Homepagina » Spiritueel » Wat gebeurt er nadat we sterven? Bijna-doodervaringen schijnen licht op dit mysterie
Wat gebeurt er nadat we sterven? Bijna-doodervaringen schijnen licht op dit mysterie

Wat gebeurt er nadat we sterven? Bijna-doodervaringen schijnen licht op dit mysterie

Wat gebeurt er als we sterven? Sommige mensen zeggen een glimp van het leven na de dood te hebben opgevangen tijdens bijna-doodervaringen.

Er zijn artsen die onderzoek doen naar dit fenomeen. Eén van hen is dr. Sam Parnia van de State University of New York.

“Mensen die dicht bij de dood komen voelen zich vaak erg vredig en fijn,” zei hij in het Amerikaanse tv-programma Today. “Sommigen zien een tunnel en een fel licht.”

Fenomenaal

“Het meest interessante aspect is dat een kleine groep uit het lichaam treedt en toekijkt hoe artsen en zusters proberen hun leven te redden terwijl ze klinisch dood zijn,” voegde hij toe.

Parnia en zijn collega’s onderzochten 2000 patiënten die een hartstilstand hadden gekregen.

Bij veertig procent van de mensen werd bewustzijn gemeten terwijl het brein geen activiteit vertoonde. “Dat is een fenomenaal hoog percentage,” aldus dr. Parnia.

Overleden geliefden

Eén man kon zich gebeurtenissen herinneren tot vijf minuten na het moment waarop hij klinisch dood was verklaard.

Oncoloog Jeffrey Long, schrijver van het boek God and the Afterlife, heeft meer dan 4000 patiënten bestudeerd die een bijna-doodervaring hebben gehad.

“Sommigen zien hun hele leven of een deel van hun leven aan zich voorbij gaan,” zei hij. “Of ze komen overleden geliefden tegen.”

Minder bang

“De twee woorden die het vaakst worden gebruikt om een bijna-doodervaring te omschrijven zijn ‘vrede’ en ‘liefde’,” zei Long.

Na een dergelijke ervaring veranderen mensen volgens hem heel erg. Zo geloven ze sterk in het hiernamaals en zijn ze minder bang voor de dood.

Sommige mensen zeggen zelfs hun baan op om minder materialistisch te leven. Veel artsen kunnen leren van bijna-doodervaringen,” aldus Long.

Nieuw onderzoek

Parnia is nu bezig met een nieuw onderzoek, waarbij hij patiënten die een hartstilstand hebben gehad geluiden laat horen.

Ook plaatst hij afbeeldingen in ziekenhuiskamers die naar boven gericht zijn, zodat ze alleen kunnen worden gezien door iemand die omlaag kijkt, bijvoorbeeld een ziel die is afgescheiden van een fysiek lichaam.

[Today]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Simple schreef:

  Je ziel wordt meegenomen door een engel en wordt gebracht naar oordeel kamer.. dag des oordeel. Die dag wordt ieder een voor een ondervraagd over wat je in deze wereld hebt gedaan voor God. Als rechter weegschaal zwaarder is dan ga je naar de hemel. Zo simpel is het systeem.

  2 likes
  • Rob schreef:

   Ja, tuurlijk! Dat staat allemaal in het Grote Sprookjesboek.

   20 likes
  • Piet schreef:

   Simple leeft een beetje in een illusie. Blijkbaar nog nooit een buitenlichamelijke ervaring gehad. Iets zomaar overnemen van iemand anders of iets dat staat geschreven geeft je nog geen wetenschap over het hiernamaals. Zelfs na tientallen buitenlichamelijke ervaringen, zijn er alleen maar meer vragen als antwoorden. Maar goed, als deze illusie jou houvast geeft in het leven, wie ben ik dan om jou te vertellen dat je in sprookjes gelooft.

