Homepagina » Wetenschap » Er bestaat meer dan één realiteit, blijkt uit deze schokkende studie
Er bestaat meer dan één realiteit, blijkt uit deze schokkende studie

Er bestaat meer dan één realiteit, blijkt uit deze schokkende studie

Uit een nieuwe studie blijkt dat er twee verschillende versies zijn van jouw realiteit, in ieder geval op kwantumniveau.

Twee mensen kunnen naar hetzelfde lichtdeeltje kijken, verschillende conclusies trekken over dat lichtdeeltje en toch allebei gelijk hebben.

Twee waarnemers kunnen dus verschillende realiteiten waarnemen, aldus de onderzoekers.

Beide

“Je kunt beide [realiteiten] verifiëren,” zei coauteur Martin Ringbauer tegen Live Science.

Tijdens een experiment werden twee paren verstrengelde fotonen in twee fictieve laboratoria gemeten.

Aan het scenario werden vier ‘mensen’ – Alice, Bob en twee vrienden – toegevoegd als waarnemer.

De twee vrienden van Alice en Bob werden ‘in’ de laboratoria geplaatst, waar ze elk afzonderlijk lichtdeeltje maten.

Twee keuzes

Hierdoor raakte de verstrengeling verbroken.

De resultaten werden opgeslagen in kwantumgeheugen.

Alice en Bob, die ‘buiten’ de laboratoria waren geplaatst, hadden twee keuzes: ze konden de resultaten van hun vrienden in het kwantumgeheugen overnemen of zelf gaan experimenteren met de verstrengelde fotonen.

Beïnvloed

Het verrassende was dat de conclusies van zowel Alice en Bob als hun vrienden altijd bleken te kloppen, ook al kwamen ze tot verschillende conclusies.

“Het lijkt er dus op dat meetresultaten niet kunnen worden gezien als absolute waarheid, maar worden beïnvloed door de waarnemer die de meting heeft uitgevoerd,” aldus Ringbauer.

[Fox News via Live Science]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Dat is nu in de politiek ook zo. De politiek ziet een hele andere realiteit dan de rest van de mensen.

  26 likes
  • Mensen die zich spiritueel noemen, praten vaak over het universum dat uit dimensies bestaat, verschillende lagen van bewustzijn. Hoe hoe hoger de dimensie hoe ruimer het bewustzijn. Het menselijk lichaam ken ook verschillende dimensies. Het lichaam is alleen maar de vorm. Dan heb je het ego in je hoofd, je Zelf in het onderlichaam en de ziel in de maagstreek. Afhankelijk van die drie kunnen er twee dimensies zijn waar je tussen kunt wisselen.

   Het bewustzijn van de kern is in de mens altijd in een slaap of waak toestand geweest. Dan werd je in het leven geboren en vervolgens beïnvloed door een wereld van macht en controle. Met dat wakende bewustzijn is het leven in je Zelf 3D en het ego (als dat geconditioneerd is door de wereld van macht en controle) is letterlijk maar 2D. Het komt zelfs in de taal terug. Iedereen werkt dan op een bepaald VLAK en een VLAK is 2D. De maatschappij is daarmee een vorm dat ook macht inhoudt, een vorm dat vele vlakken heeft. Het leven is de INHOUD en dat is 3D als menselijke ervaring in je Zelf. In de wereld van macht bestaat geen waarheid, alleen leugens, bedrog, ontkenning, misleiding en afleiding. Alles om de ware agenda van de macht verborgen te houden.

   Bewustzijn gaat over de ziel is dan in de oude generaties slapend aanwezig geweest. Veel mensen kennen de term nieuwetijdskinderen of Indigo’s. Begin jaren 70 is men die generaties gaan zien en viel het op dat die zich heel anders gedroegen. In het begin waren het er maar een paar. Tot aan rond 2000 werden dat er steeds meer en van die tijd worden er alleen maar ‘Nieuwetijdsgeneraties’ geboren. Het verschil met de oude generaties is dat de jonge generaties worden geboren met een wakker bewustzijn (van de ziel). Dat is één verschil. Het tweede verschil is dat bij die generaties het ego niet meer geconditioneerd kan worden met oordelen, overtuigingen, voorwaarden, verwachtingen en meer. Ik heb nog geen enkele jonge generaties gezien die dat in zijn ego heeft zitten. Daar krijgt de wereld van macht en controle dus geen grip meer op. Wat ze dan wel hebben is dat ze met een wakker bewustzijn de spanning in het hele mens-zijn veel meer uitdrukken. Dat maakt het o.a. dat ze niet zonder mobiele telefoon lijken te kunnen. Die spanning is ook van de wereld van macht en controle maar dat is op het niveau van de ziel bekend.

