Binnenland

Bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires’ in de luchtvaart ooit

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Passagiers van vliegtuigen worden stelselmatig blootgesteld aan levensbedreigende zenuwgassen die door de motoren met verse lucht worden binnengezogen.

Onderzoekers van het AMC in Amsterdam leveren binnenkort bewijs voor ‘één van de grootste doofpotaffaires in de luchtvaart ooit’. Het onderzoek zal worden gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Brain Imaging & Behavior.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Mensen die vaak vliegen en de gifstoffen niet goed kunnen afbreken, lopen het risico ziek te worden of te sterven. Dat schrijft De Telegraaf. “We hebben Nederlandse piloten en cabinepersoneel met ziekteverschijnselen onderzocht met autocoureurs als controlegroep,” aldus arts Michel Mulder die zelf piloot is. “Veel vliegers hebben aantoonbaar beschadiging van de witte stof in de hersenen. Dat is ook oorzaak van bijvoorbeeld MS en alzheimer.”

Radiologe Liesbeth Reneman leidt de studie naar het zogeheten aerotoxisch syndroom dat in alle soorten vliegtuigen kan voorkomen, behalve in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Volgens Mulder verzwijgt de luchtvaart het probleem omdat aanpassingen van vliegtuigen vele miljarden gaan kosten. Ook dreigen er hoge claims als een beroepsziekte wordt vastgesteld. Zembla sprak eerder van het best bewaarde geheim van de luchtvaart.

KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
9 jaren geleden

Een groot gezondheidsrisico verdoezeld vanwege economische belangen? Daar geloof ik helemaal niets van. Alsof geld zo belangrijk zou zijn in deze wereld….

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Ik ben vooral benieuwd naar al die vliegtuigen die soms ineens tevoorschijnkomen en dan kris kras heel hoog in de atmosphere stof gaan zitten dumpen. Ik wil nou eens weten wat daar gebeurt, en ik wil permanente openheid over wat er zich in het luchtruim afspeeld boven ons. Geen spelletjes ‘voor ons bestwil’ meer. Wij willen graag zelf bepalen wat we er van vinden.

Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

‘KLM heeft eigen onderzoek laten doen, waaruit volgens de luchtvaartmaatschappij blijkt dat de hoeveelheid giftige TCP’s in de cabine- en cockpitlucht verwaarloosbaar klein is.’

Sjeeeeeeker!
Net zo verwaarloosbaar als de effecten van aluminium, kwik en wat niet meer in vaccinaties.

Draco
Draco
9 jaren geleden

Vind het allemaal wel meevallen. Want je kan dan namelijk helemaal niets meer doen in het leven. Wi-Fi is gevaarlijk, autogassen zijn gevaarlijk, bewerkt voedsel is gevaarlijk, kunststof producten zijn gevaarlijk en zo nog meer. Het is een wonder dat we nog leven!

Al dat negatieve gedoe maakt mensen alleen maar depressief. Gewoon leven want dood ga je toch.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x