Gezondheid

‘Leukemiepatiënt (7) in remissie door cannabisolie’ (video)

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 7-jarige Mykayla Comstock uit Oregon lijdt aan leukemie. Haar moeder geeft haar iedere dag een beetje cannabisolie.

Hoewel medicinale cannabis in Oregon legaal is, associëren veel volwassenen de drug nog met het overtreden van de wet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Mykayla werd afgelopen juli gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie. Tegen de wil van haar arts besloot Erin Purchase haar dochter capsules met cannabisolie te geven, omdat het meisje slecht reageerde op de chemotherapie.

De artsen van Mykayla stelden een beenmergtransplantatie voor, maar sinds augustus is ze in remissie. Ze blijft afhankelijk van cannabis om de pijn en misselijkheid te verzachten. Haar moeder is van plan de drug te blijven geven tijdens de resterende twee tot drie jaar chemotherapie die Mykayla nog voor de boeg heeft.

Purchase stelt dat bepaalde bestanddelen in cannabis verantwoordelijk zijn geweest voor de remissie. Mykayla’s huidige arts weet dat ze de capsules inneemt, maar noemt cannabis niet als onderdeel van haar medische therapie.

De American Academy of Pediatrics is tegen het gebruik van cannabis om jonge kinderen te behandelen, terwijl het Institute of Medicine (IOM), een wetenschappelijke groep experts die advies uitbrengt aan het Congres, vindt dat er meer onderzoek moet komen naar bepaalde medische eigenschappen van cannabis.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

En helpen ze dit kind toch nog wel / Omdat er verleden keer een artikel was van een oude man die niet meer geholpen werd in het ziekenhuis van wegen cannabis .Maar dit kun je onder wonderolie laten vallen geneeskrachtig zal het wel zijn dat geloof ik wel
prettige avond .

Linda
Linda
11 jaren geleden

‘Hoewel medicinale cannabis in Oregon legaal is, associëren veel volwassenen de drug nog met het overtreden van de wet.’

Precies waar big pharma angstvallig voor waakt om dat ook in stand te houden.

Margriet
Margriet
11 jaren geleden

Ik gebruik zelf ook medische cannabis in capsules. Er staat in de titel dat ze cannabis olie krijgt toegediend maar in de video wordt daar niet over de specifieke olie gesproken of ik moet het gemist hebben?? Bedankt voor het plaatsen van het artikel, altijd weer positief als medische marijuana in het nieuws is!

days of our lives
days of our lives
11 jaren geleden

[quote name=”Linda”]’Hoewel medicinale cannabis in Oregon legaal is, associëren veel volwassenen de drug nog met het overtreden van de wet.’

Precies waar big pharma angstvallig voor waakt om dat ook in stand te houden.[/quote]

Nou dat men erg terughoudend is in het toestaan van cannabis is misschien niet helemaal terecht. Dat het levens kan verwoesten is wèl aangetoond, na jaren werkzaam in de psychiatrie en verslavingszorg twijfel ik daar niet aan. Maar dat geldt ook voor alcohol, roken etc.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x