Homepagina » Het Complot » De grootste cover-up aller tijden
De grootste cover-up aller tijden

De grootste cover-up aller tijden

De schaduwmacht heeft de beschikking over sterrenwachten en geavanceerde telescopen die op strategische locaties zijn geplaatst.

Ze heeft toegang tot wetenschappelijke data en astronomische informatie waar gewone mensen niets over te weten komen omdat zij worden afgeleid en misleid.

Waar is de schaduwmacht met name in geïnteresseerd? Zweeft er iets in ons buitenste zonnestelsel waar de aandacht naar uitgaat?

Hercolubus

De Chileense astronoom Carlos Muñoz Ferrada wist een aantal aardbevingen in Zuid-Amerika nauwkeurig te voorspellen. Hij deed dat door astronomische verschijnselen te linken aan zware aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Hij voorspelde dat we in de toekomst te maken gaan krijgen met ‘een grote komeet-planeet’:

Anderen gingen Muñoz Ferrada voor. V.M Rabolu (1926-2000) uit Colombia schreef in 1998 over ‘Hercolubus of de Rode Planeet’. “Hercolubus, een planeet die zo genoemd werd door de wijzen uit de oudheid, nadert ons zonnestelsel en veroorzaakt bezorgdheid bij mensen die op de hoogte zijn van dit soort kosmische fenomenen,” aldus Rabolu. “Tijdens de laatste passage maakte Hercolubus een einde aan de Atlantische beschaving.”

Verschillende profetieën brengen de komt van Hercolubus in verband met ‘grote veranderingen op planeet aarde’. Er wordt onder meer gesproken van een poolverschuiving, zodat het nieuwe land een nieuw ras kan dragen. Alleen een groot hemellichaam beschikt over de mogelijkheden om de aarde letterlijk omver te laten rollen.

Er zijn al veel namen bedacht voor kandidaten die in het verleden mogelijk verantwoordelijk zijn geweest voor catastrofes: planeet X, Hercolubus, Nibiru, Wormwood, de tiende planeet, de Rode Planeet, Nemesis, Marduk, Tyche, Barnard 1, Rode Kachina, enzovoorts.

Hyperdimensionale entiteit

Waar is dit hemellichaam dat zich mogelijk op dit moment richting ons zonnestelsel begeeft? Dr. Gerry Neugebauer van het Jet Propulsion Laboratory van NASA zei in 1983: “In de richting van het sterrenbeeld Orion is met de Infra-Rood Astronomische Satelliet (IRAS) een hemellichaam gevonden dat mogelijk zo groot is als de planeet Jupiter en wellicht zo dichtbij staat dat het onderdeel is van dit zonnestelsel.”

“Het object is zo mysterieus dat astronomen niet weten of het een planeet, komeet, protoster of sterrenstelsel is,” ging hij verder.”Ik kan u alleen vertellen dat we niet weten wat het is.”

Alle planeten van ons zonnestelsel hebben recentelijk ingrijpende veranderingen ondergaan. De atmosfeer van Mars wordt steeds dikker en ook de maan krijgt een dampkring. Het magnetisch veld en de helderheid van de planeten verandert. Op Uranus en Neptunus lijkt relatief recent nog een poolverschuiving te hebben plaatsgevonden. Op aarde wordt het weer steeds extremer.

Alleen de mensen aan de top van de schaduwmacht weten wanneer Hercolubus voorbijkomt. Het is ook mogelijk dat het hemellichaam zich gedraagt als een hyperdimensionale entiteit en buiten het gewone universum bestaat.

Ruimtewapens

In het zonnestelsel en de Melkweg bestaat een elegante orde. Onethische experimenten die op aarde worden uitgevoerd stroken niet altijd met deze orde. Hoever wil men gaan om het voortbestaan van de gehele beschaving op het spel te zetten? Hoeveel schade wil men aanrichten aan het zonnestelsel voordat planeten onherstelbaar beschadigd raken? Elke ‘loka’ of dimensie is onlosmakelijk verbonden met andere dimensies. Alles wat we hier doen heeft invloed op de hele kosmos.

In 2010 hadden we de olieramp in de Golf van Mexico, in 2011 de kernramp in Fukushima, in 2012 superstorm Sandy en in 2013 de Amerikaanse shutdown. Deze rampen zijn nog altijd niet opgelost. Achter de schermen speelt zich iets veel groters af, waardoor de schaduwmacht geen aandacht heeft voor urgente aangelegenheden. En als zij al reageert, verergert dat de problemen meestal alleen maar.

Een andere kwestie waar de schaduwmacht geen aandacht voor heeft is ruimtepuin, met name ruimtepuin dat wordt aangedreven door kernenergie. In 2005 cirkelden tenminste 13 splijtstofstaven, acht thermo-elektrische radio-isotopengeneratoren en 32 kernreactoren om de aarde. Waar blijven die op het moment dat satellieten, sondes of ruimtewapens richting de aarde vallen?

