Homepagina » Binnenland » De bemoeienis van Soros (onder andere rond Zwarte Piet) leidt tot onevenwichtige besluiten. Hoelang pikken we dit nog?
De bemoeienis van Soros (onder andere rond Zwarte Piet) leidt tot onevenwichtige besluiten. Hoelang pikken we dit nog?

De bemoeienis van Soros (onder andere rond Zwarte Piet) leidt tot onevenwichtige besluiten. Hoelang pikken we dit nog?

We moeten aandacht hebben voor de geldstromen van miljardair George Soros. Dat schrijft Volkskrant-columnist Martin Sommer.

Politicoloog Francis Fukuyama zei dat privatisering van de macht één van de bedreigingen voor de democratie is.

Een Nederlands voorbeeld daarvan is de afschaffing van de dividendbelasting, waarbij het kabinet naar de pijpen van het grootbedrijf danste.

Geen kattepis

Ook Soros kan in verband worden gebracht met privatisering van de macht.

Wie de geldstromen van deze schimmige miljardair in kaart wil brengen, wordt al snel aangevallen in de media. Dat overkwam FvD-voorman Thierry Baudet onlangs.

Sommer wijst erop dat Soros 18 miljard dollar ter beschikking heeft voor politieke beïnvloeding. “Dat is geen kattepis.”

Zwarte Piet

Zo draagt de miljardair onder meer bij aan New Urban Collective, de stichting van Mitchell Esajas die van Zwarte Piet af wil.

Soros steunt daarnaast een aantal organisaties die verbonden zijn met de radicale Moslimbroeders.

“Wat mij betreft is dit voldoende voor het gelijk van Baudet als hij zegt dat de geldstromen van Soros aandacht verdienen,” benadrukt Sommer.

Toegang

Hij stelt vast dat goed georganiseerde minderheden hun privébelangen in Nederland beter weten te verkopen dan de meerderheid.

Zij hebben net als Shell en Unilever toegang tot de regering en Tweede Kamer.

Schimmige miljardairs als George Soros hebben maling aan afwegingen die politici moeten maken of aan onbedoelde gevolgen.

Onevenwichtige besluiten

Hun bemoeienis leidt tot onevenwichtige besluiten, ook omdat het ontbreekt aan belangstelling voor de overgrote groep die geen Open Society Foundation heeft, stelt Sommer.

Deze vorm van privatisering van de macht leidt net zo goed tot daling van het vertrouwen als de bemoeienis van het bedrijfsleven, besluit hij.

Foto: Johnleemk Wikimedia Commons

[Volkskrant]


Vind je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. De joden zitten achter de anti-zwartepiet operatie.
  Ze willen de boel zeker weer tegen elkaar opzetten.
  Christenen tegen de Moslims.
  Europeanen tegen de asielzoekers.

  Kunnen ze weer in troebel water vissen.
  Willen ze de new world order zo creëren..?

  31 likes
  • Het zijn niet de joden maar de zionisten.. de fout word wel vaker gemaakt.. en eerst de kraan met asielzoekers opengooien met het doel europa te ontwrichten.. daar is de zwarte piet niets bij.. Soros zit met zn tentakels overal.. aleen de hoorntjes ontbreken er nog op zijn hoofd

   46 likes
  • Misschien komt binnenkort de tijd dat het hele kabinet Rutte & Co en z’n de Soros kliek met pek en veren door de straten worden gejaagd en daarna op een langzaam zinkend schip richting Stille Oceaan worden gestuurd. Het is zij of wij!!

   Las net dat een dame van 85 jaar door een criminele buitenlander is overvallen en zeer gewelddadig is mishandeld. Deze buitenlander is één van de ontelbare velen die Rutte en z’n aanhang en Soros en z’n hele zio nazi kliek hebben losgelaten tussen de autochtone bevolking om de bevolking af te maken in al z’n gelederen.

   De Soros, Rothschild, Bilderberg zio maffia, de sektarische bende en hun gekochte politieke judashonden in Brussel en Den Haag moeten uit pure zelfverdediging worden opgenomen/opgepakt/afgemaakt eer het verder uit de hand loopt.

   8 likes
  • Niet de Joden , maar de zionisten !

   6 likes
  • Dat moet wel want hun einde nadert

   2019 is het einde van de vloek die door de God van de joden/ de 12 stammen, aan hen is opgelegd,
   dus zijn zij die doen alsof zij joden zijn/zionisten, in paniek.

   3 likes
 2. Kick out George Soros !

  39 likes
 3. Hij speelt weer voor sinterklaas. En men bijt het aas.

