Homepagina » Archeologie » Geoloog: ‘Atlantis was ooit onderdeel van Indonesië’
Geoloog: Atlantis was ooit onderdeel van Indonesië

Geoloog: ‘Atlantis was ooit onderdeel van Indonesië’

Een manuscript uit de tijd van het oude Griekenland toont aan dat het verloren continent Atlantis ooit deel uitmaakte van Indonesië. Dat concludeert een Indonesische geoloog in een nieuw boek.

In zijn boek stelt geoloog Danny Hilman van het Technologisch Instituut Bandung dat prehistorisch Indonesië de ideale plek was voor het continent.

Hilman baseert zich op Timaeus en Critias, twee theoretische verhandelingen van de Griekse filosoof Plato. “Waar lag Atlantis? Zeker niet in het Middellandse Zeegebied, waar Europa, Turkije en Egypte toe behoren,” schrijft Hilman. “Al deze kandidaten, waaronder Kreta, de Minoïsche beschaving en Cyprus, komen niet overeen met de beschrijving in Plato’s dialoog.”

Sundaland

Volgens Plato had Atlantis een tropisch klimaat en konden er veel natuurlijke hulpbronnen worden gevonden, waaronder kruiden, fruit en sierteelt. Het continent werd omstreeks 11.000 jaar geleden getroffen door hevige regenval, waarna het werd verzwolgen.

“Je hoeft geen genie te zijn om te bepalen waar Atlantis lag,” zei Hilman. “Er is maar één gebied dat voldoet aan de omschrijving die Plato heeft gegeven en dat is Sundaland, een gebied dat Sumatra, Java en Kalimantan omvat.”

Hij voegde toe dat de eilanden duizenden jaren geleden één groot continent vormden voordat het grootste deel overstroomde.

“Sundaland was 11.600 jaar geleden een groot schiereiland dat zich uitstrekte vanaf het Aziatische continent,” legde Hilman uit. “Alle dieren, planten en minerale hulpbronnen die in Critias worden omschreven komen exact overeen met die van Sundaland.”

Solon

Hilman is de eerste Indonesiër die een boek heeft gepubliceerd over het bestaan van Atlantis in het oude Indonesië. Eerder brachten Stephen Oppenheimer uit Groot-Brittannië en Arysio Santon uit Brazilië een boek uit over een hoogontwikkelde beschaving in prehistorisch Indonesië.

Archeoloog Daud Aris Tanudirjo van de Universitas Gadjah Mada in Jogjakarta vindt het nog te vroeg om te concluderen dat Atlantis ooit onderdeel was van Indonesië. “Er moet meer onderzoek worden gedaan,” zei hij. “Wat we nu hebben zijn interpretaties van een oud manuscript, die per persoon kunnen verschillen.”

Hij voegde toe dat Hilman een vertaalde versie van Plato’s dialoog had gebruikt in plaats van het originele manuscript dat in verlatijnsd Grieks is geschreven.

Tijdens zijn boekpresentatie zei Hilman dat hij alleen de Engelse versie van het manuscript heeft gelezen. “Het verhaal over Atlantis in Plato’s dialoog is gebaseerd op feiten, niet op fictie,” zei hij. “Dit is bevestigd door Solon, een gerespecteerde Griekse politicus die 150 jaar voor Plato leefde.”

Bron: Thejakartapost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • antonio schreef:

  [quote name=”Lampje”]…Dus geoloog wilt u even met bewijzen komen, en dan graag tastbare??[/quote]

  “Dit is bevestigd door Solon, een gerespecteerde Griekse politicus die 150 jaar voor Plato leefde.”
  óf Solon is minstens 175 geworden, óf hij wist al wat Plato ging schrijven voordat deze geboren was….

  1 likes
 • Lampje schreef:

  Dan ligt het weer hier, dan weer daar, kom eerst maar eens met bewijzen.Alhoewel ik deze die het artikel beschrijft, ZEER ZEKER niet uitsluit.Een boek schrijven kan iedereen. maar beschrijft het boek de waarheid, als er nog niets bewezen is??Wat is dan nog de waarde van zo,n boek?Niets. Het veroorzaakt alleen veel geschreeuw, maar niet de bewezen wol waar we graag kennis van zouden willen nemen.Dus geoloog wilt u even met bewijzen komen, en dan graag tastbare??

