Homepagina » Gezondheid » Huisarts hervat strijd tegen griepprik
Huisarts hervat strijd tegen griepprik

Huisarts hervat strijd tegen griepprik

Nu de rechter geen reden heeft om huisarts Hans van der Linde te veroordelen wegens zijn uitlatingen over het RIVM en diens topman Roel Coutinho, zet hij de strijd tegen de griepprik voort.

De echte sterfte als gevolg van de griep is niet eens bij benadering bekend en mogelijk zelfs zo laag dat massale vaccinatie niet aan de orde is, stelt de huisarts.

In Huisarts en Wetenschap (H&W), het maandblad van het Nederlands Huisartsen Genootschap, roept Van der Linde opnieuw op te stoppen met de vaccinatie tegen de griep.

Belastinggeld

Volgens de Capelse huisarts is het nut van de griepprik nooit voldoende wetenschappelijk aangetoond. Hij vindt een preventieve behandeling van gezonde mensen zonder een krachtige onderbouwing dan ook onverantwoord. Helemaal als een dergelijke behandeling een prijskaartje heeft van 60 miljoen euro belastinggeld per jaar.

Vanaf half oktober kunnen miljoenen mensen zich weer gratis laten inenten tegen de griep. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders zich laten vaccineren.

Bedenkingen

Van der Linde strijdt al jaren tegen de controversiële griepprik. Ook andere medici hebben zo hun bedenkingen bij de grootschalige vaccinatie tegen de griep.

Het RIVM heeft zich neergelegd bij de uitspraak van de rechter dat uitlatingen zoals die van Van der Linde toelaatbaar zijn binnen het publieke debat. De zaak tegen de huisarts speelde bijna een jaar.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Robert schreef:

  Ik probeer al jaren, vrienden te weerhouden van het nemen van de griepprik. Mijn ervaring is negatief. Na het ontvangen van de prik, kreeg ik inderdaad de griep. Mijn en het advies van veel wetenschappers is,zorg voor voldoende vitamine D3 dat is gezonder en zonder risico.

  0 likes
 • rob schreef:

  Jaag de RIVM in de bomen door te stellen dat, er jaarlijks heel veel bezuinigd kan worden op deze acties met zeer laag rendement, voor zover deze al aantoonbaar zijn. De overheid grabbelt en graait naar alles om te kunnen korten. Nu hebben ze dus een bal voor open doel. Als nu blijkt dat de lobby van de pharmakliek alle zeilen bijzet om dit te voorkomen, weten we wat de grondhouding is van de puppets en de macht van de corporaties. Niet dat we daar al een sterke indruk van hadden maar voor het openlijke debat is het zeer wenselijk dat zoiets ook openlijk wordt uitgesproken.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Ik heb het al eerder op deze site vermeld, maar mijn zwager is leidinggevende in het laboratorium Leeuwarden. Zijn woorden: het is ieder jaar een gok, welke mix te maken, en welke griep mogelijk kan aanvallen.Dus gok ik erop, dat ik de griep niet krijg.En om hem niet te krijgen, zorg ik voor twee stuks fruit per dag, en s.avonds nog een glas uitgeperst sinasappel sap.

  0 likes
 • J. Selten schreef:

  Gelijk heeft hij. Als het erop aankomt, heeft hij mijn steun. Er zijn al genoeg chemicaliën in ons dagelijks leven, waarom zouden we ons er direct mee laten inspuiten? Ze willen bezuinigen in de zorg e.d. laat ze maar eens beginnen bij dat soort zaken, gaat de gezondheid voor een deel ook weer vooruit.

  !!! WEG MET DIE PRIK !!!

  0 likes
 • rinske schreef:

  Mijn astmatische dochter zal binnenkort wel weer de oproep krijgen. Net als vorig jaar beetje laat, aangezien er nu griep heerst. En net als vorig jaar gaat de oproep de prullebak in. Sinds ze de prik niet meer haalt wordt ze minder ziek.

  0 likes
 • cats schreef:

  Top dat er eens een huisarts lef heeft zijn mond open te doen! Hij is wakker xxx

  0 likes
 • Lilian schreef:

  Ik sta helemaal achter deze huisarts. Ik ken zat mensen die zich laten inenten tegen de griep en …..hoppa…. ik kan de klok erop gelijk zetten dat ze griep krijgen zeker 2x p. jaar.Ik brul al jaren tegen mensen dat het alleen is om de kas te spekken, maar kan het net zo goed tegen een muur zeggen. “De dokter zegt dat het beter voor mij is” zeggen ze dan met een emmertje onder zich, omdat ze zich weer zo ziek voelen. Pfff….

  0 likes
 • BB schreef:

  Respect voor deze man!

  0 likes
 • Monique schreef:

  Een dappere man die Hans! Applaus…..

  0 likes
 • ReneH schreef:

  Ik snap die huisarts werkelijk niet!

  Hij is op de goede weg (TOP), dus daar ben ik zeer blij mee. Fijn, dat er eens een keer een huisarts zijn mond open doet.

