Binnenland

Van Haga over nieuwe noodwet die grondrechten schendt: ‘Er wordt letterlijk gedreigd met het vorderen van huizen’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Tijdens de coronacrisis raakte het kabinet verslaafd aan noodwetten, en van afkicken blijkt geen enkele sprake. Met verbijstering las ik het koninklijk besluit waarmee artikelen van de Wet verplaatsing bevolking in werking zijn gesteld, zei Kamerlid Wybren van Haga tijdens het debat over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

“Er wordt letterlijk gedreigd met het vorderen van huizen. Opnieuw zijn onze grondrechten in gevaar. Noodrecht is er voor acute dreigingen, als er geen tijd is om het op een reguliere manier op te lossen. Vooruitlopen op een mogelijke noodsituatie met noodwetten is staatsrechtelijk onjuist,” zei Van Haga.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Paniek zaaien

“De Wet verplaatsing bevolking veroorzaakt juist noodsituaties. Antikraakhuurders moeten hun huis uit, en de huur van bedrijven die al keihard zijn getroffen door de coronamaatregelen van dit kabinet, wordt opgezegd. Wat gaat het kabinet eraan doen om te voorkomen dat Nederlandse ondernemers opnieuw het kind van de rekening worden?” vroeg hij.

“Het is paniek zaaien, het parlement buitenspel zetten en grondrechten afpakken. Dit kabinet doet dit omdat er nu 30.000 vluchtelingen zijn, terwijl er al jaren 100.000 per jaar binnenkomen, het gevolg van jarenlang wanbeleid van de verschillende kabinetten-Rutte. De staatssecretaris komt nu voor de zomer met een wet om asielzoekers met dwang op te vangen. Dit is niet in het belang van Nederland,” benadrukte Van Haga.

Uitzetdwang

“BVNL wil geen opvangdwang maar uitzetdwang. Gaat de staatssecretaris nu eindelijk prioriteit geven aan het uitzetten van veiligelanders en uitgeprocedeerden? De conclusie is dat de opvang van Oekraïense vluchtelingen geen probleem hoeft te zijn, als het kabinet niet zo’n puinhoop had gemaakt van de asielopvang in de afgelopen jaren. Dus waarom maken we niet, net als Groot-Brittannië en Denemarken, een deal met Rwanda om niet-westerse asielzoekers daar op te vangen, in het belang van Nederland?” vroeg Van Haga.

5 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
1 jaar geleden

Rutte is gewoon een ordinair Nazikopstuk van Nederland en moet ook als zodanig berecht worden als massamoordenaar en landverrader.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Wybren, hartstikke goed wat je allemaal zegt hoor, maar het zal geen sikkepit uitmaken.

De plannen, jarenlang voorbereid door het World Economic Forum en de Verenigde Naties en de Wereld Gezondheidsorganisatie, worden stap voor stap uitgevoerd door de verraderlijke personen HIER in ons land.

ONZE rechten worden stuk voor stuk met het oud vuil weggegooid.

WIJ doen er helemaal niets meer toe. WIJ, als inwoners van dit kleine land, die dit land met z’n allen hebben opgebouwd, moeten onze mond houden.

WIJ zijn verkocht en verraden!

Wybren komt ook weer met die zogenaamde veiligelanders en uitgeprocedeerden. Heel leuk, maar dat gaat, zoals wij de afgelopen tijd natuurlijk al lang gezien hebben, OOK niet helpen.

Deze “gasten” zijn hier gekomen om te BLIJVEN. Die krijg je met geen tien stokken de deur meer uit.

Het probleem is, dat het merendeel van de Nederlanders het allemaal wel goed vindt zó. Zo lang zij ZELF nog een dak boven hun hoofd hebben, op vakantie kunnen gaan, hun tv programma’s kunnen kijken, zó lang zal je ze niet in beweging krijgen.

Pas op het moment, dat zij ZELF problemen gaan ondervinden, op welke manier dan ook, komen zij in actie. Mits zij daar nog toe in staat zijn.

Natuurlijk is het goed, als landen ECHTE vluchtelingen opvangen. Maar dan nóg mag dit NOOIT ten koste gaan van de eigen bevolking.

En wat je nu ziet gebeuren, is dat WIJ buiten spel worden gezet door onze eigen kwaadaardige regering.

In Frankrijk gaan de mensen wéér massaal de straat op in verschillende grote steden.

Terecht natuurlijk, als je ziet hoe de laatste verkiezingen zijn gemanipuleerd.

Maar ja…. Fransen zijn natuurlijk geen Nederlanders.

Uiteraard helpt het natuurlijk ook, dat er HIER, buiten natuurlijk de alternatieve kanalen, niets over wordt bericht.

Je wilt natuurlijk geen slapende honden wakker maken.

Pieters
Pieters
1 jaar geleden

Uitzetdwang is een hele goeie oplossing. Nu nog uitvoeren, maar dat zal onder ruttler niet gaan gebeuren.

t de vries
t de vries
1 jaar geleden

Het zal nog wel erger worden ,van den burg vond als wethouder in a dam al dat er best meer asielzoekers konden komen .Nu zit hij op de juiste plaats daar voor en ook rutte juigt het toe .Gezien ook zijn baas waus schwab een voorstander hier van is .Reken maar op een gigantiese aanloop uit de oekraine ,met daar tussen ook de genen van dat nazibatteljon .En daar bij de wekelijkse instroom uit het middenoosten en afghanistan a achthonderd tot twaalfhondrd per week hoezo vol .Onze regering vind het prima al de coalities van rutte lieten het jarenlang toe tekenden alles .Maar ook prins pils tekende voor de noodwet zoals ook al onder de corona hype .Wij nederlanders worden geminacht en tellen alleen mee om aftedragen het liefst zo veel mogelijk .Ik vind dat de bejaarde die bij apie zijn voedsel stal omdat hij een van die vele nederlanders is die niet te vreten heeft zo als zo velen het grootste gelijk .Uiteindelijk is een ieder die honger lijd en eten steelt daar toe gedwongen Als je dan leest dat een oekrainer een weekgeld verkrijgt tussrm de zestig en honderd gulden geld waar menig gezin een hele maand van moet leven zelfs nog minder ja dat is nederland maar dan voor die zelfde nederlander .Wanneer worden wij eens wakker

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x