Innovatie

Primeur: Supermarkt zonder plastic verpakkingen in Antwerpen

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Robuust, the Zero Waste shop’ opent op 29 juni aanstaande zijn deuren in de Reyndersstraat in Antwerpen. Het is een supermarkt zonder verpakkingen. Er bestaan wereldwijd maar vier van deze winkels: In.gredients in Texas, Granel in Spanje, Effecorta in Italië en Original Unverpackt in Berlijn.

Robuust is de vijfde supermarkt waar plastic zakjes worden geweerd. De winkel biedt biologische producten aan. Naast voedingsproducten gaat de winkel ook niet-voedingsproducten verkopen. Aan een muur komen schepbakken met daarin droogwaren zoals rijst en pasta. “Het is de bedoeling dat klanten hun eigen verpakkingen meenemen,” aldus initiatiefneemster Savina Istas (25). “Wie die niet heeft, kan bij ons wel linnen zakken en glazen flessen kopen.”

Als klanten binnenkomen worden lege potjes en flessen gewogen en voorzien van een etiket. Wanneer ze gevuld zijn worden ze opnieuw gewogen en wordt de prijs berekend op basis van het gewicht. In een schepbak komen suiker, chocolade en koekjes te liggen en verder zijn er onder meer granen, koffie en thee, mayonaise en kruiden te koop. De supermarkt heeft ook verse melk en vers sinaasappel- en appelsap in het assortiment. Er is daarnaast ruimte voor verschillende soorten zeep en wasverzachters die worden bewaard in bidons.

De mayonaise wordt aangeleverd in emmers van 5 liter, maar in de winkel wordt het mooier gepresenteerd. Er staat bijvoorbeeld een tafel met compartimenten, elk voor een verschillend product. De lepel om de mayonaise op te scheppen, zal meerdere keren per dag worden gereinigd. Alles wordt goed afgedekt.

“Er zullen ook voorwerpen te koop zijn waardoor je ecologischer kunt leven,” zegt Savina. “Zo zijn er bijvoorbeeld rietjes en lunchdoosjes uit roestvrij staal of herbruikbare watjes. Maar ook producten zoals vitaminesupplementen, essentiële oliën en gezichtsmaskers kun je hier in bulk kopen.”

[Gazet van Antwerpen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Het klinkt allemaal veel meer klantvriendelijker.

Angela
Angela
8 jaren geleden

beter dan monsanto product waarvan mensen kanker krijgen.

Aruna
Aruna
8 jaren geleden

25 jaar geleden ging ik als klein meisje met mijn vader met een lege pan naar de chinees toe. Wij kregen nasi in onze pan mee. Dat zou voor nu ook een oplossing kunnen zijn tegen plastic bakjes en tasjes bij de chinees 🙂

barsoomx
barsoomx
8 jaren geleden

Voor 90% van de mensen in Nederland niet te betalen, waarschijnlijk.
Te weinig landbouwgrond en vrije uitloop om voor iedereen biologisch
voedsel zero waste te verpakken..
(in Belgie toch alleen Vlaamse uitdrukkingen?)

En biologisch is ook niet altijd biologisch..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x