Homepagina » Archeologie » Belangrijkste archeologische onderwatervondst ter wereld gedaan in Mexico. Deze grot zit boordevol Maya-geheimen
Belangrijkste archeologische onderwatervondst ter wereld gedaan in Mexico. Deze grot zit boordevol Maya-geheimen

Belangrijkste archeologische onderwatervondst ter wereld gedaan in Mexico. Deze grot zit boordevol Maya-geheimen

Onderzoekers hebben in Mexico de langste onderwatergrot ter wereld ontdekt. De recordgrot is ongeveer 347 kilometer lang.

Het kostte onderzoekers van de projectgroep Gran Acuifero Maya vele maanden om het doolhof van gangenstelsels in kaart te brengen.

In de grotten zijn verschillende voorwerpen van de Maya’s gevonden. “Dit geeft ons een mooi inzicht in de oude nederzettingen van de Maya-cultuur,” zei directeur Guillermo de Anda.

Boordevol geheimen

Hij sprak van een ‘verbazingwekkende’ vondst.

“De tunnels zitten boordevol geheimen over de Maya’s,” klonk het verder. Er zijn onder meer overblijfselen van uitgestorven fauna, keramiek en graven van de Maya’s gevonden.

Het team van ingenieurs, archeologen en andere wetenschappers is al meer dan 10 maanden bezig met het project. Daarbij onderzoeken ze het ondergrondse netwerk van de Mayapiramides in Mexico.

Belangrijkste

De ontdekking wordt gezien als de ‘belangrijkste archeologische onderwatervondst ter wereld’.

Wetenschappers hadden al jaren een vermoeden dat er onder de mysterieuze piramides in Mexico een labyrint van ondergrondse rivieren en grotten schuilgaat.

Verborgen kamers

Het grottenstelsel zou toegang kunnen verschaffen tot verborgen kamers in het hart van de geheimzinnige bouwwerken.

De Maya’s gebruikten de grotten als heilige plekken en gooiden er allerlei voorwerpen en offers in. De komende jaren zal worden onderzocht wat er precies allemaal ligt.

Bekijk hieronder beelden van de onderwatergrot:

[Independent]


Vond je deze informatie goed? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

2 reacties

  1. De komende jaren zal worden onderzocht wat er precies allemaal ligt…en geloof maar dat wij er het fijne weer niet van zullen horen…top

    10 likes
  2. Eerst gaan ze alles snel leegroven, dan word er lang vergaderd onder de denktanks die het verleden voor ons creëren. Dan als ze eruit zijn wat voor een fictief verhaal het beste gaat passen, zetten ze de knutsel vervalsing shops aan het werk om relikwieën in mekaar te knutselwerken die vervolgens voorzichtig geïnstalleerd worden in de leeg geplunderde tunnels.

    Als een serieuze historische vondst niet in de context van het de huidige valse historische consensus past zal je er nooit van horen behalve via onofficiële leaks, die vervolgens als samenzweringstheorieën worden bestempeld door de autoriteiten.

    2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...