Binnenland

Heeft RTL soms een geheime agenda? Ontdek hier de link met Bilderberg, Bertelsmann en… Soros

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bedrijfskundige en publicist Rutger van den Noort vraagt zich af of RTL soms een geheime agenda heeft.

Hij voelde eerder al argwaan toen premier Rutte te gast was in RTL Late Night. “De hele uitzending was geregisseerd en leek te zijn gekocht.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Elite

Hij besloot de geldstromen te volgen. RTL is als onderdeel van RTL Group eigendom van Bertelsmann, een reusachtig Duits mediaconglomeraat.

“Bertelsmann beweegt zich op het grensvlak van politiek en media, de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de elite,” schrijft hij.

Hij wijst erop dat in 2007 nog een groot mediacontract in Luxemburg werd getekend door de toenmalige premier Jean-Claude Juncker, RTL Group en Bertelsmann.

Soros

Een naam die steeds opduikt rond Bertelsmann is die van George Soros. In 2003 deed hij bijvoorbeeld een bod van één miljard euro op een onderdeel van de multinational.

Bestuursleden van Bertelsmann zijn daarnaast vaak aanwezig op de Bilderbergconferentie. Vicevoorzitter van de RTL Group Martin Taylor was al vaak te gast.

Ruim driekwart van de aandelen van Bertelsmann is in handen van de Bertelsmann Stiftung, die wordt voorgezeten door de Nederlandse oud-minister Aart Jan de Geus.

Racistisch stereotype

Van den Noort merkt op dat RTL aanwezig was bij een rondetafelgesprek eind 2016 met Lodewijk Asscher over Zwarte Piet.

Daar werd onder meer gesproken over een VN-rapport van Verene Shepherd. Volgens haar moet het sinterklaasfeest worden afgeschaft omdat Zwarte Piet in haar ogen een racistisch stereotype is.

Hoede

Shepherd publiceert bij uitgever Palgrave Macmillan, die via Springer Nature onderdeel is van Holtzbrinck, dat weer een joint venture heeft met Bertelsmann. En zo is de cirkel weer rond.

Er is in Nederland vooral kritiek op de NOS en NPO, maar misschien moeten we nog wel meer op onze hoede zijn voor RTL, besluit Van den Noort.

Foto: Hay Kranen/PD/Wikimedia Commons

[Opiniez]

5 7 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Nou een ding is zeker of het Soros is weet ik niet, maar sterk beïnvloed zijn ze allemaal zo langzamerhand hier in het Hollandse, het zal wel geld zijn…Want man,man,man, wat een geklooi met die zware piet, mensen imponeren, voor het blok zetten, die hele rechts spraak is om te huilen en die uitzending bij Twan Huys was om te kotsen, ik begrijp dan ook niet dat die dappere Friese mevrouw niet opgestapt is…. De boel belazeren doe je maar met de sylvana’s. En dan te weten dat ik helemaal geen tv kijk, maar alles rolt zo hier voorbij op het scherm…Is dit wat mensen gaan doen als ze niet meer weten , hoe hun armzalige leven in te vullen…. Als het de bedoeling is mensen te indoctrineren dan zijn ze zeker geslaagd”….Wat een gekkenhuis ……

Caesar Lin Cachet
Caesar Lin Cachet
5 jaren geleden

LS…

Ik blijf er bij ! Weg met die enge kindernijper met vissenbekmijter. Weg met de Paus de kerk en de hele satanische volksverlakkerij religie genoemd !

Pollie
Pollie
5 jaren geleden

Shocking! RTL blijkt het allemaal alleen maar voor het geld te doen. Misschien dat ze daarom een commerciele omroep zijn?

Schwein
Schwein
5 jaren geleden

Lekker met zijn alle blijven piepen!!

Een klein groepje mensen met ballen heeft tegengas gegeven en kijk hoe ze aangepakt worden… (ps. Heeft niemand het adres van deze Rechters?)

De vuile smerige gore Elite duwt gewoon zijn wil door.
Het wordt tijd dat de Lone Wolves gaan ontwaken en het heft in eigen hand nemen om deze zieke mensen die denken -ons wel even te vertellen wat wij moeten doen- in hun Prive sfeer aan te gaan pakken. (ps. de Linkse Democraten gebruiken precies dit middel ook en er wordt NOOIT zo’n frikandel opgepakt)

Waarom zouden deze mensen wel dit soort ellende door onze nek heen mogen duwen en waarom dan geen -echt- tegengeluid?

Ze hebben toch vaste woonadressen?
Ze hebben toch auto’s?
Ze hebben toch huisdieren?
Ze hebben toch families?

Misschien moeten we daar eens een begin maken….
Als we nog langer weg blijven kijken is het dadelijk echt te laat en HUN agenda blijft doorgaan….

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x