Mens en Dier

Ophef om uitspraak D66-Kamerlid De Groot over ‘gestreste wormen’: ‘Knettergek!’

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

Er circuleert momenteel een filmpje op social media waarin D66-Kamerlid Tjeerd de Groot beweert dat de boeren zorgen voor stress bij wormen. Het gaat om een debat dat plaatsvond op 1 december 2021.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas wees erop dat uit onderzoek is gebleken dat er meer beestjes zijn en meer bodemleven is in landbouwgronden dan in natuurgronden die grenzen aan die percelen. Ze verwees naar onderzoek van Joachim Deru van Wageningen University & Research.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Een soort permanente stress

De reactie van wormenexpert De Groot: “Dan zult u het onderzoek misschien toch iets preciezer moeten bekijken. Als je in die bodems kijkt, dan zie je dat het daar inderdaad stikt van de wormen, maar dat is omdat ze zich heel snel moeten voortplanten omdat ze elke keer die zure mest op hun hoofd krijgen. Ze leven dus in een soort permanente stress. De biodiversiteit in natuurbodems was veel groter dan die in landbouwbodems. Dat staat ook in dat onderzoek. Misschien dus even goed het onderzoek lezen.”

Volgens het D66-Kamerlid zijn wormen in landbouwgrond dus permanent gestrest omdat ze zure mest op hun hoofd krijgen.

Bizar

Datzelfde Kamerlid pleit overigens voor het halveren van de veestapel. Dat voorstel noemde LTO Nederland eerder ‘bizar’. “Het Kamerlid stelt dat dit nodig zou zijn om uit de juridische stikstofimpasse te komen. Deze uitspraak is feitelijk onjuist en doet geen recht aan de complexiteit van de materie. Bovendien verdient een sector die al zoveel heeft gedaan aan verdere verduurzaming een compliment, geen halvering,” aldus LTO Nederland.

De Groot schold ON!-verslaggever Jonathan Krispijn in het bijzijn van een groepje bezoekers aan de Tweede Kamer uit voor ‘fascist’.

4.7 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
214 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
13 dagen geleden

SHIT ROLLS DOWN HILL ofwel alle stront komt van bovenaf de piramide;
dus wegsnijden die toprot

Victor Hugo
Victor Hugo
13 dagen geleden

Ik zou zeggen tegen die stresskip, mest krioelt van de wormen, kruip er lekker bij en laat normale mensen met rust!

Marco
Marco
13 dagen geleden

Wat heeft hij op zijn hoofd gekregen.

Bernardo A.
Bernardo A.
13 dagen geleden

Vergis je niet…! Wat te denken wat het effect is van het uitrijden van mest op strontvliegen met smetvrees?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

214
0
We lezen graag je reactie!x