Binnenland

Van Meijeren zet PVV’er klem: ‘We weten nu in ieder geval aan welke kant de PVV staat’

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!

Eerst wilde de PVV nog ‘alle stikstofregels van tafel’, maar nu is dat ineens ‘een brug te ver’ en wil ze de regels ‘bijstellen’.

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren wilde woensdag tijdens het landbouwdebat van PVV-Kamerlid Jeanet Nijhof weten wat nu precies het stikstofstandpunt van de PVV is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Toen ze eerder in het debat aangaf dat ze het niet overal helemaal mee eens is, maar er wel deels mee instemt, reageerde GroenLinks-PvdA-Kamerlid Bromet: “Fijn dat de PVV dan in ieder geval erkent dat er een stikstofprobleem is.”

Nijhof nuanceerde: “Dat erken ik niet direct.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Tandje minder

Van Meijeren wilde van haar weten wat nu precies het standpunt van de PVV is. Tijdens het vorige debat zei Nijhof dat het wel even een tandje minder mag en dat er even pas op de plaats gemaakt moet worden, omdat er al een dalende stikstoftrend is.

“Begrijp ik dan goed dat de PVV het stikstofbeleid wel in stand wil houden, maar het aan wil passen en niet langer het gehele stikstofbeleid van tafel wil?” vroeg hij.

Zolang je onderdeel van de EU bent, zul je je aan die regels moeten houden. En als je wat wilt veranderen, dan zul je daar een meerderheid voor moeten hebben. Op dit moment lijkt mij die in de volle breedte van de Kamer op het bijstellen van het beleid te zitten, antwoordde Nijhof.

“Wij zetten dan dus stappen, maar u heeft mij niet horen zeggen dat wij erkennen dat we een stikstofprobleem hebben. U kent ons standpunt. Wij vinden dat het veel te groot wordt gemaakt, want we moeten met elkaar vaststellen dat het gewoon een heel groot effect heeft op de agrarische sector, terwijl op dit moment de lasten eigenlijk alleen bij die sector worden neergelegd,” lichtte ze toe.

Brug te ver

Ik blijf in de beantwoording horen dat ook mevrouw Nijhof van mening is dat er wel iets moet gebeuren, maar dat je die lasten anders moet verdelen en dat er een pas op de plaats gemaakt moet worden, stelde Van Meijeren vast.

“Als de PVV het voor het zeggen zou hebben, zou er dan überhaupt stikstofbeleid gevoerd worden of zou dat hele beleid dan van tafel gaan?” vroeg hij.

Nijhof: “Dat laatste, het stikstofbeleid van tafel, is op dit moment een brug te ver als we tot oplossingen willen komen. Daarom hebben wij ook in het vorige debat aangegeven dat we het nu in ieder geval moeten bijstellen om inderdaad ergens aan de knop te kunnen gaan draaien.”

Welke kant

Ook de PVV erkent dus dat we een stikstofprobleem hebben en wil daar beleid op voeren, weliswaar in een iets aangepaste vorm, maar we weten nu in ieder geval aan welke kant de PVV staat, zei Van Meijeren.

“Er worden mij woorden in de mond gelegd die ik niet gezegd heb, dus daar neem ik afstand van,” zei Nijhof nog.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Ik mag aannemen dat ook deze PVV’ers in geval van voedseltekort achteraan in de rij zullen aansluiten.

Mokumer
Mokumer
5 maanden geleden

De peeveevee waait met alle winden mee.

Marco
Marco
5 maanden geleden

Is al een tijdje duidelijk, PVV is net als BBB en NSC overigens gecontroleerde oppositie. Stem op deze partijen is stemmen op de kartelpartijen CDA en VVD. Daar schiet je dus niet zo heel veel mee op.

Jos
Jos
5 maanden geleden

Kiezersbedrog ten top.

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x