Buitenland

Berichtgeving NOS over boerenprotesten wekt wrevel: ‘Wat een waanzin’

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Volgens de NOS komen op de boerenprotesten in Duitsland extremisten af die proberen de demonstraties te kapen en onvrede over de regering aan te wakkeren. Duitsland-correspondent Charlotte Waaijers volgde verschillende radicale groepen in Telegramkanalen. Klopt dit beeld?

“De NOS heeft er even over gedaan, maar heeft haar frame van de boerenprotesten in Duitsland nu rond. Uiteraard zijn het weer de ‘radicalen’ die de Duitse boerenprotesten kapen volgens Waaijers. Zo, kunnen de luisteraars/kijkers weer rustig gaan slapen,” zegt FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Waanzin

“Wat een waanzin. Er waren geen radicalen, zelfs niet eens een AfD-vertegenwoordiging (als je dat al radicaal zou willen noemen). Boeren, ambachtslieden, chauffeurs, restauranthouders, arbeiders, vrouwen, mannen en inwoners van de stad. Het wordt er weer met de haren bijgesleept, maar hier lachen ze er inmiddels om,” reageert publicist Sietske Bergsma, die in Berlijn verslag deed van de protesten.

Ze voegt toe: “Radicalen, in de ogen van de macht ja! Gevaarlijk voor hún ‘democratie’ op papier. Ze maken zich terecht zorgen, maar niet omdat de democratie gevaar loopt. Hun autocratie moet in stand blijven. Een ieder die dit nog niet snapt is stekeblind.”

Iets véél groters

Ook rechtsfilosoof Raisa Blommestijn was in Berlijn en sprak daar met mensen. Ze wijst er allereerst op dat de protesten helemaal niet gaan over aangekondigde ‘bezuinigingen’ of de ‘afschaffing van belastingvoordelen’ – dat was misschien de aanleiding – maar over iets véél groters.

“Duitsers komen in verzet tegen een beleid dat gewone mensen (boeren én burgers) steeds verder de armoede in stort en belastingen verder verhoogt en verhoogt en verhoogt om de globalistische agenda van klimaat, zinloze oorlogen en massamigratie te bekostigen,” stelt Blommestijn vast.

DDR-imitatie

“Hoe er ook geframed wordt, er is geen sprake van extremisme, antidemocratisch gedachtegoed of ‘nieuw nazisme’: het gaat om legitiem protest van de gewone burger die het idee heeft dat de overheid er niet voor hem/haar is,” benadrukt ze.

Bergsma vult aan: “Boeren hier communiceren op straat helder wat er mis is met hun land, en dat heeft weinig te maken met dat grijsgedraaide ‘links-rechts/extremisme’ verhaal. Armzalig hoe de zombie-mainstream media zichzelf compleet opheffen met hun DDR-imitatie.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 210 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
3 maanden geleden

Er is maar 1 feit en dat is dat de regeringen de mensen kapen en dat zorgt voor onvrede bij mensen.

En niets anders!

Jef
Jef
3 maanden geleden

Over marketing gesproken; we plakken er een hakenkruis op, dan hoeven we ons niet te verantwoorden.

Andre Breems
Andre Breems
3 maanden geleden

Alles wat niet enigzins links denkt wordt bestempeld als extreemrechts

mokkapunt
mokkapunt
3 maanden geleden

de NOS?????????????/ WAT IS DAT ???????????????

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x