Buitenland

‘Iedere westerse ‘leider’ moet zijn hypocriete muil houden over Navalny!’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Vrijdag meldden de media dat de Russische oppositieleider Navalny is overleden. Volgens de Russische gevangenisautoriteiten werd hij onwel tijdens een wandeling en overleed hij vrijwel direct daarna. Hij zat vast in een strafkolonie op de rand van de poolcirkel.

Navalny was een fel criticus van president Poetin. Op beeld is vastgelegd hoe zijn bondgenoot Vladimir Asjoerkov een officier van de Britse geheime dienst MI6 vraagt om 10 tot 20 miljoen dollar per jaar om een kleurenrevolutie in Rusland te beginnen. Dat is de reden waarom hij is gearresteerd, zegt bestsellerauteur George Papadopoulos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)


De wereldleiders buitelen ondertussen over elkaar heen om Rusland te veroordelen. Volgens demissionair premier Rutte tekent het overlijden van Navalny ‘de ongekende bruutheid’ van het Russische regime.

CIA-marionet

Ook de Amerikaanse president Biden houdt Poetin verantwoordelijk voor de dood van Navalny. De Canadese premier Trudeau noemde de Russische president een ‘monster’.

De Russische ambassade in Nederland hekelt de beschuldigingen over de oppositiepoliticus. “Deze beschuldigingen zijn absoluut onwaar. Ze zijn des te ongepaster tot de doodsoorzaak is vastgesteld,” schrijft de ambassade.

FVD-leider Baudet deelde een bericht waarin wordt betwijfeld dat het in het belang is van de Russische overheid om de ‘CIA-marionet’ om te brengen. “De vraag die te complex is voor de Nederlandse media en leden van het kartel – net als een jaartje terug met Nordstream,” schreef hij erbij.

Dat slaat als een tang op een varken

Waarop FVD-fractievoorzitter in de gemeente Westland Jasper van der Voort zei: “Iedereen schreeuwt nu moord en brand om over een jaartje erachter te komen dat Baudet weer gelijk heeft.”

Ook advocaat Carine Knapen stelt dat Rusland geen enkel belang had om Navalny te doden. “Hij was veroordeeld en zat al een aantal jaren in de gevangenis. Waarom hem nu precies doden? Dat slaat als een tang op een varken.”

“Denkt u dat de dood van Navalny, net nu, toeval is?” vraagt ze. “Zoals Epstein, die ook plots in de cel overleden is vlak voor zijn verhoor, waarin hij reeds had aangegeven dat hij zou overgaan tot bekentenissen?”

Hypocriete muil

Journalist David Boerstra merkt op: “Waar was deze verontwaardiging toen Gonzalo Lira in de Oekraïense gevangenis overleed? Exact.”

“Zolang Julian Assange nog steeds vastzit moet iedere westerse ‘leider’ zijn hypocriete muil houden over Navalny!” briest Robert Jensen.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Navalny een officier van MI6 om geld had gevraagd. Het ging om zijn bondgenoot Vladimir Asjoerkov.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 210 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

Weten jullie wat IK hiervan vind?

Ik vind dat ALLE Westerse regeringen weer TONNEN boter op hun hypocriete hoofden hebben.

Ik hanteer OOK in dit geval het zéér eenvoudige principe, dat ik inmiddels al vier jaar hanteer: ALLE informatie die van regeringen of gezondheidsinstituten komt, simpelweg 180 graden omdraaien. En DAN heb je de waarheid.

Als je dit verhaal gewoon NUCHTER beredeneert, was het natuurlijk duidelijk, dat het totaal niet in het belang is, om die smerige landverrader Navalny te vermoorden.

Maar ook hier kan je zeggen: Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

Het vermoorden van je (vermeende) tegenstanders is toch echt de afgelopen TIENTALLEN jaren een specifiek dingetje van de Westerse wereld (CIA).

Denk maar aan al die tientallen wetenschappers, die allemaal, heel toevallig, auto-ongelukken kregen.

Navalny wilde zijn eigen regering verraden EN er mooi financieel beter van worden. En DAT hebben de Russen met succes tegengehouden.

Het is, wat mij betreft, ook niets anders weer dan de zoveelste afleiding.

Geef het volk brood en spelen. En dan zien ze niet eens meer, wat er voor hoeveelheid bagger over ze heen komt.

De mooiste opmerking komt, wat mij betreft, van Robert Jensen.
Inderdaad: gewoon jullie grote hypocriete muil dichthouden, zolang Julian Assange vast zit.

H. R. van der Veen
H. R. van der Veen
2 maanden geleden

👍👏👍👏👍👏👍👏👍👏

roel
roel
2 maanden geleden

inderdaad: wat als het een meesterzet is van de CIA. in lijn met de gebruikelijke strategie. een tegenwicht voor het recente charme-offensief van de russische leider dankzij het tucker-interview, waarmee poetin een incidentele gelegenheid kreeg om een meer realistische versie van ‘de werkelijkheid’ aan te leveren.
asange vrij! geweldmonopolie weghalen bij het systeem! structuurdragers op de schop. rotte appels aanpakken. kloppendheid voorop!

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
2 maanden geleden

Ik wil wedden dat Rutte nog nooit van Navalny had gehoord.

Zou Rutte ook zo reageren wanneer er iemand was gevraagd om 10 of 20 miljoen Euro te krijgen, om het kabinet Rutte ten val te brengen.

Back to top button
167
0
We lezen graag je reactie!x