De schaduwmacht houdt zich juist meer bezig met het volgen van bruine dwergen, kometen, planetoïden, asteroïden, meteoren en komeet-planeten. Daarnaast worden er sinds het Strategic Defense Initiatieve (SDI) steeds meer ruimtewapens gebouwd. Zijn die gericht tegen ongewenste indringers uit de ruimte?

Unieke plaats

Er is sprake van een fundamentele relatie tussen de mensheid en moeder aarde, maar ook tussen de mensheid en de zon. Door de ware aard van deze relaties te begrijpen en ze te respecteren kan iedere ongewilde profetie of negatieve uitkomst ongedaan worden gemaakt.

Een collectief bewustzijn dat gevuld is met wijsheid en liefde kan zelfs de meest ingrijpende consequenties verzachten. De schaduwmacht heeft keer op keer laten zien dat ze het liefst de weg van de minste weerstand kiest.

De collectieve wil en intentie van het menselijk ras dragen een grote kracht in zich. Planeet aarde bevindt zich op dit moment op een unieke plaats in het sterrenstelsel. De planeet baadt in licht en zeldzame energieën.

Wat kunnen we doen? Blijf kalm, gecentreerd en gefocust op de positieve uitkomst die we met elkaar realiseren.

Noot: Bijgaand artikel geeft een duidelijk overzicht van de huidige situatie op aarde en komt overeen met het onderzoek van Niburu.nl. In dit uitgebreide stuk krijgen we meer inzicht in de actuele veranderingen op aarde en de aanwezigheid van Nibiru/Niburu in ons zonnestelsel.

Bron: Stateofthenation2012.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Ik lees alleen de laatste reacties..Waarom gaat het over de maan?
  Het ging toch om een vreemde planeet hercobulum ofzo, met een elipsvormige omlooptijd van 30.000 jaar? De man van het filmpje is inmiddels overleden en het Gebeuren zou in 2003 plaatsvinden?? Maar het staat nu pas op Niburu… Heb ik iets gemist? Me dunkt dat deze planeetkomeet inmiddels ergens zichtbaar zou moeten zijn. We zijn al ruim 10 jaar verder.
  Sorry voor het niet lezen van alle oudere comments.. Ik kom wel regelmatig, maar niet frequent op deze site.
  Ik ben wel benieuwd naar relevant en interessant commentaar.
  Of daadwerkelijke waarnemingen. En nu lijkt Hercolubus ineens ook een begrip, terwijl ik tot nog toe alleen planeet X en Niburu heb zien aankomen. En natuurlijk enkele onzichtbare federaties van intergalactische sterrenschepen die over ons waken.
  Ik wil enkele berekeningen! Data!Wanneer? Hoe? Wat?
  En wie was die slaperige en verveelde meneer in het filmpje eigenlijk? 90 jaar…okee! Maar hoe heeft hij dit ontdekt? Wanneer? En hoe relevant is dat op dit moment (nog)? Is die passge al voorbij? Of blijft het uitgesteld worden, zoals onze redding en verlichting door de Galactische federatie? Zakt alle “einde Aarde” interesse weg nu het alweer bijna 2014 is? I want to know.

  1 likes
 2. ”In 2010 hadden we de olieramp in de Golf van Mexico, in 2011 de kernramp in Fukushima, in 2012 superstorm Sandy en in 2013 de Amerikaanse shutdown. Deze rampen zijn nog altijd niet opgelost. Achter de schermen speelt zich iets veel groters af, waardoor de schaduwmacht geen aandacht heeft voor urgente aangelegenheden. En als zij al reageert, verergert dat de problemen meestal alleen maar.”

  Wat verwacht je, dat op een planeet met 7 miljard mensen er een jaar niks gebeurd? wie is hier nou aan het ”slapen”.

  Kijk eens naar jezelf? Maak jij nooit fouten? Volgens mij wel hè, en komen er fouten voor waar andere mensen ook mee te maken krijgen? Volgens mij wel, en dat is dan nog je omgeving. Landen worden bestuurd door mensen, mensen maken fouten. Het is niet meer dan logisch dat er elke jaar iets ”groots” gebeurd. En nee, zeg niet dat dat nieuw is want dat is het niet. Kijk maar naar de geschiedenis, weliswaar worden de rampen steeds groter, maar ook dat is logisch te verklaren. In de oudheid vonden er ook natuurrampen plaats (of door de mens veroorzaakte rampen, die ook in alle tijdsperiodes voorkomen) maar denk je niet dat een tsunami of aardbeving weinig indruk maakt in een gebied waar weinig mensen wonen, en dus snel vergeten is?
  Hoe meer mensen er wonen, hoe meer mensen met de ramp te maken krijgen (en hoe meer kans een ramp krijgt in de geschiedenis herinnerd te worden) maar dat wil niet zeggen dat ze er vroeger niet waren, dat is feitelijk bewezen.