  0 likes
 • Jeff schreef:

  Tja 15000 theorieën, maar niemand die het weet. Volgens de berichtgevingen heeft het al zo’n beetje overal gelegen.
  Wellicht was er geen Atlantis.

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  Volgens mij lag Atlantis toch echt tussen Amerika en Europa, vandaar dus de naam ATLANTISCHE Oceaan!

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Lampje”]Dan ligt het weer hier, dan weer daar, kom eerst maar eens met bewijzen.Alhoewel ik deze die het artikel beschrijft, ZEER ZEKER niet uitsluit.Een boek schrijven kan iedereen. maar beschrijft het boek de waarheid, als er nog niets bewezen is??Wat is dan nog de waarde van zo,n boek?Niets. Het veroorzaakt alleen veel geschreeuw, maar niet de bewezen wol waar we graag kennis van zouden willen nemen.Dus geoloog wilt u even met bewijzen komen, en dan graag tastbare??[/quote]
  En het poppentheater blijft op volle toeren draaien.lekker allemaal over elkaar heen vallen.De een na de ander komt met klinkklare onzin.en vragen nog geld ook.maar ja de schaapjes moeten toch lekker luisteren naar de herders.En nog even dan mogen ze niet eens meer blaten.Er speelt wel iets anders maar dan boven de hoofden van diezelfde herders en schaapjes.maar dat mag niet naar buiten gebracht worden.terwijl als je google.d 2de zon kan je een week lang spitten.op dit moment ligt die 2 zon los onder onze zon met nog de nodige schepen er onder.Als je zo graag bewijzen wil zien die liggen net om de hoek klaar.En maak eens zelf een foto tegen de tijd dat de zon laag staat,aan de hemel.

  0 likes
 • Knn schreef:

  [quote name=”pietje bell”][quote name=”Lampje”]Dan ligt het weer hier, dan weer daar, kom eerst maar eens met bewijzen.Alhoewel ik deze die het artikel beschrijft, ZEER ZEKER niet uitsluit.Een boek schrijven kan iedereen. maar beschrijft het boek de waarheid, als er nog niets bewezen is??Wat is dan nog de waarde van zo,n boek?Niets. Het veroorzaakt alleen veel geschreeuw, maar niet de bewezen wol waar we graag kennis van zouden willen nemen.Dus geoloog wilt u even met bewijzen komen, en dan graag tastbare??[/quote]
  En het poppentheater blijft op volle toeren draaien.lekker allemaal over elkaar heen vallen.De een na de ander komt met klinkklare onzin.en vragen nog geld ook.maar ja de schaapjes moeten toch lekker luisteren naar de herders.En nog even dan mogen ze niet eens meer blaten.Er speelt wel iets anders maar dan boven de hoofden van diezelfde herders en schaapjes.maar dat mag niet naar buiten gebracht worden.terwijl als je google.d 2de zon kan je een week lang spitten.op dit moment ligt die 2 zon los onder onze zon met nog de nodige schepen er onder.Als je zo graag bewijzen wil zien die liggen net om de hoek klaar.En maak eens zelf een foto tegen de tijd dat de zon laag staat,aan de hemel.[/quote]

  Maak jij maar eens een foto en laat maar zien waar die ‘tweede zon’ staat 😉 Mensen zouden het echt wel merken als zo’n ding door t zonnestelsel trekt…aangezien t banen van hemellichamen verstoort door de zwaartekracht. Je kan alles googlen, maar of t betrouwbaar is dat is t volgende. Alle foto’s die je ziet zijn weerspiegelingen van de zon of gemaakt met photoshop. Bovendien gaat t hier over “Atlantis”.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Avatar_777″]Volgens mij lag Atlantis toch echt tussen Amerika en Europa, vandaar dus de naam ATLANTISCHE Oceaan![/quote]klopt als een bus.En nu maar hopen dat het gehele continent.niet te snel naar boven komt.Anders krijgen wij in Europa hele natte voeten.

