Homepagina » Gezondheid » Historische uitspraak Europese Hof over vaccinatie. Big Pharma kan zijn borst natmaken
Historische uitspraak Europese Hof over vaccinatie. Big Pharma kan zijn borst natmaken

Historische uitspraak Europese Hof over vaccinatie. Big Pharma kan zijn borst natmaken

Het Europese Hof van Justitie heeft in een historische uitspraak bepaald dat een vaccin verantwoordelijk kan zijn voor het veroorzaken van een ziekte of gezondheidsschade, ook als er geen wetenschappelijk bewijs is voor dat verband.

Deze uitspraak zet de deur open voor de vele duizenden ouders die geen schadevergoeding kregen nadat hun kind na vaccinatie een langdurig gezondheidsprobleem ontwikkelde.

De nieuwe uitspraak is vooral gebaseerd op gezond verstand, en bevestigt dat het redelijk is om te vermoeden dat de vaccinatie er de oorzaak van is als een volkomen gezond kind vlak nadat het gevaccineerd is plotseling een probleem ontwikkelt.

Manieren

Dat is één van de manieren om vast te stellen of een vaccin verantwoordelijk is voor een gezondheidsprobleem, besliste het Hof.

Het Hof is de hoogste gerechtelijke instantie van de EU. Het kwam tot deze uitspraak toen het gevraagd werd zich te buigen over de zaak van een Fransman, bekend als J.W., die in 1998 tegen hepatitis B werd ingeënt en binnen een jaar multiple sclerose (MS) kreeg.

Hij had de fabrikant van het vaccin, Sanofi Pasteur, in 2006 aangeklaagd, maar overleed in 2011.

Voldoende

Het Franse hof van beroep had bepaald dat er geen wetenschappelijk bewijs was dat het vaccin MS veroorzaakte en verwierp daarom de aanklacht.

Maar de familie ging tegen het vonnis in beroep bij het Cour de Cassation (de Franse Hoge Raad), dat besloot de vraag voor te leggen aan het Europese Hof van Justitie.

Dit hof besliste dat ‘specifiek en consistent bewijs’ aangaande tijdlijn, gezondheidstoestand vooraf, een gebrek aan een familiegeschiedenis en het aantal gevallen (dat mensen ziek worden na dezelfde vaccinatie), voldoende kan zijn om een vaccin verantwoordelijk te houden. Het geval van J.W. voldeed aan de eerste drie criteria.

Richtlijn

Het Hof benadrukte na het horen van al het beschikbare bewijs en de argumenten van de producent dat het bewijs ‘voldoende ernstig, specifiek en consistent moest zijn om de conclusie te rechtvaardigen’.

Hoewel het vonnis geen uitspraak deed in de specifieke zaak van J.W. vormt het een richtlijn voor alle gerechtshoven in de EU in gelijksoortige zaken.

Foto: Discasto Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]


Vond je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Dit is geen ‘nieuwe’ uitspraak, maar speelde al in juni vorig jaar.
  Niettemin is het een goede wending inzake vaccinatie en alle leugens die erover verspreid worden door Big Pharma.

  24 likes
  • ja Sunshine….het balletje rolt…
   steeds meer mensen worden wakker hier in en er aan!
   Dat is niet meer te stoppen!

   Zie je? De liefde voor waarheid, het Licht wint altijd….!!

   namaste

   23 likes
 2. Als het geval van J.W. wordt toegewezen door de Franse Hoge Raad, dan moet niet alleen Big Pharma zijn borst nat maken, maar ook alle voedselproducenten en ook alternatieve behandelaars.

  Als je een paar gevallen kan verzamelen van mensen die na een jaar MS kregen nadat ze M&Ms gegeten hebben of occilocoxium hebben ingenomen, ben je de klos!

  16 likes
 3. Weet uit geheime bronnen, dat de gezondheidszorg een onderdeel vormt van de NWO, zelfs bekende speciALISTEN ondergaan geen vaccinaties, daar ze allergien, ca en andere immumziekten kunnen veroozaken?

  15 likes
 4. Blijft opvallend dat in Frankrijk vaccinatie van kinderen bij wet VERPLICHT is. Net zoals in Ita

  1 likes
 5. We hebben als boeren 20 jaar tegen Bayer zijn IBR- vaccin tegen (koeien griep) geprocedeerd met nul euro resultaat.
  Toen moesten we verplicht enten en sommige koeien vielen letterlijk om na de enting. Vorig jaar is besloten dat de spuit er weer verplicht in gaat. En natuurlijk weer geen schone spuit per koe. Was wel een gentech vaccin .

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...