   Politiek kent geen realiteit want dat is macht. Realiteit begint bij het leven. Het enige wat je dan ver macht kunt zeggen is dat het vernietigend werkt op het leven. Onderwijs is ook onderdeel van de wereld van macht en controle. Daar wordt je alleen maar een functie door en kom je op een bepaald VLAK te werken. Als je duidelijk wilt krijgen wat iets IS dan moet dat vanuit de kern, de ziel, duidelijk worden als mens. Dan gaat het om energie en daarin is alles verbonden. Dan is het logisch dat er invloed kan zijn op een realiteit want als de energie van eigen gedachten verbonden is met de energie van een realiteit dan kan die realiteit dus van energie veranderen. Vandaar dat er ook vaak gezegd wordt dat je gedachten invloed hebben en dat je dat niet moet onderschatten. Kijk eens naar hoe mensen met elkaar in strijd zijn. Dat is het ego dat in eerste instantie in strijd is met het leven in je Zelf. De spanning van de ene persoon reageert op de spanning van de andere persoon. Dan wordt die energetische verbinding niet ervaren want de energie zit vast. De menselijke ervaring van vastzittende energie is spanning.

   Politiek is dus ook een wereld van spanning want dat vernietigt het leven. De realiteit van wat macht doet wordt wel door veel mensen ervaren want we maken het iedere dag mee. Onderwijs geeft wat dat betreft alleen maar een visie OP het leven (psychologie, etc) maar is ook weer niet het leven zelf. Het leven is menselijke ervaring, meer niet. Maar als het bewustzijn er is of erbij komt dan is die ervaring vanuit de kern gezien. Als je alleen maar deel uit maakt van de wereld van macht dan gaat het leven aan je voorbij en wordt je nooit menselijk. Daar zie je in de politiek, heel duidelijk hoe dat zit. Maar er is een oorlog gaande. Veel mensen noemen dat de oorlog tussen licht en duisternis. Dat is in feite de oorlog van de heersende macht tegen een opkomend bewustzijn. Maar als ergens het licht is aangegaan dan wordt alles zichtbaar. Daarom zijn ze in de wereld van macht in paniek want alles komt ‘aan het licht’. En daarmee dus ook de realiteit van het effect van macht. Uiteindelijk kun je alleen maar concluderen dat realiteit niet iets is dat statisch is maar dat in beweging is en daardoor steeds kan veranderen omdat de energie ervan steeds verandert. En mensen die vanuit hun eigen ‘toestand’ naar die realiteit kijken zullen dan logischerwijs verschillende beleving daarvan hebben omdat we mensen hebben die vanuit een verschillende ‘dimensie’ kijken (macht, leven of bewustzijn). Uiteindelijk is dan alles energie en wat wij waarnemen als de vorm krijgt allerlei namen. Maar de inhoudt van bv een boom is ook het leven en ook daarvan is de kern bewustzijn en is alles energetisch verbonden.

   8 likes
  • Goed gezien Rikk, door gebrek aan inzicht gebeuren deze gebeurtenissen om er uiteindelijk helderheid in het totaliteit te verkrijgen/vergaren want de hoogste trilling/bewustzijnsniveau baant zich een weg naar perfectie door de zielen van de mensheid🙏🏼

   5 likes
  • Ja, hahaha! Inderdaad!