  0 likes
 • lauke schreef:

  [quote name=”Knn”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Lampje”]Dan ligt het weer hier, dan weer daar, kom eerst maar eens met bewijzen.Alhoewel ik deze die het artikel beschrijft, ZEER ZEKER niet uitsluit.Een boek schrijven kan iedereen. maar beschrijft het boek de waarheid, als er nog niets bewezen is??Wat is dan nog de waarde van zo,n boek?Niets. Het veroorzaakt alleen veel geschreeuw, maar niet de bewezen wol waar we graag kennis van zouden willen nemen.Dus geoloog wilt u even met bewijzen komen, en dan graag tastbare??[/quote]
  En het poppentheater blijft op volle toeren draaien.lekker allemaal over elkaar heen vallen.De een na de ander komt met klinkklare onzin.en vragen nog geld ook.maar ja de schaapjes moeten toch lekker luisteren naar de herders.En nog even dan mogen ze niet eens meer blaten.Er speelt wel iets anders maar dan boven de hoofden van diezelfde herders en schaapjes.maar dat mag niet naar buiten gebracht worden.terwijl als je google.d 2de zon kan je een week lang spitten.op dit moment ligt die 2 zon los onder onze zon met nog de nodige schepen er onder.Als je zo graag bewijzen wil zien die liggen net om de hoek klaar.En maak eens zelf een foto tegen de tijd dat de zon laag staat,aan de hemel.[/quote]

  Maak jij maar eens een foto en laat maar zien waar die ‘tweede zon’ staat 😉 Mensen zouden het echt wel merken als zo’n ding door t zonnestelsel trekt…aangezien t banen van hemellichamen verstoort door de zwaartekracht. Je kan alles googlen, maar of t betrouwbaar is dat is t volgende. Alle foto’s die je ziet zijn weerspiegelingen van de zon of gemaakt met photoshop. Bovendien gaat t hier over “Atlantis”.[/quote] he he!! Dan liggen we op 1 lijn, 😉

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Knn”][quote name=”pietje bell”]
  En het poppentheater blijft op volle toeren draaien.lekker allemaal over elkaar heen vallen.De een na de ander komt met klinkklare onzin.en vragen nog geld ook.maar ja de schaapjes moeten toch lekker luisteren naar de herders.En nog even dan mogen ze niet eens meer blaten.Er speelt wel iets anders maar dan boven de hoofden van diezelfde herders en schaapjes.maar dat mag niet naar buiten gebracht worden.terwijl als je google.d 2de zon kan je een week lang spitten.op dit moment ligt die 2 zon los onder onze zon met nog de nodige schepen er onder.Als je zo graag bewijzen wil zien die liggen net om de hoek klaar.En maak eens zelf een foto tegen de tijd dat de zon laag staat,aan de hemel.[/quote]

  Maak jij maar eens een foto en laat maar zien waar die ‘tweede zon’ staat 😉 Mensen zouden het echt wel merken als zo’n ding door t zonnestelsel trekt…aangezien t banen van hemellichamen verstoort door de zwaartekracht. Je kan alles googlen, maar of t betrouwbaar is dat is t volgende. Alle foto’s die je ziet zijn weerspiegelingen van de zon of gemaakt met photoshop. Bovendien gaat t hier over “Atlantis”.[/quote]
  En dat heeft totaal niets te maken met wat er nu gebeurd .En wat in sneltreinvaart naar buiten gebracht wordt .Alles wat je denkt te zien is een illusie.Dus die zwaarte kracht ,die alles ontregeld is een gedachte patroon.dus illusie.dus ook die z,g weerspiegeling is wederom een illusie.en waarom foto,s iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje dus probeer het eens zelf uit. De foto,s zijn er! De vraag is alleen wie brengt het naar buiten.

