Spiritueel

Wat gebeurt er nadat we sterven? Bijna-doodervaringen schijnen licht op dit mysterie

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat gebeurt er als we sterven? Sommige mensen zeggen een glimp van het leven na de dood te hebben opgevangen tijdens bijna-doodervaringen.

Er zijn artsen die onderzoek doen naar dit fenomeen. Eén van hen is dr. Sam Parnia van de State University of New York.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Mensen die dicht bij de dood komen voelen zich vaak erg vredig en fijn,” zei hij in het Amerikaanse tv-programma Today. “Sommigen zien een tunnel en een fel licht.”

Fenomenaal

“Het meest interessante aspect is dat een kleine groep uit het lichaam treedt en toekijkt hoe artsen en zusters proberen hun leven te redden terwijl ze klinisch dood zijn,” voegde hij toe.

Parnia en zijn collega’s onderzochten 2000 patiënten die een hartstilstand hadden gekregen.

Bij veertig procent van de mensen werd bewustzijn gemeten terwijl het brein geen activiteit vertoonde. “Dat is een fenomenaal hoog percentage,” aldus dr. Parnia.

Overleden geliefden

Eén man kon zich gebeurtenissen herinneren tot vijf minuten na het moment waarop hij klinisch dood was verklaard.

Oncoloog Jeffrey Long, schrijver van het boek God and the Afterlife, heeft meer dan 4000 patiënten bestudeerd die een bijna-doodervaring hebben gehad.

“Sommigen zien hun hele leven of een deel van hun leven aan zich voorbij gaan,” zei hij. “Of ze komen overleden geliefden tegen.”

Minder bang

“De twee woorden die het vaakst worden gebruikt om een bijna-doodervaring te omschrijven zijn ‘vrede’ en ‘liefde’,” zei Long.

Na een dergelijke ervaring veranderen mensen volgens hem heel erg. Zo geloven ze sterk in het hiernamaals en zijn ze minder bang voor de dood.

Sommige mensen zeggen zelfs hun baan op om minder materialistisch te leven. Veel artsen kunnen leren van bijna-doodervaringen,” aldus Long.

Nieuw onderzoek

Parnia is nu bezig met een nieuw onderzoek, waarbij hij patiënten die een hartstilstand hebben gehad geluiden laat horen.

Ook plaatst hij afbeeldingen in ziekenhuiskamers die naar boven gericht zijn, zodat ze alleen kunnen worden gezien door iemand die omlaag kijkt, bijvoorbeeld een ziel die is afgescheiden van een fysiek lichaam.

[Today]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
7 jaren geleden

Tja daar heeft Pim van Lommel al jaren geleden een boek over geschreven, al die verhalen lijken ook op elkaar, maar kennelijk willen al die nieuwe artsen daar ook over publiceren….Voordeel is dat er steeds minder mensen bang zijn voor de dood….Zeker in het westerse denken, er zijn culturen die helemaal niet bang zijn voor de dood……Het hoort bij het leven..”In de tijd van de Verlichting zijn geest en lichaam van elkaar gescheiden, psychologie// lichamelijke geneeskunde….jaja, sinds die periode moet alles bewezen worden bv wetenschap………je kunt je afvragen of dat nou wel zo verlicht is……….we kunnen veel leren van de Oosterse wijsheden en heel langzaam gaan we weer terug naar natuur en complemetaire healing……… en zo blijft de mens het wiel uitvinden….volgens de Buddha is onwetendheid een zonde……

jenkem rules
jenkem rules
7 jaren geleden

En nu on topic dat er zoveel verschillende dingen worden ervaren toont best wel aan dat 90% onzin praat is anders had iedereen hetzelde gezien en had je alleen maar t zelfde verhaal dat je je lichaam verlaat bijvoorbeeld of dat tunnel met licht gebeuren enz.

Simple
Simple
7 jaren geleden

Je ziel wordt meegenomen door een engel en wordt gebracht naar oordeel kamer.. dag des oordeel. Die dag wordt ieder een voor een ondervraagd over wat je in deze wereld hebt gedaan voor God. Als rechter weegschaal zwaarder is dan ga je naar de hemel. Zo simpel is het systeem.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Het werk van Michael Newton vind ik tot nu toe nog een vd meest interessante op dit gebied.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x