Mens en Dier

Gideon van Meijeren zet VVD-Kamerlid klem: ‘Dit is geen onmacht, maar onwil’

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het valt mij op dat mevrouw De Vries volledig meegaat in die grote leugen dat al die vrijheidsbeperkende en discriminerende maatregelen noodzakelijk zouden zijn om onze volksgezondheid te beschermen, zei Gideon van Meijeren (FVD) dinsdag tijdens het coronadebat tegen het VVD-Kamerlid.

“Ze heeft het over de ic-capaciteit die we moeten beschermen. Maar als het daar daadwerkelijk om te doen zou zijn, dan zou het toch veel voor de hand liggender zijn om te pleiten voor een forse en structurele uitbreiding van de ic-capaciteit, waar Forum voor Democratie al twintig maanden voor pleit? Waarom horen we mevrouw De Vries daar niet over?” vroeg Van Meijeren aan haar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Als het zou helpen en we zouden het kunnen doen, dan zou ik de ic graag willen opschalen. Maar we zien gewoon dat de beperking op dit moment het personeel is,” beweerde het VVD-Kamerlid. “Het is geen toverstaf waarmee je het eventjes gaat regelen. Was het maar zo makkelijk.”

Waarom heeft mevrouw De Vries dan tegen de motie gestemd?

Van Meijeren confronteerde haar vervolgens met een aantal feiten. “Er zijn op dit moment nul extra ic-verpleegkundigen opgeleid. Er zijn geen wervingscampagnes gestart. Er zijn geen verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden doorgevoerd. Er zijn geen oproepen gedaan aan de vele honderden ic-verpleegkundigen die de afgelopen jaren zijn wegbezuinigd om terug te keren.”

“Natuurlijk kun je ook kijken naar de ic, dat moet ook en dat is ook gebeurd, maar het is niet iets wat je maar eventjes met een knip van de vinger regelt. Ik vind dat we die illusie ook niet moeten wekken,” herhaalde De Vries.

Vervolgens zette Van Meijeren haar klem. “Waarom heeft mevrouw De Vries dan tegen de motie gestemd waarin de regering wordt verzocht om de ic-capaciteit fors en structureel uit te breiden?” vroeg hij.

Er gebeurt helemaal niets

“Wij hebben niet voor die motie gestemd omdat je het met die motie niet regelt. Je draait mensen ook een rad voor de ogen dat het met zo’n motie wel geregeld gaat worden. Er wordt aan gewerkt. Er wordt gekeken hoe we die opleidingen op een bredere manier kunnen inzetten,” reageerde ze.

Van Meijeren liet daarna de val behendig dichtklappen. “Het is feitelijk onjuist dat op dit moment alles op alles wordt gezet om ic-verpleegkundigen extra op te leiden. Er gebeurt helemaal niets. Het excuus dat een motie het niet gaat redden is flauwekul, want in de motie wordt alleen opgeroepen om zich daarvoor in te spannen. Dat mevrouw De Vries tegen die motie stemt en er dus helemaal niets gebeurt op het gebied van het uitbreiden van de ic-capaciteit, kan alleen maar tot de conclusie leiden dat er geen sprake is van onkunde, maar van onwil.”

4.8 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ik ik
ik ik
2 jaren geleden

Een van de krachtigste wapens die de overheid heeft, zijn goede bedoelingen en de morele overtuiging van de bevolking. Er moet gezorgd worden voor mensen, problemen moeten worden opgelost etc. Dit geloof in de overheid heeft de rol van religie overgenomen. De bevolking is in feite buitenspel gezet en mag als belastingmelkvee, klapvee (verkiezingen) en slachtvee (bij oorlogen) functioneren.

De politicus die het best kan liegen (zaken beloven), wint de verkiezingen. Het verkiezingsprogramma wordt nooit uitgevoerd – dat is ook niet de bedoeling, macht is het doel – en demonstreren hiertegen heeft totaal geen zin. De machthebbers trekken zich er niets van aan en gaan vrij ongehinderd door met hun persoonlijke rooftocht en vergroting van overheidsmacht. Zij zijn slechts gevoelig voor twee dingen: het weglopen van het (melk/slacht-)vee en een potentiële machtsovername.

Laten wij asjeblieft weglopen van deze ‘religie’ !

Vout
Vout
2 jaren geleden

Daarna deed de 2e slaapkamer een plas en bleef alles hoe het was. Je kunt ze met feiten een hoek indrukken, heel goed, maar vervolgens horen we alleen het geluid van krekels.

Edward
Edward
2 jaren geleden

De domheid van de fasiscten Paternote D66 en Kuiken PvdA is tenenkrommend. https://youtu.be/pZ3YIsKjQNU

Naampje
Naampje
2 jaren geleden

Die mag ook op de nsb lijst voor later 😀

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x