  0 likes
 • ynos schreef:

  [quote name=”pietje bell”][quote name=”Knn”][quote name=”pietje bell”]
  En het poppentheater blijft op volle toeren draaien.lekker allemaal over elkaar heen vallen.De een na de ander komt met klinkklare onzin.en vragen nog geld ook.maar ja de schaapjes moeten toch lekker luisteren naar de herders.En nog even dan mogen ze niet eens meer blaten.Er speelt wel iets anders maar dan boven de hoofden van diezelfde herders en schaapjes.maar dat mag niet naar buiten gebracht worden.terwijl als je google.d 2de zon kan je een week lang spitten.op dit moment ligt die 2 zon los onder onze zon met nog de nodige schepen er onder.Als je zo graag bewijzen wil zien die liggen net om de hoek klaar.En maak eens zelf een foto tegen de tijd dat de zon laag staat,aan de hemel.[/quote]

  Maak jij maar eens een foto en laat maar zien waar die ‘tweede zon’ staat 😉 Mensen zouden het echt wel merken als zo’n ding door t zonnestelsel trekt…aangezien t banen van hemellichamen verstoort door de zwaartekracht. Je kan alles googlen, maar of t betrouwbaar is dat is t volgende. Alle foto’s die je ziet zijn weerspiegelingen van de zon of gemaakt met photoshop. Bovendien gaat t hier over “Atlantis”.[/quote]
  En dat heeft totaal niets te maken met wat er nu gebeurd .En wat in sneltreinvaart naar buiten gebracht wordt .Alles wat je denkt te zien is een illusie.Dus die zwaarte kracht ,die alles ontregeld is een gedachte patroon.dus illusie.dus ook die z,g weerspiegeling is wederom een illusie.en waarom foto,s iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje dus probeer het eens zelf uit. De foto,s zijn er! De vraag is alleen wie brengt het naar buiten.[/quote]

  wat een onzin over een tweede zon, al meer keer bewezen dat het een optische illusie is, verder waarom is het dan zo verrekte koud, is het aan koude zon dan?

  0 likes
 • H. Liter schreef:

  Dus Atlantis is eigenlijk van Nederland!
  Als we het terugvinden mogen we het houden 😛

  0 likes
 • Knn schreef:

  @ pietje bell Nou ik weet niet in welke fantasiewereld jij leeft, maar als ik spring kom ik toch weer op de grond terecht. Zwaartekracht dus bewezen en geen illusie 😉 Het enige dat een illusie is, is hoe jij de wereld ziet. “De vraag is alleen wie brengt het naar buiten.” Ja lekker vaag weer! Iedere grappenmaker kan foto’s maken, bewerken en op internet zetten…hoe geloofwaardig ze ook mogen overkomen. En zoiets hoor je toch met t blote oog te kunnen zien 😉 Die new age figuren hier zitten volgens mij ook 24/7 aan de wiet en de paddo’s.

  0 likes
 • Gonzo schreef:

  Voor mij persoonlijk is Atlantis Antarctica.
  Voordat het continent verschoof naar de plek waar het nu ligt,lag het dichter bij de evenaar en had het een gematigd tropisch klimaat ( zie de Piri Reis kaarten van een ijsvrij Antarctica, wat de laatste 13.000 jaar niet is voor gekomen ).
  Was de noordpool de zuidpool en vice versa,vandaar dat er nog steeds gedacht word dat Atlantis tussen Europa en Noord-Amerika lag(wat destijds het zuidelijk halfrond was en niet het noordelijke ).

  Er was echter nog een andere beschaving die tegelijkertijd met Atlantis ten onder ging en dat is waar hier over gesproken word; Lemurie of het land Mu.
  Dit strekte zich uit over een gebied van Australie tot en met Japan.

  Slechts mijn bescheiden mening,believe what you want to believe.

