Homepagina » Binnenland » Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit
Bewijs voor 'één van de grootste doofpotaffaires' in de luchtvaart ooit

Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit

Passagiers van vliegtuigen worden stelselmatig blootgesteld aan levensbedreigende zenuwgassen die door de motoren met verse lucht worden binnengezogen.

Onderzoekers van het AMC in Amsterdam leveren binnenkort bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires in de luchtvaart ooit’. Het onderzoek zal worden gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Brain Imaging & Behavior.

Mensen die vaak vliegen en de gifstoffen niet goed kunnen afbreken, lopen het risico ziek te worden of te sterven. Dat schrijft De Telegraaf. “We hebben Nederlandse piloten en cabinepersoneel met ziekteverschijnselen onderzocht met autocoureurs als controlegroep,” aldus arts Michel Mulder die zelf piloot is. “Veel vliegers hebben aantoonbaar beschadiging van de witte stof in de hersenen. Dat is ook oorzaak van bijvoorbeeld MS en alzheimer.”

Radiologe Liesbeth Reneman leidt de studie naar het zogeheten aerotoxisch syndroom dat in alle soorten vliegtuigen kan voorkomen, behalve in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Volgens Mulder verzwijgt de luchtvaart het probleem omdat aanpassingen van vliegtuigen vele miljarden gaan kosten. Ook dreigen er hoge claims als een beroepsziekte wordt vastgesteld. Zembla sprak eerder van het best bewaarde geheim van de luchtvaart.

KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.

[Nieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • peter schreef:

  Een groot gezondheidsrisico verdoezeld vanwege economische belangen? Daar geloof ik helemaal niets van. Alsof geld zo belangrijk zou zijn in deze wereld….

  18 likes
 • Draco schreef:

  Vind het allemaal wel meevallen. Want je kan dan namelijk helemaal niets meer doen in het leven. Wi-Fi is gevaarlijk, autogassen zijn gevaarlijk, bewerkt voedsel is gevaarlijk, kunststof producten zijn gevaarlijk en zo nog meer. Het is een wonder dat we nog leven!

  Al dat negatieve gedoe maakt mensen alleen maar depressief. Gewoon leven want dood ga je toch.

  8 likes
  • peter schreef:

   Ik vind het ook allemaal meevallen zolang het zand schoon genoeg is om mijn kop in te steken….

   Natuurlijk leven we nog, maar wellicht woon jij schoon en prettig -net als ik overigens- om fijn te kunnen leven. De echte maat echter neem je natuurlijk aan de ondergrens, waar mensen en dieren en natuur noodgedwongen in ontoelaatbare omstandigheden vertoeft.

   Wij hebben het hier wel best voor mekaar lijkt het, maar alleen al zoals ik vandaag door Amsterdam liep en de weer chemtrails zag oplossen, geeft mij meer dan het idee dat er iets goed fout zit. Waarom anders zoveel moeite nemen om zo opzichtig de lucht vol te sproeien (kan namelijk niet anders), maar dat tegelijkertijd totaal krampachtig buiten zowel de massamedia als politiek te houden?

   Ik zal wel weer angstig en paranoia zijn he? 😉

   9 likes
   • Roy schreef:

    “Waarom anders zoveel moeite nemen om zo opzichtig de lucht vol te sproeien (kan namelijk niet anders), maar dat tegelijkertijd totaal krampachtig buiten zowel de massamedia als politiek te houden?”

    Je geeft je eigen antwoord al..

    2 likes
  • lars schreef:

   Ja steek vooral je kop in het zand en laat de mensheid maar uitsterven

   2 likes
 • Sunshine schreef:

  ‘KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.’

  Sjeeeeeeker!
  Net zo verwaarloosbaar als de effecten van aluminium, kwik en wat niet meer in vaccinaties.

  15 likes
 • Lapje schreef:

  Helaas is het verhaal waar! Ik kan er van mee praten….
  Ben op vakantie in Mexico geweest; goede vakantie gehad. Zowel relaxed als aktief bezig geweest. Mentaal en lichamelijk fit aan de terugreis begonnen.
  Terug in Nederland was ik kapot! Dacht dat het de vermoeiende terugreis was en/of jetlag… Maar na een paar dagen was het nog steeds even erg! Zelfs na 2 weken was het nog niet over… Dokter kon niets vinden uiteraard! Heeft maanden geduurd voordat ik weer enigzins kon meedraaien!
  Het feit dat de nieuwere toestellen (Dreamliner) nu een heel andere constructie hebben, die veel duurder is… zegt genoeg! Die dure wijziging doen ze niet zomaar voor de lol!!