   2 likes
 2. Een realiteit is wat zich op en in het moment zich afspeelt,als het moment voorbij is, bijvoorbeeld een gebeuren, dan is de realiteit,geen realiteit meer, dat begint er een andere realiteit, de realiteit van concepten over een of ander gebeuren wat ook weer plaats vind in het moment,maar dan in de vorm van vertellingen in verleden of toekomst verteld , het is geen geen werkelijkheid meer alleen het verhaal [[[over het gebeuren]]] in het moment is werkelijk en toch doet men alsof het gebeuren plaats vind in het verhaal, wat buiten het gebeuren om is die al heeft plaats gevonden, twee waarnemers kunnen verschillende werkelijkheden dan zien, over een gebeuren en ook allebei gelijk hebben, alleen de een verteld het net iets anders maar het komt op hetzelfde neer..twee verschillen en toch ook weer niet ,alleen wat het ene deeltje laat zien ,de verteller zelf ,de persoon [het deeltje] deelt zijn verhaal met het ander deeltje [een persoon het tweede deeltje waarin het net iets ander word verteld maar ergers het zelfde is.. mensen hebben dus ook net een kwantum geheugen waarin men ook verstrengelingen kunnen waarnemen tussen twee personen met een verschillende mening, alleen [de mens]dat was er al veel eerder dan de kwantum zelf, alleen word men meer bewust ervan, men ontdekt dus eigenlijk de kwantum is ons zelf [de mens] juist door kwantums waarin men metingen ervan kunnen zien, maar ook niet de juiste meting is ,[[ mensen delen vertellingen met elkaar wat buiten het moment ligt van een gebeuren]] omdat het moment waarin het plaats vind het niet gezien kan worden als absolute waarheid kan een verhaal of een concept niet altijd waar zijn omdat het al vervlogen is ,wat over blijft is dus het verhaal van een gebeuren, daardoor word een gebeuren altijd zo erg beïnvloedt door tijd van verleden/toekomst wat op zich zelf niet het moment is ,,want die is er niet meer.daarom zijn alle concepten en vertellingen aan onder worpen [Tijd]]en word het een complexheid, van concepten en vertellingen..zo voeren mensen vele verhalen of concepten toe aan een gebeuren of een verhaal wat geen waarheid is of hoeft te zijn, ja dat is een schokkende eraan mensen vertellen met een verhaal alleen een waarheid die helemaal geen waarheid is maar een mening..wat een verhaal word..en geen gebeuren die is niet meer ,daar door laat een waarheid van een gebeuren [ het moment]zich niet zomaar verklaren,,en zo meten we allemaal een eigen waarheid, en het schokkende ervan is dat we gewoon niet [echt]weten wat werkelijkheid is ..er is dus maar een realiteit ,het moment dus waarin moment op moment zich delen waarin het vervaagt, zo word het gezien, dan is het ook zo weer vervlogen..[In tijd] en word een ieder beïnvloedt door meningen..verhalen concepten ,zo nemen mensen ook gedachten van elkaar over.. maar het is geen waarheid, ja die laat zich zomaar niet Zien, dus metingen van mensen kunnen niet gezien worden als absolute Waarheid..wat over blijft zijn verhalen met vele complexheid in zich ..

  3 likes
  • :adrianus-johannes.

   rob is, Een realiteit is wat zich op en in het moment zich afspeelt, dus het “nu” daar waar onze hele planeet in verblijft exclusief de mens elk wezen dat op aarde is, is in het nu..
   exclusief zij die geschiedenis schrijven en de dag van morgen vandaag invullen.. uit angst het ego te verliezen elkaar doden tot aan de planeet..
   de mens een perfect wapen om een planeet te vernietigen inclusief het fenomeen zelf..
   overweging van,
   :adrianus-johannes:.

   2 likes
 3. Er staat een boom.
  Duizend mensen zien die boom.
  Duizend beelden bestaan er van die boom.
  Er staat een boom.

  4 likes
 4. ‘ik pas in mijn jas. mijn jas past in mijn tas. dus ik pas in mijn tas’. aldus de logica van het klootjesvolk

  3 likes
 5. Is niks schokkends aan hoor!
  Einstein zei dit meer dan 100 jaar geleden al.
  RELATIVITEITS-theorie

  1 likes
 6. @Robert: ” … gebrek aan inzicht … ”

  Zal het niet gewoon zijn, dat deze draaideur politici / wachtgeld-graaiers gewoon staan te l*llen met bord voor hun kop…?

  0 likes
 7. LOL ! Mijn realiteit is een studie van mijzelf en niet van anderen ik heb vele realiteiten ontdekt bij mijzelf na een intensieve en zeer langdurige studie. Schröedinger box– cat, de vergeten discipline, entanglement enz. enz.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Leef jij het leven waar je vroeger ooit van droomde?

Waarschijnlijk niet… Als ik mensen vraag waarom ...

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

De veel-werelden-interpretatie, ook wel de theorie van ...