  Kortom, wat is er anders tegenwoordig? Waaraan kan ik zien dat er tegenwoordig iets anders gaande is? Want ik zie enkel een continuïteit.

  0 likes
 3. Gisteravond zat ik Star Trek 2; into Darkness te kijken. Het eerst shot is van bovenaf waarbij je 2 mannen (Kirk en Bones)hard ziet rennen door rode vegetatie.
  Linksonder in beeld verschijnt: Nibiru M Class Planet. Grappig, niet? ;))

  0 likes
 4. Deze komeet is ISON, zie:

  http://www.godlikeproductions.com/forum1/message2091882/pg1

  16 december is de correcte einddatum voor de Maya kalender, en dit omdat ze in de omzetting van de Maya naar Gregoriaanse kalender, het jaar 0 meegeregekend hebben, terwijl dit niet bestaat, omdat onze telling van -1 naar +1 springt.

  Alle shit die nu in de wereld gebeurt, werd normaal voorspeld in het laatste jaar tot en met 21-12-2012, wel het gebeurt NU.

  Wat staat er allemaal op het programma:

  – ISON die passeert, en op 16 dec een perfecte driehoek vormt met Venus en de Aarde

  Begin januari 2014, meer bepaald 3 jan:

  Zonnevlekken die volgens Patrick Geryl voor plasmaontladingen gaan zorgen, en een carrington event, dus uitval electriciteit en alle gevolgen vandien.

  Dit omdat er meerdere planeten gealligneerd staan, en allemaal aan de zon trekken zoals een kind aan een catapult, en als deze loslaat ontstaat er een zonnevlam.

  Komt daarbij de wisselwerking met ISON.

  We gaan dus zeer interessante tijden tegemoet.

  0 likes
 5. Altijd maar weer rampen, doem en het vergaan van de wereld. Kijk ook eens naar nieuws van een eeuw geleden, bijna dezelfde scenario’s, niets veranderd, maar we zijn er nog steeds. Ik geloof er niet in. Het enige wat ik hoop is dat we elkaar gewoon eens leren helpen zonder ‘voor wat, hoort wat’ te eisen.

  0 likes
 6. Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168

  0 likes
 7. Veel blabla.
  Eind Juni zou Nibiru of een andere planeet volgens het bekende astronomen groepje zichtbaar worden op het zuidelijk halfrond.
  Ik wacht nog steeds.
  En in Februari zal er ons wel weer een nieuwe ramp staan te wachten.
  Waarschijnlijk een wereldwijde insectenplaag.

  0 likes
 8. [quote name=”awe130″]Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168%5B/quote%5D
  Pareidolia

  0 likes
 9. The 1976 Mars B G rock and the Apollo 11 B rock? het is gewoon B G ,,u bevindt zich op de Begane Grond.

  0 likes
 10. [quote name=”bonabuster”]Deze komeet is ISON, zie:

  http://www.godlikeproductions.com/forum1/message2091882/pg1

  16 december is de correcte einddatum voor de Maya kalender, en dit omdat ze in de omzetting van de Maya naar Gregoriaanse kalender, het jaar 0 meegeregekend hebben, terwijl dit niet bestaat, omdat onze telling van -1 naar +1 springt.

  Alle shit die nu in de wereld gebeurt, werd normaal voorspeld in het laatste jaar tot en met 21-12-2012, wel het gebeurt NU.

  Wat staat er allemaal op het programma:

  – ISON die passeert, en op 16 dec een perfecte driehoek vormt met Venus en de Aarde

  Begin januari 2014, meer bepaald 3 jan:

  Zonnevlekken die volgens Patrick Geryl voor plasmaontladingen gaan zorgen, en een carrington event, dus uitval electriciteit en alle gevolgen vandien.

  Dit omdat er meerdere planeten gealligneerd staan, en allemaal aan de zon trekken zoals een kind aan een catapult, en als deze loslaat ontstaat er een zonnevlam.

  Komt daarbij de wisselwerking met ISON.

