Universum

Buiten de baan van Neptunus bevindt zich een ongeïdentificeerd object dat niemand kan verklaren

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ik hoop dat iedereen zijn gordel heeft omgedaan want het buitenste deel van het zonnestelsel is zojuist een heel stuk vreemder geworden. Dat twitterde astronoom Michele Bannister van de Queens-universiteit in Belfast maandag.

Ze verwees naar de ontdekking van een Transneptunisch object (TNO), een object dat zich buiten de baan van Neptunus bevindt. Het bevindt zich boven het vlak van het zonnestelsel en beweegt steeds verder omhoog. Dat maakt het een vreemd object.


De baanhelling van Niku, zoals het object is genoemd, bedraagt 110 graden. De baan staat dus meer dan loodrecht op die van de planeten. En als je het zonnestelsel pal van boven bekijkt, dan zie je dat Niku, wat Chinees is voor ‘rebels’, in de verkeerde richting om de zon draait.

Planeet X

“Het impulsmoment zorgt ervoor dat alles dezelfde kant opdraait in het zonnestelsel,” zegt Bannister. Een object dat niet in het vlak van het zonnestelsel of in tegengestelde richting om de zon draait, moet dus door iets uit koers zijn gebracht.

“Dit wijst erop dat er meer gaande is in het buitenste deel van het zonnestelsel dan we kunnen zien,” zegt Matthew Holman, één van de ontdekkers van Niku.

Het object lijkt onderdeel te zijn van een groep objecten die in een sterk gehelde baan om de zon draaien. Het team van Holman testte of hun objecten mogelijk worden beïnvloed door de aantrekkingskracht van Planeet X, een nog onontdekte planeet die mogelijk 10 keer zo zwaar is als de aarde en ver voorbij Pluto staat.

Verwarrend

Volgens het team bevindt Niku zich te dichtbij om te kunnen worden beïnvloed door de planeet en dus moet er een andere verklaring zijn. “We weten het antwoord niet,” zegt Holman.

“Ik vind het geweldig dat het allemaal zo verwarrend is,” zegt Bannister. “Ik ben benieuwd waar dit toe zal leiden.”

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rocinante
rocinante
5 jaren geleden

Het kan ingevangen zijn. Iedere tig duizend jaar komt er wel een ster(renstelsel) in onze buitenregionen van ons zonnestelsel. Misschien steelt ons zonnestelsel wel satelieten van die andere zon tijdens een passage. Of andersom natuurlijk.

Ze beginnen nu pas echt naar de buitenregionen te kijken van ons zonnestelsel. Dit is nog maar de Kuiperbelt. De Oortcloud is vele malen groter, en wie weet wat daar allemaal in verborgen is.

Lilian
Lilian
5 jaren geleden
Martijn1205
Martijn1205
5 jaren geleden

Leuk nieuws en goed om te merken dat er naar mijn mening steeds meer ‘rebelse’ astronomen zijn die de gevestigde astronomische orde uitdaagt om anders naar het universum te kijken.

faith
faith
5 jaren geleden

Voorlopig sluit NASA zijn International space live feet video per 1 september voorgoed hoorde ik gisteren in Paul Begley radioshow. Dat zal niet voor niets zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x