Archeologie

Geoloog: ‘Atlantis was ooit onderdeel van Indonesië’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een manuscript uit de tijd van het oude Griekenland toont aan dat het verloren continent Atlantis ooit deel uitmaakte van Indonesië. Dat concludeert een Indonesische geoloog in een nieuw boek.

In zijn boek stelt geoloog Danny Hilman van het Technologisch Instituut Bandung dat prehistorisch Indonesië de ideale plek was voor het continent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hilman baseert zich op Timaeus en Critias, twee theoretische verhandelingen van de Griekse filosoof Plato. “Waar lag Atlantis? Zeker niet in het Middellandse Zeegebied, waar Europa, Turkije en Egypte toe behoren,” schrijft Hilman. “Al deze kandidaten, waaronder Kreta, de Minoïsche beschaving en Cyprus, komen niet overeen met de beschrijving in Plato’s dialoog.”

Sundaland

Volgens Plato had Atlantis een tropisch klimaat en konden er veel natuurlijke hulpbronnen worden gevonden, waaronder kruiden, fruit en sierteelt. Het continent werd omstreeks 11.000 jaar geleden getroffen door hevige regenval, waarna het werd verzwolgen.

“Je hoeft geen genie te zijn om te bepalen waar Atlantis lag,” zei Hilman. “Er is maar één gebied dat voldoet aan de omschrijving die Plato heeft gegeven en dat is Sundaland, een gebied dat Sumatra, Java en Kalimantan omvat.”

Hij voegde toe dat de eilanden duizenden jaren geleden één groot continent vormden voordat het grootste deel overstroomde.

“Sundaland was 11.600 jaar geleden een groot schiereiland dat zich uitstrekte vanaf het Aziatische continent,” legde Hilman uit. “Alle dieren, planten en minerale hulpbronnen die in Critias worden omschreven komen exact overeen met die van Sundaland.”

Solon

Hilman is de eerste Indonesiër die een boek heeft gepubliceerd over het bestaan van Atlantis in het oude Indonesië. Eerder brachten Stephen Oppenheimer uit Groot-Brittannië en Arysio Santon uit Brazilië een boek uit over een hoogontwikkelde beschaving in prehistorisch Indonesië.

Archeoloog Daud Aris Tanudirjo van de Universitas Gadjah Mada in Jogjakarta vindt het nog te vroeg om te concluderen dat Atlantis ooit onderdeel was van Indonesië. “Er moet meer onderzoek worden gedaan,” zei hij. “Wat we nu hebben zijn interpretaties van een oud manuscript, die per persoon kunnen verschillen.”

Hij voegde toe dat Hilman een vertaalde versie van Plato’s dialoog had gebruikt in plaats van het originele manuscript dat in verlatijnsd Grieks is geschreven.

Tijdens zijn boekpresentatie zei Hilman dat hij alleen de Engelse versie van het manuscript heeft gelezen. “Het verhaal over Atlantis in Plato’s dialoog is gebaseerd op feiten, niet op fictie,” zei hij. “Dit is bevestigd door Solon, een gerespecteerde Griekse politicus die 150 jaar voor Plato leefde.”

Bron: Thejakartapost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lampje
Lampje
10 jaren geleden

Dan ligt het weer hier, dan weer daar, kom eerst maar eens met bewijzen.Alhoewel ik deze die het artikel beschrijft, ZEER ZEKER niet uitsluit.Een boek schrijven kan iedereen. maar beschrijft het boek de waarheid, als er nog niets bewezen is??Wat is dan nog de waarde van zo,n boek?Niets. Het veroorzaakt alleen veel geschreeuw, maar niet de bewezen wol waar we graag kennis van zouden willen nemen.Dus geoloog wilt u even met bewijzen komen, en dan graag tastbare??

Jeff
Jeff
10 jaren geleden

Tja 15000 theorieën, maar niemand die het weet. Volgens de berichtgevingen heeft het al zo’n beetje overal gelegen.
Wellicht was er geen Atlantis.

Avatar_777
Avatar_777
10 jaren geleden

Volgens mij lag Atlantis toch echt tussen Amerika en Europa, vandaar dus de naam ATLANTISCHE Oceaan!

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

[quote name=”Lampje”]Dan ligt het weer hier, dan weer daar, kom eerst maar eens met bewijzen.Alhoewel ik deze die het artikel beschrijft, ZEER ZEKER niet uitsluit.Een boek schrijven kan iedereen. maar beschrijft het boek de waarheid, als er nog niets bewezen is??Wat is dan nog de waarde van zo,n boek?Niets. Het veroorzaakt alleen veel geschreeuw, maar niet de bewezen wol waar we graag kennis van zouden willen nemen.Dus geoloog wilt u even met bewijzen komen, en dan graag tastbare??[/quote]
En het poppentheater blijft op volle toeren draaien.lekker allemaal over elkaar heen vallen.De een na de ander komt met klinkklare onzin.en vragen nog geld ook.maar ja de schaapjes moeten toch lekker luisteren naar de herders.En nog even dan mogen ze niet eens meer blaten.Er speelt wel iets anders maar dan boven de hoofden van diezelfde herders en schaapjes.maar dat mag niet naar buiten gebracht worden.terwijl als je google.d 2de zon kan je een week lang spitten.op dit moment ligt die 2 zon los onder onze zon met nog de nodige schepen er onder.Als je zo graag bewijzen wil zien die liggen net om de hoek klaar.En maak eens zelf een foto tegen de tijd dat de zon laag staat,aan de hemel.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x