  We gaan dus zeer interessante tijden tegemoet.[/quote]
  Ison zag er eerst uit als een gewone komeet,begint nu figuurlijk gesproken vleugels te ontwikkelen.
  Schijnt in 2009 al voorspeld te zijn in een graancirkel dat dat zou gebeuren na het eind vd laatste “longcount” in de Maya kalender….

  http://www.universetoday.com/106477/comet-ison-grows-wings-comet-lovejoy-a-fountain/

  http://www.cropcircleconnector.com/anasazi/fringe2013r.html

  0 likes
 11. de grootste cover up überhaupt? ik dacht het niet wat dacht je van deze
  JEZUS IS EEN VERZINSEL VAN DE ROMEINEN.
  hoe vinden jullie dat hier en dar word er wel wat over gesuggereerd op onze planeet. eigenlijk helemaal niet zo raar idee trouwens er heeft wel zo iemand bestaan maar dat was ook mohammed en boeddha en verder in de geschiedenis sai-babba het waren allemaal mensen met heel bijzondere gave en trouwens in massa hypnose waren ze ook allemaal erg goed . zou leuk zijn om een reactie te krijgen hier met een e-mail adres of anders .groet gretchen.

  0 likes
 12. Dr. Gerry Neugebauer van het Jet Propulsion Laboratory van NASA zei in 1983: “In de richting van het sterrenbeeld Orion is met de Infra-Rood Astronomische Satelliet (IRAS) een hemellichaam gevonden dat mogelijk zo groot is als de planeet Jupiter en wellicht zo dichtbij staat dat het onderdeel is van dit zonnestelsel.”

  “Het object is zo mysterieus dat astronomen niet weten of het een planeet, komeet, protoster of sterrenstelsel is,” ging hij verder.”Ik kan u alleen vertellen dat we niet weten wat het is.”
  Krijgen we dat broodje aap weer: Tijdens de persconferentie meldden Neugebauer en Houck over de resultaten van de eerste 10 maanden survey dat ze een tiental mysterieuze Infra-Rood-bronnen hadden gevonden, die van alles konden zijn van andere sterrenstelsels via bruine dwergen, reuzenkometen en protosterren tot een 10e planeet. Natuurlijk gingen de kranten met die laatste en meest “sexy” suggestie aan de haal; zo wordt de Washington Post vaak geciteerd. Maar zoals te doen gebruikelijk werden alle bronnen daarna nader onderzocht en bleken de meeste gewone ver weg gelegen sterrenstelsels te zijn en één een interstellaire gaswolk zoals blijkt uit onderstaand artikel in de Astrophysical Journal uit 1985:
  http://adsabs.harvard.edu/cgi-bin/nph-bib_query?bibcode=1985ApJ…290L…5H&db_key=AST&high=3ccf23290006822
  En zoals gebruikelijk wordt dit peer-reviewed artikel van dezelfde onderzoekers nooit genoemd of afgedaan als een cover-up, en de totaal verdraaide versies van de krantekoppen en nitwit Hazlewood grif geloofd.

  0 likes
 13. [quote name=”Henk001″][quote name=”awe130″]Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168%5B/quote%5D
  Pareidolia[/quote]
  [quote name=”Henk001″][quote name=”awe130″]Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168%5B/quote%5D
  Pareidolia[/quote]
  Inderdaad onverklaarbaar maar wel op twee verschillende hemellichamen een zelfde teken? Bizar lijkt bij een beter woord.

  0 likes
 14. In het genoemde artikel worden allerlei dingen geclaimd over de planeten in ons zonnestelsel die niet worden ondersteund met eventuele oorspronkelijke artikelen en die in deze genoemde vorm ook niet onder astronomen bekend zijn. De maan “krijgt” niet opeens een atmosfeer… Die ultra-ijle atmosfeer is er altijd geweest, is alleen erg moeilijk waar te nemen. De atmosfeer op mars wordt in elk geval niet dikker en mars wordt ook niet warmer. De magnetische polen van Uranus en Neptunus maken een grote hoek met de geografische polen, maar er is geen enkele aanwijzing dat dat recent is gebeurd. De helderheid van de planeten is precies dezelfde als altijd en hetzelfde als tientallen jaren geleden (kijk de oude sterrengidsen er maar op na)

  0 likes
 15. In 2010 hadden we de olieramp in de Golf van Mexico, in 2011 de kernramp in Fukushima, in 2012 superstorm Sandy en in 2013 de Amerikaanse shutdown. Deze rampen zijn nog altijd niet opgelost.

  Hoezo “opgelost”? Die oliespuiter is nu toch dicht? Fukushima is nog steeds een probleem, o.k., maar Sandy, moet die nog worden opgelost? Of wordt er bedoeld: “verklaard”? En die shutdown is natuurlijk hilarisch, alsof dat ook een natuurramp was. Er zijn de afgelopen decennia al 18 van die shutdowns geweest. En het is niet echt een raadsel waar het door wordt veroorzaakt, lijkt me.

