Homepagina » Wetenschap » Wordt tijdreizen binnenkort werkelijkheid?
Wordt tijdreizen binnenkort werkelijkheid?

Wordt tijdreizen binnenkort werkelijkheid?

Wat gebeurt er als een tijdreiziger terug in de tijd gaat en voorkomt dat zijn grootouders elkaar ontmoeten, voordat zij de vader of moeder van de tijdreiziger hebben kunnen verwekken? Deze zogeheten grootvaderparadox is één van de bekendste paradoxen die met tijdreizen gepaard gaat.

Een groep wetenschappers heeft voor het eerst gesimuleerd hoe twee tijdreizende fotonen zich gedragen. Ze nemen daarbij aan dat het op kwantumniveau mogelijk is om door de tijd te reizen. Het onderzoek, dat in het tijdschrift Nature Communications staat, is uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Queensland in Australië.

Er werden fotonen of lichtdeeltjes gebruikt om te kijken hoe kwantumdeeltjes door de tijd reizen. Door hun gedrag te bestuderen ontrafelden de wetenschappers bizarre eigenschappen van de moderne natuurkunde.

De onderzoekers bestudeerden twee mogelijke uitkomsten. In de eerste situatie reisde ‘foton één’ via een wormgat naar het verleden om daar zijn oudere versie te ontmoeten. In de tweede situatie reisde ‘foton twee’ via de normale ruimtetijd, maar kwam hij een foton tegen die vastzat in een gesloten tijdachtige kromme, een kromme die gevolgd kan worden door een massief deeltje, maar toch gesloten is. Een deeltje dat langs deze lijn beweegt, staat na een bepaalde tijd terug op hetzelfde punt in de ruimtetijd, op het tijdstip waarop het deeltje vertrok.

Uit het gedrag van de fotonen maakten de wetenschappers op dat tijdreizen op kwantumniveau mogelijk is. Of tijdreizen mogelijk is voor grotere deeltjes of groepen deeltjes is nog onduidelijk. In 1991 werd voor het eerst voorspeld dat tijdreizen in de kwantumwereld mogelijk moet zijn omdat de eigenschappen van kwantumdeeltjes onzeker zijn.

De relativiteitstheorie van Einstein beschrijft de wereld op het niveau van sterren en sterrenstelsels, terwijl de kwantummechanica goed kan worden gebruikt om de wereld op het niveau van atomen en moleculen te beschrijven. Volgens de theorie van Einstein is het mogelijk om terug in de tijd te reizen door een gesloten tijdachtige kromme te volgen, een pad in de ruimtetijd dat terugkeert naar het beginpunt in de ruimte op een eerder tijdstip.

Dit begrip heeft natuurkundigen en filosofen door de jaren heen de nodige hoofdbrekens bezorgd. In het geval van de grootvaderparadox zou de tijdreiziger technisch gezien zijn eigen bestaan uitwissen omdat één van zijn ouders nooit geboren wordt, en als gevolg daarvan hijzelf ook niet. Als de tijdreiziger nooit wordt geboren gaat hij dus ook nooit terug naar het verleden en blijft zijn grootvader in leven. Dus worden beide ouders wel geboren en blijft de cyclus zich eindeloos herhalen.

[The University of Queensland]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

De eerste regel van tijdreizen is dat paradoxen niet bestaan.

Er is dan ook geen grootvaderparadox. Om te tijdreizen zul je uit het tijd/ruimte continuüm moeten stappen. Zodra je dat doet ben je er dus ook los van. Vervolgens stap je weer ergens anders in het tijd/ruimte continuüm op dat moment ben je ook op geen enkele manier meer verbonden met je oude ik. Schiet je een grootouder neer, gebeurt er niks met jou. Ga je echter weer terug naar bv een minuutje nadat je oorspronkelijk was vertrokken woont er waarschijnlijk gewoon een ander op je oude adres en kun je fluiten naar je bankrekening inhoud ed (neem dus je vermogen mee in goud/edelstenen oid als je aan zo’n reis begint ;)).

Een betere vraag is echter of het überhaupt mogelijk is voor iets of iemand dat deel uitmaakt van het tijd/ruimte continuüm eruit kan stappen. Dat is als het ware vergelijkbaar met een karakter in een film die kan daar ook onmogelijk uit stappen (tenzij je natuurlijk zo’n magisch bioscoopkaartje hebt als in “last action hero” :P).

Jack
Jack
6 jaren geleden

Het probleem met onderzoek in kwantummechanica is dat de verwachtingen van de diegene observeert het experiment beïnvloeden. Dus in hoeverre dit onderzoek betrouwbaar is moet maar blijken.

