Archeologie

Belangrijkste archeologische onderwatervondst ter wereld gedaan in Mexico. Deze grot zit boordevol Maya-geheimen

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben in Mexico de langste onderwatergrot ter wereld ontdekt. De recordgrot is ongeveer 347 kilometer lang.

Het kostte onderzoekers van de projectgroep Gran Acuifero Maya vele maanden om het doolhof van gangenstelsels in kaart te brengen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de grotten zijn verschillende voorwerpen van de Maya’s gevonden. “Dit geeft ons een mooi inzicht in de oude nederzettingen van de Maya-cultuur,” zei directeur Guillermo de Anda.

Boordevol geheimen

Hij sprak van een ‘verbazingwekkende’ vondst.

“De tunnels zitten boordevol geheimen over de Maya’s,” klonk het verder. Er zijn onder meer overblijfselen van uitgestorven fauna, keramiek en graven van de Maya’s gevonden.

Het team van ingenieurs, archeologen en andere wetenschappers is al meer dan 10 maanden bezig met het project. Daarbij onderzoeken ze het ondergrondse netwerk van de Mayapiramides in Mexico.

Belangrijkste

De ontdekking wordt gezien als de ‘belangrijkste archeologische onderwatervondst ter wereld’.

Wetenschappers hadden al jaren een vermoeden dat er onder de mysterieuze piramides in Mexico een labyrint van ondergrondse rivieren en grotten schuilgaat.

Verborgen kamers

Het grottenstelsel zou toegang kunnen verschaffen tot verborgen kamers in het hart van de geheimzinnige bouwwerken.

De Maya’s gebruikten de grotten als heilige plekken en gooiden er allerlei voorwerpen en offers in. De komende jaren zal worden onderzocht wat er precies allemaal ligt.

Bekijk hieronder beelden van de onderwatergrot:

[Independent]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
6 jaren geleden

De komende jaren zal worden onderzocht wat er precies allemaal ligt…en geloof maar dat wij er het fijne weer niet van zullen horen…top

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Eerst gaan ze alles snel leegroven, dan word er lang vergaderd onder de denktanks die het verleden voor ons creëren. Dan als ze eruit zijn wat voor een fictief verhaal het beste gaat passen, zetten ze de knutsel vervalsing shops aan het werk om relikwieën in mekaar te knutselwerken die vervolgens voorzichtig geïnstalleerd worden in de leeg geplunderde tunnels.

Als een serieuze historische vondst niet in de context van het de huidige valse historische consensus past zal je er nooit van horen behalve via onofficiële leaks, die vervolgens als samenzweringstheorieën worden bestempeld door de autoriteiten.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x