  0 likes
 16. The proof of the pudding is in the eating…
  Waarom zie ik dat object niet? Ik heb een telescoop. Geef mij de coördinaten en ik zoek ‘m op. Als ik Neptunus er door kan zien, dan moet ik dit object met zijn indrukwekkende massa en dus afmetingen (hij kan immers alle planeten en de zon tegelijk beïnvloeden!; dat lukt Jupiter niet eens!) toch eenvoudig kunnen waarnemen?

  0 likes
 17. [quote name=”awe130″][quote name=”Henk001″][quote name=”awe130″]Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168%5B/quote%5D
  Pareidolia[/quote]
  [quote name=”Henk001″][quote name=”awe130″]Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168%5B/quote%5D
  Pareidolia[/quote]
  Inderdaad onverklaarbaar maar wel op twee verschillende hemellichamen een zelfde teken? Bizar lijkt bij een beter woord.[/quote]
  Heb je iets linksonder de poot van de maanlander (die daar dus toch geland is?) die regenworm niet gezien? En op de viking-foto iets boven de hoek van de lander steekt duidelijk een donker mensenhoofdje uit de grond. Ik zie op de vikingfoto trouwens eerder een Griekse beta en een sigma, terwijl dat microscopische tekentje op de maan mij eerder aan een 8 doet denken.
  Dat is Pareidolia: patronen (vaak gezichten) zien in toevallig samengestelde beelden; hier zijn nog een paar schitterende voorbeelden:
  http://listverse.com/2013/06/09/10-astounding-examples-of-pareidolia-in-outer-space/

  0 likes
 18. Beste Henk,
  Nu we het erover eens zijn dat er een atmosfeer en water op de de maan is ga je, je toch afvragen zou er ook leven kunnen zijn? Jij die in de Apollo maanlandingen gelooft moet onder kennen dat NASA 100% bewijs heeft geleverd dat leven op de maan 100% mogelijk is. Ik denk dat we het binnenkort helemaal eens gaan worden. Of die maanlandingen echt zijn of niet dat zien we later wel. Ik neem aan dat je NASA niet gaat tegen spreken, leven op de maan is 100% mogelijk, toch?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/166-bacteria-on-the-moon-according-nasa

  0 likes
 19. “In 2005 cirkelden tenminste 13 splijtstofstaven, acht thermo-elektrische radio-isotopengeneratoren en 32 kernreactoren om de aarde. Waar blijven die op het moment dat satellieten, sondes of ruimtewapens richting de aarde vallen?”

  Die verbranden goeddeels. De meeste satellieten die zijn afgedankt kan men “gecontroleerd” laten neerstorten liefst in de stille oceaan. De radioactieve stoffen worden over een groot gebied verspreid en daarmee zodanig “verdund”, dat de extra stralingsbelasting maar een fractie is van de natuurlijke achtergrondstraling. Mag je hopen. Als er plutonium in zit mag je bovendien hopen dat je er niets van binnenkrijgt, want dat is ook nog eens zeer giftig. In 1978 kwam de Kosmos 954 boven Canada naar òngecontroleerd naar beneden en daar zijn wel degelijk enkele grotere brokstukken van overgebleven met een gevaarlijke activiteitsniveau. Overigens wordt het ruimtepuin wel degelijk heel scherp in de gaten gehouden: ruim 500.000 stukken groter dan een knikker zijn bekend; pakweg 20.000 stukken groter dan een softbal worden allemaal (automatisch)in de gaten gehouden. Desondanks gaat er nog steeds wel eens wat mis

  0 likes
 20. [quote name=”awe130″]Beste Henk,
  Nu we het erover eens zijn dat er een atmosfeer en water op de de maan is ga je, je toch afvragen zou er ook leven kunnen zijn? Jij die in de Apollo maanlandingen gelooft moet onder kennen dat NASA 100% bewijs heeft geleverd dat leven op de maan 100% mogelijk is. Ik denk dat we het binnenkort helemaal eens gaan worden. Of die maanlandingen echt zijn of niet dat zien we later wel. Ik neem aan dat je NASA niet gaat tegen spreken, leven op de maan is 100% mogelijk, toch?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/166-bacteria-on-the-moon-according-nasa%5B/quote%5D
  Beste awe. Die bacterie bleek een onverwacht taaie rakker. 3 jaar lang in een camerahuisje meegelift en doorgebracht in het (nagenoeg) luchtledige, onder wisselende temperaturen tussen -150 en +130, onder voortdurende kosmische straling plus af en toe een heftige zonsuitbarsting… Begrijpelijk dat men niet had gedacht dat een bacterie dat kon overleven. Later heeft men meer van dit soort extremofielen gevonden: bacteriën die bij temperaturen van 300°C, onder volstrekt zuurstofloze of extreem zure omstandigheden leven. Het leven is dus taaier dan we lang gedacht hebben en dus zou je je kunnen afvragen of er ook soortgelijke bacterie-achtige wezens op de maan zouden kunnen zijn ontstaan? Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk, omdat voor het ontstaan van levensvormen volgens de meest gangbare (en nog lang niet afgeronde — laat staan bewezen) theorie van abiogenese toch een waterige omgeving nodig is. En die is er waarschijnlijk nooit geweest. Ja, er is water op de maan, in twee vormen: als ijs in kraters bij de (zuid-)pool, waar nooit zonlicht komt en de temperatuur van 130°C nooit bereikt wordt, en opgesloten in de rotsen. Op de rest van de maan zal elk spoortje van vloeibaar water tijdens de maandag verdampen en onder invloed van UV-straling van de zon ontleden in waterstof en zuurstof. De geringe zwaartekracht van de maan houdt de waterdamp…

