Homepagina » Natuur en Milieu » IJspegels kleuren rood in Archangelsk
IJspegels kleuren rood in Archangelsk

IJspegels kleuren rood in Archangelsk

In Archangelsk, een havenstad in het noorden van Europees Rusland, hebben drie weerstations melding gemaakt van rode ijspegels die aan daken van huizen zijn verschenen.

Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat monsters die zijn genomen koolwaterstoffen en ammoniak bevatten.

Ook zijn resten van vezels van plantaardige afkomst en roetdeeltjes gevonden, meldt persbureau ITAR-TASS. De aard van het verschijnsel is nog niet bekend. Het onderzoek zal worden voortgezet.

Gele sneeuw

Drie jaar geleden werden ook rode ijspegels aangetroffen in Archangelsk. De ongewone kleur van het ijs werd destijds toegeschreven aan roest op de daken.

In 2008 werd op vijf verschillende locaties in de regio Archangelsk gele sneeuw gevonden. Volgens experts was de kleur te wijten aan stof en zand dat door de wind was meegebracht uit het Middellandse Zeegebied.

Michaël

Archangelsk, ‘Aartsengelstad’, is afgeleid van een naburig klooster dat was gewijd aan de aartsengel Michaël. Aanvankelijk heette de stad Nieuw-Cholmogory, totdat ze in 1618 werd hernoemd tot Archangelsk.

Het oudste nog bestaande gebouw in de stad is de handelsmarkt of Gostiny Dvor. De markt werd tussen 1668 en 1684 gebouwd door Nederlandse werklui. Het gebouw heeft het uiterlijk van een fort, maar werd vooral gebruikt als handelsplaats.

Bron: Gismeteo.ru Foto: Nancy Bauer

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hunting Wolf schreef:

  De ijspegel is het eindproduct,van een veel groter proces.Dus is de allereerste vraag wat gebeurde er, waardoor er koolwaterstoffen en ammoniak in deze ijspegels terecht is gekomen.Was dit al aanwezig voor dat de neerslag viel, of pas erna, of pas tijden erna, en begon het pas op te vallen toen de dooi inviel?Je zult eerst veel meer dingen moeten weten zoals zijn er vulcaanuitbarstingen geweest, die dit in de neerslag heeft gebracht etc etc.Om nu al een uitgesproken mening te geven, lijkt mij rijkelijk te vroeg,omdat er te weinig onderzoekgegevens worden vermeld.

  0 likes
 • Patricia schreef:

  ja wat dacht je waarom wij onder die onnatuurlijke deken van wolken gezeten hebben nu eindelijk de zon weer eens zien,en dat de mensen weer aan de griep lijden,woestijnzand= rotzooi in de lucht die op de auto’s komt hahahah woestijnzand.
  Nee hoe zichtbaar moet het nog worden dat de mensheid echt ziet???

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  Is het toch geen soort roest wat met water heeft gemengd ? Ik weet niet goed wat er bij kan zitten .Ik weet wel dat er natuursteen is die als het geregend heeft roest uit komt . Ik ben benieuwt wat het kan zijn en ik hoop dat ze met deze artikel ons op de hoogte willen houden .

  0 likes
 • Meermin schreef:

  Misschien chemtrails met een leuk kleurtje.
  Bedoel, altijd kleurloos is ook saai immers?

  0 likes
 • Rick schreef:

  Don’t eat yellow snow!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  oud-parlementslid

  Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

  Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen ...

  >