Archeologie

Berooid Egypte overweegt piramides te verhuren

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Egyptische ministerie van Financiën heeft het ministerie van Oudheden gevraagd te overwegen belangrijke monumenten, waaronder de piramides, te verhuren aan internationale toerismebedrijven.

Geruchten over het voorstel, dat door sommigen als absurd wordt omschreven, doen al enige weken de ronde op internet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Secretaris-generaal van de Hoge Raad voor Oudheden Adel Abdel Sattar bevestigde het voorstel eind vorige week in een interview met de Egyptische zender ONTV. Als het ministerie van Oudheden akkoord zou gaan worden de Piramiden van Gizeh, de Sfinx, Aboe Simbel en de Luxortempel verhuurd aan internationale bedrijven.

Qatar

De rijke Golfstaat Qatar wordt genoemd als één van de gegadigden om de meest prestigieuze historische bouwwerken in Egypte de komende vijf jaar uit te baten. Het verhuren van de monumenten kan de Egyptische schatkist tot 200 miljard dollar (154 miljard euro) opleveren.

Tijdens zijn bezoek aan Caïro zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry dat het van groot belang is dat Egypte een lening afsluit bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Tijdens het bezoek braken rellen uit in het land. Om aanspraak te kunnen maken op een pakket noodleningen moet Egypte hervormingen doorvoeren die het IMF van het land vraagt.

Abdel Sattar bevestigde dat er een voorstel op tafel ligt om de Egyptische bezienswaardigheden te verhuren, maar ontkende dat Qatar of een andere Golfstaat erbij betrokken was.

Lakmoesproef

Het ministerie van Oudheden besloot juridisch advies in te winnen. Cultureel erfgoed is eigendom van de staat en de winsten die daaruit voortkomen zijn publiek geld dat niet mag worden gebruikt voor onderlinge afspraken, luidde het advies. Het ministerie van Oudheden liet per brief aan het ministerie van Financiën weten niet akkoord te zullen gaan met het voorstel.

Egyptoloog en onderzoeker Monica Hanna ziet het voorstel als lakmoesproef voor de overheid die zich in de slechte situatie van de economie ziet genoodzaakt tot het nemen van extreme stappen.

Bron: Alarabiya.net

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

Ja ja eerst door elite rituelen laten doen en dan door verhuren . Ik hoop dat ze dit nooit meer kunnen verhuren ja wie gaat daar nog heen wie weet kom je er vervloekt uit .

van Eijk
van Eijk
11 jaren geleden

Nooit de hand van een Rothschild kussen… Rente maakt alles kapot.

Tom
Tom
11 jaren geleden

Das grappig. Ik kwam een Zweedse vrouw tegen die op 21-12-2012 de piramide van Giza was binnengekomen. Deze was afgehuurd, maar werd naar buiten toe verkocht als gesloten voor onderhoud..

Frankie
Frankie
11 jaren geleden

De zogenaamde moslimbroederschap stort Egypte in een oneindig diepe put.Ondanks de miljarden uit de V.S..
Egypte is gedoemd zoals geprofeteerd.

Lees overigens net dat Egypte gebukt gaat onder een sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties.

2013, het jaar van de omslag.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x