  Maar…als hij nu gewoon duidelijke zegt WAT er in die prik zit en het niet op zo’n vage manier brengt.
  Want nu zegt hij “het nut van de griepprik nooit voldoende wetenschappelijk aangetoond” daar worden mensen niet warm of koud van.
  Dan kijken ze hooguit even op van hé, griepprik…nooit wetenschap…nut aanget..zzzz en ze slapen gewoon weer verder.

  En met deze woordkeuzen gaan de zogenaamde “slimme” het wel weer gewoon recht l*llen zo van…ja nut, wat is nut en blablablalbalaba
  Maar als hij roept wat voor TROEP er in die prik zit en gelijk in Jip en Janneke taal uitlegt WAT het is… symptomen, bewijzen, voorbeelden, etc.
  DAN hoop ik dat er wat mega alarm bellen gaan slaan.

  0 likes
 • karel Appel schreef:

  voor deze man een STANDBEELD aub !

  Proficiat !

  0 likes
 • Itanimulli schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Ik heb het al eerder op deze site vermeld, maar mijn zwager is leidinggevende in het laboratorium Leeuwarden. Zijn woorden: het is ieder jaar een gok, welke mix te maken, en welke griep mogelijk kan aanvallen.Dus gok ik erop, dat ik de griep niet krijg.En om hem niet te krijgen, zorg ik voor twee stuks fruit per dag, en s.avonds nog een glas uitgeperst sinasappel sap.[/quote]
  Bedankt voor deze nuttige informatie…^^

  0 likes
 • Roel schreef:

  [quote name=”rinske”]Mijn astmatische dochter zal binnenkort wel weer de oproep krijgen. Net als vorig jaar beetje laat, aangezien er nu griep heerst. En net als vorig jaar gaat de oproep de prullebak in. Sinds ze de prik niet meer haalt wordt ze minder ziek.[/quote]

  Rinske,gewoon even afmelden dan krijg je geen oproep meer. Zo heb ik het althans een paar jaar geleden ook gedaan.

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  Nou als deze nutteloze griepprik t.w. miljoenen weer gratis wordt aangeboden door de overheid, dan twijfel ik wel of we allemaal echt zo moeten bezuinigen. De farmaceuten sporen niet, maar de overheid spoort dan zeker ook niet.

  0 likes
 • mb schreef:

  Veel dingen bestaan nog omdat mensen er hun brood mee verdienen. Begrijpelijk , maar nu is het tijd om daar een eind aan te maken.

  0 likes
 • Fanny schreef:

  chilling effect (kapot procederen, wat ze bij vd Linden hebben geprobeerd):

  http://filodivers.blogspot.nl/2012/09/rivm-chilling-effect.html

  0 likes
 • Wasbeertjuh schreef:

  [quote name=”karel Appel”]voor deze man een STANDBEELD aub !

  Proficiat ![/quote]
  [quote name=”karel Appel”]voor deze man een STANDBEELD aub !

  Proficiat ![/quote]
  …Die ik met een shovel weer neerhaal!

  0 likes
 • ReneH schreef:

  Een standbeeld gaat me ook iets te ver….maar dat zal wel bij wijze van spreken zijn.

  Eerst duidelijkheid over de prik, openheid over de kosten en een goede uitleg wat de gevolgen (kunnen) zijn als men de prik krijgt.

  Gewoon helderheid !

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Hunting Wolf”]Ik heb het al eerder op deze site vermeld, maar mijn zwager is leidinggevende in het laboratorium Leeuwarden. Zijn woorden: het is ieder jaar een gok, welke mix te maken, en welke griep mogelijk kan aanvallen.Dus gok ik erop, dat ik de griep niet krijg.En om hem niet te krijgen, zorg ik voor twee stuks fruit per dag, en s.avonds nog een glas uitgeperst sinasappel sap.[/quote]
  Bedankt voor deze nuttige informatie…^^[/quote]
  Bedankt voor het omhoog halen van mijn reaktie. Levert + puntjes op he??Mijn dank is groot!

  0 likes
 • DingieM schreef:

  De overheid wordt (welwillend) gegijzeld door de corporaties en denktanken.

  [quote name=”mevrouw S.”]Nou als deze nutteloze griepprik t.w. miljoenen weer gratis wordt aangeboden door de overheid, dan twijfel ik wel of we allemaal echt zo moeten bezuinigen. De farmaceuten sporen niet, maar de overheid spoort dan zeker ook niet.[/quote]

  0 likes
 • Alex Donkers schreef:

  [quote name=”Wasbeertjuh”]
  …Die ik met een shovel weer neerhaal![/quote]

  Dat, Wasbeertjuh, het is ‘HET standbeeld’, niet ‘DE standbeeld’, dus ook ‘dat’ en niet ‘die’. We zullen de rest van je reactie ook maar niet serieus nemen dan.

  0 likes
 • Rik schreef:

  [quote name=”Wasbeertjuh”][quote name=”karel Appel”]voor deze man een STANDBEELD aub !

