Homepagina » Binnenland » Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit
Bewijs voor 'één van de grootste doofpotaffaires' in de luchtvaart ooit

Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit

Passagiers van vliegtuigen worden stelselmatig blootgesteld aan levensbedreigende zenuwgassen die door de motoren met verse lucht worden binnengezogen.

Onderzoekers van het AMC in Amsterdam leveren binnenkort bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires in de luchtvaart ooit’. Het onderzoek zal worden gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Brain Imaging & Behavior.

Mensen die vaak vliegen en de gifstoffen niet goed kunnen afbreken, lopen het risico ziek te worden of te sterven. Dat schrijft De Telegraaf. “We hebben Nederlandse piloten en cabinepersoneel met ziekteverschijnselen onderzocht met autocoureurs als controlegroep,” aldus arts Michel Mulder die zelf piloot is. “Veel vliegers hebben aantoonbaar beschadiging van de witte stof in de hersenen. Dat is ook oorzaak van bijvoorbeeld MS en alzheimer.”

Radiologe Liesbeth Reneman leidt de studie naar het zogeheten aerotoxisch syndroom dat in alle soorten vliegtuigen kan voorkomen, behalve in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Volgens Mulder verzwijgt de luchtvaart het probleem omdat aanpassingen van vliegtuigen vele miljarden gaan kosten. Ook dreigen er hoge claims als een beroepsziekte wordt vastgesteld. Zembla sprak eerder van het best bewaarde geheim van de luchtvaart.

KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.

[Nieuws]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
6 jaren geleden

Een groot gezondheidsrisico verdoezeld vanwege economische belangen? Daar geloof ik helemaal niets van. Alsof geld zo belangrijk zou zijn in deze wereld….

Rolf
Rolf
Reactie op  peter
6 jaren geleden

Inderdaad, dat zouden ze toch nooit doen!

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Ik ben vooral benieuwd naar al die vliegtuigen die soms ineens tevoorschijnkomen en dan kris kras heel hoog in de atmosphere stof gaan zitten dumpen. Ik wil nou eens weten wat daar gebeurt, en ik wil permanente openheid over wat er zich in het luchtruim afspeeld boven ons. Geen spelletjes ‘voor ons bestwil’ meer. Wij willen graag zelf bepalen wat we er van vinden.

Sunshine
Sunshine
6 jaren geleden

‘KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.’

Sjeeeeeeker!
Net zo verwaarloosbaar als de effecten van aluminium, kwik en wat niet meer in vaccinaties.

Marieke
Marieke
Reactie op  Sunshine
6 jaren geleden

Worden piloten niet vaker en/of gedurende langere periode gevaccineerd dan de controlegroep?

Draco
Draco
6 jaren geleden

Vind het allemaal wel meevallen. Want je kan dan namelijk helemaal niets meer doen in het leven. Wi-Fi is gevaarlijk, autogassen zijn gevaarlijk, bewerkt voedsel is gevaarlijk, kunststof producten zijn gevaarlijk en zo nog meer. Het is een wonder dat we nog leven!

Al dat negatieve gedoe maakt mensen alleen maar depressief. Gewoon leven want dood ga je toch.

peter
peter
Reactie op  Draco
6 jaren geleden

Ik vind het ook allemaal meevallen zolang het zand schoon genoeg is om mijn kop in te steken….

Natuurlijk leven we nog, maar wellicht woon jij schoon en prettig -net als ik overigens- om fijn te kunnen leven. De echte maat echter neem je natuurlijk aan de ondergrens, waar mensen en dieren en natuur noodgedwongen in ontoelaatbare omstandigheden vertoeft.

Wij hebben het hier wel best voor mekaar lijkt het, maar alleen al zoals ik vandaag door Amsterdam liep en de weer chemtrails zag oplossen, geeft mij meer dan het idee dat er iets goed fout zit. Waarom anders zoveel moeite nemen om zo opzichtig de lucht vol te sproeien (kan namelijk niet anders), maar dat tegelijkertijd totaal krampachtig buiten zowel de massamedia als politiek te houden?

Ik zal wel weer angstig en paranoia zijn he? 😉

Roy
Roy
Reactie op  peter
6 jaren geleden

“Waarom anders zoveel moeite nemen om zo opzichtig de lucht vol te sproeien (kan namelijk niet anders), maar dat tegelijkertijd totaal krampachtig buiten zowel de massamedia als politiek te houden?”

