Archeologie

Ondergronds tunnelnetwerk ‘van Schotland tot Turkije’ ontdekt

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben in Europa duizenden tunnels uit de steentijd gevonden. Het netwerk strekt zich uit van Schotland tot Turkije.

Volgens de Duitse archeoloog dr. Heinrich Kusch zijn de tunnels onder vele honderden nederzettingen in Europa aangelegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Aangezien dit alleen nog maar de tunnels zijn die de tand des tijds hebben doorstaan moet het oorspronkelijke netwerk enorm zijn geweest.

Werktuigen

In de Duitse deelstaat Beieren zijn tunnels met een gezamenlijke lengte van 700 meter ontdekt. De tunnels die in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken zijn gevonden hebben een lengte van in totaal 350 meter.

Verspreid over het Europese continent bestonden duizenden tunnels. Ze worden gevonden van het noorden van Schotland tot het Middellandse Zeegebied.

Met steentijd wordt de periode uit de preshistorie aangeduid waarin mensen gebruiksvoorwerpen uitsluitend van steen maakten. Aan het eind van de steentijd werden op beperkte schaal werktuigen van koper gemaakt. Na de steentijd volgden de bronstijd en eventueel de ijzertijd. De overgang van koper en brons vond in de periode tussen 6000 en 2500 voor Christus plaats.

Kapellen

Hoewel velen geloven dat neolithische mensen primitief waren, laten indrukwekkende ontdekkingen zoals de 12.000 jaar oude tempel van Göbekli Tepe in Turkije, de piramides van Egypte en andere bouwwerken als Stonehenge zien dat ze buitengewone astronomische kennis bezaten.

Het is niet duidelijk waar de tunnels voor werden gebruikt. Sommigen denken dat de tunnels mensen beschermden tegen roofdieren, anderen denken dat de tunnels werden gebruikt om veilig te reizen. De Rooms-katholieke Kerk plaatste bij de ingangen van de tunnels vaak kapellen omdat de tunnels in de ogen van de Kerk heidens waren.

Bron: Intelhub.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hetzalwel
hetzalwel
10 jaren geleden

zo is alles wat in de ogen van de kerk heidens is, het onderzoeken meer dan de moeite waard. veel geheimen (heidens) worden weg gehouden voor het volg samen volk.(stel je voor dat de waarheid boven water komt)

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

En de volgende poppenkast bied zich weer aan.Wat volgt.De gehele geschiedenis van het leven op deze prachtige planeet klopt totaal niets van.de maya en inca,s hebben het over de 5 de zon waar wij nu bijna in zijn. Wat is er gebeurd in de tijd van de voorgaande 4 zonnen.in pak weg 900.000jaar. leven op de aarde.

redice
redice
10 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]En de volgende poppenkast bied zich weer aan.Wat volgt.De gehele geschiedenis van het leven op deze prachtige planeet klopt totaal niets van.de maya en inca,s hebben het over de 5 de zon waar wij nu bijna in zijn. Wat is er gebeurd in de tijd van de voorgaande 4 zonnen.in pak weg 900.000jaar. leven op de aarde.[/quote]
inderdaad, volgens mij weten wij niets van het verleden hier op aarde of houden ze alle informatie achter, er klopt teveel niet in de puzzel.
misschien waren er voor ons wel nog hogere beschavingen, als je de hedendaagse dan al hoog kunt noemen natuurlijk…
misschien heeft de brute kracht van de dommere soort steeds de overhand kunnen krijgen waardoor we steeds dommer geworden zijn, met achterblijfselen van een intelligentere beschaving in de vorm van ruïnes en tempels/piramides. en nu staat dit wéér te gebeuren met de islamisering van de wereld..
binnen een paar honderd jaar leven we dus terug in de steentijd..take a moment to think about it 😉

Rolling Stone
Rolling Stone
10 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]En de volgende poppenkast bied zich weer aan.Wat volgt.De gehele geschiedenis van het leven op deze prachtige planeet klopt totaal niets van.de maya en inca,s hebben het over de 5 de zon waar wij nu bijna in zijn. Wat is er gebeurd in de tijd van de voorgaande 4 zonnen.in pak weg 900.000jaar. leven op de aarde.[/quote]

Het hele leven is een poppekast ! Jan Klaassen en Katrijn hebben het maar druk.
Die tunnels zijn toch maar even ontdekt. Of zal dat, volgens de trollers weer niet waar zijn?

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x