Mens en Dier

Verontwaardiging na uitspraken Kaag over ‘complot-populisten’: ‘Goh, waarom zou D66 zo gehaat zijn?’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

D66-leider Sigrid Kaag heeft ‘alle redelijke krachten’ opgeroepen tot meer openlijk verzet tegen ‘rechts-extremisten’ en ‘complot-populisten’.

“Sta op, spreek tegen,” zei ze op een partijbijeenkomst. Ze deed een appèl op onder meer agenten en leraren. Jurist Sietske Bergsma zegt daarover: “Opstaan doet de D66-achterban alleen om iets uit de koelkast te pakken tijdens het NOS Journaal, en ’s ochtends om naar hun ambtenarenbaantje te gaan.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Kaag is de voedingsbodem voor extremisme in Nederland ‘zorgwekkend vruchtbaar’. Ze stelt dat 1 op de 5 Nederlanders gelooft dat een kleine, geheime club de wereldpolitiek bepaalt. Dit wordt gevoed door een ‘politieke stroming’ die de ‘taal en tactiek van extreemrechts in de Verenigde Staten kopieert’, aldus de D66-minister, die komende week naar Davos afreist voor het World Economic Forum.

Democratie ‘redden’ door haar op te heffen

De D66-voorvrouw krijgt veel kritiek. “Grappig. Kaag wil de democratie beschermen door mensen uit te sluiten. Inmiddels betreft dat de grote meerderheid die tegen dit kabinet is,” twittert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Publicist Maaike van Charante reageert: “Noem alles wat je niet aanstaat extreemrechts en ga dan de democratie ‘redden’ door haar op te heffen. Partij verbieden, censuur op social media! Goh, waarom zou D66 zo gehaat zijn? Maar geen kritiek op Kaag, want dat is vrouwenhaat.”

“Mensen de mond snoeren om de ‘democratie te beschermen’. Hoe vindt u zelf dat het gaat?” vraagt Dennis Spaanstra, voorman van Police for Freedom.

Kijk nou toch eens

RTL Nieuws-redacteur Agnes de Goede plaatste op social media een foto van de partijbijeenkomst, waarop onder meer viroloog en OMT-lid Marion Koopmans te zien is. “Kijk nou toch eens,” zegt neuroloog Jan Bonte. “Daar zit inderdaad Marion Koopmans.”

Hij spotte daarnaast Tom van Boxsel, die ook werd gespot door Annelies Strikkers. “Heel interessant. Links in het publiek zit in een zwarte blouse onze scheldende ‘huisarts in opleiding’ Tom van Boxsel samen met zijn vrouw.” Strikkers vraagt: “Reünie gecombineerd met de D66-bijeenkomst?”

D66 is een hypocriete partij, zonder zelfreflectie

“Dat bij een toespraak over ‘het gevaar van extreemrechts en complotdenkers’ nota bene de aanjagers van de polarisatie en online haat richting critici een plekje vooraan krijgen, is veelzeggend. D66 is een hypocriete partij, zonder zelfreflectie, die dit soort types faciliteert,” benadrukt ze.

Er gebeurde ook nog iets grappigs. In de begeleidende video die Hart van Nederland bij het artikel over de speech van Kaag plaatste, betrapt Gideon van Meijeren premier Rutte in de Kamer op zijn leugen over Klaus Schwab. “Te leuk!” schrijft journalist Joost Niemoller.

4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 jaar geleden

Die heks van een Kaag is bezig haar eigen voeten er af te schieten. Wat een misbaksel is het.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ophoepelen D66, jullie duivelse spel is uitgespeeld!

Janosch
Janosch
1 jaar geleden

D666 zit op de meeste machtige publieke functies.
Deep state in Nederland.

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
1 jaar geleden

Top artikel
Met dank aan Annelies Strikkers reaktie.

Overigens zijn de andere reakties ook top.

Hoe hypocriet d666 ers ook zijn, het einde lijkt in zicht, de waarheid openbaart zichzelf.

Back to top button
167
0
We lezen graag je reactie!x