Natuur en Milieu

Uithaal naar ‘farizeeërs’ op klimaattop in Dubai: ‘Het hele spel is doordrenkt van hypocrisie’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Om 08.30 uur vertrok de Klimaat Express met aan boord demissionair premier Mark Rutte naar de zandbak voor COP28, de klimaattop in Dubai.

Zes andere bewindslieden zijn op verschillende dagen ook aanwezig. Het gaat om ministers Kaag, Jetten, Kuipers, Van der Wal, Harbers en staatssecretaris Heijnen. Ook de kersverse klimaatpaus Wopke Hoekstra prikt een vorkje mee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er worden in totaal 70.000 klimaatfanatici verwacht in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Ironisch genoeg is de voorzitter van de top, sultan Ahmed Al-Jaber, ook de baas van de nationale oliemaatschappij ADNOC.

Legt een bom aan de basis van die onderhandelingen

Klimaatexpert Jules de Waart kraakte in het tv-programma Ongehoord Nieuws de wereldwijde klimaatonderhandelingen. “Er wordt een directe relatie gelegd tussen CO2 en temperatuur,” merkte hij op. “Dat is gewoon niet waar. Die relatie is er op z’n hoogst in geringe mate.”

Dat legt een bom aan de basis van die hele onderhandelingen, benadrukte de klimaatexpert. “We gaan voor duizenden miljarden CO2-beperkende maatregelen doorvoeren die waarschijnlijk voor een groot gedeelte zinloos zijn.”

Stop de hypocriete klimaatwaanzin

Kinga Pajak van Vlaams Belang merkt op dat de wereldvreemde politieke elite op de internationale klimaatconferentie over het einde van de wereld spreekt, terwijl de gewone man of vrouw op straat bezig is met het einde van de maand. “Stop de hypocriete klimaatwaanzin!” zegt ze. “Klimaatfanatici zijn farizeeërs.”

“Het hele spel is doordrenkt van hypocrisie. Ten eerste: buiten naïef Europa wil niemand fossiele brandstoffen vaarwel zeggen. China opent steenkoolmijnen en over India wordt beter niet gesproken. Ten tweede, de onnodig grote Belgische delegatie van 170 mensen neemt stuk voor stuk het vliegtuig om er te komen. Alle CO2-uitstoot ten spijt. Ten derde, terwijl de systeempartijen bezig zijn met het ‘einde van de wereld’, zijn gewone Vlamingen bezig met het einde van de maand.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JanC
JanC
6 maanden geleden

Vraag aan iedere vertegenwoordiger in Dubai aan te geven hoe hoog het percentage CO2 in lucht is. Gagarandeerd dat 95 % dat niet eens weet !!!!
(het antwoord is overigens 0,035 % of wel 350 ppm (part per million) …. dat is dus te verwaarlozen weinig).
Stop deze criminele bende.

Margie
Margie
6 maanden geleden

Weer dat gezeur over dat klimaat. Maar er komen zeer grote zonnevlammen richting aarde. Internet weg. Geen stroom meer. En nog veel meer ellende. Laten ze zich daar maar druk over maken. Veel gevaarlijker. Maar nee hoor. Klimaatwaanzin is belangrijk. Idioot geouwehoer. De wereld lacht Nederland uit.

Vagevuur...
Vagevuur...
6 maanden geleden

Hoe lang blijven we dit (nog) pikken…???
70k…pfff, 1 ding is zeker, diegene die hieraan deelnemen zijn criminelen ! !
Wie het nu nog niet inziet…dan weet ik het ook niet meer…
Als ze nu te voet gingen of met de fiets, maar allemaal met het vliegtuig, wij zouden ons schamen, maar hun gaan voor onze genocide…

They are Criminals !!!!

Verzetskabouter
Verzetskabouter
6 maanden geleden

Om de 10 jaar verzinnen ze een nieuwe hoax om de mensen weer helemaal kaal te plukken middels belastingen hoax, hun leugens en hun bedrog.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x