Giveback Freedom
Giveback Freedom
6 jaren geleden

Tijd bestaat niet dus tijdreizen kan niet….
Er is alleen het NU, tijd staat voor verandering…..

huisheks
huisheks
Reactie op  Giveback Freedom
6 jaren geleden

Raket naar de maan van Jules Verne; toen de mensen dat lazen, riepen ze J.V. uit tot de grootste fantast aller tijden. Toch werd het werkelijkheid.
Onderzeeërs werden ook realiteit. Kijk eens naar de afgelopen 50 jaar en alle ” technologie” , quantum,
communicatie systemen, micro chips etc. ?
Zeg nooit, nooit !

Bird
Bird
Reactie op  huisheks
6 jaren geleden

Raket naar de Maan volgens Jules Verne is natuurlijk een sprookje.
Er is nog nooit een raket buiten de dampkring geweest,dat is niet mogelijk,hoger dan 12 km gaat gewoon weg niet.
Ook meer dan 12 km naar beneden is onmogelijk.
Dus laat je niets wijs maken,maar je geloof wat je wilt geloven.
Tijd reizen bestaat ook niet,wat een onzin.
Bird.

redice
redice
6 jaren geleden

als tijdreizen mogelijk was zouden wij hier nu niet zitten! dan hadden onze intelligente nakomelingen binnen duizend jaar bijvoorbeeld ons weggevaagd om de planeet te redden zou ik denken>>indien dit dan van geen invloed zou zijn op het ruimte-tijdcontinuum 😉

Gijs
Gijs
6 jaren geleden

zorg wel voor een retourtje

Henk001
Henk001
6 jaren geleden

Ben even wezen kijken in binnenkort en nee, geen tijdreiziger gezien.

pietje bell
pietje bell
6 jaren geleden

Je kan in de tijdreizen tot je een ons weegt.Maar een oudere of jongere versie van je zelf tegen komen.Kan je bij voorbaat wel vergeten !!! Ieder is uniek dus alles zit in jezelf. Dan vanuit het perspectief Aarde en toekomst op dit moment is ook niet haalbaar.Daar je absoluut terug gestuurd wordt .De aarde is nu al aan het tijdreizen naar haar oorsprong in dit melk weg stelsel.2020 is voor de aarde bewoners de limiet.

Edwin
Edwin
Reactie op  pietje bell
6 jaren geleden

Aha!!
Leuk, je hebt het zekere maar voor het onzekere genomen.
Weet je nog verleden jaar met de komeet Ison, hoe jij het van de daken hier schreeuwde dat
we zo rond eind december 2013 het een en ander konden verwachten wat betreft aliens, opgegane meesters et cetera?
Iedereen die dit in twijfel trok werd door jou uitgemaakt als “slaper”…en nu Pietje Bell?
We zijn nu een half jaar verder, en er is nog geen moer gebeurt Pietje Bell…storm in een glas water

En nu, om te voorkomen dat je weer een blunder maakt, heb je de datum voor de zekerheid maar weer 6 jaar verder geplaatst…in 2020!

Hoe lang denk je met dit soort “voorspellingen ” door te gaan Pietje Bell?

little rascal
little rascal
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Pietje zal geen antwoord geven op je vraag, het is een beetje het “boy cried wolf” verhaal.

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

‘time slip’: de situatie waarin mensen zich korststondig in een andere tijd bevinden. het bekendste verhaal is dat van de dames moberly en jourdain. internet

lYl
lYl
6 jaren geleden

Tijdreizen bestaat zeker..en als je het vraag hoe ze dat doen?geef ik als andwoord door middel van bepaalde soorten bomen te gebruiken…denk bv aan adam en eva zijn uit de hemel verplaats,waarom ze kwamen aan de verboden boom aan ..maar ze hebben ons geleerd dat ze aan een appel hadden gegeten…mensen er zijn noor meet en meer.de mensheid wordt al zeker 125 jr zoo dom gehouden…dat de mensen van nu alleen maar denken dat leven bestaat uit eten drinken zuipen feesten…terwijl een mens zooooo enorm intelligend is,weet niet wat ze missen..kijk om je heen wat voor propagande de islam wereld meemaakt..omdat de islam de enige echte geloof is,maar wordt bewust kapot gemaakt door israeliten…(joden) staat ook in het (echte) bijbel…door heel vaak den naam ALLAH uit te spreken al,worden heel veel neuronen in je hersenen actief…in het geheim weten wel degelijk mensen amerikanen joden duitsers engelsen.dat je zonder het woord allah uit te spreken.niks kunt beginnen.bv een mooi voorbeeld..ze zijn al enige tijdt bezig mer CERN….en ze doen dat zogenaamd met een cirkel.maar NEE.eerst moeten de deeltjes door de bochten met naam of allah.dan pas kunnen ze het uit oefenen…zie link http://www.onaltiyildiz.com/haber.php?haber_id=1459 Waarom denken jullie dat islam belachelijk wordt gemaakt…dit is de werk van deccal zie bijbel….der einde tijden zullen deccal zoo veel mensen misleiden…mensen kijk om je heen wordt aub wakken….geloof niet in de media..want ze zijn allemaal omgekocht…waarom denk je dat er zoo veel kk patienten zijn…ik geef jullie een gouden tip mee.want mensen moeten elkaar helpen..als je geen kk wil krijgen..ga 3 dagen vasten niks eten en vooral nie drinken..laat je niet gek maken,dat het niet gezond is…als je lichaam op normale manier geen water binnen krijgt,gast je lichaam op zoek naar vocht.gaat heel diep en komt heleboel zieke cellen tegen.en gaat de zieke cellen opeten..na 3 dagen zul je zwart poepen.dat zijn zieke cellen..om dit te doen moet je je eigen programmeren…zoo maar eten en drinken help niet veel..en als je klaar ben met 3 dagen vasten.dan mag je ook niet gelijk alles eten.je darmen kunnen knel raken.ook daar is een methode voor…interesse ik help je mee. Mail me [email protected]..

