Homepagina » Archeologie » Berooid Egypte overweegt piramides te verhuren
Berooid Egypte overweegt piramides te verhuren

Berooid Egypte overweegt piramides te verhuren

Het Egyptische ministerie van Financiën heeft het ministerie van Oudheden gevraagd te overwegen belangrijke monumenten, waaronder de piramides, te verhuren aan internationale toerismebedrijven.

Geruchten over het voorstel, dat door sommigen als absurd wordt omschreven, doen al enige weken de ronde op internet.

Secretaris-generaal van de Hoge Raad voor Oudheden Adel Abdel Sattar bevestigde het voorstel eind vorige week in een interview met de Egyptische zender ONTV. Als het ministerie van Oudheden akkoord zou gaan worden de Piramiden van Gizeh, de Sfinx, Aboe Simbel en de Luxortempel verhuurd aan internationale bedrijven.

Qatar

De rijke Golfstaat Qatar wordt genoemd als één van de gegadigden om de meest prestigieuze historische bouwwerken in Egypte de komende vijf jaar uit te baten. Het verhuren van de monumenten kan de Egyptische schatkist tot 200 miljard dollar (154 miljard euro) opleveren.

Tijdens zijn bezoek aan Caïro zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry dat het van groot belang is dat Egypte een lening afsluit bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Tijdens het bezoek braken rellen uit in het land. Om aanspraak te kunnen maken op een pakket noodleningen moet Egypte hervormingen doorvoeren die het IMF van het land vraagt.

Abdel Sattar bevestigde dat er een voorstel op tafel ligt om de Egyptische bezienswaardigheden te verhuren, maar ontkende dat Qatar of een andere Golfstaat erbij betrokken was.

Lakmoesproef

Het ministerie van Oudheden besloot juridisch advies in te winnen. Cultureel erfgoed is eigendom van de staat en de winsten die daaruit voortkomen zijn publiek geld dat niet mag worden gebruikt voor onderlinge afspraken, luidde het advies. Het ministerie van Oudheden liet per brief aan het ministerie van Financiën weten niet akkoord te zullen gaan met het voorstel.

Egyptoloog en onderzoeker Monica Hanna ziet het voorstel als lakmoesproef voor de overheid die zich in de slechte situatie van de economie ziet genoodzaakt tot het nemen van extreme stappen.

Bron: Alarabiya.net

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Ja ja eerst door elite rituelen laten doen en dan door verhuren . Ik hoop dat ze dit nooit meer kunnen verhuren ja wie gaat daar nog heen wie weet kom je er vervloekt uit .

  0 likes
 2. Nooit de hand van een Rothschild kussen… Rente maakt alles kapot.

  0 likes
 3. Das grappig. Ik kwam een Zweedse vrouw tegen die op 21-12-2012 de piramide van Giza was binnengekomen. Deze was afgehuurd, maar werd naar buiten toe verkocht als gesloten voor onderhoud..

  0 likes
 4. De zogenaamde moslimbroederschap stort Egypte in een oneindig diepe put.Ondanks de miljarden uit de V.S..
  Egypte is gedoemd zoals geprofeteerd.

  Lees overigens net dat Egypte gebukt gaat onder een sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties.

  2013, het jaar van de omslag.

  0 likes
 5. IMF == Rothshild

  0 likes
 6. [quote name=”DingieM”]IMF == Rothshild[/quote]

  Beter geschreven:

  IMF ⊆ Rothshild

  0 likes
 7. Naja opzich klinkt het onschuldig. En als Ze met het geld dat ze hierdoor vangen goed wordt besteed aan het onderhouden van deze pyramides is het echt prima.

  ik maak me wel zorgen over de moslimbroederschap. Misschien moet ik me er iets meer in verdiepen maar als deze partij echt de radicale kant opgaat vrees ik voor het voortbestaan van deze monumenten.

  0 likes
 8. [quote name=”dreamfall”]Naja opzich klinkt het onschuldig. En als Ze met het geld dat ze hierdoor vangen goed wordt besteed aan het onderhouden van deze pyramides is het echt prima.

  ik maak me wel zorgen over de moslimbroederschap. Misschien moet ik me er iets meer in verdiepen maar als deze partij echt de radicale kant opgaat vrees ik voor het voortbestaan van deze monumenten.[/quote]

  Tja,je weet niet wat je zegt ?
  Niemand op de aarde kan die piramides schade veroorzakken ,die zijn heilig voor de illuminatie daarom wil zij die huren via hen grote bedrijven.

  0 likes
 9. Check jullie realiteiten voordat je iets plaatst. Dit was het zoveelste onrealistische voorstel door een incapabele regering, en is allang teruggedraaid !! Net zoals honderden andere ideeen. Als je niet weet hoe iets tot stand kwam, en weer losgelaten wordt, blijf er dan vanaf !!!

