Natuur en Milieu

IJspegels kleuren rood in Archangelsk

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Archangelsk, een havenstad in het noorden van Europees Rusland, hebben drie weerstations melding gemaakt van rode ijspegels die aan daken van huizen zijn verschenen.

Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat monsters die zijn genomen koolwaterstoffen en ammoniak bevatten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook zijn resten van vezels van plantaardige afkomst en roetdeeltjes gevonden, meldt persbureau ITAR-TASS. De aard van het verschijnsel is nog niet bekend. Het onderzoek zal worden voortgezet.

Gele sneeuw

Drie jaar geleden werden ook rode ijspegels aangetroffen in Archangelsk. De ongewone kleur van het ijs werd destijds toegeschreven aan roest op de daken.

In 2008 werd op vijf verschillende locaties in de regio Archangelsk gele sneeuw gevonden. Volgens experts was de kleur te wijten aan stof en zand dat door de wind was meegebracht uit het Middellandse Zeegebied.

Michaël

Archangelsk, ‘Aartsengelstad’, is afgeleid van een naburig klooster dat was gewijd aan de aartsengel Michaël. Aanvankelijk heette de stad Nieuw-Cholmogory, totdat ze in 1618 werd hernoemd tot Archangelsk.

Het oudste nog bestaande gebouw in de stad is de handelsmarkt of Gostiny Dvor. De markt werd tussen 1668 en 1684 gebouwd door Nederlandse werklui. Het gebouw heeft het uiterlijk van een fort, maar werd vooral gebruikt als handelsplaats.

Bron: Gismeteo.ru Foto: Nancy Bauer

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De ijspegel is het eindproduct,van een veel groter proces.Dus is de allereerste vraag wat gebeurde er, waardoor er koolwaterstoffen en ammoniak in deze ijspegels terecht is gekomen.Was dit al aanwezig voor dat de neerslag viel, of pas erna, of pas tijden erna, en begon het pas op te vallen toen de dooi inviel?Je zult eerst veel meer dingen moeten weten zoals zijn er vulcaanuitbarstingen geweest, die dit in de neerslag heeft gebracht etc etc.Om nu al een uitgesproken mening te geven, lijkt mij rijkelijk te vroeg,omdat er te weinig onderzoekgegevens worden vermeld.

Dee
Dee
11 jaren geleden

Oh!

Patricia
Patricia
11 jaren geleden

ja wat dacht je waarom wij onder die onnatuurlijke deken van wolken gezeten hebben nu eindelijk de zon weer eens zien,en dat de mensen weer aan de griep lijden,woestijnzand= rotzooi in de lucht die op de auto’s komt hahahah woestijnzand.
Nee hoe zichtbaar moet het nog worden dat de mensheid echt ziet???

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

Is het toch geen soort roest wat met water heeft gemengd ? Ik weet niet goed wat er bij kan zitten .Ik weet wel dat er natuursteen is die als het geregend heeft roest uit komt . Ik ben benieuwt wat het kan zijn en ik hoop dat ze met deze artikel ons op de hoogte willen houden .

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x