Innovatie

Primeur: Supermarkt zonder plastic verpakkingen in Antwerpen

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Robuust, the Zero Waste shop’ opent op 29 juni aanstaande zijn deuren in de Reyndersstraat in Antwerpen. Het is een supermarkt zonder verpakkingen. Er bestaan wereldwijd maar vier van deze winkels: In.gredients in Texas, Granel in Spanje, Effecorta in Italië en Original Unverpackt in Berlijn.

Robuust is de vijfde supermarkt waar plastic zakjes worden geweerd. De winkel biedt biologische producten aan. Naast voedingsproducten gaat de winkel ook niet-voedingsproducten verkopen. Aan een muur komen schepbakken met daarin droogwaren zoals rijst en pasta. “Het is de bedoeling dat klanten hun eigen verpakkingen meenemen,” aldus initiatiefneemster Savina Istas (25). “Wie die niet heeft, kan bij ons wel linnen zakken en glazen flessen kopen.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als klanten binnenkomen worden lege potjes en flessen gewogen en voorzien van een etiket. Wanneer ze gevuld zijn worden ze opnieuw gewogen en wordt de prijs berekend op basis van het gewicht. In een schepbak komen suiker, chocolade en koekjes te liggen en verder zijn er onder meer granen, koffie en thee, mayonaise en kruiden te koop. De supermarkt heeft ook verse melk en vers sinaasappel- en appelsap in het assortiment. Er is daarnaast ruimte voor verschillende soorten zeep en wasverzachters die worden bewaard in bidons.

De mayonaise wordt aangeleverd in emmers van 5 liter, maar in de winkel wordt het mooier gepresenteerd. Er staat bijvoorbeeld een tafel met compartimenten, elk voor een verschillend product. De lepel om de mayonaise op te scheppen, zal meerdere keren per dag worden gereinigd. Alles wordt goed afgedekt.

“Er zullen ook voorwerpen te koop zijn waardoor je ecologischer kunt leven,” zegt Savina. “Zo zijn er bijvoorbeeld rietjes en lunchdoosjes uit roestvrij staal of herbruikbare watjes. Maar ook producten zoals vitaminesupplementen, essentiële oliën en gezichtsmaskers kun je hier in bulk kopen.”

[Gazet van Antwerpen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Het klinkt allemaal veel meer klantvriendelijker.

Angela
Angela
9 jaren geleden

beter dan monsanto product waarvan mensen kanker krijgen.

Aruna
Aruna
9 jaren geleden

25 jaar geleden ging ik als klein meisje met mijn vader met een lege pan naar de chinees toe. Wij kregen nasi in onze pan mee. Dat zou voor nu ook een oplossing kunnen zijn tegen plastic bakjes en tasjes bij de chinees 🙂

barsoomx
barsoomx
9 jaren geleden

Voor 90% van de mensen in Nederland niet te betalen, waarschijnlijk.
Te weinig landbouwgrond en vrije uitloop om voor iedereen biologisch
voedsel zero waste te verpakken..
(in Belgie toch alleen Vlaamse uitdrukkingen?)

En biologisch is ook niet altijd biologisch..

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x