  0 likes
 10. Weer een nieuw speeltje voor de rijken..

  0 likes
 11. days of our lives

  [quote name=”dreamfall”]Naja opzich klinkt het onschuldig. En als Ze met het geld dat ze hierdoor vangen goed wordt besteed aan het onderhouden van deze pyramides is het echt prima.

  ik maak me wel zorgen over de moslimbroederschap. Misschien moet ik me er iets meer in verdiepen maar als deze partij echt de radicale kant opgaat vrees ik voor het voortbestaan van deze monumenten.[/quote]

  In principe hoeft dat niet. Sommige moslimgroeperingen zijn wel kritisch tegenover nog beleden godsdiensten/stromingen, zoals de Taliban met de Boeddhabeelden in Afghanistan deed.

  “Dode” religies worden met rust gelaten. Het zijn bovendien wereldwonderen die door hun voorouders zijn gemaakt, toen zij “nog niet beter wisten”.

  Maar toegegeven, één verkeerde man of beweging aan het roer, en het kan alle kanten op. Al heb ik zelf de ervaring opgedaan in mijn Egyptereizen dat Egypte behoorlijk tolerant is t.a.v. andere religies. Er staan genoeg kerken en synagogen in dat land.

  0 likes
 12. [quote name=”Tom”]Das grappig. Ik kwam een Zweedse vrouw tegen die op 21-12-2012 de piramide van Giza was binnengekomen. Deze was afgehuurd, maar werd naar buiten toe verkocht als gesloten voor onderhoud..[/quote]
  hoi,De Cabal heeft in de grote Pyramide 36 uur een duistere rituelen gehouden.ik weet hiervan.

  0 likes
 13. ja hoor gaan ze nu ook nog mijn pyramides verkopen…

  0 likes
 14. Nee, helaas we zijn volgeboekt.
  Wat zegt u? zulke grote bouwwerken?
  Ik kan het ook niet helpen mijnheer.
  We hebben niet meer dan vijf kamers ter overnachting beschikbaar.

  0 likes
 15. Onder druk willen die Moslims (bastaarden ) de piramiden verhuren omdat er dan geen onderzoek meer gaat plaatsvinden want ook als ze verhuren onderzoeken mag niet want er zullen bewakers zijn ik ben er geweest en we mochten niets en nu…..nog minder want daar ligt de waarheid en die mogen we niet weten !Zoals voor alles in deze wereld hou alles geheim dan zijn we (illuminatie) veilig ! Maar de waarheid komt er uit eens……. en dan is er geen houden meer aan !!! Dat gaat snel gebeuren en dan staan ze in hun hempie

  0 likes
 16. er wordt veel betaald. een uur piramide / zelf bij de sfinx willen,een
  levendige zwarthandel. er kan ook veel moeten worden betaald
  en dan komt t ook nog voor dat een regeringsfunctionaris zegt, het gaat niet door, nadat er betaald is en wat betaald is dan weg.
  absurd allemaal. t zijn geen kleine bedragen.

  de paus. “No political event or circumstance can be evaluated without the knowledge of the Vatican’s part in it. And no significant world situation exists in which the Vatican does not play an important explicit or implicit role.” -Baron Avro Manhattan, English historian, Knight of Malta, The Vatican and World Politics

  http://willthomasonline.net/index_htm_files/DOES%20THE%20VATICAN%20HOLD%20YOUR%20MORTAGE.pdf

  0 likes
 17. [quote name=”pietje”]Onder druk willen die Moslims (bastaarden ) de piramiden verhuren omdat er dan geen onderzoek meer gaat plaatsvinden want ook als ze verhuren onderzoeken mag niet want er zullen bewakers zijn ik ben er geweest en we mochten niets en nu…..nog minder want daar ligt de waarheid en die mogen we niet weten !Zoals voor alles in deze wereld hou alles geheim dan zijn we (illuminatie) veilig ! Maar de waarheid komt er uit eens……. en dan is er geen houden meer aan !!! Dat gaat snel gebeuren en dan staan ze in hun hempie[/quote]
  Bataarden (pietje0) denken dat alle mensen bastaaden zijn( jaluzie)