  0 likes
 21. … meteen al niet vast en de zuurstof zal ook na niet al te lange tijd zijn verdwenen (hetzij door oxidatie, hetzij door ontsnapping). Je doet nu wel alsof het aangenaam toeven is met “water” en een “atmosfeer”, maar beide zijn nog steeds marginaal en als je de rest van de bovenstaande omstandigheden in aanmerking neemt zal het zonder drukpak voor ons soort wezens nooit een gezellige picknick worden.

  0 likes
 22. Vanavond om 20.00 uur bij National Geographic de docu Comet of the Century. Deze documentaire gaat over ISON en de voorstukjes zagen er goed uit.
  Ik ga kijken! :))

  0 likes
 23. Water op de maan is aanwezig all over de maan, kijk dit maar eens. Nu we hebben vast gesteld dat water veelvuldig voorkomt op de maan er leven absolute mogelijk is en de maan een atmosfeer heeft zijn we het eigenlijk 99% eens. NASA heeft er goed lang gezeten met die Apollo maanlandingen of ze nu echt zijn of niet doet er niet toe. Bekijk de video in de volgende link en ontdek hoe wetenschappers van hun stoel vielen van ongeloof water op de maan!
  http://www.awe130.co.uk/index.php/the-latest-news/123-russians-discovered-water-on-the-moon-in-1976-western-scientists-ignored-it

  0 likes
 24. [quote name=”awe130″]Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168%5B/quote%5D

  Het is inderdaad bizar hoe mensen in duidelijke natuurlijke vormen van allerlei onzin kunnen waarnemen.

  0 likes
 25. [quote name=”Henk001″]… meteen al niet vast en de zuurstof zal ook na niet al te lange tijd zijn verdwenen (hetzij door oxidatie, hetzij door ontsnapping). Je doet nu wel alsof het aangenaam toeven is met “water” en een “atmosfeer”, maar beide zijn nog steeds marginaal en als je de rest van de bovenstaande omstandigheden in aanmerking neemt zal het zonder drukpak voor ons soort wezens nooit een gezellige picknick worden.[/quote]
  Ik denk dat we het eens zijn, misschien een menings verschil of de dichtheid van de atmosfeer maar daar zal in de toekomst meer over bekend worden gemaakt. We zijn het eens dat leven op de maan mogelijk is en dat er water is. Zou er ook vegetatie op de maan mogelijk zijn? Wat denk je henk?

  0 likes
 26. [quote name=”AwE130″][quote name=”Henk001″]… meteen al niet vast en de zuurstof zal ook na niet al te lange tijd zijn verdwenen (hetzij door oxidatie, hetzij door ontsnapping). Je doet nu wel alsof het aangenaam toeven is met “water” en een “atmosfeer”, maar beide zijn nog steeds marginaal en als je de rest van de bovenstaande omstandigheden in aanmerking neemt zal het zonder drukpak voor ons soort wezens nooit een gezellige picknick worden.[/quote]
  Ik denk dat we het eens zijn, misschien een menings verschil of de dichtheid van de atmosfeer maar daar zal in de toekomst meer over bekend worden gemaakt. We zijn het eens dat leven op de maan mogelijk is en dat er water is. Zou er ook vegetatie op de maan mogelijk zijn? Wat denk je henk?[/quote]
  De maan is droger dan de droogste woestijn op Aarde; de “atmosfeer” is ijler dan het beste vacuüm dat we op Aarde kunnen maken… Nee vegetatie is niet mogelijk.

