Homepagina » Gezondheid » Beperk de rol van farmaceuten, en de zorg zal effectiever én goedkoper worden
Beperk de rol van farmaceuten, en de zorg zal effectiever én goedkoper worden

Beperk de rol van farmaceuten, en de zorg zal effectiever én goedkoper worden

Zeg tegen een dokter dat je je slap en futloos voelt en je krijgt een antidepressiva voorgeschreven. Bespreek je probleem met alcohol of drugs en je krijgt een medicijn.

Je kind een te druk of onhandelbaar gedrag? Het wordt aan de Ritalin of Concerta gezet. Ook mensen die opgebrand raken worden geholpen met medicijnen.

Steeds meer mensen gebruiken medicijnen voor klachten die wel degelijk aan te pakken zijn zonder medicatie. Inefficiënte zorg en hoge kosten zijn het gevolg van de overmatige invloed van de reguliere, wetenschappelijke zorg en farmaceuten.

Geef juist ruimte aan de holistische, zogenaamde alternatieve aanpak

Wat een sukkels daar in de politiek. De zorg moet efficiënter en goedkoper en toch geven ze alleen ruimte aan de dure, eenzijdige visie van de reguliere zorg die eigenlijk alleen denkt in medicatie en aanpak van symptomen. Zo blijven mensen ziek en afhankelijk van medicatie, wat de zorg op hoge kosten jaagt en een mega-omzet oplevert voor de farmaceuten. De reguliere wetenschappers presenteren ons regelmatig nieuwe ziektes, elk ook weer voorzien van een medicijn.

De holistische, zogenaamde alternatieve zorg wordt steeds meer buiten spel gezet, terwijl daar juist vaak effectieve methodes aanwezig zijn, die daadwerkelijk een oplossing bieden voor problemen en ook nog goedkoper zijn in de aanpak. Nog even en de farmaceuten hebben het voor elkaar dat de meeste homeopathische middelen van de markt zijn verdwenen en dat zelfs natuurgeneesmiddelen verboden zullen zijn. Wat een waanzin, juist omdat veel van deze middelen hun werking allang hebben bewezen.

Hoe is het mogelijk dat de reguliere zorg, lees farmaceuten, zo’n grote invloed blijft houden op het welzijn van de mens? Sterker nog, zij lijkt een steeds grotere rol te krijgen. Zouden ministers bonussen krijgen, of aandelen hebben binnen de farmaceuten? Dan zou het wel logisch zijn dat de reguliere zorg en de farmaceutische industrie deze rol hebben, want alles draait om geld en commercie in een wereld waarin het humane aspect steeds verder lijkt weg te zakken.

De farmaceutische industrie is een groot commercieel bedrijf met een winstoogmerk en een focus gericht op eigenbelang en niet op dat van de mens. Zij zijn er niet bij gebaat dat meer mensen minder medicijnen zullen gebruiken. In mijn ogen zou de minister van welzijn er veel beter aan doen om meer aandacht en ruimte te geven aan holistische methodieken. De mens zal erbij gebaat zijn, de zorg zal effectiever en goedkoper worden en de natuur zal veel sneller haar werk kunnen doen.

De vrijheid van de burger in het gedrang

Natuurlijke middelen worden binnenkort misschien verboden en de kans is aanwezig dat ouders straks te maken hebben met een verplichte GGZ zorg als hun kinderen kampen met afwijkend gedrag. Wij kunnen en mogen straks als burgers niet eens meer beslissen welke manier van genezing wij zelf willen? Wij worden als mens dus verplicht om chemische drugs te gebruiken als de dokter of psychiater dat voorschrijft terwijl wij zelf een klacht zouden willen aanpakken met een natuurlijk middel?

Het wordt zelfs zo gek dat kinderen mogelijk verplicht worden behandeld door een GGZ-behandelaar en chemische drugs moeten slikken, terwijl ouders hun kinderen zouden willen laten behandelen door een holistische therapeut of behandelaar? Dat zou toch te gek voor woorden zijn. Dat druist toch in tegen de vrijheid van een mens?