Je geeft je eigen antwoord al..

lars
lars
Reactie op  Draco
6 jaren geleden

Ja steek vooral je kop in het zand en laat de mensheid maar uitsterven

Jack
Jack
Reactie op  lars
6 jaren geleden

Dan is het probleem toch opgelost?

Lapje
Lapje
6 jaren geleden

Helaas is het verhaal waar! Ik kan er van mee praten….
Ben op vakantie in Mexico geweest; goede vakantie gehad. Zowel relaxed als aktief bezig geweest. Mentaal en lichamelijk fit aan de terugreis begonnen.
Terug in Nederland was ik kapot! Dacht dat het de vermoeiende terugreis was en/of jetlag… Maar na een paar dagen was het nog steeds even erg! Zelfs na 2 weken was het nog niet over… Dokter kon niets vinden uiteraard! Heeft maanden geduurd voordat ik weer enigzins kon meedraaien!
Het feit dat de nieuwere toestellen (Dreamliner) nu een heel andere constructie hebben, die veel duurder is… zegt genoeg! Die dure wijziging doen ze niet zomaar voor de lol!!

Roy
Roy
Reactie op  Lapje
6 jaren geleden

“Mensen die vaak vliegen en de gifstoffen niet goed kunnen afbreken, lopen het risico ziek te worden of te sterven. Dat schrijft De Telegraaf.

Twee puntjes. Ten eerste. Het artikel gaat om en over cabinepersoneel, mensen die dagelijks vliegen. Waarschijnlijk heb je in Mexico wat opgelopen wat je mee naar huis hebt genomen.

Ten tweede. De bron is de telegraaf.
Sinds wanneer gelooft men hier de MSM en dan al helemaal de telegraaf.
Het AMC heeft het artikel van de telegraaf ondertussen al ontkracht.

http://nieuws.thepostonline.nl/2015/05/04/gevaarlijk-gif-in-vliegtuigen/

Wat overigens ook terug te vinden is op de site van de AMC.
Er is inderdaad onderzoek geweest, een pilot-studie wel te verstaan, waarbij 12 personen zijn getest. Dit onderzoek wordt binnenkort nog gepubliceerd in een wetenschappelijke tijdschrift.

De kop “Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit” is dan ook iets te voorbarig, op basis van een pilot-studie.

De definitie van een pilot-studie is dan ook een kleinschalig onderzoek waarmee je wilt achterhalen of een grootschalig onderzoek dat je wilt doen zin heeft.

En een echte doofpot is het sowieso niet, de site van de rijksoverheid staat er vol mee.

http://www.rijksoverheid.nl/zoeken?keyword=tcp&search-submit=Zoek&sorteren-op=datum

luna
luna
6 jaren geleden

vliegen is momenteel iets wat je beter niet kunt doen als je niet hoeft of moet..
In heel veel opzichten is het zelfs bijna e n g om er in te stappen.. zie de laatste rare horrorverhalen met de 370 en de 17 .. ik ga in ieder geval niet zomaar de lucht in !!

neem gewoon gezond de fiets en snuif de heerlijke chems in je neus die ze rond sproeien en niemand weet waarom dat is en er gelukkig steeds meer mensen het melk, kaas en boter bordje gaan zien

Volgens mij vliegen ze met oude frituurolie die ze gebruiken ipv de dure kerosine en zo kan een prijsvechter er 1000 x meer uithalen en ja.. wat boeit het de grote man als zijn personeel en consument de kanker kunnen krijgen..
Neem het geval bij Defensie waar mensen jaren lang bloot werden gesteld aan zeer zware chemicaliën die NU pas ontdekt zijn door aandoeningen en relaas maar waar ZIJ van wisten, al die tijd al … eng land zijn we aan het worden

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

piloten kampen vaker met neurologische aandoeningen

mikkie
mikkie
6 jaren geleden

Vriendin van mij behandelt regelmatig piloten en stewardessen in Duitsland met biophotonentherapie. Met succes. (voor wie er belang bij heeft)

trackback
Nationale Adviesgroep Cabinelucht ingesteld
5 jaren geleden

[…] totaal ander geluid gaf een artikel in De Telegraaf van 4 mei jl. Daarin verklaarde Michel Mulder, zelf arts en piloot, dat […]

x

Check Also

rutte

‘Rutte moet strafrechtelijk vervolgd worden, een strafblad is onvermijdelijk’

Ouders zijn jarenlang vermorzeld door het toeslagensysteem ...

thunberg

‘CO2-neutrale’ zeiljacht van Greta Thunberg verbruikte meer brandstof dan vliegtuig. Spaanse krant legt leugens bloot

Klimaatactiviste Greta Thunberg, die door Time is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x