  Je kan zeggen wat je wil over het zwarte pieten gebeuren… maar het laat duidelijk zien dat mensen alleen al om een kinderfeestje bereid zijn elkaar de hersens in te slaan, dat hoor je in het nieuws in geuren en kleuren.

  En dat alleen maar omdat je voor of tegen zwarte piet bent.
  Als je er nu eerst voor zorgt dat je dit mechanisme in je zelf voldoende gezien en opgelost hebt…

  Dan zie je dat jij het probleem was en dat jij nooit de problemen van de wereld op kan lossen.
  Want elke poging daar toe is van uit onwetendheid. Je gaat de boel toch niet laten escaleren door de ander een lesje te leren.

  Je horloge laat je toch ook niet repareren door een hoefsmid?

  De problemen in de wereld los je alleen op door middel van subtiele meditatieve intelligentie.
  Wat is jouw intentie?

  Het ego vind altijd wel een rede om niet naar binnen te hoeven gaan en dan is het met de vrede gedaan.

  Je kan een baksteen pakken en daarmee gooien, maar wie is dan het probleem?

  Ik geef een hint, het is niet pieterbaas
  En ook niet sinterklaas.

  Sinterklaas en zwarte piet.
  Het zijn maar concepten in je hooft, alle bij bestaan ze niet.

  17 likes
  • De slechte mensen in de wereld is niet het grote probleem, maar de goede mensen die hen hun gang laten gaan.

   12 likes
   • En hoe is dit tegen te houden dan? Neem als voorbeeld Occupy.. Dit is begonnen bij rijke zakenlui die al de leugens zat waren. De normale burger was het hier mee eens en probeerde hier in mee te gaan. Wat je dan alleen krijgt is dat het NOS journaal alleen maar hippy’s laat zien die een ‘uitkering’ zouden trekken en heel het Occupy is met een paar uitzendingen weggeblazen. Zolang 8 op de 10 nederlanders niet doordrongen is van het feit dat de wereld wordt regeerd door regelrechte satanisten is het vechten tegen die bierkaai. Wees liefdevol voor andere mensen en sta zo dicht mogelijk bij God. Dit is het enige wat je nu kan doen..

    1 likes
 4. Kan iemand een lijstje maken met items waar Soros geen betaalde mensen voor heeft ingezet?
  Aan de niet aflatende stroom artikelen te zien moet dat een kort lijstje zijn. Die Soros moet wel een Supersinterklaas zijn die alles hoort en zien en bestuurt en betaalt.
  Ondertussen is er geen aandacht voor de Mercers en de Kochs die Fox News aanturen en daarmee Trump besturen.

  5 likes
  • Maw geen aandacht aan soros maar aan mercers en kochs?

   ga toch een hoopje poep vinden om op te zitten.

   fff

   3 likes
  • Soros is dus de BLACK sinterklaas, de negatieve, de duistere.
   De ondermijner van goede dingen zoals culturele zaken.
   Wie weet nog, al enige jaren gelden, toen er word voorgesteld om radio 4, de klassieke zender af te schaffen!
   Wat was dat voor groep?
   Dat riep zoveel weerstand op dat er ahw een hergeboorte plaatsvond een nieuwe energetisering van de klassieke muziek die onmisbaar is voor ontwikkeling als mens. Mooi!
   Daarna werd de subsidie ingetrokken voor cultuur en kunst, door RUTTE ja, 2009.
   En ja de kunst en cultuurontwikkeling blijft overeind. Gelukkig.
   We hebben gezien hoe Amerika of beter gezegd het militair industrieel complex, kultuurverwoestend is opgetreden in Irak, Syrie, Yemen. Alle herinnering aan je verleden onttrekken en verwoesten betekent dat je je herkomst niet meer weet en je dus gehersenspoeld kunt worden omtrent jou afkomst.
   Op dit moment wordt Californie verwoest! en let op, juist daar waar dorpen en stadsdelen zich bevinden waar mensen wonen, 1200 doden al! Ik hoorde ergens dat er Lasers, magnetronstralingswapens, elektrische wapens en nog enkele andere zoals drones worden ingezet om op vele plaatsen tegelijk brand te stichten daar. Wat is het plan daar?
   Daar komt nog bij dat weersbeinvloeding er voor zorgt dat het vuur oplaait.
   Evenzo geldt dat voor daar waar er enorm veel regen valt doordat men zo´n bui stil laat hangen ter plaatse.
   Noordzijde van de Alpen. Overstroming in N Italie. Miljoenen bomen vernietigd. Gehoorzaamt Italie niet aan Brussel.? Is dat het?
   Ja, die klimaatverandering toch? Wat een technologische uitvinding toch.!