Nog even en de natuurgeneeskunde, homeopathie en andere natuurlijke therapieën zijn straks alleen nog betaalbaar voor mensen met veel geld. Dit soort therapieën wordt op dit moment steeds minder vergoed door de zorgverzekeraars en is dus voor steeds minder mensen toegankelijk. Minister Schippers, doe je ogen open en besef dat je verkeerd bezig bent. De zorg kan goedkoper en beter, als de farmaceuten en de medische wetenschap een stap terug zouden doen en er meer ruimte komt voor de Oosterse visie op gezondheid.

Acupunctuur, homeopathie, cranio sacral, familieopstellingen, energetisch lichaamswerk, meditatievormen en vele andere holistische coachings zouden juist gestimuleerd moeten worden, omdat deze methodieken de krachtige innerlijke kern van iemand aanboren, waardoor het zelfhelend vermogen van de psyche en het lichaam zijn werk zal doen. Zo zal er minder medicatie voorgeschreven hoeven worden, zullen minder mensen (blijvend) ziek zijn en meer mensen vitaler op eigen autonome kracht kunnen leven. Dat is wat toch iedereen wil?

Rob Derksen

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met iedereen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Weet u dat de alternatieve geneeswijze helemaal de kop wordt ingedrukt door de onderwereld van de Farma! Heb gezien dat twee mensen iemand heel netjes kwam vertellen dat hij moest stoppen anders kon er iets raars gebeuren met zijn praktijk of fam of hijzelf.
  Hij is gestopt! omdat de mensen die bij hem kwamen goed werden genezen voor een habbekras.

  0 likes
 2. Waar zijn de BEWIJZEN dat “hollistische zorg” beter dan de zorg die we hebben?
  Mee eens.. De zorg in Nederland is verre van efficient, te veel bedrijven/individien verdienen geld dat zei eigenlijk nooit verdienen!

  0 likes
 3. Ja de zorg zal zeker goedkoper kunnen worden wanneer er meer en meer biologische medicijnen worden verstrekt op mensen.

  0 likes
 4. Inderdaad… beste schrijver van dit eerlijke stukje. De wereld wordt steeds gekker en wat doen we er aan? Zolang er mee lullers zijn, zodra je ertegenin gaat en het nog eens rechtpraten ook nog, zal de wereld ook nooit veranderen. Zolang we de wetten door anderen laten voorschrijven krijg je dat in steeds meerdere mate. In feite lijken we wel gek, want wie zijn zij eigenlijk? De geldpatsers van Europa. Zouden ze na dit leven hier, een wereldje van geld, zich ook zo druk maken? Als ze met hun neergebogen kop voor de grote leider staan? Of zou het zo zijn dat ze voor God noch gebod leven en over de ruggen van onschuldigen zichzelf verrijken?
  Wie nu nog de ogen dicht heeft…

  0 likes
 5. De farmaceutische industrie heeft een monopoliepositie in de wereld en functioneert beter (lees: heeft meer winst) als iedereen kiest voor de huidige medische behandelingen. Veel behandelingen zijn overigens goed, daar niet van, maar ik denk dat de alternatieve geneeswijzen zeker goed hierop aan kunnen sluiten. Of in sommige gevallen zelfs een alternatief kunnen bieden.

  0 likes
 6. Quote: ‘Dat druist toch in tegen de vrijheid van een mens?’.

  Dat is het hele probleem. Zonder dat we het wisten werden we officieel slaven. Al twee keer over gehoord. Na onze geboorte wordt ons bewijs verkocht, en na 7 jaar, waarbinnen we bezwaar konden maken, is het een feit. Volgens Karen Hudes dat niet eens.

  We zijn dus eigendom van de cabal, ook van pharma. En zij maken alles binnen zorg en reduliere gezondheid chantabel. Dan blijft er weinig over om het voor ons op te nemen.

  0 likes
 7. [quote name=”Oliver von Borstel”]Waar zijn de BEWIJZEN dat “hollistische zorg” beter dan de zorg die we hebben?
  [/quote]

  Ik zou adviseren om U eens te verdiepen in Hennepolie. Ik heb bewijzen uit mijn directe omgeving dat dit WEL degelijk helpt (De beste man kreeg vorig jaar in oktober te horen dat hij blij mocht zijn dat hij de Kerst nog mocht halen. Zijn kanker was niet meer te behandelen. Dit wordt zijn tweede Kerst na die uitspraak en de kankercellen zijn aantoonbaar op scans nagenoeg WEG. Nu heeft hij “alleen” nog maar last van de naweeën door de Chemo)

  Vroeger was de doelstelling van de dokter om je weer beter te maken, tegenwoordig is het symptoombestrijding waarbij niet wordt gekeken naar de eigenlijke oorzaak. Zodoende kan men aan de patient verdienen. Hoe zieker je bent, des te groter is de melkkoe. De alternatieve geneeswijze is slimmer dan men om wil laten geloven.

