Binnenland

Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Passagiers van vliegtuigen worden stelselmatig blootgesteld aan levensbedreigende zenuwgassen die door de motoren met verse lucht worden binnengezogen.

Onderzoekers van het AMC in Amsterdam leveren binnenkort bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires in de luchtvaart ooit’. Het onderzoek zal worden gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Brain Imaging & Behavior.

Mensen die vaak vliegen en de gifstoffen niet goed kunnen afbreken, lopen het risico ziek te worden of te sterven. Dat schrijft De Telegraaf. “We hebben Nederlandse piloten en cabinepersoneel met ziekteverschijnselen onderzocht met autocoureurs als controlegroep,” aldus arts Michel Mulder die zelf piloot is. “Veel vliegers hebben aantoonbaar beschadiging van de witte stof in de hersenen. Dat is ook oorzaak van bijvoorbeeld MS en alzheimer.”

Radiologe Liesbeth Reneman leidt de studie naar het zogeheten aerotoxisch syndroom dat in alle soorten vliegtuigen kan voorkomen, behalve in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Volgens Mulder verzwijgt de luchtvaart het probleem omdat aanpassingen van vliegtuigen vele miljarden gaan kosten. Ook dreigen er hoge claims als een beroepsziekte wordt vastgesteld. Zembla sprak eerder van het best bewaarde geheim van de luchtvaart.

KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
7 jaren geleden

Een groot gezondheidsrisico verdoezeld vanwege economische belangen? Daar geloof ik helemaal niets van. Alsof geld zo belangrijk zou zijn in deze wereld….

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Ik ben vooral benieuwd naar al die vliegtuigen die soms ineens tevoorschijnkomen en dan kris kras heel hoog in de atmosphere stof gaan zitten dumpen. Ik wil nou eens weten wat daar gebeurt, en ik wil permanente openheid over wat er zich in het luchtruim afspeeld boven ons. Geen spelletjes ‘voor ons bestwil’ meer. Wij willen graag zelf bepalen wat we er van vinden.

Sunshine
Sunshine
7 jaren geleden

‘KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.’

Sjeeeeeeker!
Net zo verwaarloosbaar als de effecten van aluminium, kwik en wat niet meer in vaccinaties.

Draco
Draco
7 jaren geleden

Vind het allemaal wel meevallen. Want je kan dan namelijk helemaal niets meer doen in het leven. Wi-Fi is gevaarlijk, autogassen zijn gevaarlijk, bewerkt voedsel is gevaarlijk, kunststof producten zijn gevaarlijk en zo nog meer. Het is een wonder dat we nog leven!

Al dat negatieve gedoe maakt mensen alleen maar depressief. Gewoon leven want dood ga je toch.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x