   4 likes
  • lies schreef:

   hoi
   dus wanneer je jn de oorlog in het verzet zat en n SS doodschoot en daar tien onschuldige mannen voor laat opdraaien en jij veilig was ben je dan goed of kwaad.
   zo makkelijk is het leven niet denk daar maar eens over na
   wat is goed en wat is kwaad
   vr

   2 likes
 • jenkem rules schreef:

  En nu on topic dat er zoveel verschillende dingen worden ervaren toont best wel aan dat 90% onzin praat is anders had iedereen hetzelde gezien en had je alleen maar t zelfde verhaal dat je je lichaam verlaat bijvoorbeeld of dat tunnel met licht gebeuren enz.

  1 likes
  • Psychelicious schreef:

   Het leven wordt gestuurd door gevoel, maar door de logge materie is de reactie van het fysieke leven op ons gevoel traag (massatraagheid). Als je je lichaam verlaat heb je geen “last” meer van deze vertraging en wordt iedere emotie, ieder gevoel rechtstreeks omgezet in een nieuwe ervaring. Het zou best kunnen dat daarom iedereen een andere BDE heeft. Je komt wel in de zelfde “sfeer” terecht maar de BDE op zich is persoonlijk.

   Bovenstaande is natuurlijk een niet wetenschappelijk onderbouwde theorie. Maar ik hecht meer waarde aan mijn eigen ervaringen dan aan wetenschappelijke “kennis”. Voor mij zijn mijn eigen ervaringen absoluut geen onzin, maar iedereen mag er wat mij betreft over oordelen en het onzin noemen als dat goed voelt…

   12 likes
  • Piet schreef:

   Jenkem, Om je dan maar even uit de droom te helpen. Bij een buitenlichamelijke ervaring neem je deel aan het oneindige waarbij je ook oneindig veel verschillende ervaringen kunt hebben. Voor je dus een mening geeft, daag ik je uit om je eerst eens in de materie te verdiepen alvorens onzin uit te kramen. Ieder mens op aarde heeft meerdere bewustzijnsstaten. Jij hebt blijkbaar alleen ervaring met de meest basale.

   2 likes
 • Louise schreef:

  Tja daar heeft Pim van Lommel al jaren geleden een boek over geschreven, al die verhalen lijken ook op elkaar, maar kennelijk willen al die nieuwe artsen daar ook over publiceren….Voordeel is dat er steeds minder mensen bang zijn voor de dood….Zeker in het westerse denken, er zijn culturen die helemaal niet bang zijn voor de dood……Het hoort bij het leven..”In de tijd van de Verlichting zijn geest en lichaam van elkaar gescheiden, psychologie// lichamelijke geneeskunde….jaja, sinds die periode moet alles bewezen worden bv wetenschap………je kunt je afvragen of dat nou wel zo verlicht is……….we kunnen veel leren van de Oosterse wijsheden en heel langzaam gaan we weer terug naar natuur en complemetaire healing……… en zo blijft de mens het wiel uitvinden….volgens de Buddha is onwetendheid een zonde……

  11 likes
  • Piet schreef:

   Toch wel raar dat wetenschappers nu met allerlei verschillende wetenschappelijke studies naar voren komen. Er is door iemand in Amerika al meer dan 40 jaar onderzoek naar gedaan. Inmiddels heeft deze persoon al 2 instituten opgericht waar ze samen met universiteiten onderzoeken doen naar allerlei slaapziektes, alternatieve bewustzijnsstaten en buitenlichamelijke ervaringen, een 3 tal boeken geschreven en een verbale meditatie cursus gemaakt die je leert om alle 4 de bewustzijnsstaten te ontwikkelen. Iets wat ieder mens heeft alleen niet bij iedereen ontwikkeld is. Daaronder ook de 4de en laatste staat: het bewustzijn buiten het fysieke lichaam. Voor de meeste mensen haast onmogelijk omdat je over de angst van het sterven moet kunnen stappen en wat met iedere uittreding gepaard gaat. Heb je die angst eenmaal onder controle en neem je die stap naar het oneindige, kom je er achter dat de fysieke wereld waar wij in leven in vergelijking met het oneindige niets voorstelt. Het heet niet voor niets het oneindige.