  0 likes
 • Wim schreef:

  “De meest bekende mythe is waarschijnlijk wel het verhaal van Plato over de ondergang van Atlantis. Er zijn duizenden boeken over dit verzonken land verschenen, maar niemand heeft ooit een spoor van Atlantis kunnen vinden.
  In de Timaios (Τίμαιος) (doorgaans Timaeus genoemd) en de Kritias (Κριτίας) (meestal Critias genoemd) haalt Plato (eigenlijk Platoon – Πλάτων) (427-347BC) de Griekse staatsman Solon (638-558BC) aan, die ruim 200 jaar eerder leefde.”

  Dit is letterlijk overgenomen uit het boek van Arjan Smit getiteld “Apokatastasis, een vergeten wereld” In dit boek staat een complete opsomming van alle verhalen over Atlantis of anderszins verloren gegane werelden volgens overleveringen of mythen. Het zou fijn zijn, als er iets meer aandacht aan dit boek geschonken kon worden. Er staan nog veel meer zeer interessante feiten in, die door dhr. Smit bij elkaar verzameld zijn en tegen het licht gehouden worden. Hier kunnen we allemaal veel van leren.
  Eventueel kan er contact opgenomen worden met mij voor het complete E-book.
  Of neem een keer een interview af met dhr. Smit, nog beter.

  0 likes
 • Wat maakt nou precies dat ‘verloren’ beschavingen zoals Atlantis of Lemurië, of volgens sommigen zelfs een hele planeet zoals Maldek (waarvan de restanten tegenwoordig de asteroïdengordel vormen; een planeet waarvan de bevolking zichzelf inclusief planeet al honderden van miljoenen jaren geleden opgeblazen schijnt te hebben) zo interessant blijven om alleen al over een mogelijk bestaan te fantaseren ofwel te speculeren?

  Is het zo onmogelijk dat eerdere beschavingen dan de onze hebben geëxisteerd? Hoe oud wordt het universum geschat? Zo’n beetje 13,5 miljard jaar. Hoe oud is ons zonnestelsel? Zo’n 4,5 miljard jaar. Als ‘aliens’ blijken te bestaan zoals de Greys enzovoorts, hoe lang zijn hun er al wel niet?

  Of andere, nog hoger ontwikkelde beschavingen, die het ‘gered’ hebben in hun planetaire ontwikkeling zich uit de spiraal van zelfdestructie te ontworstelen en te ‘ascenderen’, zoals de planetaire ascentie voor ons – wellicht – de volgende stap in onze ontwikkeling is?

  Ik weet het. It’s all speculation.
  But think about it. Al is het maar voor een halve milliseconde.

  Natuurlijk, ons hele historisch besef gaat aan gort als blijkt dat al veel, veel eerder civilisaties zijn gekomen en gegaan, dat zelfs hele planeten met civilisaties erop zijn gekomen en gegaan. Dat is best heftig. Ik bedoel, begin je net een beetje eraan te wennen dat aliens eventueel wellicht zouden kunnen bestaan, komt er een langs die loopt te roepen dat figuren zoals Hitler hier op aarde een muppetvertoning zijn geweest in vergelijking met gebeurtenissen zoals een Maldek die al dan niet opgeblazen is.

  Ik wil daarmee niet beweren dat het zo was overigens. But think about it. Durf te speculeren, durf het gevoel toe te laten wat het betekent als een hele planeet naar de mallemoer wordt geholpen.

  Want als we dat gevoel niet aankunnen, hoe moeten we het voor elkaar krijgen deze – onze – planeet voor een dergelijk lot te behoeden?

  0 likes
 • Ter aanvulling:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnestelsel (de asteroïdengordel ligt tussen mars en jupiter)

  http://wiki.exopaedia.org/wiki/index.php?n=Main.Maldek

  Enne… nog iets. Wat als blijkt dat reïncarnatie géén fairy tale fantasy is, maar keiharde realiteit, en wat als blijkt dat wij als individuele ziel al een paar honderden van miljoenen jaren (in aardse jaren gemeten dan) al aan het ontwikkelen zijn…? Wat dan?

  Ligt het dan niet voor de hand te speculeren dat wij als individu én als species een second chance aangereikt krijgen? Want wie zich al 1 keer fors de hand heeft verbrand aan het vuur, zal het misschien niet nog een 2e keer doen. Of wel?