  Een vraagje om over na te denken: hoe kan het dat er in bijvoorbeeld China significant minder gevallen van Kanker, of een andere chronische “welvaartsziekte”, zijn dan in het hele Westen?
  Omdat er minder mensen wonen?
  Omdat zij minder “welvarend” zijn?

  Misschien wel omdat er minder E-nummers worden gebruikt?
  Misschien wel omdat de, voor ons, “alternatieve” geneeskunst hoogtij viert.
  Misschien wel omdat de artsen daar de doelstelling hebben om hun patienten BETER te laten worden zonder winstoogmerk.

  Niet cynisch bedoelt, meneer von Borstel, maar ík zou mij eerst meer gaan verdiepen in de geneeskunst, in welke vorm dan ook, voordat ik ga schreeuwen waar bewijzen zijn dat holistische zorg geen steek houdt. Ten eerste scheelt het je handen vol geld, ten tweede blijf je gezonder en ten derde ban je de chemie uit je lichaam.

  PS, ik ben een roker en ben alleen maar twee keer per jaar verkouden, mijn eigen risico is onaangebroken en ik voel mij fit.

  0 likes
 8. Ik kan hier wederom weer helemaal mee instemmen. Echter… Reageren op een forumpje is wel erg makkelijk, evenals diverse mooie petities digitaal ondertekenen. De praktijk is even wat anders. Getuige het volgende voorval bij mijzelf deze week. Eens per jaar bezoek ik een psychiater vanwege een algemene angststoornis. Incidenteel gebruik ik Xanax en verder de Schumann meditatie. Dit bevalt mij in de praktijk. Drs. Seelskneipfer vond het echter eens interessant een nieuw medicijn te gaan proberen, dat ik iedere dag voor de rest van mijn leven moet slikken. Alleen omdat ik zo’n ongelukkige indruk maak en voortdurend zo chagrijnig kijk. Ja, ik kijk meestentijds chagrijnig en soms voel ik me ongelukkig. Maar wie niet tegenwoordig? Kortom, ik liet me ompraten in zoverre dat ik me een recept liet voorschrijven. Het zit echter nog in mijn tas. Wanneer ik dit ga slikken krijg ik eerst allerlei bijverschijnselen waar ik echt niet op zit te wachten en wat ik principieel nog erger vind is dat ik dan verraad aan mezelf pleeg en brave volger van Big Farma wordt! Ik hoop dat ik mijn principes kan blijven respecteren en ik wens dit ook iedereen toe.

  0 likes
 9. Vergeet niet dat de mens dit zelf ook wil.
  De helft van Nederland is te dik en iedereen wil doorgaan met zijn ongezonde levensstijl en de dokter moet het maar oplossen.
  Bij alternatieve geneeswijzen moeten mensen vaak ok zelf iets aan hun gezondheid doen, maar daar zijn de meesten te lui voor geworden, geef maar een pil en het gaat misschien wel over.
  Gezond eten en lichaamsbeweging, daar hebben mensen vaak geen zin meer in, de TV is belangrijk, niet hun gezondheid.
  Dit hebben deze grote bedrijven heel goed voor elkaar gekregen, vreet U te barsten, goed voor de voedsel-industrie en krijgt U wat klachten, dan heeft de farma-industrie wel een pilletje, mensen sloof U niet uit en ga niet naar alternatieven kijken want dat is nep, maar slik gewoon wat extra pillen, speciaal voor U gemaakt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

arts

Arts die schokkende uitspraak deed over corona-overlijdens krijgt medisch tuchtcollege op z’n dak

In april schreven wij over de Amerikaanse ...

minister-president

Beelden: Minister-president van Nederland liegt over coronatoespraak

We moeten ons realiseren dat het maanden ...