Natuur en Milieu

Rode golf: Enorme stofstorm voor kust Australië (video)

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Moeder natuur zorgde op woensdagavond voor een spektakel voor de westkust van Australië waar een enorme stofstorm werd gefilmd vanaf een sleepboot.

Brett Martin en zijn collega’s waren aan het werk toen de gigantische stofwolk de Indische Oceaan bereikte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De storm ontwikkelde zich in luttele minuten. Onder de onweerswolken bevond zich de zandstorm. Martin zei dat er veel bliksem te zien was, maar weinig regen.

Rode golf: Enorme stofstorm voor de kust van Australië

De Australische nationale weerkundige dienst zei dat het indrukwekkende schouwspel werd veroorzaakt doordat de wind en de regen zorgden dat de storm het opgezogen zand boven zee dumpte.

Op woensdagavond haalde de storm windsnelheden tot 102 kilometer per uur. De storm houdt geen verband met de tropische cycloon Narelle.

Rode golf: Enorme stofstorm voor de kust van Australië

In Australië wijst de thermometer al dagenlang 42 graden of hoger aan, een record volgens de nationale weerkundige dienst. In verschillende deelstaten woeden felle bosbranden.

Bron: Thewest.com.au

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Door deze storm wordt de zee “bemest”. In dit geval met veel ijzerdeeltjes omdat het Pilbaragebied een gebied is met veel ijzererts in de grond en grote ijzerertsmijnen (de grond is rood van de roest). Het Amazonegebied wordt bijvoorbeeld “bemest” met Saharastof wat door stofstormen helemaal over de Atlantsiche Oceaan gaat en ook de Atlantische Oceaan wordt met Saharastof “bemest”. Zo werkt de natuur.

Patricia
Patricia
11 jaren geleden

wast speelt er echt??? en zijn daar niet de kraamkamers van de walvissen?????
Ze riepen al om hulp.
Zegt meer dan genoeg als je gevoel volgt toch.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Aardebewoner”]Door deze storm wordt de zee “bemest”. In dit geval met veel ijzerdeeltjes omdat het Pilbaragebied een gebied is met veel ijzererts in de grond en grote ijzerertsmijnen (de grond is rood van de roest). Het Amazonegebied wordt bijvoorbeeld “bemest” met Saharastof wat door stofstormen helemaal over de Atlantsiche Oceaan gaat en ook de Atlantische Oceaan wordt met Saharastof “bemest”. Zo werkt de natuur.[/quote]
Ja mooi he??Alleen van deze mest krijg je stoflongen,en door het ijzer wordt je zo magnetisch dat het bestek uit de bestek la naar je toe vliegt.En dat is weer handig, want het scheelt je lopen.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x