Buitenaards

Grondlegger ruimtevaart: ‘Vliegende schotels komen uit de ruimte’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse natuurkundige en ingenieur Hermann Oberth wordt beschouwd als één van de grondleggers van de ontwikkeling van raketten en de ruimtevaart.

In de jaren vijftig en zestig gaf Oberth openlijk zijn mening over ongeïdentificeerde vliegende objecten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Oberth werkte onder meer voor Wernher von Braun, een raketingenieur die ruimteraketten ontwikkelde voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Intelligente waarnemers

Hij was ervan overtuigd dat UFO’s die op aarde worden waargenomen afkomstig zijn uit de ruimte. Op 24 oktober 1954 stond bijvoorbeeld in The American Weekly te lezen: “Ik ben van mening dat vliegende schotels echt zijn en dat het ruimteschepen zijn die uit een ander zonnestelsel komen. Ik denk dat ze mogelijk worden bestuurd door intelligente waarnemers die onderdeel uitmaken van een ras dat onze aarde al eeuwen bestudeert.”

In Flying Saucer Review schreef Oberth een artikel getiteld ‘They Come From Outer Space’ (Ze Komen Uit De Ruimte). Hij behandelde de waarnemingen van ‘vreemde lichtgevende objecten’ in de lucht.

Stralende schilden

De oudste waarneming werd volgens Oberth gedaan door Plinius de Oudere, een Romeins militair en letterkundige. Plinius sprak van ‘stralende schilden’.

“Na zorgvuldige afweging vind ik de verklaring dat vliegende schotels uit de ruimte komen de meest aannemelijke,” schreef Oberth. “Ik noem dit de Oeranidenhypothese omdat de hypothetische wezens vanuit ons gezichtspunt uit de hemel lijken te komen.” Oberth verwees hiermee naar Ouranos, de personificatie van de hemel.

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
10 jaren geleden

Mooie uiteenzetting,bevestigd wat ik al vaker heb gelezen n,l dat de techniek die hitler had om saucers(op vrije energie) te bouwen via occulte doorgevingen kwamen en dat Amerika dáárom Europa ‘bevrijdde’ puur uit eigenbelang dus.ZIJ wilden de macht hebben en houden (N.W.O) Vrije energie zou als het vrijkwam alle macht(dure olie) uit handen slaan van welke regering/overheid ook en dát mocht natuurlijk niet gebeuren..Dus werdt alles opgekocht ruim 6000 patenten op vrije energie apparaten en nooit vrijgegeven /gebruikt.OOk laat deze film zien dat waargenomen u.f.o’ s waarschijnlijk van aardse makelij zijn.(al operationeel in de dertiger jaren) Mijn gedachte /gevoel is dat ze volop bezig zijn op de Zuid pool.Van daaruit opereren.Semjase is waarschijnlijk gewoon die orsic woman (ondergedoken op de zuidpool?)

Karel Appel
Karel Appel
10 jaren geleden

de ufos komen mijn oren uit !
in 55jaar heb ik er nog nooit een gezien !!!

sander
sander
10 jaren geleden

Ik denk dat ufo’s uit almere komen. Altijd als ik iets niet kan verklaren ga ik immers theorieën bedenken. En de stedenbouwkundige fouten in almere kan ik moeilijk verklaren, zodoende, ufo’s.
Oh en illuminati, zijn ook de oorzaak van alles.

Seems about legit hea?

Ikke
Ikke
10 jaren geleden

In Eindhoven staat er ook ééntje! Dus ze hoeven niet persé ui de ruimte te komen hoor. Die in Eindhoven staat er al jááááren!

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x