Binnenland

Betaalbare zorg: weg met de zorgverzekeraars

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“De zorg in Nederland kan beter en betaalbaarder worden als we de zorgverzekeraars afschaffen,” zegt de SP in een nieuw plan dat de partij heeft gelanceerd.

De SP pleit voor het afschaffen van de zorgverzekeraars, invoering van een publieke basisverzekering, afschaffen van het eigen risico en voor een gemeentelijk basispakket dat het recht op zorg garandeert. Ook wil de partij dat de zorgpremie inkomensafhankelijk wordt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Te veel macht

Sinds de zorgverzekeringswet van 2006 zijn zorgverzekeraars private ondernemingen die in concurrentie met elkaar de zorg inkopen. “Ons zorgstelsel loopt vast. Het is duur, bureaucratisch en de zorgverzekeraars hebben te veel macht. Onze plannen bieden een alternatief en maken en de zorg weer sociaal en publiek. Ook leveren ze tienduizenden banen op,” zegt SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten.

De partij wil gemeenten verantwoordelijk maken voor lokale zorg en de staat voor ziekenhuizen en instellingen. Zo breken we de macht en wordt er geen winst meer gemaakt over de rug van de patiënt, aldus Leijten. Het CPB rekende de plannen door en kwam tot de conclusie dat 7 van de 10 gezinnen bij het SP-plan goedkoper uit zijn.

Boete op ziek zijn

Iedereen heeft recht op de zorg die hij of zij nodig heeft en daarom schaft de SP het eigen risico af. Deze boete op ziek zijn zorgt ervoor dat steeds meer mensen afzien van zorg. Wat noodzakelijk en wenselijk is hoort thuis in het basispakket, zo zegt de partij.

Lees hier het volledige plan ‘De zorg is van ons’

[SP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
piet
piet
7 jaren geleden

mooi verkiezingsplan van de sp,ik roep dit al jaren een zorgverzekeringsmaatschappij en geen winst.
monitoren door overheid en zorgverleners. momenteel 54 verzekeringsmaatschappijen die allemaal vette winst maken miljarden. 300.000 mensen die het niet meer kunnen betalen. 54 directeuren die tonnen per jaar verdienen. lijkt mij duidelijk dat die hele nieuwe zorgwet nooit heeft gewerkt. alleen voor de hoge inkomens die zijn er sinds de nieuwe zorgwet alleen maar beter op geworden. inkomens afhankelijk maken wat let ons democraten!!!

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x