  0 likes
 27. [quote name=”Henk001″][quote name=”AwE130″][quote name=”Henk001″]… meteen al niet vast en de zuurstof zal ook na niet al te lange tijd zijn verdwenen (hetzij door oxidatie, hetzij door ontsnapping). Je doet nu wel alsof het aangenaam toeven is met “water” en een “atmosfeer”, maar beide zijn nog steeds marginaal en als je de rest van de bovenstaande omstandigheden in aanmerking neemt zal het zonder drukpak voor ons soort wezens nooit een gezellige picknick worden.[/quote]
  Ik denk dat we het eens zijn, misschien een menings verschil of de dichtheid van de atmosfeer maar daar zal in de toekomst meer over bekend worden gemaakt. We zijn het eens dat leven op de maan mogelijk is en dat er water is. Zou er ook vegetatie op de maan mogelijk zijn? Wat denk je henk?[/quote]
  De maan is droger dan de droogste woestijn op Aarde; de “atmosfeer” is ijler dan het beste vacuüm dat we op Aarde kunnen maken… Nee vegetatie is niet mogelijk.[/quote]
  Als leven mogelijk is op de maan zoals NASA heeft bewezen zou het dan niet mogelijk zijn dat er vegetatie is op de maan, bacterie kunnen leven op de maan zoals NASA heeft bewezen. Dan zou het ook mogelijk moeten zijn voor vegetatie om te groeien op de maan. Je denkt nog steeds dat de maan kurk droog is maar dat is niet waar. heb je de link wel bekeken? Vooral het NOS videotje uit 1967 de maan boden lijkt op nat zand Henk? Je loopt bijna 47 jaar achter met je informatie!
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/123

  0 likes
 28. [quote name=”Kees Chinees”][quote name=”awe130″]Letter B gegraveerd op een Steen op Mars doet NASA versteld staan in 1976, maar Nu is er een steen met de Letter B op de maan ontdekt die wel heel veel op de B steen van Mars lijkt? Bepaal zelf maar wat je ervan denkt maar bizar is het wel hoe je het ook draait of keert.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/168%5B/quote%5D

  Het is inderdaad bizar hoe mensen in duidelijke natuurlijke vormen van allerlei onzin kunnen waarnemen.[/quote]
  Heb je het nieuws artikel ook gelezen waar NASA zelf verbaasd was en geen antwoord had in eerste instantie. Kwalificeer je deze NASA wetenschappers ook zo Kees? Het is inderdaad bizar en ook interessant om te zien hoe je personen aanvalt grappig maar het heeft niks met wetenschap te maken wat je doet, volgende keer beter Kees. Lees dit maar eens goed en als je inhoudelijk iets hebt kunt toevoegen dan debatteer ik graag verder met je.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/169

  0 likes
 29. [quote name=”AwE130″]
  Als leven mogelijk is op de maan zoals NASA heeft bewezen zou het dan niet mogelijk zijn dat er vegetatie is op de maan, bacterie kunnen leven op de maan zoals NASA heeft bewezen. Dan zou het ook mogelijk moeten zijn voor vegetatie om te groeien op de maan. Je denkt nog steeds dat de maan kurk droog is maar dat is niet waar. heb je de link wel bekeken? Vooral het NOS videotje uit 1967 de maan boden lijkt op nat zand Henk? Je loopt bijna 47 jaar achter met je informatie!
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/123%5B/quote%5D

  NASA heeft dat helemaal niet bewezen.

  0 likes
 30. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”AwE130″]
  Als leven mogelijk is op de maan zoals NASA heeft bewezen zou het dan niet mogelijk zijn dat er vegetatie is op de maan, bacterie kunnen leven op de maan zoals NASA heeft bewezen. Dan zou het ook mogelijk moeten zijn voor vegetatie om te groeien op de maan. Je denkt nog steeds dat de maan kurk droog is maar dat is niet waar. heb je de link wel bekeken? Vooral het NOS videotje uit 1967 de maan boden lijkt op nat zand Henk? Je loopt bijna 47 jaar achter met je informatie!
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/123%5B/quote%5D

  NASA heeft dat helemaal niet bewezen.[/quote]
  Prima uitgangspositie ik ben het zeker niet met je oneens.

  0 likes
 31. Vooral het NOS videotje uit 1967 de maan boden lijkt op nat zand?
  Lijkt ja. Is niet. Maanstof bestaat niet uit afgeronde geerodeerde deeltjes die wij op Aarde overal tegenkomen, maar uit scherpe puntige deeltjes, die als je er op stapt de voetafdruk net zo stevig vasthouden als hier op Aarde nat zand doet. Het lijkt er dus op, maar het is het niet.
  En dat een aardse bacterie de extreme omstandigheden op de maan heeft overleefd is minder wonderbaarlijk dan het lijkt. Van een aantal bacteriën is bekend dat ze jarenlang in een soort levenloze toestand kunnen bestaan, om, als de omstandigheden weer gunstiger worden, weer actief te worden. Denk bijvoorbeeld aan de spore-achtige tussenfase van de miltvuurbacterie.
  Om uit het feit dat een aardse bacterie een verblijf op de maan heeft overleefd dan meteen maar te concluderen dat er plantjes en zo kunnen groeien, terwijl er vergeleken met de Aarde vrijwel geen atmosfeer en nergens vloeibaar water is, is toch lichtelijk absurd. Alsof je een peuter die voor het eerst zelfstandig vooruit kan komen op een driewieler meteen ook maar zijn vrachtwagenrijbewijs geeft.