  Voor mezelf meen ik in ieder geval heel, heel, heel-heel-heeeel diep mij te herinneren aan iets wat ik mij liever niet wil herinneren. Want toen ik meende dat DIE herinnering bij mij te binnen schoot een jaar of 25 jaar of wat geleden, ik weet nog heel goed dat ik eraan kapot ging. Bijna.

  Maar goed. That’s my story van de terugkeer van de tandenfee. What’s yours?

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”[email protected]”]Ter aanvulling:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnestelsel (de asteroïdengordel ligt tussen mars en jupiter)

  http://wiki.exopaedia.org/wiki/index.php?n=Main.Maldek

  Enne… nog iets. Wat als blijkt dat reïncarnatie géén fairy tale fantasy is, maar keiharde realiteit, en wat als blijkt dat wij als individuele ziel al een paar honderden van miljoenen jaren (in aardse jaren gemeten dan) al aan het ontwikkelen zijn…? Wat dan?

  Ligt het dan niet voor de hand te speculeren dat wij als individu én als species een second chance aangereikt krijgen? Want wie zich al 1 keer fors de hand heeft verbrand aan het vuur, zal het misschien niet nog een 2e keer doen. Of wel?

  Voor mezelf meen ik in ieder geval heel, heel, heel-heel-heeeel diep mij te herinneren aan iets wat ik mij liever niet wil herinneren. Want toen ik meende dat DIE herinnering bij mij te binnen schoot een jaar of 25 jaar of wat geleden, ik weet nog heel goed dat ik eraan kapot ging. Bijna.

  Maar goed. That’s my story van de terugkeer van de tandenfee. What’s yours?[/quote]
  Sorry maar dan heb ik zelf wel een paar jaar nodig om dat op papier te zetten.En wat voor mij een zekerheid is dat de meeste die nu hier zijn .De ondergang van Atlantisch hebben meegemaakt.En er voor moeten zorgen dat dit niet weer gebeurd.En als je dieper in jezelf kan kijken weet je dat de gehele licht kosmos aan het wachten is om op de juiste tijd hulp aan te bieden..vrije wil broeders en zusters.Zons verandering z.i.z het gehele illusie plaatje.(matrix)is aan het vernieuwen(veranderen).maar nog te veel houden vast aan het oude plaatje (terwijl het nieuwe plaatje meer paradijselijk is).

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”[email protected]”]Ter aanvulling:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnestelsel (de asteroïdengordel ligt tussen mars en jupiter)

  http://wiki.exopaedia.org/wiki/index.php?n=Main.Maldek

  Enne… nog iets. Wat als blijkt dat reïncarnatie géén fairy tale fantasy is, maar keiharde realiteit, en wat als blijkt dat wij als individuele ziel al een paar honderden van miljoenen jaren (in aardse jaren gemeten dan) al aan het ontwikkelen zijn…? Wat dan?

  Ligt het dan niet voor de hand te speculeren dat wij als individu én als species een second chance aangereikt krijgen? Want wie zich al 1 keer fors de hand heeft verbrand aan het vuur, zal het misschien niet nog een 2e keer doen. Of wel?

  Voor mezelf meen ik in ieder geval heel, heel, heel-heel-heeeel diep mij te herinneren aan iets wat ik mij liever niet wil herinneren. Want toen ik meende dat DIE herinnering bij mij te binnen schoot een jaar of 25 jaar of wat geleden, ik weet nog heel goed dat ik eraan kapot ging. Bijna.

  Maar goed. That’s my story van de terugkeer van de tandenfee. What’s yours?[/quote]
  Nog een aanvulling van mijn kant .Fantasie is een vorm van gedachten kracht,d.w.z.Op het moment van die gedachten fantasie wordt het of is het al elders in de kosmos bestaande (werkelijkheid)Alles is een en komt uit dezelfde bron.uitdrukking is hier(uit je duim zuigen)Dit zou eigenlijk moeten zijn .Je zuigt de kosmische waarheid uit je duim. alles is liefde en gaar terug naar de bron.