   4 likes
  • Free society foundation en andere openlijk door hem gesteunde links extremistische organisaties, zoek ze lekker zelf op.hioj steunt ze gewoon openlijk niks geheims aan. TROL.

   3 likes
  • Trump hoeft niet aangestuurd te worden.en al helemaal niet door Fox.

   2 likes
 5. Het ophitsen van de bevolking kan verg veel opleveren namelijk minder mensen op deze wereld nou ben ik zelf een halfbloed maar het wordt echt echt tijd dat de donkere medemens zichzelf op waarden gaat inschatten en geen bevestiging van de “blanke” man nodig heeft maar wat zelfverzekerder gaat worden. Je beroepen op wat er in het verleden heeft plaats gevonden is een erg zwak argument je hebt het namelijk zelf niet eens mee gemaakt en wat is het volgende dan ? alle straatnamen ? wat een bewustzijn op deze planeet mensen zijn alleen maar reactief en lopen als schapen achter elkaar aan !

  17 likes
  • Ik als eveneens halfbloed ben het helemaal met je eens. Ik vind het trouwens opvallend dat halfbloeden als Wilders, Baudet, Klaver en de anti-Zwarte Pieter Van Zeijl opvallend aanwezig zijn, daar waar de witte Nedderlander het laat afweten. In die zin zijn genoemde personen een verrijking voor Nederland, afgezien van die Van Zeijl.
   De witte Nederlander is slap, bijt te weinig van zich af en is alleen geïnteresseerd in plat vermaak, de intelligenten niet te na gesproken.

   1 likes
   • Vanavond in het nieuws bleek er weer in 7 steden zwarte piet demonstranten gearresteerd te zijn …echter uitsluitend pro zwarte piet demonstranten , zoals gewoonlijk.

    4 likes
 6. eigenlijk gaat het niet om zwarte piet maar er wordt door personen kwaad bloed gezet om chaos te kweken.
  jammer dat het over de rug van de kinderen moet plaats vinden.

  ik ben geen voorstander van geweld maar het linkse gepeupel wil waarschijnlijk niets anders.
  de burgemeesters in nederland haaden hard op moeten treden en alle rare actievoeders (anti piet)
  moeten verbieden dan was het vooreens en altijd afgelopen geweest.
  maar de meeste rechters en burgemeesters zijn links dus daar valt weinig van te verwachten.

  20 likes
  • Een oude man die kinderhandjes vult, daar gaat het om, het is een symbool van de pedofiel
   die altijd een mannier vindt om het kwaad dat hij verricht op een ander te doen schuiven, en wij arme ouders doen keihard mee, en houden deze pedofiele organisatie in ere, door als het dolle tekeer te gaan tegen wat wij in feite haten, de zwarte mensen

   2 likes
 7. Ik ben voorstander om geweld te gebruiken tegen alles waar Soros met zijn vieze vingers aan zit. Van activisten begrijp ik dat ze de knaken aanpakken, maar dit pleit hun niet vrij, maar journalisten die geld aannemen die verdienen geen medeleven.

  20 likes
 8. Heeft dit iets te maken met agenda 2030? De zogenaamde 17 sustainable development goals?
  tradities in de ban te doen?

  7 likes
  • je ben wakker en dit is de manier om onrust te zaaien.
   kijk naar grappenhaus die zei diegeen de anti piet beweging iets in de weg hebben gelegd krijgen straf.
   nee grappenhaus je had deze demonstraties moeten verbieden en nu voelt de anti pieten beweging zich gestrekt.
   grappenhaus wanneer ga je weg?

   7 likes
 9. ‘hoe lang pikken we dit nog?’ iedereen vraagt het aan zijn buurman. maar die weet het ook niet. de illusie van verzet leeft sterk onder het klootjesvolk

  8 likes
 10. Misschien dat die Bellingcat ofzo die geldstromen kunnen onderzoeken….Oh wacht, die komen vooral met onthullingen die het verhaal overheden enz bevestigen

  8 likes
 11. Jordi Zwarts….wie kent hem niet zou ik bijna zeggen, maar ik ben realistisch. Dus even een reminder: Einde Zorgverzekering & Strafzaak tegen
  CJIB, CAK, ZorgInstituut NL, Deurwaarders en VGZ
  na gewonnen Civiele Rechtszaak! Hij weigerde al twaalf jaar geen zorgverzekering meer te betalen. https://eunmask.wordpress.com/2018/10/08/de-zorgverzekeringswet-deugt-niet-dus-ik-doe-er-niet-aan-mee/

  En op 10 december gaat hij naar Internationaal Strafhof (ICC). Op 10 december is het namelijk 70-jarige bestaan Universele Verklaring v/d Rechten v/d Mens (UVRM) en gaan wij samen met u onze mensenrechten terug claimen & de Nederlanders bevrijden uit de dwangdictatuur! Bekijk de onderstaande aanklachten & meld u gratis aan voor de collectieve aanklachten… http://bondoverheidszaken.nl

  Meld je aan, doe mee, maar blijf niet alleen nog maar achter je toetsenbord zitten.