   1 likes
 • IAmAwake schreef:

  Wat veel mensen niet weten is dat wanneer je door de tunnel heen gaat je gewoon gerecycled wordt
  Het witte licht, de tunnel, je familie leden zien, life review blablabla al die bullsh*t/ om te zorgen voor een eindeloze loep van sterven en weer geboren worden. Niet meteen natuurlijk (alhoewel tijd een illusie is en niet echt bestaat) gebruiken ‘ze’ verschillende tactieken om je te lokken. Iedereen heeft een andere ervaring want naast recyclen en een tijdelijk verblijf in ‘the afterlife’ ga je doodleuk weer terug naar aarde in een ander lichaam en zal je niets tot weinig herinneren. Ga zelf op onderzoek uit en zoek de feiten, ze hebben je jaren lang geprogrammeerd met fucking mind-control. Iedereen die gelovig is maakt niet uit welke religie trapt er steeds weer in vanwege fuking mind-control. Het maakt niet uit wie of wat je zal zien na het verlaten van je fysieke lichaam al is het Jezus of andere goden die aanbeden worden, je familie leden or whatever. Er is een inorganish false white light matrix gecreëerd, zodat het na je dood vrijwel direct lokt om naar het licht te gaan. Mensen ervaren erna toe getrokken te worden. Holografische techonolgie gecombineerd met geluid, visueel en vibraties/trillingen voor alle mensen. Maakt niet uit waarin je gelooft omdat ze je believe system projecteren en willen meenemen voordat je helemaal wakker wordt.
  Deze wezens of eigenlijk gruwelijke entiteiten die opereren en ‘leven’ van onze negatieve energie bevinden zich in een andere dimensie/frequentie maar zijn gewoon hier op aarde. Je kunt deze entiteiten alleen niet zien omdat de mensheid echt dump down is geworden sinds deze ‘Saturn Moon Matrix is’ geïnstalleerd in deze holografische matrix waar we allen in deelnemen. We worden gebombeerd met chemtrails, werkelijk gif in ons eten wat we dagelijks consumeren, wat ze maar kunnen bedenken om ze zorgen dat we vergeten wie we werkelijk zijn door onze biologische frequentie te verlagen met al die shit die ze uitspoken en op mensen gebruiken om ons ziek te maken. Laten we de RESET niet vergeten die om de duidende jaren voorkomt wanneer de mensheid een ‘hoog niveau van bewustzijn bereikt’. Kan wel uren doorgaan zo.. zoveel informatie die voor ons allen eeuwen door een enkel groepje mensen op aarde is achtergehouden. Triest voor woorden

  3 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Het werk van Michael Newton vind ik tot nu toe nog een vd meest interessante op dit gebied.

  1 likes
 • jenkem rules schreef:

  Piet t gaat over bijna dood ervaringen niet iets anders beter lezen ouwe en ik kraam geen onzin uit ik geef iets aan wat best logisch klinkt maar jij weet niet eens wat t onderwerp is dus dag pietertje

  0 likes
 • HansPolderman schreef:

  Zeker Nederlanders weten alles beter. Doen alles van een ander af als onzin maar persoonlijk doe ik dit af als socialistische betweters. Voor dit soort bestaat God niet. Al het andere natuurlijk wel, zelf het suikerfeest wordt door hen bejubeld. Satan komt in vele gedaanten.

  0 likes
 • jenkem rules schreef:

  Prima iedereen een andere bde maar in de zelfde sfeer mm kay goed maar dat betekent dan alsnog ik zag mezelf en toen dit of dat of ik was in die tunnel en toen dit of dat maar al die vreemde verhalen over ik was in de hemel en praatte met god en noem ze maar op 90% bla bla bla gestuurt vanuit religie of iets anders achterlijks

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

  Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

  Een veelgebruikte bloeddrukverlager veroorzaakt hartfalen. Dat blijkt ...

  >