  Proficiat ![/quote]
  [quote name=”karel Appel”]voor deze man een STANDBEELD aub !

  Proficiat ![/quote]
  …Die ik met een shovel weer neerhaal![/quote]

  @Wasbeertjuh, neem jij die 60 miljoen Euro dan voor jouw rekening?

  0 likes
 • ReneH schreef:

  Lekker belangrijk Alex.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Wasbeertjuh”][quote name=”karel Appel”]voor deze man een STANDBEELD aub !

  Proficiat ![/quote]
  [quote name=”karel Appel”]voor deze man een STANDBEELD aub !

  Proficiat ![/quote]
  …Die ik met een shovel weer neerhaal![/quote]

  Wasbeertje werkt als debunker bij de AIVD of de medische maffia. Ik heb het goed toch ??? Jawel

  0 likes
 • Itanimulli schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Hunting Wolf”]Ik heb het al eerder op deze site vermeld, maar mijn zwager is leidinggevende in het laboratorium Leeuwarden. Zijn woorden: het is ieder jaar een gok, welke mix te maken, en welke griep mogelijk kan aanvallen.Dus gok ik erop, dat ik de griep niet krijg.En om hem niet te krijgen, zorg ik voor twee stuks fruit per dag, en s.avonds nog een glas uitgeperst sinasappel sap.[/quote]
  Bedankt voor deze nuttige informatie…^^[/quote]
  Bedankt voor het omhoog halen van mijn reaktie. Levert + puntjes op he??Mijn dank is groot![/quote]
  Ja, je bent een echte bofkont!

  0 likes
 • Wasbeertjuh schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]
  Wasbeertje werkt als debunker bij de AIVD of de medische maffia. Ik heb het goed toch ??? Jawel[/quote]Goh, ècht?

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  Dat is zo. Maar … zij mogen daar niet achter blijven wegduiken. Als de politiek samen èn opbouwend zou gaan werken en gaan staan voor hun beloften, dan kunnen we wel eens een heel ander beeld krijgen. De overheid, samen met de burgers is veel groter dan de 1% kliek.

  [quote name=”DingieM”]De overheid wordt (welwillend) gegijzeld door de corporaties en denktanken.

  [quote name=”mevrouw S.”]Nou als deze nutteloze griepprik t.w. miljoenen weer gratis wordt aangeboden door de overheid, dan twijfel ik wel of we allemaal echt zo moeten bezuinigen. De farmaceuten sporen niet, maar de overheid spoort dan zeker ook niet.[/quote][/quote]

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Wasbeertjuh”][quote name=”Aardebewoner”]
  Wasbeertje werkt als debunker bij de AIVD of de medische maffia. Ik heb het goed toch ??? Jawel[/quote]Goh, ècht?[/quote]

  ja joh effe klieren

  0 likes
 • Netty schreef:

  Ooknal heb je in het verleden toestemming gegeven om jaar links opgeroepen te worden voor de griepprik dan kun je dit zonder meer nu weigeren.
  De WGBO (wet geneeskundige behandelings overeenkomst) is daar zeer duidelijk in,niet al leen is dat van toepassing op de griepprik,maar op alle medische(be)handelingen!
  De griepprik is gratis voor chronisch zieken en mensen ouder dan 65 jaar.
  Ben je gezond,dan kun je deze griepprik ook krijgen en moet je de prik zelf betalen.De meeste ziekenfondsen vergoeden de prik,maar ook werkgevers doen dat!
  Dat werkgevers dat doen is puur eigen belang,je moet productief blijven en in bed liggen met een natuurlijke virus infectie hebben ze liever niet,het sleutel woord hierin is wederom GELD!

  0 likes
 • Aart Mey schreef:

  Uit een recente Cochrane-studie, waarbij 50 onderzoeken naar het antigriepvaccin opnieuw tegen het licht zijn gehouden, bleek dat er geen bewijs was voor de werking ervan. Wel vonden ze gevallen van veel schade veroorzaakt door de griepprik. In de eindconclusie worden zowel de farmaceutische als de medische industrie veroordeeld voor het uitvoeren van een routinematige maatregel bij gezonde volwassenen, die weinig risico lopen op ziekten aan de ademhalingswegen.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Als diabetes ook een uitnodiging gekregen maar die ligt bij de ouwe kranten.

  0 likes
 • Linda schreef:

  Griepprik? Neem hem lekker zelf. Ik ben gezond totdat ik ziek ben, en niet ziek totdat ik gezond ben. Ik verwelkom een griepje dat mijn eigen antistoffen aanmaakt. Kost niks.

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  neem maar lekkerveel fitamines in .dan heb je die rotsooi van de maffia farma niet nodig .appeltje peertje worteltje boerenkooltje enz;enz.en veel oxydanten .die zitten ook overal in . dan is een griepje zo voobij met een dag of 5/7 ben je weer griep vrij maar met die prik van die maffia moet je elkjaar wederkeren !

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  supermarkt

  Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

  In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  >