  0 likes
 • Pablo Hein schreef:

  Het zal het continent Mu hiermee bedoeld zijn. Lemuria otw Mu. In de kust van Peru is een vallei die Moche heet, daar was een civilisatie ontstaan die Mochica heette en later Chimu werd genoemd. LeMUria of MU is hun oorsprong geweest. Mochica betekent komend van MU (MO)Chimu betekent afstamelloingen van MU. Moche is dis de plaats van MU.Ook Maya is eigenlijk MUya. De Olmeken die onverklaarbare fisionomieen hadden zijn wel in Mu te vinden, de kwasi negroiede trekken vind je in eilanden in de buurt van India. OlMUken zou dus ook kunnen.Ook duizenden stenen in nazca laten mensen zien die op bestaande, dus geen fantasie, dinosauriers reden of vochten.Zo kan je het dus ook zien. Atlantis was aan de andere kant. De stille oceaan is MU.De Atlantisch oceaan Atlantis. Dat re met elkaar gecommuniceerd werd betwijfel ik, want in zuid Amerika is er niets duidelijks te vinden en die ligt dus tussen de twee. Ik ben van mening dat het een niet al te ontwikkelde civilisatie betreft, gewoon hier en daar wat nu onbekende verloren wetenschap, maar geen scifi.

  0 likes
 • [quote name=”pietje bell”]#19
  Nog een aanvulling van mijn kant. Fantasie is een vorm van gedachten kracht, d.w.z. op het moment van die gedachten fantasie wordt het of is het al elders in de kosmos bestaande (werkelijkheid). Alles is een en komt uit dezelfde bron. Uitdrukking is hier “uit je duim zuigen”, dit zou eigenlijk moeten zijn: “Je zuigt de kosmische waarheid uit je duim.” …[/quote]

  Ben in dit geval niet helemaal met je eens, Pietje Bell. ‘De Schepper’, ‘God’, ‘Allah’, ‘The First Source’ of hoe het ook genoemd wil worden, heeft zichzelf als oerbron immers ook niet uit de eigen duim gezogen, al lijkt het voor het verstand zo dat dat zo zou moeten zijn.

  Dat is nou precies datgene wat zo moeilijk te begrijpen valt voor een op dualiteit werkend menselijk verstand. En door het verstand alleen kán het ook niet – en nooit – begrepen worden.

  Door de Al-Geest die het verstand voedt (als het verstand ervoor open staat uiteraard) is het ‘uit de duim zuigen’ geen optie, het is immers de Al-Geest zelf die zich juist wenst uit te drukken VIA de individuele emanatie die jij bent (of ik, of wie dan ook in deze kosmos die bezig is te leren ontdekken en herkennen hoe het scheppen in zijn werk gaat).

  Maar je individuele fantasie maakt niet dat hetgeen je fantaseert ook daadwerkelijk tot manifestatie komt. Er zijn verschillende levels qua deelname aan en uitoefening van het scheppingsproces, en met alleen een fantasie kom je niet ver.

  Als je collectieve fantasieën met de in een ieder aanwezige mentale (geest)krachten de kosmos in aan het uitstralen bent, ligt dat weer iets anders.

  Hier is er een die dit vele malen beter kan uitleggen (vind ik althans): http://www.askrealjesus.nl/node/555
  of
  http://www.askrealjesus.nl/node/513

  Er is ook ergens een uitleg van Maitreya over hoe dat scheppen precies in zijn werk gaat, maar die kan ik ff niet vinden, sorry.

  0 likes
 • Knn schreef:

  @ [email protected]

  Zweverige ongefundeerde BS dus van mensen die denken alwetend te zijn! Dit heeft gewoon een of andere drugsverslaafde in een tipi verzonnen terwijl hij lekker stoned aan een jointje zit te lurken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  rutte

  Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

  FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in ...

  van dissel

  ‘Van Dissel geeft eindelijk toe dat de coronatest niet betrouwbaar is’

  Kamerlid Wybren van Haga heeft gelijk gekregen ...

  >