  6 likes
  • @Aradhel,

   Beste,

   Heb deze zaak ook al een tijdje gevolgd echter weet niet het “naadje van de kous”!!

   Misschien eens contact en vandaar mijn vraag, uit welke provincie komt u!

   Gegroet,

   Gladiator

   2 likes
 12. In ieder geval was het George Soros niet die de Indianen van hun goud, land en waardigheid heeft beroofd.
  Weten jullie wel wie dat heeft gedaan? En is deze dader een betere mens dan George Soros?

  2 likes
 13. Quote : Deze vorm van privatisering van de macht leidt net zo goed tot daling van het vertrouwen als de bemoeienis van het bedrijfsleven, besluit hij.

  En dat is een prima ontwikkeling, het vertrouwen moet dalen tot onder nul, het absolute nulpunt – 273 graden celsius.
  Misschien stoppen ze dan een keer hier vrijwillig aan mee te werken

  5 likes
 14. Waar in een maatschappij waardevolle culturele activiteiten zijn daar is ook tegenwoordig de verdeel en heers tactiek,
  de een tegen de ander opzetten, chaos creeren!
  De ene mens tegen de ander opzetten!
  Groep tegen groep! regio tegen regio ! Land tegen land.
  Doe er niet aan mee! Hoe heilig iets ook is.
  Hoe meer chaos hoe meer macht de duisternis krijgt.
  Hoe meer macht Soros krijgt.
  hoe eerder er een NWO zal zijn.
  Het is echt waarlijk onmenselijk wat we zien. horen en sommigen doen.
  Ik las; ´`met knuppels de feestelijkheden binnen dringen rond de intocht van de Sint).
  Hoe erger nog kan het gaan.
  We weten hopelijk allen hier dat het vuurtje ergens wordt ontstoken! brandstof zijn voor en tegenstanders
  of zij die zich zo willen profileren of laten opjagen.
  Het vuur was groot afgelopen zaterdag. Maar wat pijnlijk om te zien dat we het zo laten gebeuren.
  Wie is uiteindelijk de zwarte Piet?

  3 likes
 15. Tijd dat die Soros aangepakt wordt… Ik wil graag meer info over o.a. hem naar buiten brengen, op een manier die veel mensen zal gaan bereiken… Ik heb 15 December een demonstratie georganiseerd.. Er zullen er veel meer gaan volgen, het uitgangspunt van de demos is om klokkenluiders met elkaar de connecten en zoveel informatie als mogelijk, naar buiten werken.

  https://save-humanity-2.jimdosite.com/?fbclid=IwAR2j5zJPrOR_HfIBroNCmhuWPwitVuIgGjUAUx2aN2sMMTpHIut3Jvii6yo

  2 likes
 16. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat klokkenluiders zich massaal op straat gaan vertonen omdat iemand ze met elkaar wil connecten.
  Doorgaans mijden ze alle grote groepen mensen menigten want daar kunnen ongezien rare dingen gebeuren.
  Ik bedoel als ze al van forums afgeduwd worden door dominante types, zodat het lijkt alsof er geen weerwoorden komen, en dan zeggen dat goede mensen niets doen, wat denk je dan dat die achterbaksen, heel gluiperig uiteraard, met een groep klokkenluiders gaat doen?
  Beetje naiief van je.

  0 likes
 17. Wat is het nut eigenlijk van klokkenluiders met elkaar connecten?
  Die doen gewoon hun werk en dat doen ze overal, ook zonder dat ze elkaar zien of eerst op een pleintje contact met elkaar hebben gemaakt.
  Dat is hun missie en hun leven, daarvoor zijn de hier, wat ze niet in dank afgenomen wordt door het establishment en waar ze al helemaal niet voor betaald krijgen.
  Nee, eerder raak je je baan kwijt of stoppen ze heel makkelijk je uitkering.
  Ik zal wel iets over het hoofd zien, maar dat persoonlijk connecten met elkaar in het internet tijdperk zie ik het nut niet van in.
  Door internet heb je connecties over de hele wereld, dus wat moeten klokkenluiders in zo’n klein besloten kringetje? Zo werken ze niet.
  Dat zijn ze niet gewend.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Minister De Jonge spreekt zichzelf tegen. Hoe menselijk is hij nu echt?

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde ...

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...