  0 likes
 18. illuminatie is sucks het zijn een stelletje zielige figuren alleen stumpers willen de touwtjes in handen hebben het is om te kotsen

  zoek bloos een hobby

  0 likes
 19. een paar duizend dollar voor een uur piramide. de moslims worden opgeruid door externe krachten, van andere nationaliteiten, die worden ingevlogen.krachten van buitenaf, die er voor zorgen dat het escaleert.algemeen bekend daar en steeds opnieuw bewezen. de laatste keren is de situatie geëscaleerd en wilde men er voor zorgen,dat de escalaties plaats zouden gaan vinden bij gizeh, en er
  vernielingingen zouden worden aangebracht.
  alles vooropgezet plan, de lokale bevolking van omgeving gizeh heeft zich verzameld en is ten strijde getrokken, zodat men gedwongen was weer naar het tahirplein terug te gaan.er wordt gemanipuleerd en geïnfiltreerd door externe partijen en de bevolking is de dupe,door het teruglopende toerisme. de burocratie die de documenten verzorgt, vraagt de duizenden dollars per afgegeven akte. voor de prive entree piramides en of sfinx.
  er is nu een meters hoge muur omheen geplaats met non stop bewaking, gefinancieerd door externe partijen, gek he ?? na al die jaren????

  0 likes
 20. Of je nu een pyramide verhuurd of je vrouw of je auto??Alle keren krijg je het aan gort weer terug!!Dus ik zou zeggen DOEI.Maar de graaier zegt RAM RAM RAM maar raak zolang mijn beurs maar gevuld blijft.En de mysterieën ronddom de pyramides wordt door de huurder wel ontcijfert.En de toeristen jagen de huurders de stuipen wel op het lijf, als ze liggen te slapen, en toch de verkeerde kamer binnen wandelen, die verboden was.

  0 likes
 21. #11, door hun voorouders gemaakt?
  Hoe dan?
  Laat de egyptenaren het nu eens proberen, dan komt er niets van terecht, laat staan de zogenaamde paar duizend jaar geleden.

  0 likes
 22. [quote name=”kengai”]#11, door hun voorouders gemaakt?
  Hoe dan?
  Laat de egyptenaren het nu eens proberen, dan komt er niets van terecht, laat staan de zogenaamde paar duizend jaar geleden.[/quote]

  Hmm,dus volgens je de buitenaardsen hebben die gemaakt,toch?

  0 likes
 23. ss, wie het weet mag het zeggen.
  Maar als je denkt dat de mens dit heeft gemaakt, laat dan maar zien hoe.

  0 likes
 24. days of our lives

  [quote name=”kengai”]ss, wie het weet mag het zeggen.
  Maar als je denkt dat de mens dit heeft gemaakt, laat dan maar zien hoe.[/quote]

  Bevalt het resultaat je niet?
  Ben geen bouwkundige, maar die weten je vast antwoord te geven.

  0 likes
 25. Joh
  piramides zijn onislamitisch. Daarom kun je ze beter opblazen.

  0 likes
 26. [quote name=”ss”][quote name=”kengai”]#11, door hun voorouders gemaakt?
  Hoe dan?
  Laat de egyptenaren het nu eens proberen, dan komt er niets van terecht, laat staan de zogenaamde paar duizend jaar geleden.[/quote]

  Hmm,dus volgens je de buitenaardsen hebben die gemaakt,toch?[/quote]
  @ss Google translations helpt niet als je begrijpend nederlands wil schrijven.

  0 likes
 27. 200 miljard voor het uitbaten van de pyramides voor 5 jaar, zijn er nog mensen di het stuk serieus nemen??

  JA die Arabische nachtmerrie maakt meer voor de mensen kapot dan hen lief is. Ik heb alleen medelijden met die studenten en vrouwelijke demostranten die in het begin de straat opgingen voor meer vrijheid enmeer zelfbeschikking, werp je een zogenaamde dictator omver, wat blijkt, is hij juist degene die meer ISlam op een afstand heeft gehouden. Dat zet je voor de volgende keer weer aan het nadenken.

  Islam is het zelfde als de socialitische gedachten, wat het aanraakt verandert in pure armoede.

  0 likes
 28. 24. de bouwkundigen zeggen zelf dat ze dit niet kunnen namaken, word bij Ancient Aliens uitvoerig besproken.

  0 likes
 29. [quote name=”Marcel”]Joh
  piramides zijn onislamitisch. Daarom kun je ze beter opblazen.[/quote]
  Paramidus mag je niet opblazen omdat ze juist het juiste geloof uitdragen. Kijk verder terug en je zal dus tot de conclusie komen dat egypthe een hele grote rol speeld en zeker tot de voor vaderen.zou dus zot zijn die op te blazen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Mysterieuze streep van lichtjes aan Nederlandse hemel leidt tot talloze UFO-meldingen

Mysterieuze streep van lichtjes aan Nederlandse hemel leidt tot talloze UFO-meldingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag ...

UFO's en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

UFO’s en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

Natuurkundigen kregen het onlangs voor elkaar om ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.