  0 likes
 32. [quote name=”Henk001″]Vooral het NOS videotje uit 1967 de maan boden lijkt op nat zand?
  Lijkt ja. Is niet. Maanstof bestaat niet uit afgeronde geerodeerde deeltjes die wij op Aarde overal tegenkomen, maar uit scherpe puntige deeltjes, die als je er op stapt de voetafdruk net zo stevig vasthouden als hier op Aarde nat zand doet. Het lijkt er dus op, maar het is het niet.
  En dat een aardse bacterie de extreme omstandigheden op de maan heeft overleefd is minder wonderbaarlijk dan het lijkt. Van een aantal bacteriën is bekend dat ze jarenlang in een soort levenloze toestand kunnen bestaan, om, als de omstandigheden weer gunstiger worden, weer actief te worden. Denk bijvoorbeeld aan de spore-achtige tussenfase van de miltvuurbacterie.
  Om uit het feit dat een aardse bacterie een verblijf op de maan heeft overleefd dan meteen maar te concluderen dat er plantjes en zo kunnen groeien, terwijl er vergeleken met de Aarde vrijwel geen atmosfeer en nergens vloeibaar water is, is toch lichtelijk absurd. Alsof je een peuter die voor het eerst zelfstandig vooruit kan komen op een driewieler meteen ook maar zijn vrachtwagenrijbewijs geeft.[/quote]
  Wederom moet ik dan vragen of je het met de NASA wetenschappers oneens bent dat zich water bevind millimeters onder het maanoppervlak. Iets wat de Russen al hebben aangetoond in 1976 je maakt vooruitgang je loopt nog maar 37 jaar achter. Maar om je tegemoet te komen NASA heeft het zelf pas een paar jaar geleden bekend gemaakt. Zie video: ”Question NASA water on the moon was known in 1976”. Ben je het eens of oneens met NASA?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/123

  0 likes
 33. Ik zou NASA niet te serieus nemen.
  Liegen staat bij hun voorin het woordenboek.

  0 likes
 34. [quote name=”AwE130″]Wederom moet ik dan vragen of je het met de NASA wetenschappers oneens bent dat zich water bevind millimeters onder het maanoppervlak. Iets wat de Russen al hebben aangetoond in 1976 je maakt vooruitgang je loopt nog maar 37 jaar achter. Maar om je tegemoet te komen NASA heeft het zelf pas een paar jaar geleden bekend gemaakt. Zie video: ”Question NASA water on the moon was known in 1976”. Ben je het eens of oneens met NASA?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/123%5B/quote%5D
  “Water” is een stof, bestaande uit H2O-moleculen. Uit met name de vondst van OH-radicalen leidt men af dat er H2O-moleculen moeten zijn, die vermoedelijk door de zonnewind (o.a. protonen , oftewel waterstofkernen (H), die reageren met zuurstofatomen (O) in het gesteente) worden aangemaakt . Daarnaast is waterijs gevonden in de eeuwig van de zon afgeschermde zuidpoolkraters. In minerale korrels zit een deel watermoleculen, vermoedelijk afkomstig uit het binnenste van de maan (magmatisch water). Prachtig allemaal. Zou je een ton van het maanoppervlak schrapen, dan zou je daar iets minder dan een kg water uit kunnen halen. Interessant voor toekomstige maanbases. Maar er is geen vloeibaar water en dat kan er ook niet zijn, door het ontbreken van een atmosfeer. Iedereen weet dat water hoog in de bergen eerder kookt door de lagere luchtdruk. Zet je een bakje water onder een stolp en zuig je de lucht er uit weg, dan “kookt” het bij kamertemperatuur (en lager), tot het volledig verdampt is. En wat we onder die stolp een vacuüm noemen, heeft toch altijd nog een dichtheid die een miljoen keer groter is dan wat de atmosfeer van de maan wordt genoemd. Ergio conclusio: watermoleculen: ja. Vloeibaar water: nee, never nooit niet, awe.

  0 likes
 35. [quote name=”AwE130″]
  NASA heeft dat helemaal niet bewezen.[/quote]
  Prima uitgangspositie ik ben het zeker niet met je oneens.[/quote]

  waarom begin je er dan mee?
  NASA claimt dat ook niet, by the way.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die ...

anderhalvemetersamenleving

Waarom iedereen nee zou moeten zeggen tegen de anderhalvemetersamenleving

Planbureaus SCP, CPB en PBL vinden dat ...