heeft gelogen over operatie Neptune Spear in Pakistan. Hersh onthulde dat een Pakistaanse oud-inlichtingenofficier, die nu in Washington voor de CIA zou werken, de locatie van de schuilplaats van Osama bin Laden had doorgegeven aan het Amerikaanse leger.

Gul stierf in augustus dit jaar op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding.

[One India]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x