  5 likes
  • Roy schreef:

   “Mensen die vaak vliegen en de gifstoffen niet goed kunnen afbreken, lopen het risico ziek te worden of te sterven. Dat schrijft De Telegraaf.

   Twee puntjes. Ten eerste. Het artikel gaat om en over cabinepersoneel, mensen die dagelijks vliegen. Waarschijnlijk heb je in Mexico wat opgelopen wat je mee naar huis hebt genomen.

   Ten tweede. De bron is de telegraaf.
   Sinds wanneer gelooft men hier de MSM en dan al helemaal de telegraaf.
   Het AMC heeft het artikel van de telegraaf ondertussen al ontkracht.

   http://nieuws.thepostonline.nl/2015/05/04/gevaarlijk-gif-in-vliegtuigen/

   Wat overigens ook terug te vinden is op de site van de AMC.
   Er is inderdaad onderzoek geweest, een pilot-studie wel te verstaan, waarbij 12 personen zijn getest. Dit onderzoek wordt binnenkort nog gepubliceerd in een wetenschappelijke tijdschrift.

   De kop “Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit” is dan ook iets te voorbarig, op basis van een pilot-studie.

   De definitie van een pilot-studie is dan ook een kleinschalig onderzoek waarmee je wilt achterhalen of een grootschalig onderzoek dat je wilt doen zin heeft.

   En een echte doofpot is het sowieso niet, de site van de rijksoverheid staat er vol mee.

   http://www.rijksoverheid.nl/zoeken?keyword=tcp&search-submit=Zoek&sorteren-op=datum

   7 likes
 • Arwijn schreef:

  Ik ben vooral benieuwd naar al die vliegtuigen die soms ineens tevoorschijnkomen en dan kris kras heel hoog in de atmosphere stof gaan zitten dumpen. Ik wil nou eens weten wat daar gebeurt, en ik wil permanente openheid over wat er zich in het luchtruim afspeeld boven ons. Geen spelletjes ‘voor ons bestwil’ meer. Wij willen graag zelf bepalen wat we er van vinden.

  10 likes
 • luna schreef:

  vliegen is momenteel iets wat je beter niet kunt doen als je niet hoeft of moet..
  In heel veel opzichten is het zelfs bijna e n g om er in te stappen.. zie de laatste rare horrorverhalen met de 370 en de 17 .. ik ga in ieder geval niet zomaar de lucht in !!

  neem gewoon gezond de fiets en snuif de heerlijke chems in je neus die ze rond sproeien en niemand weet waarom dat is en er gelukkig steeds meer mensen het melk, kaas en boter bordje gaan zien

  Volgens mij vliegen ze met oude frituurolie die ze gebruiken ipv de dure kerosine en zo kan een prijsvechter er 1000 x meer uithalen en ja.. wat boeit het de grote man als zijn personeel en consument de kanker kunnen krijgen..
  Neem het geval bij Defensie waar mensen jaren lang bloot werden gesteld aan zeer zware chemicaliën die NU pas ontdekt zijn door aandoeningen en relaas maar waar ZIJ van wisten, al die tijd al … eng land zijn we aan het worden

  2 likes
 • wolfje schreef:

  piloten kampen vaker met neurologische aandoeningen

  1 likes
 • mikkie schreef:

  Vriendin van mij behandelt regelmatig piloten en stewardessen in Duitsland met biophotonentherapie. Met succes. (voor wie er belang bij heeft)

  0 likes
 • […] totaal ander geluid gaf een artikel in De Telegraaf van 4 mei jl. Daarin verklaarde Michel Mulder, zelf arts en piloot, dat […]

 • x

  Check Also

  thunberg

  ‘CO2-neutrale’ zeiljacht van Greta Thunberg verbruikte meer brandstof dan vliegtuig. Spaanse krant legt leugens bloot

  Klimaatactiviste Greta Thunberg, die door Time is ...

  Beelden opgedoken van mysterieus vliegtuig op topgeheime basis bij Area 51. Wat spoken ze hier uit?

  Beelden opgedoken van mysterieus vliegtuig op topgeheime basis bij Area 51. Wat spoken ze hier uit?

  De Tonopah Test Range is een militaire ...

  >