Doktoren beweren dat je niks kunt doen om virrusen te doden.nou 100000% mensen geen 1 virus kan 48 uur zonder voedsel overeind blijken..en jij doet 72uur vasten…er is ook 10 dagen vasten ja geen typ fout.10 dagen.je gaat 10 dagen niks eten en drinken.je gaat helemaal trillen bibberel.maar dan heb he ook helemaal geen ziektes meer..programeren is het belangrijkste…en absoluut niet drinken….als je drinkt dan raar je alleen maar kilos kwijt en geen ziektes.ik ben weer helemaal verzwaald van het onderwerp..sorry mensen…only just for help..

Jack
Jack
Reactie op  lYl
6 jaren geleden

De mensheid word al duizenden jaren dom gehouden. En ieder geloof is gewoon een sprookje. Word je lekker volgzaam van…

huisheks
huisheks
Reactie op  lYl
6 jaren geleden

Je moet ook geen water bij de wijn doen.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
6 jaren geleden

Wat een onzin weer in dat verhaal. De deeltjes reizen helemaal niet laat staan door de tijd ! Het is quantum entanglement en de deeltjes zijn gewoon in het lab er verroeren zich niet eens ! Het gaat er hierbij om dat andere quantum deeltjes die zich op een afstand bevinden dezelfde eigenschappen krijgen als de deeltjes waarmee het experiment wordt uitgevoerd dus deeltje A word A 1 etc. Het is niet eens mogelijk om een menselijk lichaam te laten ontrafelen in deeltjes dan te verzenden en dan weer op te bouwen, je hebt trouwens ook nog met de ziel te maken of geest. Dit zal nooit en te never mogelijk worden en waarom ook ? Er zijn echter wel andere methodes voor timetravel ontwikkeld in black project wereld tenminste volgens de verhalen van de whistleblowers bv Andrew Basiago or Andrew Neumann en wie dan ook. Deze methoden werken niet met quantum entanglement want dit veroorzaakt alleen Kopieën er wordt namelijk niks verzonden ! Weer zo’n grote fabel en loze kreet ”tijdreizen in de kwantumwereld mogelijk moet zijn omdat de eigenschappen van kwantumdeeltjes onzeker zijn.” ja waarom denk je dat die onzeker zijn ? Omdat we niet tegelijkertijd kunnen vaststellen of het deeltje zich in een golf status bevind of in een deeltje status ! Als we de apparatuur instellen op meten van deeltje kunnen we dus het deeltje zien en als we het afstellen op het meten van de golf zien we een golf maar tegelijkertijd kan niet. Sterker nog deze verandering vind gigantisch snel plaats dat kunnen we sowieso al niet met blote oog vaststellen en meten. Een bijkomende nonsense is dus dat we door onze waarneming bepalen welke status het deeltje heeft . dus dat we materie zouden kunnen beïnvloeden wat dan weer tot de conclusie leidde dat we onze eigen realiteit beïnvloeden .. LOL Ja we beïnvloeden onze realiteit door onze beslissingen en wat we creëren om ons heen ja maar niet op kwantum niveau. Weer zo’n voorbeeld van iets dat de mens hoort en het verkeerd uitlegt en dan een eigen leven gaat lijden.

x

Check Also

WHO

WHO-hoofdwetenschapper waarschuwt: ‘Geen bewijs dat coronavaccin virusoverdracht voorkomt’

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd dat er ...

gates

Maak je borst maar nat: Bill Gates verwacht over 3 jaar een nieuwe pandemie

Hoe ziet de wereld eruit na Covid-19? ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x