BuitenlandCorona

Betekent de uitbraak van het coronavirus het einde van de EU?

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Solidariteit is het fundament van de Europese Unie, althans in theorie. In artikel 222 van het verdrag betreffende de werking van de EU lezen we:

De Unie en de lidstaten treden uit solidariteit gezamenlijk op indien een lidstaat getroffen wordt door een terroristische aanval, een natuurramp of een door de mens veroorzaakte ramp.

In het geval van de uitbraak van een besmettelijk virus denkt iedere lidstaat in eerste instantie vooral aan zichzelf, schrijft columnist en advocaat Judith Bergman van de denktank Gatestone Institute.

Onbehulpzaam

Hoewel dit niet gelijk het einde van de EU hoeft te betekenen, kun je je wel afvragen wat het nut is van een organisatie die is opgericht vanuit de gedachte van solidariteit, maar niet solidair blijkt te zijn als het erop aankomt.

Het coronavirus is niet de enige recente kwestie.

De crisis bij de Grieks-Turkse grens laat zien de EU onbehulpzaam is. Sterker nog: de EU is verantwoordelijk voor de crisis.

Erdogan kreeg zijn zin

De EU liet Griekenland, dat al werd overspoeld door migranten, aan haar lot over.

Ylvia Johansson, Eurocommissaris Binnenlandse Zaken en Migratie, zei dat Griekenland alle migranten die de Turkse president Erdogan naar de grens had gebracht, moest binnenlaten.

Op 18 maart kondigde Erdogan aan dat de migratiecrisis voorbij was. Turkije sloot de grenzen met Griekenland, ogenschijnlijk vanwege het coronavirus.

Maar Erdogan had zijn zin gekregen: de EU beloofde hem meer geld.

[Gatestone Institute]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
2 jaren geleden

Vraag me eerder af of ze het virus hebben los gelaten om het te redden !!

Willem
Willem
2 jaren geleden

Ja, de EU zo we die nu kennen houdt geen stand door al die megalomane figuren die er nu rondwaren, ze gooiden hun eigen ruiten in.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Ze hebben in ieder geval laten zien aan de wereld dat ze totaal geen capaciteiten hebben , en solidariteit alleen als het financiël uitkomt. Voor mij zijn ze finaal door de mand gevallen, allemaal dromers voor een verloren keiezersrijk…
Het geeft aan dat er teveel gefrustreerde groot graaiers zijn die in de illusie verkeerden nog wat te betekenen op kosten van de belasting betalers. Weg ermee zonder wachtgeld ……Het is toch van de zotte dat er helpers voor Italië uit de rest van de wereld moet komen….Al die west Europese Landen hebben de zorg weg bezuinigd de een wat meer dan de ander……..Zonder na te denken in hun tomeloze ondeskundigheid ………Weg ermee, het is niks en wordt ook niks……Al wat ze doen is elkaar manupuleren en chanteren ……….Gewoon per Land weer op eigen benen staan, zaken en handel is er altijd geweest en zal blijven……..
Wel heb ik diep respect voor die hulpverleners, die Italië helpen en China die zich weer als een gek werken om Europa van medische hulpmiddelen te voorzien…….EU in verval…..

Axel M.
Axel M.
2 jaren geleden

Het einde van de Europese Unie door de corona virus ?
Ten eerste zijn beide een illusie
Ten tweede gebruikt de Eu het virus ( door hen gemaakt of niet ) om Italie onder druk te zetten door het opslot te gooien met andere woorden we kunnen je maken of breken dus denk nog maar eens goed na of je onze Europese Unie ( dictatuur ) wilt verlaten.

Axel M.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x